We zagen zaterdagavond een gedreven team tussen de lijnen dat een evengoed resultaat wou neerzetten als de dag voorheen tegen Leuven. Een team dat bezig is sportieve daden te stellen, veerkracht toont en kan vechten voor elkaar, zo zien we het onze fanions op sportief vlak met voldoening waarmaken. We wisten vooraf dat we de punten in de confrontatie met Spartacus/NDN moesten thuishouden en zo presteerden onze Rijko’ers het vandaag. Met een 4 op 6 kunnen we van een fantastische seizoensstart gewagen. Hadden we bij aanvang van de competitie nog bedenkingen over ons zogenaamd verzwakt damescompartiment dan staan hun opvolgers beslist hun mannetje op voortreffelijke wijze. Zo waren vandaag Jesse Peeters met 3 shots en 3 omgezette stippen, Axelle Fransen en Kato Brosens elk met 5 korven achter hun naam de absolute uitblinkers. Dorthe Neefs sluit met 1 treffer het rijtje, kortweg een verbluffend totaal van 17 damesgoals op 24.  Gaan we nu deze wedstrijd zelve even bekijken en doorlichten dan nemen we bij aanvang reeds de bovenhand in deze partij. We lopen gezwind uit naar 5-1 via Jesse Peeters, Sander Marijnissen, Nick Michielsen en 2x Axelle Fransen op vrije worp en shot. We bijten ons verder vast in de tegenstrever om deze losjes op een 12-6 achterstand te plaatsen. Dit via Kato Brosens op vrije worpkans, 2x stip op Jesse Peeters plus 1 shotkorf, Nick Michielsen, Lennert Herthogs en Dorthe Neefs elk met 1 korf. De laatste 7/8 minuten voor de rust moeten we het gaspedaal even lossen, de frisheid waarmee we bij aanvang onze opponent overklasten, ebde stilaan weg, wellicht een teken aan de wand van de te korte recuperatie na de match tegen Leuven. Oef, zo wordt de rust bereikt met nog steeds een riante voorsprong van 12-9.


Onmiddellijk daarna, met frisse moed en voortgaande op ons elan van de 1ste helft, korven Sander Marijnissen, Kato Brosens 3x, Jesse Peeters stip, Lennert Herthogs en Axelle Fransen, zo diepen zij de voorsprong uit tot 19-13. Vervolgens worden we een poos fysiek en afwerkend afgetroefd door een terug slaand en herrezen Spartacus dat ei zo na de aansluiting in zicht heeft, het wordt even zweten bij 21-19 intussen. Tussenin mochten we treffers van Jesse Peeters, Axelle Fransen op vrije worp bejubelen en de jammerlijk afgekeurde korf van de prima ingevallen Janne Soontjes niet bejuichen. We herpakken ons op het gepaste moment, vinden onze tweede adem en via Axelle Fransen, Kato Brosens op inloop en Nick Michielsen wordt Spartacus definitief uitgeteld, 24-20. De twee slottreffers van Spartacus doen niets meer ter zake aan het schitterend eindresultaat, 24-22. Toch even een bedenking na deze met kranige inzet afgewerkte wedstrijd, enigszins verheugd dat we een verdienstelijke twintiger scoorden, echter het net teveel aan tegendoelpunten daar dient aan gewerkt om deze te beperken.  Nu stevig met de voetjes op de grond blijven, ons niet laten verrassen door een volgende partij uit handen te geven, blijft de boodschap. Mits een volgende zege op KCBJ komen we er wel goed voor te staan!                                                                                                                    

Rijko reserve – Spartacus/NDN reserve : 15-7  Twee titanen die voorlopig de eerste plaatsen bezetten met een 4 op 4 gingen de strijd aan om die ereplaats te consolideren. Hier twee uitblinkers die de einduitslag bepaalden toch even roemen. Janne Soontjens met 5 treffers en Tim Baetens ook met 5 korven achter zijn naam velden met het totaal van tien onder hun beiden, het verdict over de zege tegen Spartacus. Af en toe kwamen ze wel in het spel voor, staken even de kop op via hun heren maar vandaag was er geen kruid gewassen tegen onze homogene ploeg dat een klasse te sterk bleek voor deze medeleider. Slechts aan de rust een 7-5 voorsprong, via Tim Baetens 2x, Janne Soontjens 3x, Dorien Eelen en Anne Kums 1x. Na de pauze gaven we amper nog kansen weg aan de tegenpartij die we beperkten tot amper 2 tegentreffers op hun noemer. Daartegenover plaatse Rijko vrank en vrij uit de losse pols een 8 op het score bord. Weerom Tim Baetens 3x, Janne Soontjens 2x, Anne Kums, Cedric Eelen en Luna Heylen elk 1x, gaven aan deze zege de uitstraling die het verdient.                                        

Eugeen