De eerste wedstrijd van 2020 en direct de topper van deze reeks, het kan tellen….

Na de welverdiende break gevuld met feestdagen en nieuwjaarke zoete zingen , was het weer tijd om te korfballen. Met de komst van Catba beloofde het een spannende wedstrijd te worden gezien de huidige ranking. Rijko begon voortvarend met mooi samenspel en de juiste ingesteldheid. Dit leidde tot de 1-0 van Jins op korte kans. De bezoekers lieten zich niet onbetuigd en kwamen met duidelijke intenties naar Rijkevorsel . De wedstrijd was zeer evenwichtig waardoor men en wedstrijd te zien kreeg die op details kon gewonnen of verloren worden. Catba schoot 2 x met scherp , wat leidde tot een 1-2 tussenstand. Korte dekking zorgde dat er weinig openingen te vinden waren. Noa vond echter een gaatje en scoorde knap de 2-2. Catba zorgde echter snel de 2-3 maar Jelte deed ook een duit in het zakje met de 3-3 stand. Alweer werd Rijko op achtervolgen aangewezen maar 3 seconden voor rust scoorde Nore de belangrijke 4-4 ruststand. De eerste helft was mooi in evenwicht en het spel was van hoogstaand niveau. Er dient wel gezegd te worden dat onze scheids enkele redelijk vreemde beslissingen toekende aan beide kanten waardoor spelers en coaches meermaals van de ene naar de ander verbazing gingen…

De tweede helft werd het vervolg van de eerste: een pittig en stug spelend Catba liet niet over zich heen walsen waardoor het net iets sterkere Rijko moeilijkheden had om aan uitgespeelde kansen te komen. Het was uiteindelijk kapitein Jins die de ploeg op sleeptouw nam en zelf de bevrijdende 5-4 score op het bord bracht. Catba probeerde maar de verdediging van Rijko stond pal waardoor het perfecte rapport van deze ploeg blijft behouden.  We sluiten af met een moeizame maar verdiende overwinning voor deze youngsters.

Volgende week extra vroeg uit de veren: wedstrijd om 8.30uur tegen Ganda. Zij zullen zeer vroeg moeten opstaan om dit Rijko te kunnen bekampen… Tot zondag!!