Op het Gala korfbalevenement van Vlaanderen zaterdag 9/11 en zondag 10/11, weerom schitterend georganiseerd door Ganda KC, waren de talentteams van België, Duitsland, Nederland en Engeland in de leeftijd categorieën U13, U15 en U17 aan de slag. Ook hier was Rijko rijkelijk in vertegenwoordigt, o.a. bij U13 maakten Lies Verhoeven, Chiel Willemse, Ward Van Dael en Daan Pallemaerts deel uit van het geheel. Kaat Verhoeven, Kaat Verdyck en Willem Soontjens verdedigden de Rijko kleuren bij U15 en U17 mocht Tiemen Bruyns verwelkomen. Het vernieuwde concept met team Rood dat staat voor de vorige benaming Kempen-Antwerpen (tevoren in Groene shirts), stelde geenszins teleur. U15 moest enkel tegen Engeland een gelijkspel toestaan en sloot de overige partijen met winst af.
U13 die werden éénmaal geklopt door team Geel (= Oost Vlaanderen)  en wonnen eveneens al hun andere confrontaties. Proficiat aan al onze getalenteerde geselecteerden.    

Praktisch alle Rijko teams waren dit vrije weekend in voorbereiding op de nakende zaal pot. 


Kern : KCOV 1 – Rijko 1 : 10-28                
                                                                                       
Jeugd :

U12 C : Rijko C – Catba B : 2-8                
                        
                                                                
U12 B : Rijko B – Boeckenberg B : 8-2 Verrassend in die mate dat in dit team zeer vinnige korfbalsters schuil gaan. Vele sterke spelmomenten mochten we aanschouwen. Toekomst wellicht verzekert en dat kwam tot uiting in de eindscore. Korfbal op zijn best!       
                                                    
U12 A : Rijko A – Vobako A : 6-6 Even slikken nadat onze buur in de beginfase ons direct op een 0-3 achterstand plaatste. Echter we slaan terug via Ines en Jelte, ruststand 2-5. Wat ik praktisch nog nooit mocht aanschouwen bij Vobako was hun enorme terugval na de pauze.  Vobako was afwerkend nergens meer aan zet. Tot aan het eindsignaal was het Rijko dat de lakens uitdeelde, Eline op inloop, Jelte inloop en een knap shot er bovenop, plus nogmaals Eline brachten de ommekeer naar een 6-5 voorsprong. Helaas net voor tijd werd er slordig van verdediging naar aanval uitgespeeld, bal recuperatie door Vobako en de 6-6, die we echt niet hadden mogen toestaan, is een feit.             
                                                                                  
U14 A : Kwik A – Rijko A : 6-14                  
U14 A : Rijko A – Vobako A : 7-8                                                    
Van deze partij een kort verslag. Een fenomenale start van Rijko plaatste Vobako meteen op een 3-0 achterstand. Hiervoor zorgden Mathijs, Kaat en Marthe alle op shot. Simon en nog eens Mathijs legden de ruststand vast. Na de peptalk van coach Rudi ging men gezwind verder via Pam op doorloper en Mathijs naar 7-3. Is de KO ingezet zou men allicht denken, wel nee, omdat plots Vobako agressiever begint te spelen, meer druk op onze aanvalslinie zet en daardoor raken we het noorden kwijt. Slordigheden stapelen zich op in de passing, moeten onderbrekend zoeken om elkaar te vinden en waar we zo doeltreffende waren voor de pauze, zo triest is het verder spelverloop. Vobako sluipt minuut bij minuut naderbij en na het 7-7 gelijk versieren zij zelfs nog de winning goal in de slotminuut. Een les die best niet voor herhaling vatbaar is.                                                    

 U14 B : Rijko B – Vobako B : 6-10 Een degelijke 1ste helft van Rijko dat via Jasper en Dieter een 2-0 op het bord plaatst. Echter voor de rust effenen de Orangehemden tot 2-2. Van dan af begint het lengtevoordeel langs Vobako zijde een enorme rol van belang te spelen. Dean en Dieter kunnen nog even de meubelen redden, maar dan is het  Vobako dat het laken naar zich toetrekt. Zij trakteren ons via hun girls op een 4 op een rij, de stand evolueert naar 4-9. Dean en Jasper korven beide nog éénmaal en leggen de eindscore vast op 6-10.   

 U14 D : Rijko D – Vobako C : Tegen deze furieuze overmacht van onze buur viel weinig in te brengen. Een beter ingespeeld Vobako geheel had geen compassie met onze blauwtjes. Aan de rust keken we reeds op naar een 3-9 achterstand. Tegenprikken deden Xander, Dieuwke en Hanne. Na de pauze deden zij er nog een slok, 8 korven, bovenop. Groot hiaat bij Rijko het verdedigend compartiment, daar moet men lessen uittrekken om de positionering tussen en man en paal zuiverder op te volgen. Vooraleer het eindsignaal klonk korfden Senne, Chiene 2x en Astrid voor Rijko,
eindstand 7 - 18.       

U16 A : Temse A – Rijko A : 16-12                       
U16 A : Rijko A – Putse A : 9-19   
Het 1ste zaalseizoen dat de U16 zijn wedstrijden zal afwerken met shotklok en real time. Men kon zich plaatsen bij de beste acht en komen bijgevolg uit in de hoogste Topreeks. Dat vergt uiteraard een danige aanpassing en hiervoor was men eerder op bezoek gegaan bij Temse. Daar speelde Rijko een oerdegelijke partij, weliswaar met verlies, doch dat liet veel positief verhopen vandaag tegen Putse. Wellicht zijn we wat overmoedig en te veeleisend geweest, in die mate dat Rijko een zeer zwakke partij afhaspelde. Soms lijkt het dat we willen meespelen met de grote jongens, doch onze sterke momenten kon men op één hand  tellen. Jinte zorgde wel voor de opener en vanaf dan was Putse veel doeltreffender dan Rijko Voornamelijk hun heren wisten de korf goed hangen, 1-4. Tiemen prikte tegen en Jonas zet zijn stip zelf om, 3-5. Terug Putse aan zet naar 3-10 waarop Tiemen de score verzacht 4-10. De 2de helft geeft weer moed doordat Lotte en Kaat Verdyck even bijbenen, 6-11. Putse, zonder groots korfbalvertoon, toont zich meer meester in het shotpercentage en rond af naar 8-15. Jonas en Tiemen zorgden voor de twee tegenkorven. Het leed is nog niet volledig geleden omdat na de stip op Xander die Jonas omzet, Putse er nog een viertal bij korft, eind score 9-19. Wat we zekers moeten onthouden uit deze voorbereiding is dat het hoegenaamd geen gezondheidswandelingetje wordt in deze hoogste Topreeks. Hieraan werken om week na week tot beterschap te komen is de boodschap!                                                       

Eugeen