Log in

Rijko haalt ondanks de hitte nogmaals zwaar uit. Het vermoeden vooraf dat we ook deze klus zonder kleerscheuren moesten klaren is met de einduitslag 4-24 bevestigd. Als je in dergelijke matchen zorgt dat je geen steken laat vallen en nog vlot scoort is eigenlijk alles gezegd. De defensieve druk op het schamele aanvalswerk van Joki leverde meteen op zodat Rijko alle aanvallende registers opentrekt en uitloopt tot aan de rust 0-9. We keken toe op knap ineen geknutselde aanvallen die soms een manco vertoonden qua absolute scherpere afwerking. Die verzuiming bleek ons niet in weg te staan omdat Joki weinig tot geen grip op de wedstrijd kreeg. De nul houden was dan weer het knappe verdedigend werk van onze defensie. Onze doelpuntermakers voor de pauze waren ditmaal Ruth Bevers 2x, Loes Rönne 2x, Dorthe Neefs 2x, Nona Luyckx 1x, Nick Michielsen en Sander Marijnissen elk 1x. Kortom onze goed aangespeelde gazelles in een glansrol. Na het water legden we Joki verder over de knie en konden onze heren zich laten gelden door niet minder dan 11 trefzekere korven te scoren. Nick Michielsen ontpopte zich met 4 doelpunten tot de klasse afwerker, Sander Marijnissen wou niet onderdoen met 3, Pieter mocht 2x de stippen omzetten, lukte er ook nog ééntje extra en Ruud Willemse sloot zich erbij aan. Dorthe Neefs 2x en Loes Rönne 2x mochten de 15 van de 2de helft rond maken. Wat vandaag me het meest opviel is de manier van spelen en reageren. Deze mentaliteit in de goede zin geeft stellig de indruk dat er binnen de lijnen spelers(sters) staan die het spelletje met graagte spelen. Zo hebben we reeds velen de mond gesnoerd en het beoogde doel begint van langs hoe meer vorm te krijgen.                     
Joki reserve – Rijko reserve : 5-21  Ook hier bleek Joki niet opgewassen tegen een klasrijk en gemotiveerd Rijko reserve team. De rust werd ingegaan met een 2-12 score aangebracht door Stijn Vander Auwera 1x, Stef Neefs 2x, Ben Van Looveren 3x en via onze dametjes Jesse Peeters 2x, Kato Brosens 1x, Lore Brosens 2x, Dorien Eelen 1x. We dicteren verder de korfbal wet aan Joki met Jesse Peeters 2x+1stip, Dorien Eelen 2x, Kato Brosens 1 en zus Lore Brosens 1x. Stef Neefs 1x en Stijn Vander Auwera 1stip vervolledigen de totaalscore.                            
Vosko – Rijko C : 13-13  Een moedig Rijko C, dat slechts met 7 spelers moest optornen tegen een 8 man sterk Vosko, heeft de kaas van zijn brood niet laten eten. Rijko sleepte alsnog een gelijkspel uit de brand en beperkte het puntenverlies slechts tot één eenheid.                         

De knaller en de trofee van deze week gaat naar Rijko U10 !                
De finaleplaats, wel van gedroomd maar niet onmiddellijk aan verwacht dat het zo’n afgetekende zege zou worden tegen het in het voordeel gestalterijke Hoevenen. Het geeft vorm en kleur aan dit ploegje jongelingen die nu al weet hebben hoe het korfbalspelletje dient gespeeld. De cijfers 2-10 spreken voor zichzelf en dat geeft sowieso een boost om het tegen onze buren Vobako evengoed te doen. Echter dat is een goed teken en dat zal zonder twijfel een gunstige weerslag hebben om zaterdag aanstaande de fel begeerde trofee weer naar Rijkevorsel mee te brengen. We duimen met zijn allen voor een succesvolle afloop.      

Eugeen

Onze U10 bereiken voor de 3de maal op rij de finale van de Beker van België.
In de halve finale werd Hoevenen met een knappe 10-2 op zij gezet.

De finale wordt aanstaande zaterdag 28 april vermoedelijk 9:30uur (zelfde uur vorig jaar) gespeeld op de velden van Borgerhout korfbal.
Tegenstander zijn onze Kempische buren uit Vobako.

We leggen een bus in vanuit Rijkevorsel, inschrijven via de website (klik rechts op het even Beker van België U10).
Alle U10 spelers en trainers maken de reis gratis mee (wel inschrijven natuurlijk), 
supporters betalen 6€ (cash betalen, graag contant geld meebrengen). Afspraak 7:30uur parking Zwarte Leeuw, vertrek 7:45uur stipt!
Bij voldoende interesse kan een 2de bus worden ingelegd, spelers en trainers U10 hebben voorrang!

Adres Borgerhout : Borsbeeksesteenweg 65a, 2100 Antwerpen

Alle supporters op post!!!!!!

De partij die onze fanions moesten afwerken leek zich simpel aan te kondigen. We zouden onze kwaliteiten deze keer nogmaals laten zien aan de opgekomen supporters, doch het verliep gans anders! De eerste 10 minuten waren we duidelijk baas en walsten we over de Klein Brabanders heen, maar deze veelbelovende start leverde geen doelpunten op. Indien men de aaneenschakeling van kansen secuurder en scherper had afgewerkt dan had Rijko dit Bornem algauw aan de kant gezet. Zo slordig en naïef spelen op gebied van afwerking is vaak synoniem met zwaar bekopen. Zo gebeurde dat Bornem plots uit het niets en tegen de gang van het spel in de openingstreffer op het scorebord plaatste. De herrijzenis van het verregaand gebrek aan afwerking werd daarop steevast ingezet. De defensie van Bornem werd op alle manieren gepakt zodat Rijko aan de rust een 11-2 kon voorleggen. Onze doelpuntenmakers 1ste helft, Ruud Willemse 2x, Sander Marijnissen 3x, Nick Michielsen 2x, Pieter Swaegers 1 stip op Dorthe Neefs, Nona Luyckx 1x en Ruth Bevers 2x. Na de pauze dachten we, dat kan alleen maar beter en zullen onze Rijko’ers nu wel gaan bevestigen. Na zoveel rebound en zoveel schoten werden hieruit nu wel voldoende korven gescoord wat de effectieve stand naar 22-2 bracht. Loes Rönne 1x, Ruth Bevers 3x, Nona Luyckx 4x, Marie Vanden Langenbergh 1x en Pieter Swaegers 1x + 1stip op Sander vonden gepast de opening in de korf. Bornem was niet meer bij machte om serieus weerwerk te bieden maar werd bijgestaan door een stortvloed aan regen dat met bakken uit de hemel viel. Het vervolg liet zich raden, van het fraaie korfbalspel dat Rijko de 2de helft opdiste was nauwelijks nog iets merkbaar. Het werd zelfs gedurende de resterende 15 minuten nog een ietwat lachwekkende vertoning om de wedstrijd vol te maken. De kroon op het werk zetten bleef door al die nattigheid achterwege en enkel Ruth Bevers kon op stip de eindstand vastleggen, 23-2. Doordrenkt en verkleumd snakte iedereen naar het laatste fluitsignaal en een warme douche.                                                                                          

Eugeen 

Kern : Rijko 1 – Bornem : 23-2  De aaneenrijging van successen wennen zo snel dat motivatie tegen een vreselijk zwakke tegenstander het wel eens laat afweten. Het hoeft niet altijd even mooi te zijn, wel efficiënt! Rijko is door zijn status van nummer 1 in Hoofdklasse 2, voluit verplicht het korfbalspel van meet af aan, aan de tegenstrever te dicteren. Slechts door dit aspect van het spel de volle 70 minuten te hanteren kunnen jullie je favorietenrol waarmaken. Volgende week op Joki brengen we liefst terug en meer attractief korfbal!            
Rijko reserve en Rijko C waren vrij omdat Bornem slechts over één eerste ploeg beschikt.    

Gewestelijke :

Voor Rijko 3 stonden er 2 partijen op hetzelfde tijdstip geprogrammeerd. Het waarom hierover, één inhaalwedstrijd op en tegen Putse 3 en ééntje op het thuisveld tegen Hoboken2000/Mercurius 3. Omwille dat de C ploeg vrij was kon Rijko dit huzarenstukje afwerken. Rijko 3 moest in Putse 3 zijn meerdere erkennen, 14-10. Rijko 3/C daarentegen deed de koploper de das om en zegevierde met 15-12.

Jeugd :

U19 : Voorwaarts B – Rijko A : 9-22  Glansrijke zege tegen de U19 van Voorwaarts. Die bleken een ietwat te zacht om onze A’s te verontrusten.   
U19B : Putse B –Rijko B 10-5            
U16 : Boechout/Vremde – Rijko : 6-16  Onze U16’ers hadden de eer om de nieuwe terreinen van Boechout/Vremde te mogen inspelen. Trouwens een zeer mooi ogende accommodatie waar Boechout mogelijk nieuwe wind in de zeilen heeft.                                                                      
U14 A : Rijko A – Kwik A : 7-12                       
U14 B : Rijko B – Appels : 7-3                                    
U12 A : ASKC A – Rijko A : 9-9                        
U12 B : Ago Aalst – Rijko B : 8-7                                           
U12 C : Rijko C – Leuven B : 1-2                     
U12 D : Rijko D – Spartacus : 2-7                

Eugeen 

Beste leden, ouders, supporters,.....
 
Op zaterdag 5 mei organiseert Rijko KC weer zijn jaarlijkse QUIZ.
Teams van 4 tot 6 personen.
Inschrijving via leen.miel@telenet.be, 15€/team ter plaatse te betalen.
Maximum 20 ploegen, dus inschrijven is vereist!!!! (reeds 10 teams ingeschreven dus niet aarzelen)
 
Alvast veel quizplezier!
 
Locatie : Kruispad 4
Aanvang : 20:00uur (graag tijdig aanwezig)
 

Beste sponsors, supporters en sympathisanten,

Voor de laatste thuiswedstrijd op zaterdagavond 20:30uur tegen KC Blijf Jong uit Betekom bieden wij U een WalkingDinner@Rijko aan voor de prijs van €45 (inclusief aperitief, wijn, water en koffie tot 20:30uur). Deze wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk ook beslissen over de titel in hoofdklasse 2!

Hopelijk kunnen we rekenen op jullie massale aanwezigheid, zodat we er weer een memorabele dag van kunnen maken!

Inschrijven kan door te klikken op het event rechts op de homepagina!

We starten om 18:15uur en wat bieden we aan :

Wok bordje met kip zoet / zuur
Scampi op een spiesje met chilisaus
Tomatencappuccino
Met spinazie gevulde tortellini met 4-kazen saus
Gevuld komkommerschijfje met tonijn
Raviolirolletje met gerookte zalm, ruccola en zongedroogde tomaatjes
Panna cotta met braambessencoulis en slagroom

Start wedstrijd om 20:30uur

Tijdens het walking dinner spelen ook RIJKO 2 (aanvang 17:30uur) en RIJKO RESERVEN (aanvang 19:00uur), zij spelen ook nog beide voor de titel.

Interesse om de wedstrijdbal te sponsoren €55, stuur een mail naar rijko@korfbal.be

Tot 19 mei

Joris Bruyns
Voorzitter Rijko

Het Half Maantje is al jarenlang de thuisstek van Scaldis die er zijn laatste veldwedstrijden zal afwerken, vooraleer naar de kunstgrasvelden op de Wilrijkse pleinen te verhuizen. Gisteren was Rijko te gast bij de Great Old, team uit de Top League, om partij te geven met A en B. Een lastige klus als afsluiter van de oefensessies wachtte ons, want is Scaldis geen maatje te groot voor Rijko?  In de aanvangsfase laat Rijko zich niet meteen aftroeven door hen gepast van antwoord te dienen via Ruth Bevers en Stijn Vander Auwera, 2-2. De routine van Scaldis neemt vervolgens de bovenhand en vooraleer Rijko zich goed en wel terug kan organiseren prijkt een 11-4 op het scorebord. Enkel Nick Michielsen zorgt met twee treffers voor enig weerwerk. Wordt de leider uit Hoofdklasse 2, de “lijder” voor één dag? We gaan toch niet met een valse noot deze oefencampagne besluiten zeker! Sander Marijnissen met omdraai en shot, stip op Loes en stip op Nick, beide omgezet door Ruud Willemse knabbelen wat van de achterstand weg, inmiddels opgelopen naar 15-7. Op dat moment in de 1ste helft botste Rijko tegen een sterk afwerkende thuisploeg en bleek hiertegen niet meteen opgewassen. Toch deden Stijn Vander Auwera, Ruth Bevers 2x, Dorthe Neefs en Ruud Willemse die de stip op Ruth omzet van zich spreken voor de pauze en milderden tot 21-12. Voor de statistieken, de Scaldis heren korfden er 14, hun dames 7. Echter Rijko was niet uitgeteld en wou aan deze match geen wrang gevoel overhouden. Onze fanions beginnen hun kansen nu wel af te maken en blijven op het scoreverloop lange tijd de evenknie van de Orange hemden. Een stip op Sander Marijnissen door Pieter Swaegers omgezet, Nona Luyckx 2x, Ruth Bevers en Nick Michielsen 2x in een glansrol brengen ons telkenmale naderbij, 27-19. We hebben de weg naar de korf nu wel goed gevonden en doen er nog een schepje bovenop door Pieter Swaegers die de stip op Dorthe Neefs korft, Nick Michielsen nogmaals 2x, stip op Stijn door Ruth Bevers omgezet, Nona Luyckx en Sander Marijnissen brengen een meer aanvaardbare tussenstand op het scorebord, 30-25. Toch moeten we nog enkele Scaldis korven slikken voor het eindsignaal weerklinkt, gepareerd door 2 stippen op Loes Rönne en Nona Luyckx die door Ruth Bevers en Pieter Swaegers worden binnen gelegd, eindstand van dit ware doelpuntenfestival 33-27. Ondanks de nederlaag, jammer van onze matige 1ste helft, best wat positieve elementen om mee te nemen, want er zat meer in dan het resultaat laat vermoeden, zie onze afwerking in de 2de helft waar Rijko een 12-15 neerzet.                          

Scaldis reserve – Rijko reserve : 10-7. In vergelijking tot de voorafgaande wedstrijd krijgen we een matig scoreverloop te aanschouwen. Rijko dat een teleurstellende ouverture op de grasmat legt door slechts 2x tegen te scoren via Anthe Heylen en Cedric Eelen voor de rust, kan de bakens niet verzetten tegen een fysiek sterker spelend Scaldis dat de onzen reeds op een 8-2 achterstand plaatst. Na het water krijgen we een omgekeerd beeld, omdat in de 2de helft Scaldis maar aan 2 korven raakt en onze Rijko’ers er 5 binnen prikken. De afwerkers zijn nu  Anthe Heylen, stip van Cedric Eelen, ééntje van Pieter Swaegers, ook Ben Van Looveren en Isis Claessen plaatsen het orgelpunt.                                                                           

Eugeen    

Met de komst van Vobako wist iedereen vooraf dat er een leuk potje korfbal op het menu stond. Verscheidene vorige confrontaties draaiden meestal in het voordeel van de Oranje Zwarte brigade uit. Rijko speelde van meet af aan geen verstoppertje en trok resoluut de aanvallende kaart. Het leverde meteen een voorsprong op via Ruth Bevers en Marie Vanden Langenbergh die profiteerde van foutief uitwerken, 2-0. Vervolgens gaf Kato Brosens met een inloop haar visitekaartje af, ook Ruud Willemse, Loes Rönne en Sander Marijnissen dikten verder de voorsprong aan, 6-2. Enkele tegenprikken konden Rijko niet deren want we waren ditmaal niet te snel tevreden en balden verder gezwind over de tegenpartij heen. Stef Neefs, Pieter Swaegers die nu wel de stip op Sander omzet, een twee maal raak schietende Ruud Willemse, Pieter Swaegers op assist van Sander en tenslotte Sander Marijnissen zelf met omdraai legden de riante tussenstand aan de rust vast, 12-7. Intussen had iedereen met volle teugen genoten van de knappe korfbalcombinaties die onze fanions demonstreerden. Na de opbeurende pep-talk van coach Bjorn tijdens de pauze, toonden onze dametjes met vier treffers op rij in de zone van de waarheid hoe men deze van Vobako achter zich kon houden. Loes Rönne, Marie Vanden Langenbergh, Kato Brosens en Ruth Bevers op vrijeworp waren de gezegende afwerkers en brachten de stand naar 16-9. Wedstrijd gelopen en de klus nu al geklaard?  Neen, want van dan af slopen de spelers uit Lichtaart beetje bij beetje naderbij. Een remonte die hen een 16-13 stand opleverde. Een kantelperiode was ingezet omdat Rijko plots het fraaie spel van voorheen niet meer kon brengen. Redenen die aan de basis lagen waar het op dat moment fout liep zijn kleine individuele onvolmaaktheden, iets te overhaast in de balcirculatie met als gevolg balverlies en weer te gemakkelijk laten scoren. Rijko kon zijn voorsprong niet uitbouwen tot een geruststellende zege en daar profiteerde Vobako van om alsnog tot het kleinste verschil te milderen. Toch gaven Ruud Willemse, Kato Brosens en een stip op Ruth Bevers die Ruud feilloos omzet ons de goede hoop dat het wel de juiste richting zou uitgaan tot 19-15. Zoals ik reeds eerder verkondigde werd het nog bibberen omdat Vobako een eindsalvo van vijf treffers afvuurde, enkel éénmaal gepareerd door Cedric Eelen, zodat ze de stand op luttele minuten van het eindsignaal in evenwicht brachten, 20-20 gelijk. Een stip koelbloedig omgezet door Ruud Willemse trok Rijko over de streep en zo kwamen we er met de schrik vanaf, eindscore 21-20. Van matchen op dit niveau steek je heel wat op. Men kan analyseren en bijsturen waar het fout ging. Toch een dikke pluim voor de vervangers van de in de lappenmand liggende gekwetsten, niet minder dan vier dames vervangen is geen makkie, maar zij grijpen deze momenten aan om zich te tonen volgens hun mogelijkheden. Dat mag als zeer positief worden bekeken, met als verrassende openbaring Kato Brosens, die een dijk van een wedstrijd speelde.                                             

Rijko reserve – Vobako reserve : 9-10  Als voorsmaakje kregen we een saai partijtje korfbal te aanschouwen. Bo Debonnaire opende weliswaar maar Vobako repliceerde gevat naar 1-4. Cedric Eelen, Stef Neefs 2x en Tim Baeten keerden het tij naar een 5-4 voorsprong. Op slag van rust moesten we de 5-5 toestaan. Een ondermaatse thuisploeg begon slapjes na de pauze en dat kwam hen duur te staan. Zo kon Vobako uitlopen tot 5-9 alvorens het Rijko weerwerk terug op gang kwam. Dorien Eelen, Tim Baeten, Tom De Bruyn en Senne Rönne konden nog wel tegenprikken tot 9-10. De remonte kwam te laat en zo bleef Vobako baas.

Eugeen    

De ene bereidt zich voor via oefenwedstrijden, de andere nemen deel aan diverse tornooien. Op het Paastornooi van Vobako, dat helaas niet meer de kwaliteit garandeert van weleer, zagen we een grote Rijko delegatie aan het werk. Onze getalenteerde U10 groep bewees nogmaals hun klasse door met de oppergaai aan de haal te gaan. Zij zijn klaar om het in de halve finale van de Beker op te nemen tegen opponent Hoevenen. Een finaleplaats is voor hen hierna weggelegd. U12 nam met A/B/C deel aan het tornooi. Rijko B versierde een derde plaats en A’s, die zich tevreden moesten stellen met een vijfde. Rijko C degelijk in het verweer bezette de vijfde plaats.  Rijko U14 moest berusten in het meesterschap van de Vobako jongelingen en claimde een vierde plaats. U16 tenslotte dacht in een nevenreeks aan de slag te kunnen gaan maar werd ingedeeld in een A reeks. Het team merendeels uit meisjes bestaande had het moeilijk om tegen de klasse van Vobako 1 en 2 op te tornen. Zij speelden de finale in een onderling duel. In deze eindstrijd zagen we een verrassend Technico aan het werk dat enorme vooruitgang heeft geboekt en AKC/Luma versloeg voor de 3de plaats. Rijko met een 5de op 8 mag positief terugblikken op het geleverde korfbalspel.                                                                                         

Paasmaandag staat traditioneel het tornooi van Putse geprogrammeerd. Geen jeugdploeg inschrijving van Rijko te noteren. Wel bij de provinciale selectie Kempen, dat met 2 teams was vertegenwoordigd, vijf Rijko jongeren die de dienst uitmaakten. Lobke, Kaat, Stijn, Jonas en Willem mochten hun talenten tonen op de kunstgrasvelden van Putse KC. Dat bewezen ze met brio want zowel Kempen A als B tekenden voor gunstige resultaten. De A’s gingen met de chocolade hoofdtrofee aan de haal nadat ze alle tegenstrevers hadden overklast.       

Eugeen

We zijn weer vertrokken voor een nieuw korfbalavontuur op de buitenvelden. En het was meteen raak qua weersomstandigheden, want maart roert zijn staart. De normale lente temperaturen blijven onder de verwachtingen en zo moest Rijko een eerste oefenpartij afwerken in grillige, koude en natte toestanden. Wat een verschil zeg, als je de knusse zaal moet ruilen tegen terug de wei in. Rijko hoeft zich nu wel grondig voor te bereiden op de laatste zes wedstrijden van de veldcompetitie om met de titel terug zijn intrede te doen in Hoofdklasse 1. Catba ging in op het verzoek van Rijko met reserve en eerste ploeg. Door een communicatiestoornis was ik niet aanwezig en is er geen verslag van de wedstrijden.        
Dus geef ik enkel de uitslagen van de twee partijen. Rijko reserve – Catba reserve, een verdienstelijk gelijkspel werd er neergezet 15-15. Tegen Catba 1, dat in Promoleague speelt (2 klassen hoger), moesten onze fanions eervol de zege aan de bezoekers laten, 21-23. Het is logisch dat je tegen hoger geklasseerde tegenstanders de oefenpartijen afwerkt anders is het een maat voor niets geweest. Toch positief dat we ook tegen zulk team meer dan 20 korven kunnen scoren. De volgende in het rijtje is Vobako dat naar Rijko afzakt op vrijdag 6 april. Vervolgens staat een verplaatsing naar Scaldis gepland op dinsdag 10 april waar we het opnemen tegen hun reserveteam en eerste ploeg. Zaterdag 14 april gaat de eindfase van de veldcompetitie van start tegen Bornem. Zowel Rijko reserve als onze fanions voeren het huidige klassement aan met het maximum van de punten. De opdracht luidt niet minder dan onze favorietenrol waarmaken en liefst aan geen enkele underdog een puntje toestaan.      
De verwachtingen en het geloof in dit Rijko zijn hoog, het afwerken is nu aan jullie!     

Eugeen         

             

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com