Log in

Rijko doet een goede zaak door Appels te verslaan. Het was verre geen champagnekorfbal daarvoor had deze partij te veel belang langs beide zijde. De uitslag 20-17 laat vermoeden dat Rijko simpelweg de tegenstrever vloerde, maar buiten dat we aan Appels een serieuze tik uitdeelden, was daar niet teveel van waar. Het werd een bikkelharde partij, vooral van Appels zijde, die alle middelen bovenhaalden om ons te intimideren door hun harde aanpak op het randje af, en alzo in hun val te doen trappen. We stapten gelukkig niet mee in hun verhaal, hielden het hoofd koel en mochten na afloop opgelucht adem halen. Nu de nul weg is gaan we beslist voor het hoogst mogelijke. 

We mogen ons rechtuit de “Gesjochten” ofte de gefopte ploeg noemen. Was de 1ste helft van Rijko zijde verre van sensationeel, de 2de helft stond het collectief terug op het normale standvastig niveau te spelen. We deden met zijn allen wat we moesten doen, herpakken en knokken om de opgelopen schade recht te trekken. Praktisch was ons dit bijna gelukt omdat we in de slotfase door uitstekend combinatiekorfbal terug de wedstrijd in handen namen. We kregen zelfs het gevoel dat we de betere ploeg tussen de lijnen waren. Bewijs dat werd geleverd doordat we tot tweemaal toe op gelijk kwamen. Waar je geen rekening mee houdt, is een scheids die tot iedereens ongeloof een stip toekent aan de tegenpartij, daar waar een foutieve handeling van een heer op één van onze uitwerkende dames niet in Rijko’s voordeel wordt gefloten. Met slechts 20 sec op de teller te gaan werd dit cadeau omgezet naar een 19-18 verlies. Het is mogelijk een hint naar het scheidscomité, dat de aanduidingen tewerk stelt, dat er ook in Hoofdklasse 1 serieus wordt gebikkeld om de zo nodige punten binnen te halen. Zo’n partij in goed banen leiden vergt een bekwame scheids die men afvaardigt en die kennis van zake heeft inzake RPT regels.We mogen ons rechtuit de “Gesjochten” ofte de gefopte ploeg noemen. Was de 1ste helft van Rijko zijde verre van sensationeel, de 2de helft stond het collectief terug op het normale standvastig niveau te spelen. We deden met zijn allen wat we moesten doen, herpakken en knokken om de opgelopen schade recht te trekken. Praktisch was ons dit bijna gelukt omdat we in de slotfase door uitstekend combinatiekorfbal terug de wedstrijd in handen namen. We kregen zelfs het gevoel dat we de betere ploeg tussen de lijnen waren. Bewijs dat werd geleverd doordat we tot tweemaal toe op gelijk kwamen. Waar je geen rekening mee houdt, is een scheids die tot iedereens ongeloof een stip toekent aan de tegenpartij, daar waar een foutieve handeling van een heer op één van onze uitwerkende dames niet in Rijko’s voordeel wordt gefloten. Met slechts 20 sec op de teller te gaan werd dit cadeau omgezet naar een 19-18 verlies. Het is mogelijk een hint naar het scheidscomité, dat de aanduidingen tewerk stelt, dat er ook in Hoofdklasse 1 serieus wordt gebikkeld om de zo nodige punten binnen te halen. Zo’n partij in goed banen leiden vergt een bekwame scheids die men afvaardigt en die kennis van zake heeft inzake RPT regels.

 

Volgend weekend gaat het officiële zaalseizoen van start. Voorafgaand staan er logischerwijs een aantal oefenpartijen geprogrammeerd om de overgang veld naar zaal te overbruggen. Voor Rijko kern verliep dit traject met ups & downs, dat de ondergrens in deze voorbereiding zou bereikt worden tegen Blauw Wit was niet ingecalculeerd. Men diende nu absoluut met urgentie bij te sturen waar nodig. We mogen ons niet blindstaren op een “one eye-opener” zoals tegen KCOV en dan ter plaatse blijven trappelen. Waar we tot en met vorige editie nog de specifieke spelers(sters) hadden die een wedstrijd naar onze hand zetten, is dat nu net iets anders. Hier moeten we leren mee om te gaan en het moet Rijko de impuls geven deze obstakels te breken. Het besef dat het een loodzware competitie wordt in hoofdklasse 1 is geweten. Ieder punt dat Rijko toekomt zal met veel spelersvreugde worden onthaald. We zullen hiervoor tot het uiterste moeten gaan! Hopelijk zijn er nog veel ploegen die zich op ons gaan verkijken en blijven de vraagtekens achterwege.                                                               
Als laatste voorbereidingspartij was Catba de volgende in de reeks sparring partners. 

Het zaalseizoen staat weer voor de deur. Ben je geen RIJKO-lid maar wel frequent bezoeker van de wedstrijden van de senioren en de diverse jeugdteams? Schaf je abonnement aan bij uw eerste wedstrijd die je als supporter komt bijwonen! Gelieve CASH te betalen! 

Abonnementen

Ook dit jaar is het RIJKO abonnement weer verkrijgbaar. Deze kaart geeft je toegang tot alle thuiswedstrijden van Rijko (jeugd en senioren).

Abonnement 19 jaar en ouder : € 30,00
Abonnement 65+ : € 15,00

Bij je eerste bezoek bij een thuiswedstrijd kan je bij de kassa je abonnement io laten maken.

CLUB 50

Als lid van CLUB50 heb je volgende voordelen :

- GRATIS toegang tot alle thuiswedstrijden van RIJKO

- Prijs leden bij deelname aan activiteiten

- Ontvangst van de digitale doorloper

- U kan zelf mee bepalen wat er met uw bijdrage van €50 gebeurd binnen de werking van de club

Hoe zat het ook alweer voor de leden en supporters zonder abonnement?

Vrije toegang: voor alle Rijko leden en ereleden van Rijko geldt dat ze vrij toegang hebben tot al de thuiswedstrijden. Voor sponsoren en CLUB 50 geldt hetzelfde, op vertoon van hun sponsorpas.

Losse toegangskaarten: bij iedere thuiswedstrijd zijn er kaartjes te koop aan de kassa voor de mensen die geen lid zijn van RIJKO.


Deze prijzen zijn :

Hoofdklasse 1 (A+B+C) : €6,00 (65+ €4,00)

Jeugd U19A : €5,00 (65+ €2,50)

Overige jeugd : €2,50 (65+ €2,50)
Jeugd <U10, gewestelijke en recreanten : GRATIS

Combitickets per dag : hoogste ticketwaarde +1,50€

Prijzen zijn van toepassing voor volwassenen en senioren +19jaar, kinderen <19jaar hebben ook steeds GRATIS TOEGANG!

We wensen alle supporters leuke en sportieve korfbalwedstrijden toe, maar denk tijdens het supporteren ook aan RESPECT en FAIR PLAY naar de eigen spelers, tegenstander en scheidsrechters toe!

BEDANKT!!!!!!!

KCOV (Vorselaar) – Rijko : 15-28                
KCOV reserve – Rijko reserve : 5-6                          
Drukke trainingsdagen achter de rug en we zagen deze oefenpartij met KCOV vooral als voorbereiding voor hetgeen navolgend is. Een ideale sparring partner om met de juiste aanpak het klasse verschil te maken. Indien iedereen zijn taak naar behoren uitvoert leidt dat sowieso naar goede resultaten. Tegelijk beseffen we met zijn allen maar al te goed dat het nog stukken beter kan en daar dient aan gewerkt.

 

Voorbereidingswedstrijd U16 tegen Scaldis
Dat het moeilijke klus zou worden was vooraf geweten. Scaldis mag in zaal aantreden in Top
U16, waar Rijko net niet in lukte door hun laatste wedstrijd tegen Vobako B met verlies af te
sluiten. De oranje hemden uit het Antwerpse wilden deze partij met shotklok spelen omdat
zij in het vervolg van de zaalcompetitie ook daarmee geconfronteerd zullen worden. Voor
Rijko vergde dit gegeven wel even aanpassing, doch men lukte er wonderwel in niet teveel
de 25 sec. regel te overschrijden. 

De wedstrijden voor dat weekend zijn ondertussen ook allemaal geweten, zodoende kan U
met een gerust hart inschrijven voor dit culinair eetfestijn!

Inschrijven via www.rijko-korfbal.be en klik op het event Rijko's eetfestijn

Zaterdag 24 november : wedstrijden Sporthal De Valk

13:00uur : U12B
14:00uur : U12A

15:30uur : U19B
17:00uur : U19A

19:00uur : RIJKO A
20:30uur : RIJKO B

Zondag 25 november


10:45uur : U14C
12:00uur : U14B
13:30uur : U14 A
15:00uur : U16
16:30uur : RIJKO 2

RIJKO C is vrij dat weekend

Spreek af met je team en schrijf asap in. Maximaal 110 plaatsen per shift!!!!!

Het Rijko clubhuis blijft de “SPIL” van het Rijko gebeuren en dat betekent dat daar massaal kan
worden gespeeld, gefeest, gelachen, gedronken en nog veel meer. Dusdanig nodigt Rijko Resto Cel,
leden, familie, kennissen en alle sympathisanten uit op het eerstvolgend eetevenement onder de
noemer Rijko’s Eetfestijn. Dit zal plaatsvinden op zondag 25 november. Speciaal hebben we ook de
menuprijzen zeer democratisch gehouden, zodat alle gemeenschappen, jeugdleden en ouders, van
alle leeftijdscategorieën hiervoor kunnen inschrijven. Zo leren we elkaar nog eens een beetje beter
kennen in een sfeer die met stip kan worden aangeraden.


Rijko Resto Cel stelt voor :
Rijko’s Eetfestijn – Zondag 25 november
Keuken : van 12 uur tot 14 uur en vanaf 17 uur tot 19 uur
Kantine Rijko – Kruispad 4 – Rijkevorsel


Om iedereen voluit te laten genieten van dit ongeëvenaard smulfestijn zal er in twee shiften
worden opgediend van 12 tot 14 uur en van 17 tot 19 uur, met een max. van 110 personen
per shift. Zo heeft iedereen voldoende zitruimte en kunnen we ook iedereen tijdig naar wens
bedienen.


Menu keuze :
Stoofvlees op Vlaamse wijze met frieten en keuzesaus : 10 euro p.p.
Vol au Vent ofte Vidé met frieten en keuzesaus : 10 euro p.p.
Kindermenu Curryworsten met frieten en keuzesaus : 5 euro p.p.
Schrijf je vooral tijdig in en zet zorgeloos je voetjes onder tafel voor de nieuwe editie van dit
eetfestijn.

 

Inschrijven via www.rijko-korfbal.be en klik op het event Rijko's Eetfestijn

 

 

                                                             

Als voorbereiding op de cruciale en gevoelige wedstrijd tegen Neerlandia Gent gold deze oefenpartij als een galopje om scherp te staan voor het aanstaande gebeuren. Echter in de aanvangsfase werd er een vinnig korfbal door de U19’ers gepresenteerd en zo hadden de kernspelers het eigenlijk niet begrepen. Men moest snel een tandje bijsteken om de nodige repliek aan deze jongelingen te geven. Als een wervelwind beukte men op de kerndefensie in, die moest toestaan dat gedurende een 20 tal minuten de partij in evenwicht was, tot 6-6. Eens de tornado in kracht afnam kreeg men meer vat op de wedstrijd langs kernzijde. We weten dat bepaalde U19’ers zich eens extra willen tonen, dat zit nou éénmaal in hun genen en dat is moeilijk in te tomen. Ondanks de formidabele inzet haalden jullie toch backzeil tot net voor rusten, 6-10.  Conclusie na de 1ste helft, dit is een leuk korfballend geheel waarin talent schuil gaat, maar in deze match nog juist wat tekort komt. Wel één van de ploegen waar je nu al een sublieme evolutie kan opmaken, met andere woorden keigoed bezig! Na de pauze werden talrijke wissels doorgevoerd langs U19 zijde. Meerdere U19 B dametjes mochten hun kans wagen om het tegen hun oudere opponenten op te nemen. Het besef dat je voor je eigen en de ploegontwikkeling werkt is hier van primordiaal belang. Rudi Robaye doet er alles aan jullie te motiveren om die extra stappen te zetten in die bepaalde richting en voor sommigen werkt dat uitstekend. Nonchalance heerst soms en daar moet serieus aan gewerkt. U19 werkt af tegen een eerder lager percentage, het is zeker niet slecht, doch we schieten iets te weinig richting korf en daar wordt het verschil gemaakt. Hierop blijven focussen, de juiste keuzes maken, erin slagen de passing op niveau te krijgen en tot slot minder overhaast te werk gaan. Uiteindelijk krijgen jullie toch nog op je donder door een plots scherp afwerkende kernploeg die de eindstand naar 10-22 kan brengen. Eind goed al goed zou je kunnen besluiten ware het niet dat deze partij toch wat inzet en fysiek heeft gekost om uiteindelijk de U19’ers over de knie te leggen. Achteraf bekeken, na de weerslag in de 2de helft tegen Neerlandia, dat men beter had getraind dan deze oefenpartij doorgang te laten vinden. Wie zal het zeggen en waar ligt het gelijk?  Domper op het gebeuren is de kniekwetsuur van Elise die waarschijnlijk enkele weken in de lappenmand ligt. Mede oorzaak is mijns inziens de slechte staat van het veld waar men beter niet meer op korfbalt voor avondwedstrijden. De oefenvelden die er onmiddellijk naast liggen, ogen nog prima, bijgevolg speel daar de resterende wedstrijden vooraleer er nog meerdere kwetsuren hoeven te gebeuren.                                 

Eugeen                               

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com