Log in
DocitConsult our website sponsor

De overheerlijke truffels zijn er weer. Familie, vrienden, buren,.... iedereen wil deze lekkernij aan de feesttafel hebben, dus Rijko'ers laat jullie gaan en laat iedereen meegenieten van al dit lekkers!

Vorig jaar noteerden we een topverkoop van 325kg. 262 doosjes van 250gr, 367 doosjes van 500gr en 76 dozen van 1kg. 
Doen we dit jaar beter? Zeeeeeekers!

Bestellen kan via elk Rijko lid of via www.rijko-korfbal.be of scan de QR code

Afhaling van dit lekkers is voorzien op 12 en 13 december. Details kan je terugvinden in de bevestigingsmail na de bestelling.

#togetherforrijkokorfbal

Rijko A – Minerva A : 14-22

Aanval : Tim(1+1S)-Willem(1+1S)-Kaat Verhoeven(1)-Jesse(2)   
Defensie : Cedric(1+1S)-Ben(2+1S)-Axelle(-)-Dorien(-)
Wissels: Janne S (2)                                      

Deze inhaalwedstrijd werd betwist onder helse weersomstandigheden, de nattigheid die beide teams moesten trotseren waren mede bepalend voor het resultaat en daar sprong Minerva beter mee om. Rijko nam nochtans een behoorlijke start via Kaat Verh., Ben en Willem die Rijko in de running hielden tot 3-3. Nadat Minerva flink doorduwde mede door foutjes van onzentwege, die genadeloos werden afgestraft, liepen ze uit naar 3-7. Het zat vervolgens compleet tegen wanneer de tegenpartij opnieuw een stevige tik uitdeelde naar 4-11, enkel Cedric had een tegentreffer gelukt. Naar de rust toe konden we milderen via stip op Ben en Jesse, 6-12. Kunnen we en gaan we alsnog de knop omdraaien in de 2de helft?

Vandaag moesten we in het hol van de leeuw gaan spelen. Op verplaatsing bij Catba. Meestal een geladen wedstrijd bij de ex-ploeg van Stefa(a)n. Want wij hebben 2 jaar geleden hun sterspeler naar Rijko gehaald.

We starten met Liesbeth, Heidi, Kris en Stefan in de aanval (Sam zal na 10 min wisselen) en met Cailey, Nathasja, Marc en Tom in de verdediging (hier zal christophe na 10 min wisselen). Een voltallige ploeg met zelfs nog reserve op de bank, leuk dat er zo veel spelers bij zijn.

Onder een stralende zon en 23°C vangen we de wedstrijd aan. Heidi breekt al snel de ban met een doorloper, 0-1. De wedstrijd blijft voortdurend in evenwicht maar toch valt er aan de overkant de 1-1 en wat later de 2-1. Na verschillende pogingen van Cailey valt er juist voor het eindsignaal dan toch de 2-2 binnen. Yes, eindelijk horen we ze roepen. Jammerlijk genoeg wordt deze afgefloten voor verdedigd en direct erna valt ook het fluitsignaal voor einde eerste helft.
Tijdens de rust hebben we een tactische bespreking. De tactiek was, we zijn goed bezig, blijven proberen, ze gaan wel vallen. Of toch iets in die trend…
Vanop de bank roepen we bij het begin van de 2de helft nog naar Cailey, de volgende gaat erin. En de galm van het roepen was nog niet verwijderd of ze scoorde weeral een mooie korf. Nog voor we konden juichen werd ook deze weer afgekeurd voor verdedigd. Maar ze bleef niet bij de pakken zitten, en scoorde kort erna een mooi afstandsschot die eindelijk wel op het scorebord terecht kwam, 2-2. We waren in de eerste minuut van de 2de helft.
Catba was zeker nog niet uitgeteld, en komen op 3-2, waarna Sam met een ver schot de bordjes terug gelijk hangt. Na de 4-3 van Catba Scoorde Marc ook al een ver schot en bracht Sam ons daarna op voorsprong met een vrijworp, 4-5. Nu moeten we deze proberen vast te houden.
Na een zeer discutabel kort schot van Catba (volgens iedereen verdedigd, maar de scheidsrechter vond na vele verdedigende fouten tegen Rijko, om nu voor Catba deze niet af te fluiten), en komt het scorebord zo op 5-5. En scoorde ze ook nog in de slotminuut de 6-5.

Jammer van een verloren match, maar het was met zeer veel inzet en met vele en mooie doelkansen. Al bij al was het alsnog een zeer faire match. Na de match hebben de doorzichtige boterhammen goed gesmaakt en maken we ons klaar voor volgend weekend om thuis te winnen van de tot vandaag nog onbekende tegenstander.

Rijko A – Sikopi A : 12-17

Aanval : Ben (3)-Cedric (1+1S)-Axelle(1)-Dorien(1)
Defensie : Tim(2)-Lenne(1S)-Jesse (1)-KaatVerh.(-)- Wissels : Willem (1)


Rijko blijft azen op een eerste zege. Tegen Sikopi dat soms zeer wisselvallig acteert is dit mogelijk een nieuwe kans om onze eerste punten te pakken. Na wat we tegen Scaldis presteerden en toch op de valreep de zege aan de thuisploeg latend mogen we met opgeheven hoofd vandaag de confrontatie met de LO-pioniers veelbelovend aangaan. We wachten op het grote rendement in onze thuishaven, we moeten tot het gaatje gaan!
Inderdaad, de aanvangsfase was geheel in Rijko’s voordeel, met Axelle, Tim, stip op Lenne en Dorien met inlegger, 4-2. Vanaf dit moment speelden de Sikopi dames een uitstekende partij en legden onze girls aan banden in defensie. In het verder verloop van die eerste helft ontpopten zij zich eveneens tot afwerkers van dienst met liefst 8 treffers. Echter ook Rijko van zijn kant liet niet begaan, via Cedric, 2x Ben en Tim konden weerom juichen met de 8-7 voorsprong. Op slag van rust gaf een Sikopi dame ons een kleine nekslag door de 8-9 aan te tekenen. We gaan de 2 de helft aanvatten met veel grinta en goesting maar ook ongelukkige momenten.

Scaldis A – Rijko A : 20-18 

aanval : Tim (3+1S) – Lenne (1S) – Kaat Verh. (1+1S) – Jesse (1)
defensie: Ben (2) – Cedric (1S) – Dorien (-) – Axelle (6)
wissels : Janne S (1) – Luna (-)- Lobke                                                                                                                          

Zij zijn in hetzelfde bedje ziek en kennen identiek dezelfde problemen als Rijko. Het inpassen van een nieuwe lichting, na de stop van enkele hoofdrolspelers(sters), loopt evenmin van een leien dakje. Zo worden ze eveneens overklast en staan de O punten nog steeds achter hun clubnaam. Zowaar strijden we vandaag met gelijke wapens om de eerste zege binnen te halen. Riskeert Rijko een annus horribilis te beleven op Scaldis, of start vandaag voor Rijko de heropleving met een eerste zege? Een overwinning bij dit Scaldis zou de hemel weer doen opklaren. Een nederlaag daarentegen…. daar hielden we bij aanvang geen rekening mee. Speeldag zes wordt aldus een hele belangrijke, cruciaal welnee we zien wel hoe het afloopt. De prima prestatie tegen Meeuwen heeft onze fanions weer moed gegeven. Nu nog de punten, want daar gaat het om en niet om een uitschietertje. Het bouwproces langs Rijko zijde loopt ietwat vertraging op. Niet efficiënt genoeg, weggeefdoelpunten, soms een gebrek aan killersmentaliteit en te weinig kwaliteit om een wedstrijd af te maken. Het gegeven klopt in min of meerdere mate. Maar met de grinta en de inzet van de laatste wedstrijd tegen Meeuwen heeft Rijko getoond dat het de rug kan rechten. Net niet of net wel maakt een gigantisch verschil. Alleen is het voor ons spijtig genoeg te vaak net niet en dat wordt vertaald in het klassement. Vandaag willen we op onze waarde spelen, de wedstrijd domineren, afmaken en winnen, daar draait het om. Ik zou nadien in “Huisje Weltevree” graag klinken op onze eerste zege, of is dat teveel gevraagd? Nu naar de start van de wedstrijd zelve. De opener is voor Scaldis, aalvlug verzetten we de bakens via een stip op Tim, Axelle, Ben en nogmaals Tim naar 1-4. Prachtig hoe we Scaldis in deze aanvangsfase domineren. Echter de kentering laat niet te lang op zich wachten, Axelle kan nog wel de 2-5 aantekenen, alvorens Scaldis zich de 5-5 naar zich toetrekt. Heropleving via Axelle, 5-6, maar de oranjehemden laten niet verder begaan en zetten Rijko even schaakmat en lopen uit naar 8-6. Op slag van rust wordt de vrije worp van Axelle onbegrijpelijk afgekeurd, te vroeg gefloten, ze mag hernemen en zorgt zowaar voor de 8-7 aansluitingstreffer.

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook
Sport Vlaanderen

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com