Log in

Kern :

Appels 1 – Rijko 1 : 9-18             
Appels res. – Rijko res. : 9-12                                                            
Het was even vijf voor twaalf voor onze fanions. Wanneer men de dreiging van het degradatiespook op zich ziet afkomen dan werd het hoog tijd om te bezinnen en het tij te doen keren. Zie, die klok hebben we terug gelijk gesteld met een overtuigende zege in Appels. Trouwens steeds een verplaatsing die met enige argwaan wordt bekeken. Maar wanneer de nood het hoogst is blijkt dat men kan rekenen op een collectief team dat zijn korfbalkunde kan tonen. Plots schieten we terug met scherp, zie het immense verschil op het scorebord. Men heeft nu orde op zaken gesteld met deze verdiende overwinning en deze zege zal deugd doen. Nu niet beginnen zweven want de match tegen Neerlandia kondigt zich volgende zaterdag reeds aan en daar hebben we nog een eitje mee te pellen.                           
Zij totaliseren enkel de twee punten die Rijko daar onbegrijpelijk heeft laten liggen, dus even op ons elan verder ballen en we komen in de ranking op een geruststellende plaats die ons de ademruimte geeft om na de zaalontwikkeling een midden motorplaats op te eisen.                  

Gewestelijke :

Rijko 2 – Ganda 2 : 16 - 4

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Putse : 19-7  Ook hier overtreft Rijko zich door scherp uit te halen.             
U19 A : Floriant A – Rijko A : 11-8               
U19 B : Rijko B – KCOV : 4-4                                     
U16 : Rijko A – AKC/Luma B : 8-3                                                                                                                
U14 A : Kwik B – Rijko A : 7-7                       
U14 B : Catba – Rijko B : 3-8      
U14 C : ATBS/Borgerhout - Rijko C : 9 - 0                                        
 U12 A : Catba – Rijko A : 1-10                      
U12 B : Rijko B – Verde : 2 - 6       
U12 B : Meeuwen - Rijko B : 3 - 3

1/4 Finales Beker van België : Putse - U16 13 - 6, U10 - Leuven 4 - 5. Alle Rijko teams zijn bij deze uitgeschakeld in dit tornooi.                 

Eugeen

Hoofdklasse 1 : Ganda A - ASKC A - RIJKO A - Hoevenen A - Appels A - KCBJ A - Verde A - Vobako A
Hoofdklasse 1B : Ganda B - ASKC B - RIJKO B - Hoevenen B - Appels B - KCBJ B - Verde B - Vobako B
Hoofdklasse 1C : Ganda C - ASKC C - RIJKO C - Hoevenen C - Verde C - Vobako C
1ste GEW D : ATBS 2 - Meeuwen 2 - RIJKO 2 - Vos Reinaert 2 - Minerva 3 - HMKC 3 - Vobako 2
Promoleague U19A : Voorwaarts U19B - Sikopi U19 - RIJKO U19A - Scaldis U19 - Minerva U19 - Leuven U19 - AKC/Luma U19B - Riviera/Deurne U19A
U19 AFD 1A2 : Joki U19 - KCOV U19 - RIJKO U19B - Vobako U19C - Appels U19B - Riviera/Deurne U19B
Promoleague U16A : Temse U16B - Voorwaarts U16A - RIJKO U16 - Ganda U16A - Sikopi U16A - Leuven U16 - AKC/Luma U16B - Vobako U16B
Topleague U14 : Temse U14A - ASKC U14A - Boeckenberg U14A - Kwik U14A - Borgerhout/GW U14A - RIJKO U14A - Vobako U14A - Putse U14A
Promoleague U14 : KCBJ U14 - Sikopi U14A - RIJKO U14B - Scaldis U14 - Borgerhout/GW U14B - Ago Aalst U14 - Vobako U14B - Kwik U14B
U14 2C : ASKC U14B - Bornem U14 - RIJKO U14C - Sparta Ranst U14 - Borgerhout/ATBS U14 - Kapellen U14 - The Blue Ghosts/Neerlandia U14 - Voorwaarts U14B
Topleague U12 : Temse U12A - ASKC U12A - Spartacus/NDN U12 - Vobako U12A - Leuven U12A - Neerlandia U12A - Putse U12A
U12 Afd A : Temse U12B - Meeuwen U12 - RIJKO U12B - Sparta Ranst U12 - Leuven U12B - Vobako U12B


De overheerlijke truffels zijn er weer. De komende weken zal er door de Rijko leden weer deur aan deur gegaan worden in de Rijkevorselse straten om deze aan de man/vrouw te brengen. Hebt U ze niet gezien of gehoord of woont U niet in Rijkevorsel en wenst U deze lekkernij ook aan te schaffen via volgende link bestelling truffels kan U uw bestelling plaatsen!

Laat het smaken

 

 

 

Kern Rijko :

Spartacus/NDN A – Rijko A : 15-12 Jammer dat ook deze twee punten verloren gingen. Met opgeheven hoofd nu de resterende wedstrijden afwerken voor de zaal. We scoren bijtijds niet zo vlot en soms zit het ons ook niet mee. Doch we moeten serieus aan de slag om in deze afsluitende partijen punten te oogsten, zodat we terug kunnen mikken op een midden motor plaats.                                                                                                                              
Spartacus /NDN res – Rijko res : 12-9            
Spartacus/NDN C – Rijko C : 11-8                                

Gewestelijke : Rijko 2 vrij

Jeugd :

U19A vrij                                               
U19 B : Riviera/Deurne B – Rijko B : 1-8                                  
U16 : Temse A – Rijko A : 15-7                                                                                                           
U14 A : Rijko A – ASKC A : 7-9                         
U14 B : Rijko B – Leuven : 9-4  
U14 C : Rijko C - Neerlandia/The Blue Ghost 6 - 8                                          
U12 A : Rijko A – Neerlandia : 2-4                  
U12 B : vrij

Eugeen 

C: 11-8

B: 12-9

A: 15-12

In de overtuiging dat er vandaag punten te pakken vallen, beginnen we gemotiveerd aan de wedstrijd. Sander zet al onmiddellijk een strafworp van een fout op Loes om in de eerste goal. Kort daarna volgt Spartacus met de 1-1 na een shot van ver. We scoren om en om en het gaat gelijk op tot 3-3. Na een korte kans van Stijn en de 3-4 op het score bord kunnen we gebruik maken van gretigheid van de spartanen. We gaan hier rustig en verstandig mee om en kunnen zo twee penalty’s uitlokken die mooi worden afgewerkt door Sander en Stijn. Het speelgedrag van de tegenpartij keert zich tegen hen, maar is echter maar van korte duur want we laten Spartacus heel snel terugkomen tot 5-6. Jesse, die heel gevaarlijk is onder de korf vandaag, weet dan ook zo haar eerste korte kans binnen te prikken. In de periode die volgt hebben we mooie en veel kansen, maar werken ze niet af. Een slechte afwerking zal vanaf dit moment dan ook een rode draad doorheen de wedstrijd worden. Met momenten spelen we veel te statisch en maken we niet altijd de juiste keuzes, waardoor we met de rust achter komen tot 9-7. Loes gooit op het fluitsignaal nog een shot van ver binnen, maar dit wordt niet goedgekeurd door de scheids.

Ook de tweede helft van de wedstrijd werken we ondermaats af en lopen hierdoor vanaf het begin weer achter de feiten aan. Het is soms moeilijk voor Rijko om positief te blijven en op te boksen tegen de harde vechtlust van de tegenpartij. Enkel met een strafworp op Nona, omgezet door Sander en een shotje van Dorthe kunnen we de schade niet echt beperken en loopt de score al snel uit tot een 15-9. De trainers nemen een time-out… We hebben nog 20 minuten speeltijd, de wedstrijd kan nog alle kanten uit. Om het spel dan vanaf dit moment naar onze hand te zetten, zouden er meer dan nog 3 goalen nodig zijn. Jammer genoeg blijft het enkel bij een shot van Nona, een omdraaibal van Sander en eentje van Jesse. De verdediging voert zijn taken uit, maar helaas kan je een wedstrijd niet winnen zonder te scoren. We sluiten de wedstrijd af met een eindstand van 15-12 en een enorm slecht gevoel.

Kortom een totale off-day om snel te vergeten. Alle kopkes dus richting de volgende wedstrijd: waar we er wél zullen staan en er samen kei hard voor zullen werken. Vandaag was het misschien niet aan ons, maar volgende week hebben we ook nog wat appeltjes te plukken! Komaan Rijko!

 

Zo mag je wedstrijd van vandaag tussen Rijko en Catba omschrijven en samenvatten. De voorspellingen logen er niet om, men gaf Rijko weinig kans om tegen Catba de zege te behalen. Maar zoals we laatste weken schitterend korfbal op het terrein ten beste gaven zou ik eerder de mogelijkheid tot bevestigen in optie nemen om al die euforische waarzeggers eens ferm bij de neus te nemen. Echter het mocht niet zijn, ondanks het fantastische team weerwerk dat we aan Catba hun been lapten. De meer durf, lef, ervaring en de preciezere afwerking hebben het verschil uitgediept. Zoals men zegt : De stoutste wezels slurpen de beste eieren. Rijko’s inzet en overgave maken wel veel goed doch afwerkend is het net niet en langs de overzijde benutten zij de uitgespeelde kansen steevast wel.

A: Wouter – Arne – Jente – Floor
V : Sander – Tuur – Noor VH – Hanne B
We beginnen de wedstrijd goed doordat we lange aanvallen kunnen spelen en de bal in verdediging
telkens snel kunnen onderscheppen. Dit wordt na enkele minuten ook beloond door een korte kans
van Floor. Scaldis kan onmiddellijk de score terug gelijk maken via strafworp, hierna wisselen we van
functie. We krijgen zeer veel kansen maar slagen er niet in om deze af te werken tot vlak voor de rust
Hanne B kan scoren via een doorloper. Na de rust wordt er zeer mooi rondgespeeld en samen als een
ploeg gewerkt voor de bal. Dit wordt beloond door een korte kans en shot van Floor, Scaldis kan hier
tegen maar één keer scoren. Hierdoor gaan we de laatste functiewissel in met een 4-2 score. Bij het
begin van dit laatste kwart komt Imke op het veld in de plaats van Noor. We kunnen onze voorsprong
uitbreiden dankzij een ver shot van Tuur en strafworp van Jente. Scaldis is een zeer efficiënte ploeg
want ondanks dat zij weinig kansen krijgen werken ze degene die ze krijgen goed af waardoor ze nog
twee keer kunnen scoren in de laatste minuten. Dit geeft een eindscore van 6-4 in ons voordeel
waardoor we doorgaan naar de kwartfinale binnen twee weken.

De zaaltrainingen staan weer voor de deur en iedereen wacht natuurlijk in spanning af waar/wanneer er kan getraind worden.
Elk jaar is het weer een hele puzzel om alles en iedereen op elkaar af te stemmen! Maar we zijn er weer in geslaagd!
Alle trainingsdata zullen de komende dagen in twizzit verschijnen, hier en daar vallen er data tussenuit (zalen niet beschikbaar)
of zijn trainingsuren net niet identiek dan de week voordien (trainers die zelf nadien nog een verplaatsing moeten maken)!
Sommige teams (U19 en kern) zullen afwisselend in verschillende zalen trainen op vrijdag!
Dus voor iedereen de boodschap, raadpleeg je agenda wekelijks in Twizzit zodoende je niet voor verrassingen komt te staan!

U6 : vrijdag 18:15 tot 19:15uur : turnzaal De Wegwijzer
U7 : vrijdag 18:00 tot 19:00uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel
U8 : vrijdag 19:00 tot 20:00uur of 18:45 tot 19:45uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel
U10 groep 1 + 2 : maandag 18:00 tot 19:30uur : Sporthal De Valk Rijkevorsel
U10 groep 1 : woensdag 17:00 tot 18:00uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel (indeling van de groep zal nog meegedeeld worden)
U10 groep 2 : donderdag 18:00 tot 19:00uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel (indeling van de groep zal nog meegedeeld worden)
U12 B : dinsdag 18:00 tot 19:00uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel
U12 A : donderdag 19:00 tot 20:00uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel
U12 A + B :  woensdag 18:00 tot 19:30uur en 19:00 tot 20:30uur : Sporthal De Kuiperij (indeling van de groepen zal nog meedegedeeld worden)
U14 C : dinsdag 18:30 tot 19:30uur :Sporthal Vito Hoogstraten + vrijdag 19:45uur tot 20:45uur of 20:00uur tot 21:00uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel
U14 B : maandag 19:00 tot 20:00uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel + donderdag 18:30 tot 19:30uur : Sporthal Vito Hoogstraten (indeling van de groep zal nog meegedeeld worden)
U14 A :  dinsdag + donderdag van 19:30 tot 20:30uur : Sporthal Vito Hoogstraten (indeling van de groep zal nog meegedeeld worden)
U16 : maandag 20:00 tot 21:30uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel + donderdag 20:00 tot 21:30uur : Sporthal Zevensprong Spijker Hoogstraten
U19 A + B : woensdag 20:30 tot 22:00uur : Sporthal De Kuiperij Rijkevorsel + vrijdag wisselend plaats en uren (vanaf 20:00uur) tussen Sporthal De Valk Rijkevorsel / Vito Hoogstraten
Kern : dinsdag 20:00 tot 22:00uur : Sporthal De Zevensprong Spijker Hoogstraten + vrijdag 21:00 tot 23:00uur wisselend Sporthal De Valk/Kuiperij Rijkevorsel
Recreanten + gewestelijke : donderdag 20:00 tot 21:00uur Sporthal De Zevensprong Spijker Hoogstraten

De programmatie van de zaalcompetitie zal ons bereiken na de laatste veldwedstrijden jeugd (weekend 13/14 oktober), 1ste competiewedstrijden zijn gepland vanaf het weekend 17/18november.
Veel succes aan iedereen in de zaalcompetitie en ter info een extra sporthalleke in Rijkevorsel zou handig zijn :) 

#togetherforrijkokorfbal

Beste leden,

Is uw Rijko outfit versleten, te klein of heb je nog geen Rijko outfit. De pasdagen komen er weer aan.
Op volgende dagen kan je komen passen en bestellen :

Vrijdag 28 september : 18:00uur tot 20:00uur
Vrijdag 5 oktober : 18:00uur tot 20:00uur

Toch geen mogelijkheid gehad tot bestellen. U kan steeds rechtstreeks langsgaan bij Figoosport, Processieweg te Sint-Lenaerts.
De prijzen die U daar betaald zijn identiek als de Rijko prijzen.

Hieronder kan je reeds een blik werpen op wat er in het gamma zit en de bijhorende prijzen. De kledinglijn is beschikbaar tot 2020!

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com