Log in
DocitConsult our website sponsor

Janne(2) – Kaat(4) – Lennert( 1) – Cedric(Tim)(3)
Lobke(Kaat VD)(1) – Jesse – Lenne(1) – Willem( 8)


Voor aanvang van de wedstrijd werden de spelers vriendelijk voorgesteld en werd er ‘ zoals de echten ‘ opgelopen. Een leuke manier om effe de spanning weg te halen voor de wedstrijd. Bij de thuisploeg was het vooral opletten voor de vlotscorende dames en de zeer fysieke heren. De thuisploeg startte fusieus en liet als snel hun bedoelingen zien. Al na 5 minute pakte hun aanvoerder reeds een groene kaart. Dit zegt al veel hoe deze wedstrijd zou verlopen... De bonkige heren , met name de tegenstander van Cedric, gooide letterlijk zijn gewicht in de strijd , waardoor Cedric meermaals werd afgeblokt ( meermaals niet gezien door de matig leidende scheids) . Vandaag een primeur : Lenne en Kaat waren eens niet de jongsten , bij de thuisploeg stond de 16 jarige Annabel op het wedstrijdblad . deze talentvolle dame , die overigens zeer fair speelde , opende de score met een ver shot. 1-0 werd zelfs 2-0 door een snelle dame. Rijko had de start effe gemist maar kwam stilletjes aan boven water : Lenne met een korte kans , shot Willem , uitgelokte stip Kaat en doorloper Kaat zorgden voor de ommekeer in de beginperiode. We zijn vertrokken dachten we.... Maar niets werd minder waar.... Een ongelofelijke zwak kwartier waar niets lukte en waar de thuisploeg alle geoorloofde en niet geoorloofde manieren gebruikte om de Rijko spelers te desorienteren werd met pijnlijke ogen aanzien door supporters en trainers.
Een noodzakelijke time- out was geheel op zijn plaats om iedereen eens effe de levieten te lezen. Rijko herpakte zich , weliswaar niet met het verwachte betere spel , maar op karakter kwam het net voor rust wel op een 8-8 ruststand , scores door 3 shots van Willem 3x en 1 stip van Kaat .

Een welgekomen moment om effe de kopkes bijeen te steken , Rijko kan en moet beter!!!!!!

De thuisploeg had in het snuitje dat de man met het fluitje het moeilijk had met het fysieke spel onder controle te houden en profiteerde daar helaas van. Met name Kaat werd geviseerd door de zeer ervaren dame. Ook Cedric en Lennert hadden het korfbalspelletje anders aangeleerd dan de thuisploeg , dat was duidelijk. 
Maar goed , terug naar de kern van de dag : korfbal....
Lennert zette een heerlijke actie op die foutief werd gestopt en werkte de stip feilloos om. Nog even een tegenprikje van de thuisploeg maar van af dan was het al Rijko dat de klok sloeg . Van 9-9 spurtte Rijko naar een geruststellende 10-16 voorsprong . 3x de sterk ingevallen Tim , Janne 1x
en 3x de vandaag niet te stoppen Willem zorgden voor rust... Met een veilige 12-17 voorsprong (Janne) dachten we dat we het ergste al hadden gezien. Plots bij een mooie en slimme actie van Kaat sloegen de stoppen van haar tegenstandster door.. Met een bewuste slag in de rug kreeg deze gefrustreerde dame een terechte rode kaart , zelden voorkomend in de korfbal... Kaat herpakte zich en zette de stip feilloos om . De kwaliteit zegeviert vandaag van de kwantiteit, de 14- 20 eindstand. ( Willem ) en als orgelpunt de goed ingevallen Kaat VD zorgden voor de overtuigende 14-20 eindstand. Deze lastige klip werd netjes omzeild , zij het met een serieuze dip in de eerste helft.

We sluiten het jaar af met een zeer positieve evolutie : gezien de enorm jonge kern mag men spreken van een geslaagde eerste seizoenshelft: geregeld een pakske slaag gekregen, lees leergeld in de veldcompetitie , naar een sterk geevolueerde ploeg die lang mee zal strijden bovenin
het klassement. De palen en korven gaan nu effe aan de kant , want de feestdagen komen eraan.
Begin januari hopen we de positieve lijn terug door te trekken , hopelijk met steeds meer trouwe en enthousiaste supporters die onze fanions naar de overwinning kunnen schreeuwen..

Een vrijwillige reporter

Cedric – Lennert – Kaat – Janne
Willem – Lenne – Axelle – Jesse - Ben


Het is spannend in Hoofdklasse 1. Na de goede seizoensstart van onze fanions met enkele klinkklare overwinningen en het gelijkspel tegen Ganda, wacht er nu weer een klepper van formaat. Blauw-Wit kennen we ondertussen al wel, dat is nooit een gemakkelijke wedstrijd en ze zijn goed op dreef. Benieuwd hoe onze ploeg dit gaat aanpakken. Deze keer gaan onze fanions goed van start. Waar het de voorbije weken soms stokte bij aanvang van de match, die bal door dat geel krijgen, loopt het deze week vlotter. We gaan naar 4-3 via een doorloper van Kaat, strafworp van Willem en 2 shots van Cedric. Er wordt snel geschoten in aanval, wat af en toe ook zorgt voor (te) snel balverlies. De kansen iets korter bij zoeken is de boodschap. De voorsprong van 2 korven is een feit na een shot van Axelle. 5-3. Tot 9-7 kunnen we deze voorsprong handhaven. Cedric op strafworp, Kaat met
doorloper en Willem op shot en doorloper. Maar net voor de rust slaagt Blauw-Wit er toch in de bordjes terug gelijk te hangen. Ruststand: 9 – 9.

 

Ganda 1 – Rijko 1 : 15-15

Aanval : Willem (2)-Lenne (-)-Lobke (-)-Jesse (2)
Verdediging : Lennert (1)-Cedric (1)-Janne S (2)-Kaat Verhoeven(3)
Wissel : Tim (2+2stip) – Luna (-)-Ben(-)

Vandaag speelden we uit op Ganda, tegen een mentaal versterkte ploeg, die mede de koppositie viseerde. Ganda nam meteen een goede start door Rijko op een 2-0 te plaatsen, doch deze werd direct teniet gedaan door Janne S op inloop en Lennert, 2-2.  Een vinnig afwerkend Ganda kan vervolgens terug uitlopen naar 4-2. Het besef dat  Rijko hier een gepast antwoord tegenover moet stellen is nu aan de orde. Enkel Kaat Verh. slaagt erin de   4-3 aan te tekenen. Een eerste wissel wordt doorgevoerd Tim in de plaats van Lenne. Toch kunnen de Gentenaars nog een 6-3 versieren, vooraleer we ons normaal gestructureerd spel terugvinden. Via de toegekende vrije worpen levert het niets op, wissel Tim met een inlegger markeert de 6-4, Kaat Verh. scoort nu wel op vrije worp en Tim op stip brengen de ruststand naar 7-6. Een zucht van verlichting, Rijko is hoegenaamd niet uitgeteld.

Zaterdag 25 november zakten onze U87A af naar een tornooi in Kapellen voor 2 wedstrijden.

ATBS-Rijko 4-1.

A:Natasja-Heidi-Bjorn-Kris

V:Grietje-Liesbeth-Sam-Marc

R:Tinne-Tom-Stefan

We kwamen snel 1-0 achter waarna Kris met een ver shot de bordjes terug in evenwicht hing.

Ondanks de vele echt wel mooi opgebouwde aanvallen en kansen konden we niet voorkomen dat ATBS de wedstrijd winnend afsloot met een 4-1 winst.  

 

Rijko-Appels 2-3

Onze tweede match was tegen Appels, voor ons altijd een moeilijke wedstrijd.

De beginfase werd wat ontsierd door een niet zo sportieve elleboogstoot welke jammer genoeg niet werd opgemerkt door de scheids.

Nadat Appels de score had geopend was het Tinne die de 1-1 liet optekenen met een mooi shot.

Sam bracht de U87A met een ver shot op voorsprong, 2-1.

Appels kon toch nog de eindstand op tot 2-3 brengen.

Er werd hard gewerkt door het hele team en we kregen voldoende kansen maar we wilden te graag de 3-3 maken.

 Hierdoor ontbrak het ons wat aan precisie bij de laatste pas en scorend vermogen.

 We weten meteen wat ons te doen staat op de volgende training.

Mede door de zeer aanwezige en goede coaching van Caine, bedankt daarvoor, konden we met opgeheven hoofd en een kleine nederlaag tegen Appels deze plezante korfbalnamiddag afsluiten.

Bedankt Tin en Sven voor de nodige notities en support.

Verslagever: 26

Eindelijk een zucht van verlichting voor onze thuissupporters die inmiddels de derde partij mochten aanschouwen in thuishaven De Valk. Met de komst van Verde moet men steeds op zijn hoede zijn omdat zij nagelang hun humeur flink kunnen uithalen, voorheen zo zou later blijken. Want deze afvaardiging was helemaal niet opgewassen tegen een groots acterend Rijko geheel. Een bijwijlen verstijfd spelend Verde was hiermede een hapklare brok die leide naar een comfortabele zege, reeds in de 1ste helft ingezet. Onze goed bevolkte tribune mocht menigmaal applaudisseren voor dit frivole spel en ik meen dat we aan een geweldige klanten binding hebben gedaan.                                                                                                                                     

Rijko A Verde A : 18-6  Aanval : Lenne(2)-Willem(4)- Axelle(2)-Jesse(1)
Verdediging : Cederic(2)-Lennert(2)-Janne S(3)-Kaat Verh.(1stip) Wissel : Lobke (1)                                                  

Onze fanions begonnen verschroeiend aan dit duel, door de grote druk op hun spelers kwam Verde amper tot afwerkingsmogelijkheden. Daar tegenover liep in de eerste 10 min van de partij Rijko reeds uit naar 5-0, gescoord door Willem 2x, Axelle, Cedric en JanneS. Pas nadien moesten we een eerste doelpunt van de tegenpartij toestaan,5-1. Onze honger naar succes was hiermede niet gestild, Kaat Verh met stip, Axelle met inlegger nadat bal gekke capriolen maakte, wissel Lobke meteen prijs met haar eerste shot en Janne S 2x, rust 10-2.

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook
Sport Vlaanderen

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com