Log in

Goed begonnen is half gewonnen, zo luidt het gezegde, maar het zalig geluksmoment, met name de zege en de beoogde 4 op 4 hebben we vandaag niet kunnen realiseren. Rijko’s start was uitmuntend en hoopgevend na de snelle 0-2 via Tim Baetens en Stijn Van der Auwera op inlegger. Het keermoment kwam er al snel aan, Blauw-Wit herstelde de opgelopen schade naar 3-2. De stip op Jesse Peeters die Stijn Van der Auwera omzet, bracht ons nieuw soelaas, 3-3.

Kern :

Blauw-Wit A – Rijko A : 24-19   
Blauw-Wit B – Rijko B : 13-15     
Rijko C : Vrij                      

Gewestelijke :

Edegem 2 – Rijko 2 : uitgesteld                                                                             

Jeugd :

U12 A : Boeckenberg A – Rijko A : 9-4          
U12 B : Rijko B – ASKC B : 6-1                                     
U12 C : Rijko C – Leuven C : 1-5 Wegens een tekort aan beschikbare spelers nam Leuven een tweetal A-spelers mee. Konden onze moedige C’tjes nog stand houden tot aan de rust, 1-1, dan moesten zij het afgeven tegen voornamelijk die spelers die zich beter vonden tijdens de 2de helft, met het gevolg de nodige afwerking en het bepalend resultaat. Beslist een moedig verweer en dat mag ook eens worden onderstreept.                                                                         
U12 D : Rijko D – RKC (Retie) : 4-5 Dit is een eerder verrassend verlies te noemen. Ik meen dat het lange tijd was geleden dat Retie nog eens met een zege op Rijko aan de haal ging. Als we de wedstrijd overlopen hadden onze Rijko’ers het bijzonder moeilijk om elkaar kundig aan te spelen omdat ze een te gestalterijkere ploeg tegenover zich kregen. Het aanvallend compartiment werd hier door verstoord en RKC profiteerde optimaal van onze gretigheid in defensie wat hun dan ook stippen opleverde. Geen oneer, we pakken het terug op hun veld.           
U14 A : Rijko A – Appels A : 9-5                                                                                                        
U14 B :  Rijko B – Meeuwen A : 2-2 Van een mindere wedstrijd gesproken. Ons U14 B team begon veelbelovend, Jarco scoorde knap de 2-0 voorsprong. Doch na een onterechte afgekeurde korf herstelde Meeuwen alsnog voor de rust het evenwicht, 2-2. Wat er zich tijdens de ganse 2de helft verder afspeelde was korfbal onwaardig te noemen, dit langs beide kanten. Rijko speelde niet meer samen, zodat de kansen tot het minimum herleidt werden en Meeuwen speelde wel degelijk rond de korf maar verzuimden hun kansen om te zetten.            
U16 A – U16 B – U16 C : alle een vrije speeldag op het kalender                                                     
U19 A : Rijko A – ASKC A : 15-11 Eindelijk een knappe overwinning, die veel deugd zal doen om het vertrouwen op te krikken in dit team. Op de ingeslagen verder ballen!!                      
U19 B : Technico A – Rijko B : 13-2                                                                                      

Eugeen        

                                                                           

Met de eerste verplaatsing op de kalender werd een bekende tegenstander bekampt. Deze wedstrijd werd enkele weken geleden vriendschappelijk gespeeld waardoor de sterkte van onze tegenstander al duidelijk werd. Rijko was gewaarschuwd en liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het niet was gekomen om een figurantenrol te spelen. Met een hecht blok en een geconcentreerde verdediging werd het de thuisploeg zeer lastig gemaakt. Een knappe start werd in aanvallend vak beloond met een snedige aanval mooi afgerond door een snelle doorloper van Eline. Boeckenberg eiste wel de bovenhand op en na enkele aanvallen vond de thuisploeg toch een gaatje: de stevige thuisdame lukte de 1-1. Rijko , complexloos spelend, bekwam enkele mooie kansen maar  mede door de klassevolle spelers en speelsters tussen de lijnen, lukte het scoren niet.

Na de verpletterende overwinning vorige week op Hoevenen bekampte Rijko het volledig onbekende Appels. De omstandigheden waren dan ook volledig anders : weg zon en warmte, hallo wind en frissere temperaturen. De bezoekers die de verre verplaatsing maakten richting Rijkevorsel begonnen vrank en vrij aan de partij waardoor snel duidelijk werd dat deze tegenstander lastiger was dan de vorige partij. Met enkele uit de kluiten gewassen heren en wat pittige dames in hun rangen begonnen de bezoekers het beste aan de partij met een eerste stip als gevolg. Hun specialist had de verre rit blijkbaar nog niet verwerkt en miste deze opgelegen kans. De thuisploeg had het moeilijk om van onder de druk uit te komen maar met de eerste uitgespeelde kans was het meteen raak: uitblinker van de dag Chiel scoorde knap met een doorloper. De bezoekers kwamen niet voor hun plezier en werden zeer scherp gehouden door hun aanwezige coach. Met veel druk op de thuisploeg kregen de bezoekers een tweede stip tegen en ditmaal werd er niet gemist: 1-1.

Op zaterdag 3 oktober 2020 gaat een wielerwedstrijd door in Rijkevorsel dat georganiseerd wordt door Cycling Vlaanderen met ondersteuning van Rijkevorsel Leeft en Wielervrienden Wiliam's Place. Die dag is sportaccomodatie Rijko zeer moeilijk te bereiken. Eveneens zal een parkeerplek moeilijk te vinden zijn. Kom daarom op tijd!

Programma Wielerwedstrijd:

Categorie:

Inschrijvingen:

Start wedstrijd:

Technische gegevens:

U13

10:30-11:45

12 uur

19,8 km – 9 ronden van 2,2 km

U14

11:15-12:30

12.45 uur

24,2 km – 11 ronden van 2,2 km

U15

12:15-13:30

13.45 uur

35,2 km – 16 ronden van 2,2 km

U17 – eerstejaars

14:00-15:15

15.30 uur

66 km – 11 ronden van 6 km

U17 – tweedejaars

16:00-17:15

17.30 uur

66 km – 11 ronden van 6 km

Wedstrijden van de U13, U14 en U15 worden voorzien op een afgesloten parcours. (geen auto’s toegelaten).

Wedstrijden van de U17 worden voorzien op een parcours waarbij auto’s zijn toegelaten in de richting van het parcours. (eenrichtingsverkeer)

 

Vanaf 12u00 kan je enkel het sportcomplex De Valk bereiken via de Sint-Lenaartsesteenweg de Torendries te nemen en zo op het Kruispad te geraken. (eenrichtingsverkeer)

Als je vertrekt aan de sporthal De Valk na 12u00, moet je de Helhoek volgen in de richting van het parcours en draai je rechts af naar de Oude Baan om zo terug op de Sint-Lenaartsesteenweg te komen

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com