Log in

Beste Rijko sympathisanten,

RIJKO 2.0 kijkt verder dan ver en daar horen jullie bij.
Via onze gloednieuwe IDEEËNBUS kunnen jullie met een geweldig idee op de proppen komen of aangeven op welk gebied RIJKO nog sterker kan worden.
Jullie ideeën doorgeven kan zowel digitaal als op papier!
Via www.rijko-korfbal.be kan je de link vinden om je idee te posten of om jullie opbouwende kritiek uit te proesten of de IDEEËNBUS kan je ook terug vinden in ons clublokaal, dit wanneer we terug buiten kunnen spelen. 
Dus laat je stem horen en laat weten wat jullie van RIJKO denken en/of waar jullie kansen zien om Rijko nog sterker te maken!

Maandelijks zullen we een overzicht publiceren van jullie bijdragen en in gesprek gaan met de bedenker(s)/inzender(s) van de ideeën en/of berichten. Zo blijven jullie op de hoogte van al de bijdragen die van een idee uitgroeien tot een prachtige versterking van ONZE CLUB!

RIJKO, laat van je horen!!!! 
#togetherforrijkokorfbal

Rijko A – Appels A : 25-21                                                                                                                     

Aanval : Stijn (-) – Tim (-) – Axelle (6) – Kato (3)                                                                                  
Verdediging : Ben (9) – Cedric (-) – Jesse (3 + 1stip) – Dorthe (2)                                                          
Vervangingen : Nathan – Nick – Janne S (1stip) – Lennert (-)                                                          

Best dat we die late inhaalwedstrijd vrijdagavond tegen Spartacus even uitgommen en ons volledig gaan concentreren op de laatste thuiswedstrijd van onze fanions tegen de laatste van de reeks en nog steeds puntenloos. Op papier zou ons ongenaakbaar team in eigen thuishaven deze klus nog wel snel kunnen klaren. Maar toch moeten we waakzaam blijven en op onze hoede zijn voor de kleintjes in de ranking! Elke week bij het bekijken van de uitslagen valt er elke week wel een verrassende uitslag te noteren. Aldus gewaarschuwd  aan concentratie en focus  van onze fanions, is er bij aanvang van deze partij geen gebrek. Het zal dus kwestie zijn ons niet te laten verrassen door voornamelijk hun schotgrage heren en er zelf op de juiste momenten eentje zien binnen te prikken. Ik fronste de wenkbrauwen  bij het aanschouwen van de ploegopstelling die zou starten. Geen Sander (vakantie), geen Nick en geen Lennert bij aanvang tussen de lijnen, dat scheelde sowieso reeds een slok op de borrel. Toch gaan we een hoopvol resultaat tegemoet ziende met weerom voornamelijk onze fenomenale girls in een hoofdrol wat later gedurende de ganse partij zou blijken. Axelle leidt de dans in, Ben neemt over met twee stuks en nogmaals Axelle zet de 4-2 op het bord. Vervolgens doen Jesse, Kato, Ben en Dorthe hun duit in het zakje, 8-4. Zijn we nu gelanceerd om een megascore neer te zetten? Neen, omdat de heren van Appels in een schotvaardige dag verkeren en keer op keer binnen prikken. Hun scorezucht wordt op de juiste momenten onderbroken door onze dametjes die op reguliere tijdstippen hen een halt toe roepen, Axelle 2x, Dorthe, stip op Jesse en Ben markeren de iet wat geruststellende 13-7. Echter Appels legt er zich niet bij neer en scoort op simplistische wijze tegen tot 14-11 aan de rust.

Zaterdag 19 februari mochten onze recreanten thuis aantreden tegen AKC-Luma.

Om onze trots opnieuw te verdedigen stonden op het plein: Tinne, Grietje, Heid, Griet, Liesbeth, Brenda, Tom, Dirk, Marc en Caine.

Johan Kums was scheidsrechter van dienst.

Rijko begint gretig aan de wedstrijd en kan vrijwel onmiddellijk een 1e kans wagen. Deze bal ging naast, maar de trend was gezet.

In de 3e minuut is er een mooi shot van Tom, maar de bal rolt terug uit de korf. Rijko bleef mooi samen spelen en deed wat op training was geleerd. De kansen voor Rijko stapelen zich op, maar de bal gaat niet binnen.

Onze verdediging doet wat moet en kan voorkomen dat AKC-Luma scoort. Ook bij hen rolt de bal terug uit de korf…. We beginnen al te vermoeden dat een grapjas folie over de korven heeft gedaan.

Na 18 minuten spelen en vele kansen verder kan Tom eindelijk de zeer verdiende 1-0 op het scorebord zetten met een mooi shot. De trend is gebroken en Rijko voelt zich sterk! Enkele minuten laten wordt de inzet beloond met een 2e korf. Opnieuw Tom met een shot: 2-0. Als dan 2 minuten later Caine de 3-0 in de korf legt moet de tegenstander zich ongetwijfeld beginnen afvragen hoe dit team zo sterk is geworden. Trainen, samenspel en wedstrijdritme zijn de codewoorden. Met deze cijfers gaan we rusten.

Ook in de 2e helft neemt Rijko een goede start, maar AKC-Luma krijgt wat meer ruimte waardoor ook zij een aantal kansen krijgen. Deze kansen worden niet verzilverd. Marc kan de 4-0 op ’t bord zetten met een ver shot en ook Heidi vindt de korf en maakt er 5-0 van. AKC-Luma laat echter het hoofd niet hangen en blijft proberen om ons sterkte team uit balans te brengen. Met een doorloper kunnen ze de 0 van het scorebord halen en wordt het 5-1. Dit is tevens de eindscore.

We zagen een mooie wedstrijd met kansen voor beide teams. Rijko wist meer kansen te creëren EN om te zetten in winst!

Op naar de volgende wedstrijd.

Bedankt aan Johan om te komen fluiten, Caine om onze heren aan te vullen en AKC-Luma voor de fijne wedstijd.

 

Nathasja

 

 

SPA/NDN A – Rijko A


Vrijdag 18/02/2022 – 21.30 u – sporthal Kwik


A : Kato (4 + 1 S) – Axelle (2) – Nick (3) – Cedric (2) 
V : Luna - Jesse (1 + 1S) – Nathan (1) – Stijn (2)
Res : Dorthe (2) – Tim – Lennert – Janne S – Ben (1)

Vrijdag avond, een storm raast door ons land, het waait, het regent, het is guur… En onze fanions moeten afzakken naar Spartacus om een uitgestelde wedstrijd in te halen om 21.30 u. Als dat maar goed komt, zou je misschien vooraf eens denken… Het is wel degelijk een belangrijke wedstrijd, want het is match één van het laatste drieluik
in de zaalcompetitie. De top 2 ligt nog steeds binnen handbereik, maar dan kunnen we ons geen puntenverlies veroorloven. Spartacus staat momenteel voorlaatst in de competitie, maar is een ploeg waar je nooit mee klaar bent. Onze fanions wezen gewaarschuwd. Het eerste kwartier gaat het gelijk op en kunnen we geen vuist maken. Het wordt 5-5 met Stijn op doorloper, Kato met een strafworp, shot van Axelle, omdraaibal Cedric en shot van Kato. Het lijkt er toch op dat we niet meteen de gaatjes in de verdediging vinden. Nathan maakt met een shot 6-6. En dan lijkt de trein toch enigszins vertrokken. We lopen uit tot 6-10 met een doorloper en shot van Kato, doorloper van Axelle en strafworp van Jesse. Die voorsprong kunnen we behouden en we gaan de rust in met 8-13 via shot van Dorthe, shot van Stijn en een shot van Nick.

Na een reeks van 4 bekroonde zeges op rij was het nu taak om ook Sikopi over de knie te leggen, door nummer 5 binnen te halen. Het begon allemaal met de remonte zege tegen Vobako, nadien volgde Temse, ook Putse werd nu wel met serieuze cijfers afgetroefd om uiteindelijk de inhaalwedstrijd op Boeckenberg af te ronden met een 12-16 op het palmares. Deze goebezigers verdienden ten volle de steun van hun supporters en opgekomen publiek. Dat gaf deze jongelingen een extra stimulans om hun kunnen aan de goed gevulde thuis tribune te etaleren. En of ze genoten na deze geanimeerde partij tegen Sikopi waar we weerom als één ploeg speelden. Het was ook snel duidelijk dat de ploeg die erin zou slagen het rustigst te blijven met gecontroleerd korfbal, het laken naar zich toe kon trekken. Willem zet de dans in op stip, Simon, wat is deze man korfbal technisch gegroeid brengt de 2-1 op het bord, nogmaals een ontketende Willem met stip en inlegger onder de korf dikt aan 4-2. Rijko eigent zich een hoger balbezit toe maar de precisie qua afwerking ontbreekt. Wanneer je gedurende een poos niet kan afronden profiteert de tegenstrever weliswaar van enkele schaarse mogelijkheden die leiden naar 4-4 gelijk. Vak wissel en Willem op inloop en shot laat zijn rechtstreekse opponent alle kleuren van de regenboog zien, 6-4. Kaat V. mist daarop een stip maar zet het zelf recht door na Simon de 8-4 aan te tekenen. Een riante voorsprong van 9-4 door Willem gescoord in het zicht van de pauze zet Sikopi KO! Jammer dat een zeer sterk spelende Jonas zijn verdiende treffer onbegrijpelijk ziet afgekeurd. Wat deze jongen presteerde voor zijn vak mag worden geroemd. Diegene die het werk in de korfzone oplost, rebounden pakt of die assists verzorgt, dat zijn allemaal taken die even belangrijk zijn als die ervan profiteert aan het kanon.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com