Log in

Kern :

Appels – Rijko : 13-12   
Appels res – Rijko res : 17-13       
Rijko C : Vrij                                          

Gewestelijke :

Minerva 2 – Rijko 2 : 9-7 

De ene week is de andere niet. Wat men in deze ploeg tussen de lijnen kan brengen heeft voornamelijk te maken met de beschikbaarheid van de spelers(sters). De ene week staat daar praktisch het oude 1ste  Rijko team op de vloer dat dan een meesterlijke partij tegen H&M afwerkt, de andere week is het bijeen haspelen om een volwaardig achttal af te vaardigen. Doch door deze noodoplossing liet men zich niet uit het lood slaan en via onze dametjes Liesbeth, Ann, Els en heer Danny bewerkten ze een 3-4 voorsprong aan de rust. Ann zette knap de 3-5 op het bord, alvorens Minerva het gat in onze korf had gevonden, 5-5. Gert miste tot 2x toe op inlegger, maar Liesbeth bracht Rijko terug gelijk 6-6. Nu werd er om en om gescoord tot 7-7 door Ann gekorfd. De scheids gaf Minerva het voordeel zodat hij geen stip op Els toekende maar wel liet begaan met meer clubliefde voor zijn eigen Minerva. Mede hierdoor werd de partij afgefloten op een 9-7 eindstand.

Voor Rijko verloopt de zaalcompetitie met “ups-and-downs”, vorige week nog sterk tegen KCBJ, gisteren een erg schril contrast en weer geen feest! We verspeelden weer 2 kostbare punten in de strijd om een veiliger klassement af te dwingen. Hierbij vergaten we de kloof met de rode lantaarn uit te diepen tot 6 punten. Rijko zet zo geen grote stap voorwaarts. Willen onze fanions zich gaan nestelen in de middenmoot dan zal er veel meer regelmaat moeten komen in de prestaties. Toch mogen we trots zijn op het geleverde spel in de 1ste helft waar Rijko aanvankelijk de maat nam van de tegenstrever en zelfs uitliep tot 1-5 door het knappe werk van onze verdediging. Echter de euforie is van korte duur omdat onze dominantie plaats maakt voor een lichte terugval en we de rust ingaan met slechts eenkleine voorsprong, 4-5. De bewerkers hiervan waren Marie Vanden Langenbergh 3x shot, Sander Marijnissen korte kans en Stijn Vander Auwera na knappe actie van Sander Marijnissen. Een remedie tegen die wekelijkse terugval is nog niet gevonden, wie die kan aanbrengen is de magiër die we nodig hebben. Na de pauze neemt Appels even het voortouw tot 7-5, Tim Baetens en Marie Vanden Langenbergh korven terug gelijk 7-7. Weerom knalt Appels een 2 puntenkloof op het scorebord, maar onze veerkracht is niet gebroken zodat Nick Michielsen met 2 shots terug gelijk stelt, 9-9. Van nu af aan worden we telkens op achterstand geplaatst en is het geraadzaam deze niet te laten oplopen tot een onoverbrugbare kloof. Dat heeft men goed begrepen, Stijn Vander Auwera mildert en Nona Luyckx zet haar stip zelf om, 11-11. De korte kans van Sander Marijnissen brengt de stand op 12-12. Een tot dan zeer kordate leidende scheids keurt een zeer discutabele korf van Nick Michielsen af wegens lichte arm fout in de korfzone van Tim Baetens. In plaats dat we de leiding nemen van 12-13 in het slot, blijft het 12-12. Deze beladen topper tussen twee rivalen werd beslecht met een shot op onze korf die de 13-12 eindstand vastlegt. Zo pleegt Appels alsnog een hold-up op de punten die in ons bereik lagen. Deze wedstrijd moesten we niet verliezen maar het accident de parcours overkomt Rijko jammer genoeg reeds meerdere keren. Het optimisme van vorige week heeft plaats geruimd voor realisme en zelfs voor een ontgoocheling die overheerst.  Echter kop op mensen, want de draak van het geluk heeft een lange staart!                                    

Appels res – Rijko res : 17-13  Zullen we die van Appels hier eens een neus zetten en hier de zege wegkapen? Aanvankelijk ging het die richting uit nadat Tokke Vande Kerckhoven 2x en Tim Baetens een 0-3 voorsprong hadden gekorfd. Alras moest deze prima start plaatsmaken voor een omgekeerde stand op het bord, 6-4, vooral door hun trefzekere heren aangebracht. Enkel Senne Rönne zorgde voor een tegenprik. We laten niet begaan en enkele tegenacties bieden soelaas via Tim Baetens 2x en Stef Neefs, 7-7. Toch krijgen we deksel op de neus, via hun heren die de stand naar 11-9 brengen. Maud Peeters en Tim Baetens konden tegenkorven. Na het water loopt Appels verder uit naar 13-9, alvorens Senne Rönne kan tegenkorven. De wisselmannen Pieter Vande Kerckhoven 2x en Tom De Bruyn fleuren deze zaak nog enigszins op zodat men de eindstand 17-13 meer kan aanvaarden.    

Eugeen

 

Herpakken was het motto waaronder de partij tegen KCBJ van start ging. Het moest vandaag gaan gebeuren na de twee op rij, nog steeds op onbegrijpelijke wijze verloren wedstrijden, tegen ASKC en Hoevenen. Na een pittig gesprek tussen spelers en coachen heeft men deze minprestaties kunnen plaatsen. Als de nood hoogst is dan beseft iedereen wel degelijk dat enkel met een collectieve pracht prestatie de beloning zou volgen. In de situatie waarin de club zich bevindt doet men er verstandig aan deze wedstrijd slim en volwassen aan te vatten  In het andere geval tikt het klokje genadeloos de vijf voor twaalf aan! We waren getuige van een zeer pittige partij gekruid met een massa doelpunten, 29 voor de rust plus 21 erna, waarvan onze steunende suppo’s immens hebben genoten en hun vele juichkreten hebben uiteindelijk Rijko over de meet geleidt.

Kern :

Rijko 1 – KCBJ 1 : 27-23     
Rijko res – KCBJ res : 15-5     
Rijko C : Vrij                                          

Gewestelijke :

Rijko 2 – Hoboken/Mercurius : 15-11                                                                            

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Leuven A : 14-11 Wat een zonderlinge wedstrijd werd hier gespeeld. Een 1ste helft waar onze Rijko’ers, Leuven volledig overklasten inzake afwerking. Toch kende deze partij een stroef begin en moesten de afwerkers nog onder stoom komen alvorens met een totaal knap korfbalbeeld toe te slaan. Pauze werd bereikt met een 11-4 stand. Doelpuntenmakers waren in deze 1ste helft van Fien Rönne 3x, Axelle Fransen 3x waarvan 2x op vrije worp, Lisse Brosens 1x, Jarne Bruyns 1x, Kato Brosens 1x, Nathan Herthogs 1x en Lennert Herthogs die stip op Joppe omzet. Iedere toeschouwer smulde mee van het knappe spel dat onze u19’ers op de vloer legden. Bijgevolg had menigeen een herhaling van hun uitstekend korfbalspel in gedachten. Echter na de rust was Rijko plots aan een heuse Siesta begonnen en zo ingedommeld dat men amper nog tot geoliede acties kwam. Het duurde niet minder dan 12 minuten real time alvorens Axelle Fransen en nog ééntje binnen prikte. Intussen had Leuven de kans gegrepen om de achterstand te verkleinen tot 12-8. Voornamelijk de dametjes van Leuven lieten zich gelden en scoorden er 7 tegen in de 2dehelft. Een prima wissel met terug Joppe Brosens tussen de lijnen bracht de motor op gang, 13-10. Het was Fien Rönne die het orgelpunt plaatste, eindstand 14-11. Kortom een overbodige 2de periode om vlug uit te gommen.             
U19 B : Vrij                                                    
U16 : Rijko A – Leuven A : 5-0FF                                                                                                                   
U14 A : Boeckenberg A – Rijko A : 7-4 De Panters een te duchten maar ook een bespeelbaar team, zou mogelijk een eerste winst kunnen opleveren voor onze U14’ers. Ik zag ze reeds aan het werk op Temse waar ze een knappe partij speelden, maar door ongeoorloofde fouten toch de zege aan Temse moesten laten. De geschiedenis herhaalt zich, verdedigende positie niet op scherp en een sterke Mado Verhoeven kan tweemaal op inloper korven. We moeten zelf nog de 4-1 slikken, meteen ruststand, enkel tegenscore op stip van Jonas Nuyts. Ons stereotiep spel zet Boeckenberg in een zetel om het laken naar hunne zijde te trekken. Het agressievere Boeckenberg laat zijn prooi niet meer los en dikt aan tot 5-1. De druk op onze aanvallers vermindert zodat ze de hoop op een batig resultaat doen opflakkeren. Inloop van Jonas Nuyts, shot van Jarne en Stijn Pallemaerts milderen we tot 5-4 maar dan steekt Boeckenberg terug een tandje bij door 2 stippen te versieren die beide worden omgezet, 7-4.                                                                                                                                   
U14 B : Rijko B – Ago Aalst A : 6-14                                 

U14 C : Rijko C – Kapellen : 9-1           
U12 A : Rijko A – Leuven A : 5-4  Een zege tegen de koploper uit de reeks doet de hoop op een kruisfinale in Herentals heropleven. Nu nog proberen te bevestigen in de volgende wedstrijden en het zou een enorme opsteker zijn van deze jongelingen om in de Bloso Arena een halve finale te mogen afwerken als kers op de taart van hun knap zaalseizoen.                 
U12 B : Rijko B – Leuven B : 10-2                                                                                          

Eugeen                                                           

Onze suppo’s waren ook ditmaal talrijk aanwezig ter ondersteuning van deze belangrijke wedstrijd, en ja deze mensen verdienen eigenlijk beter dan met zure oprispingen huiswaarts te keren. De partij tegen Hoevenen zou meteen een topper worden tussen twee ploegen die resoluut een belangrijke stap wilden zetten met het oog op de redding in Hoofdklasse 1. Want na de slot wanprestatie vorige week tegen ASKC was de Wake-Up-Call gewoonweg zich herpakken. Maar het zit Rijko soms ook tegen om juist vandaag met een noodploeg aan de start te verschijnen. We hebben zoveel potentieel dat het verschil zou kunnen maken, echter konden we geen beroep doen op Marie Vanden Langenbergh, Jesse Peeters gekwetst  Cedric Eelen en Stef Neefs, bijgevolg onze wisselmogelijkheden kenden een ferme knauw. 

 

Kern : Rijko 1- Hoevenen : 14-16   Rijko res-Hoevenen res : 13-8  Rijko C-Hoevenen C : 16-6 
Gewestelijke : Rijko 2 – Vos Reinaert 2 : 9-9

Jeugd :
U19 A : Rijko A – Scaldis A : 14-12 Vooruitgeschoven wedstrijd die eerder werd gespeeld. Door deze overwinning neemt Rijko de koppositie over van Scaldis. Nu nog blijven bevestigen gasten!                                                                                                                                  
U19 B : Rijko B – Vobako C : 5-13 In nevenreeksen mag je je week na week verwachten aan een ongelijke strijd. Ook vandaag stelde Vobako 5 jongens op en 3 meisjes tegen onze B ploeg, die deze opponent moest partij geven met slechts 6 meisjes en 2 jongens tussen de lijnen. Deze niet te verstane ongelijke strijd deed zich van meet af aan gevoelen. Eveneens lieten we ons soms te makkelijk aftroeven door het agressievere spel van de tegenstander. Het resulteerde in een 2-7 ruststand. Alle zeven korven werden door hun heren aangetekend tegen onze ietwat frêle dametjes. Tegentreffers kwamen op naam van Caine en Jane. Na de pauze eenzelfde éénrichtingswedstrijd waar Vobako de score nog extra aandikte naar 5-13, ook de eindstand. Pech was er ook mee gemoeid door kwetsuur van Inne en Floor die niet meer verder kon. Jane, de ingevallen Lennert en Lisse konden alsnog tegenkorven. ’t Is een moeilijk seizoen dat we afwerken deze zaalcompetitie, maar laat de moed niet zakken en bewijs elke week dat je er een stapje beter van word. Meer kan je voorlopig niet doen!                               
U16 : Rijko A – Ganda A : 9-7  Hier werd terug aangeknoopt met een zege tegen de eerste achtervolger in het klassement.                                                                                                                      
U14 A : Borgerhout/GroenWit – Rijko A : 21-9      
U14 C : Rijko C – Sparta Ranst : 2-18                     
U14 B : Rijko B – KCBJ A : 4-7 Dit was het moment om de rode lantaarn aan KCBJ te geven. Mits winst sprongen we over hen en bezetten een trede hoger in de ranking. Helaas liep het niet van een leien dakje omdat we de eerste 10 minuten niet bij de les waren en alzo een achterstand van 0-3 incasseerden. De coach moest jullie voortdurend aan pokeren tot meer activiteit in het korfbalspel. Nog een inloop slikken vooraleer Luca dan toch de juiste richting van de korf had gevonden, meteen de ruststand, 1-4. De 2de helft bracht waarlijk beterschap, echter die vroege voorsprong van KCBJ konden we niet meer ongedaan maken. Met treffers op naam van Lis die haar stip zelf omzet, Pam en Bo rechtvaardigen we de verzachtende omstandigheden.                                                                                                                                           
U12 A : Rijko A – Spartacus/NDN : 11-5     
U12 B : Rijko B – Sparta Ranst : 4-10 Het 1ste verlies van onze B-kens tegen de ongeslagen medekoploper in het klassement. Maar de competitie is nog maar half gestreden. Dus een revanche behoort alleszins nog tot de mogelijkheden.                  

Eugeen.  

First things first : mijn beste wensen voor een vreugdevol en sportief gezond nieuw jaar. Op sportief vlak dat onze missie, het behoud in Hoofdklasse 1, mag slagen. Vandaag hadden we zo graag de winnaar van de week geweest. Gestart met de rotsvaste overtuiging dat een zege meer dan mogelijk was. Dit mocht niet mislopen tegen een tegenstander die tot op heden nog niet de juiste cadans van weleer vond. Maar wanneer het niet vlot loopt gaat men terugvallen op spelers die voorheen wel het verschil konden maken en haalde ASKC noodgedwongen Kristen Vermeiren van onder het stof. Met een sterke invalsbeurt in de 2de helft, bekroond met 3 treffers, nekt zij nogmaals haar ex-ploeg. Tot enkele minuten voor het eindsignaal leek het erop dat Rijko zou zegevieren tegen ASKC en de zo begeerde gouden punten binnenhalen. Helaas niet, want op het einde gaven we alles zelf weg.

Kern :
Rijko – ASKC : 19-21
Rijko res – ASKC res : 11-11
Rijko C – ASKC C : 11-9
Gewestelijke :
Rijko 2 – Meeuwen 3 : 27-6
Jeugd :
U19 A : Rijko A – Sikopi A : 5-0 ff
U19 B : Rijko B – KCOV : 4-5
U16 : Rijko – Voowaarts : 5-9
U14 A : Rijko A – Kwik A : 7-15
U14 B : Rijko B – Sikopi A : 0-22
U14 C : Rijko C-Bornem : 1-19
U12 A : Rijko A – ASKC A : 3-4
U12 B : Rijko B – Meeuwen : 9-3

Eugeen

Als Sinterklaas verdwenen is, halen we thuis onmiddellijk de kerstboom boven. Probleem is dat die boom daar zo alleen en zielig in een hoekje staat te wezen. Daar moeten cadeautjes bij, zo denken we dan. Die haal je dan in de dichtstbijzijnde winkelstraat, shopping center of zelfs online. Maar nog voor ik daar een winkel kon binnenstappen, gaf mijn favoriete korfbal team, het grootste cadeau reeds weg aan Vobako. En zo blijft de boom er nu troosteloos bij staan. Idem, het gevoel na de wedstrijd bij onze mensen van de kern. Want het werd een niet voorspelde afknapper, in schooltermen uitgedrukt zijn we hierin dik gebuisd! Wie of wat is de schuldige? We kampen nog steeds met een gebrek aan efficiënt scorend vermogen en iets te weinig creativiteit en daar zijn we zelf ook schuldig aan. 

Kern :

Vobako – Rijko : 21-15
Vobako res – Rijko res : 17-15
Vobako C – Rijko C : 13-8

Gewestelijke :

Vobako 2 – Rijko 2 : 9-9

Jeugd :

U19 A : Riviera/Deurne A – Rijko A : 5-20 Het immense klasse verschil uitgedrukt in
een verpletterende zege. Dit hoog gewaardeerd korfbal blijven aanhouden waar gans Rijko
fier en trots op kan wezen. Gewoonweg fenomenaal. Nu nog bevestigen vrijdag a.s. tegen
koploper Scaldis met een eindejaarcadeau als bonus!
U19 B : Riviera/Deurne B – Rijko B : 10-3
U16 A : Vobako B – Rijko A : 11-13 Hier nemen we de buur te grazen en nemen de punten
volgaarne mee naar onze thuishaven.
U14 A : Temse A – Rijko A : 10-9 Door toeval had ik de gelegenheid om deze jongelingen aan
het werk te zien. Ik heb het me niet beklaagd omdat juist zaterdag zij hun beste wedstrijd
van de aan de gang zijnde zaalcompetitie speelden. Op het laatste moment in de Topleague
gedropt omdat Sikopi tijdens de veldcompetitie het plots finaal liet afweten, staan ze in deze
reeks vaak te ballen tegen een overmacht, qua gestalte en korfbal technisch vermogen.
Gevolg deze frêle ploeg is nog niet voldoende gerijpt om in deze reeks hoge ogen te gooien.
Maar vandaag zagen we een strijdvaardig Rijko dat gedurende de 1 ste helft de evenknie was
van Temse. Nadat de partij gelijk opging met scores van Stijn, Kaat Verdijck en Lobke met
inlegger tot 3-3, brengt Jonas met knappe inlegger ons op slag van rust op voorsprong, 3-4.
Nadien zorgt Stien nog voor de 4-5, maar door individuele fouten krijgen we een mokerslag
te verwerken, zodat Temse uitloopt naar 10-6. Stijn kan enkel nog een stip omzetten na fout
op Lobke. De oorzaken van dit keerpunt zijn te zoeken in een gemis aan structuur in onze
aanval, het niet optimaal gebruik makend van de ruimte, in elkaars richting en vaak de bal
achterna lopen, in de plaats van geduldig het spel breed te verleggen. Ook het reboundwerk
kan beter worden ingevuld. Toch geven we niet af en bezorgen Temse de schrik van hun
gewonnen gewaande partij. Een stip op Lobke die Stijn omzet, vervolgens scoren Stien en
Jonas alsnog de 10-9. Jammer tikt de wedstrijdklok in ons nadeel en moeten berusten in
deze onverdiende nipte nederlaag. Trek jullie hier aan op want met een tikkeltje robuster
volwassen spel zat hier meer in dan het eindresultaat weergeeft.
U14 B : Kwik B – Rijko B : 14-5
U14 C : Voorwaarts B – Rijko C : 12-7
U12 A : Putse A – Rijko A : 4-4
U12 B : Vrij maar speelde een oefenpartij
tegen Neerlandia B, uitslag 6-7

Eugeen

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com