Log in

De korfbalarme periode is voorbij alsook een rits oefenpartijen die we de voorbije weken afwerkten, weliswaar met ups en downs, ter voorbereiding van de competitiestart vandaag. Benieuwd en uitkijkend hoe ons vernieuwd kernteam zich zal profileren tegen het doorgaans moeilijk te bespelen Hoboken2000/Mercurius. Blijft Rijko’s thuisreputatie nogmaals met glans overeind?  Nu het voor de knikkers gaat, een schril verschil met oefenpartijen, tekende iedereen present om er overtuigend tegen aan te gaan. Samen met de in grote getale aanwezige supporters zagen we onze fanions een veelbelovende start nemen.

Een domper bij vertrek, we moesten Ben Van Looveren achterlaten wegens blessure.  Hopelijk niet van te ernstige aard en vlug beterschap toegewenst, want we hebben je nodig, man! Vervolgens naar het wedstrijdgebeuren toeleven, benieuwd hoeverre die Nederlandse vogeltjes gebekt zijn. Verrassing en prettig weerziens bij aankomst, de coach van de tegenpartij is niemand minder dan Rob Van Puyvelde (oud gediende bij Rijko), die vanaf dit seizoen Adrie Van Bavel opvolgt (terug naar Sikopi). We gaan de ze oefenpartij afwerken in drie gedeelten van telkens 25min. Rijko leidt meteen de dans en opent gezwind naar 2-5, via Nick Michielsen 2x en trefzekere Kato 3x. 

Ons tweede grens overschrijdend uitstapje nu richting PSV Eindhoven bracht niet wat was verhoopt. De bemoedigende partij met een comfortzege en bijwijlen oogstrelende korfbal acties tegen Scheldevogels kreeg vandaag geen vervolg. Een fors PSV riep Rijko A een halt toe in het opbouwproces. De trein denderde niet voort zoals voorheen, stokte herhaaldelijk onderweg om uiteindelijk teleurgesteld de terugweg huiswaarts Rijkevorsel aan te vatten. In het team van PSV zat meer vitaliteit en dat moesten we tijdens de eerste spelfases reeds ervaren en ondergaan. Onze heren kregen moeilijk grip en controle over de torens van PSV. Vlug keken we op een achterstand van 5-1 neer, enkel Kato Brosens had de weg naar de korf gevonden. We herstelden beetje bij beetje het evenwicht en we hoopten onze scherpte te hervinden. Kato Brosens 2x, Axelle Fransen, Jesse Peeters brachten Rijko naar de rust toe naderbij, 8-5. Ondertussen hadden we een strafworp gemist en kregen de shots van Nick Michielsen niet de juiste waarde toegekend. 

In mijn recente hommage aan de uittredende voorzitter, Joris Bruyns, maakte ik me de bedenking dat Rijko in de huidige omstandigheden, nood heeft aan eigentijdse ideeën en aangepaste doelstellingen. Joris en zijn vele medewerkers hebben er ontegensprekelijk voor gezorgd dat onze geliefde club zowel administratief, financieel en zelfs commercieel mede tot de top behoort. Ook onze jeugdwerking blijkt nog steeds toonaangevend te zijn. Helaas hebben we door omstandigheden (het afhaken van vaste waarden) op sportief vlak een kantelpunt bereikt. Enkel met veel enthousiasme in alle gelederen kunnen we ons snel herpakken. Een uitdaging zonder weerga die om bevestiging vraagt.                                                        

Daarom ben ik zeer verheugd onze nieuwe voorzitter te mogen voorstellen. Enthousiasme is namelijk zijn middel name en op het lijf geschreven. Reeds in 1990 had ik als jeugdleider het genoegen hem te mogen begeleiden bij zijn eerste stappen op een korfbalveld. Ondertussen heeft hij kilometers afgelegd in diverse reeksen van Rijko. Zijn onvoorwaardelijke inzet en doorzettingsvermogen bleven ook bij gebeurlijk verlies zijn grootste troeven. Bovendien had hij reeds bij de jeugd voldoende empathisch vermogen om zijn ploeggenoten te blijven motiveren. Tot voor kort was hij ook een belangrijke speler in onze eerste ploeg. Dat hij voor menige jeugdspelers een voorbeeld is geweest zou me niets verbazen. Ook naast het veld heeft hij steeds een belangrijke bijdrage geleverd in het clubleven.                                              
Kan je reeds raden over wie ik het heb? Neen, nog niet dan gaan we verder….                                 

Door een spijtig ongeval was hij recentelijk genoodzaakt een stapje terug te zetten op sportief vlak. Met zijn doorzettingsvermogen is hij er evenwel in geslaagd zich op een andere manier ten dienste van de club te stellen. Vermits hij ook in het bedrijfsleven blijk heeft gegeven van het nodige leiderschap, lijkt hij mij de ideale opvolger van Joris.                                              
Mochten er onder u nog enkele zijn die niet weten we onze nieuwe voorzitter is, lees dan verder. Als zoon van Fons Van Dael en May Hendrickx maakte hij met zijn broers Jan, Koen en Dries geruime tijd het mooie weer bij Rijko : zijn naam KURT VAN DAEL.                      

Ik vind het uitermate tof deze bijdrage te mogen leveren en een eer je op de voorzitterszetel te mogen verwelkomen, je zult dat met je overgave subliem aanpakken, daar ben ik van overtuigd. Mijn zegen heb je alvast.

Eugeen.

 

Het clubhuis blijft de “SPIL” van het Rijko gebeuren en dat betekent dat daar na het spel, ook massaal kan worden gefeest, gelachen, gedronken en nog veel meer. Na een jaartje onderbreking vanwege coronaperikelen gaan de organisatoren Hilde, Fons en Eugeen het eetfestijn opnieuw leven inblazen. Dusdanig nodigen we onze leden, familie, kennissen en alle sympathisanten uit op het eerstvolgend eetevenement. Dit zal plaatsvinden op zondag 24 oktober 2021.

Rijko stelt voor :

        Rijko’s Eetfestijn – Zondag 24 oktober

                    van 12 uur tot 14 uur en vanaf 17 uur tot 19 uur   

    Kantine-Clubhuis Rijko – Kruispad 4 – Rijkevorsel

Om iedereen voluit te laten genieten van dit ongeëvenaard smulfestijn zal er in twee shiften worden opgediend van 12 tot 14 uur en van 17 tot 19 uur, met een max van 110 personen per shift. Zo heeft iedereen voldoende zitruimte en kunnen we ook iedereen tijdig naar wens bedienen.

Menu keuze : 

                                                                                                       
Stoverij op Vlaamse wijze met frieten en keuzesaus :  11 euro p.p.                 
Koninginnenhapje (Vidée) met frieten en keuzesaus:  11 euro p.p.           
Kindermenu curryworsten met frieten en keuzesaus:  5,50 euro p.p.

Schrijf je bijtijds in en zet zorgeloos je voetjes onder tafel voor de nieuwe editie van dit eetfestijn.

Inschrijven via : http://www.rijko-korfbal.be/?eid=11912947

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com