Na de mooie prestatie tegen HMKC vorige week, moesten onze fanions vol aan de bak op Blauw Wit. Geen gemakkelijke uit-wedstrijd, zeker niet als je weet dat Blauw Wit in de vorige match 28 korven maakte. Maar onze kern was er klaar voor en ging vol goede moed het veld op.

De start was allesbehalve top. Ondanks de duidelijke instructies van de coach, krijgen onze dames elk een korf tegen en staat het na enkele minuten 4-0. Het sein om onze motor te laten aanslaan blijkbaar. We brengen de stand naar 7-5 door 2 x Stijn Van der Auwera, 2 x Ben Van Looveren en 1 x Nick Michielsen. Kunnen we de aansluiting maken en er weer helemaal een match van maken? De efficiëntie van Blauw Wit blijft ons nekken. Om het hen moeilijk te maken, moeten we absoluut top zijn en dat is vandaag niet altijd en wordt meteen afgestraft. Blauw Wit loopt uit naar 11 – 5 vooraleer we nog eens kunnen scoren. Nick Michielsen, Dorthe Neefs en Lennert Herthogs maken er 11 – 8 van, maar Blauw Wit blijft de korf gemakkelijk vinden. We gaan rusten met 12-8.

Ook onze B-ploeg betreedt het veld van Blauw Wit en wil graag de competitie verder zetten met een 2de winst. De start is meteen veelbelovend en we lopen uit naar 1-5. Lotte Andries met een shot, Anne Kums op doorloper, Sander Marijnissen zet een stip om en Lise Brosens 2 x met een shot. We brengen mooi korfbal op de mat met veel kansen. Blauw Wit begint de korf ook beter te vinden, maar ook Tim Baetens en opnieuw Lotte vinden de korf met een shot. Ruststand; 4-7.

Mogen we starten , ja we mogen starten !!!!!!

Het woord dat iedereen meer dan beu is gehoord, lijkt ( definitief) verdwenen ….. We mogen weer korfballen!!!!

Met Ferry en Stefanie als coaches kan men spreken van Rijko U17 2.0.

Nieuwe wind, nieuwe manier van werken , kortom een nieuwe aanpak na enkele succesjaren met Rudi….. Het is even wennen .

Met de slogan 1 team trachten deze 2 korfbalgekke trainers een aanloop van deze talenten voor de kern te bereiken.

De eerste opdracht vandaag voor de U17B werd al meteen geen cadeau: BGW kwam op bezoek, een topploeg in deze leeftijdscategorie….

Bij de loting werd er al een zware dobber geloot voor de eerste speelronde : het gerenomeerde Boeckenberg werd de gastheer voor de eerste wedstrijd voor onze kleppers.

Doordat Rudi afscheid heeft genomen van het trainersschap stond er met Ferry en Stefanie een duo klaar om deze groep tot het uiterste te drijven.

De veel kleinere thuisploeg begon evenwichtig met veel beweging en afwisseling waardoor dit Rijko waakzaam en zeer scherp diende te beginnen.

Na een 10 tal minuten waar de verdediging duidelijk in beide vakken de bovenhand had , kwam Rijko stilletjesaan onder stoom. Alleen de afwerking bleef uit waardoor de thuisploeg erin geloofde .

De 1-0 werd na de studieronde gemaakt , een signaal voor Rijko om tegen te prikken . Een vervelende situatie enkele minuten na de eerste score : hun zeer goed spelende dame wou een bal van Kaat V onderscheppen maar door het overenthousiasme sloeg ze haar enkel om en einde wedstrijd. We wensen deze dame een spoedig herstel toe!!!! Na enkele wervelende aanvallen kwam eindelijk de gelijkmaker op het bord: De bedrijvige Willem scoorde na een snelle aanval met een knap shot. Boeckenberg reageert vrijwel direct en bewees hun efficientie :na een vrijworp stond de 2-1 op het bord.

Rijko ,fysiek meer dan ok, bleef pushen en de thuisploeg moest de verdiende 2-2 stand toestaan. De supporters kregen een pittige maar faire wedstijd te zien met 2 totaal verschillende spelstijlen, een leuk schouwspel!!!

Na een miscommunicatie en dom balverlies was het alweer de thuisploeg die op voorsprong kwam ,maar net zoals het scoreverloop van deze eerste helft werd er gescoord door kapitein Willem, de kerel waar de thuisploeg geen raad mee wist!!

De 4-4 ruststand  werd bereikt, een uitslag waar vooral Boeckenberg meer dan tevreden mag zijn.