Log in

Met de eerste verplaatsing op de kalender werd een bekende tegenstander bekampt. Deze wedstrijd werd enkele weken geleden vriendschappelijk gespeeld waardoor de sterkte van onze tegenstander al duidelijk werd. Rijko was gewaarschuwd en liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het niet was gekomen om een figurantenrol te spelen. Met een hecht blok en een geconcentreerde verdediging werd het de thuisploeg zeer lastig gemaakt. Een knappe start werd in aanvallend vak beloond met een snedige aanval mooi afgerond door een snelle doorloper van Eline. Boeckenberg eiste wel de bovenhand op en na enkele aanvallen vond de thuisploeg toch een gaatje: de stevige thuisdame lukte de 1-1. Rijko , complexloos spelend, bekwam enkele mooie kansen maar  mede door de klassevolle spelers en speelsters tussen de lijnen, lukte het scoren niet.

Na de verpletterende overwinning vorige week op Hoevenen bekampte Rijko het volledig onbekende Appels. De omstandigheden waren dan ook volledig anders : weg zon en warmte, hallo wind en frissere temperaturen. De bezoekers die de verre verplaatsing maakten richting Rijkevorsel begonnen vrank en vrij aan de partij waardoor snel duidelijk werd dat deze tegenstander lastiger was dan de vorige partij. Met enkele uit de kluiten gewassen heren en wat pittige dames in hun rangen begonnen de bezoekers het beste aan de partij met een eerste stip als gevolg. Hun specialist had de verre rit blijkbaar nog niet verwerkt en miste deze opgelegen kans. De thuisploeg had het moeilijk om van onder de druk uit te komen maar met de eerste uitgespeelde kans was het meteen raak: uitblinker van de dag Chiel scoorde knap met een doorloper. De bezoekers kwamen niet voor hun plezier en werden zeer scherp gehouden door hun aanwezige coach. Met veel druk op de thuisploeg kregen de bezoekers een tweede stip tegen en ditmaal werd er niet gemist: 1-1.

Op zaterdag 3 oktober 2020 gaat een wielerwedstrijd door in Rijkevorsel dat georganiseerd wordt door Cycling Vlaanderen met ondersteuning van Rijkevorsel Leeft en Wielervrienden Wiliam's Place. Die dag is sportaccomodatie Rijko zeer moeilijk te bereiken. Eveneens zal een parkeerplek moeilijk te vinden zijn. Kom daarom op tijd!

Programma Wielerwedstrijd:

Categorie:

Inschrijvingen:

Start wedstrijd:

Technische gegevens:

U13

10:30-11:45

12 uur

19,8 km – 9 ronden van 2,2 km

U14

11:15-12:30

12.45 uur

24,2 km – 11 ronden van 2,2 km

U15

12:15-13:30

13.45 uur

35,2 km – 16 ronden van 2,2 km

U17 – eerstejaars

14:00-15:15

15.30 uur

66 km – 11 ronden van 6 km

U17 – tweedejaars

16:00-17:15

17.30 uur

66 km – 11 ronden van 6 km

Wedstrijden van de U13, U14 en U15 worden voorzien op een afgesloten parcours. (geen auto’s toegelaten).

Wedstrijden van de U17 worden voorzien op een parcours waarbij auto’s zijn toegelaten in de richting van het parcours. (eenrichtingsverkeer)

 

Vanaf 12u00 kan je enkel het sportcomplex De Valk bereiken via de Sint-Lenaartsesteenweg de Torendries te nemen en zo op het Kruispad te geraken. (eenrichtingsverkeer)

Als je vertrekt aan de sporthal De Valk na 12u00, moet je de Helhoek volgen in de richting van het parcours en draai je rechts af naar de Oude Baan om zo terug op de Sint-Lenaartsesteenweg te komen

Rijko Kern :

Rijko A – HMKC : 14-12 
Rijko B - HMKC : 14-17 
Rijko C - HMKC : 18-7     

Gewestelijke :

Rijko 2 – Riviera/Deurne 2 : 9-15                                                                             

Rijko Jeugd : 

U12 A : Rijko A – Leuven A : 5-10  Leuven moest het hebben van enkele spelers die het verschil in de uitslag maakten. De aandrang om de wedstrijd naar ons toe te trekken ontbreekt momenteel. Toch een prima verweer tijdens de 1ste helft, waarin Janne en Ines hun korfje opeisten. Ruststand, 2-4. Na het water moest onze defensie het afgeven tegen een scherper afwerkende heer en dame die de bakens verzetten naar 5-10. Ines met mooie doorloper, Hanne en Eline scoorden tegen in de 2de helft. Wanneer mogen we onze heren verwachten voor het doel en met een aantal verdienstelijke korven op hun naam?                     
U12 B : Sikopi A – Rijko B : 6-1                    
U12 C : Catba – Rijko C : 5-3                                        
U12 D : Rijko D – Hoevenen B : 4-1 Structuur, werkkracht en goals dat is allemaal aanwezig in deze groep. Vorige week indrukwekkend op Temse, waar de korven hen rond de oren vlogen, vandaag wel winst, maar voortgaande op de kansen die men aanspeelt, mag het gerust een tikkeltje meer zijn. Na een partij die we geheel naar onze hand zetten, gretig, met grinta en fabuleuze inzet was de einduitslag magertjes te noemen. Dit lag grotendeels aan ons zelve omdat we te zenuwachtig acteerden voor de korf, met het gevolg de vele kansen werden niet verzilverd. In de eerste periode lukten Rune en Lise de 2-0, de volgende 10 min was het Wout die een knap schot plaatste, die helaas werd afgekeurd. Na rust was het weerom Rune op pas van Lise de 3-0 markeerde.
Een toegekende stip brengt Hoevenen op 3-1, waarna Maxime op inloop de eindstand vastlegt, 4-1.                                                           
U14 A : Hoevenen A – Rijko A : 4-18                     
U14 B : Floriant B – Rijko B : 5-5                   
U16 A : Kwik B – Rijko A : 3-12                               
U16 B : HMKC A – Rijko B : 2-5                                                 
RIJKO B1 : Rijko – Rosolo (Reusel) : 3-12         
RIJKO B1 : KVS  (Hoogeloon)– Rijko : uitgesteld                 
U19 A : Vobako B – Rijko A : 19-15              
U19 B : Rijko B – Appels A : 3-13            

Eugeen    

De oefenperiode leggen we terzijde en maken ons op voor onze eerste veldcompetitie wedstrijd van het nieuwe seizoen. Meteen kregen we een lastige klant voor de voeten geschoven, het niet te onderschatten Hoboken2000/Mercurius. Rijko had deze opponent reeds in één van de voorbereidingspartijen en tik toegediend door daar overtuigend met de zege aan de haal te gaan. Maar nu er werd geknikkerd voor de eerste punten wordt er uit een ander vaatje getapt en is men bereidt zijn vel duur te verkopen. Rijko is gewaarschuwd en onmiddellijk bij de les, onze start mag je subliem noemen. Na amper 20 min stond er een 4-0 op het scorebord. Nick Michielsen, Stijn Van Der Auwera, Lennert Herthogs na prima werk van Cedric Eelen en Cedric Eelen zelf hadden dit voor mekaar gebracht.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com