Log in

Kern :

Rijko 1 – Verde 1 : 13 – 20  
Rijko res – Verde res : 14-17  
Rijko C – Verde C : 10-10         

Gewestelijke :

Rijko 3 = vrij                                                                                                                  

Jeugd :

U19 A : Rijko A – AKC/Luma B : 19-13               
U19 B : Vrij                                                       
U16 : Rijko A – AKC/Luma B : 6-9   1ste nederlaag toestaan aan een team dat meedraait in de kop van het klassement. Geen oneer, doch volgende week terug herpakken met een zege als eindejaarcadeau.                                                                                                                                           
U14 A : Rijko A – ASKC A : 4-8                                         
U14B : Rijko B – Vobako : 6-10                                                      
U14 C : Rijko C – Ghosts/Neerlandia : 0-6                                                                                               
U12 A :Rijko A – Neerlandia : 3-6                                   
U12 B : Vrij                                    

Eugeen                                                                 

De wil om op kop te blijven was er voor de wedstrijd, we wilden onze opmars verder zetten. Dit verlengstuk is er niet gekomen in eigen zaal, het werd een zure nederlaag. Dat nefaste resultaat lag deels bij onszelf, want na de opener van Cedric Eelen gingen we plots een zeer eigenwijs korfbal spelen, namelijk het 10 passenspel dat bij de jeugd wel erg in trek is maar bij shotklok een onvoldoende meekrijgt. De coach moest deze lijdensweg mee ondergaan en werd er haast gek van. Een Time Out was de mogelijke reddingsboei die hij voorhanden had.  Inmiddels was Verde reeds uitgelopen naar een 2-5 tussenstand, mede doordat we drie stippen tegen kregen, enkel gepareerd door een stip op Jesse Peeters die Stijn Vander Auwera omzet. Na deze kleine onderbreking was het gevolg dat Rijko plots wel het korfbal op de vloer kon toveren als van weleer. Niet minder dan zes korven op rij werden gescoord zodat de stand overhelt naar 8-6 in het voordeel van Rijko.

Dankzij de leden van de CLUB50 is in de toekomst afwassen en afdrogen een peace of cake.
Ze beslisten dat met de bijdragen een horeca vaatwasser wel eens een zeer nuttige aanvulling
zou zijn voor onze keuken. Dus vanaf nu voor onze toog, restovrijwilligers,.... in 1 minuut 
een afwasje gedaan!

Wat een TOPIDEE!

CLUB50, vanharte bedankt! #togetherforrijkokorfbal

Ook interesse om lid te worden van de CLUB50, inschrijven maar via deze link http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=1215

De verplaatsing naar Ganda kondigt zich nooit gemakkelijk. Echter brachten onze 3 ploegen mooie korfbal op de vloer en moest enkel  C ploeg het onderspit delven.

Onze C ploeg was de eerste die van start ging deze dag. In een onuitgegeven achttal met 3 jonge U19 dames, waarvoor onze dank, hielden we lang gelijke tred met het ervaren Ganda. Bij de rust stond er nog 5-5 op scorebord. Jammer dat we hier geen kloof konden maken, want korfballen brachten we veel meer variatie dan Ganda, die echt wel teerden op hun schotkrachtige dames en heren. We brachten vloeiend samenspel op de vloer, echter waren we soms te ongeduldig in onze doelpogingen waardoor we heel wat mooie kansen de nek omwrongen. Na de pauze kregen we het moeilijker tegen de toch wel fysiek sterkere tegenpartij. Nadat er dan ook een 2 puntenkloof kwam was onze veer een beetje gebroken. Echter bleven we tot het einde vechten. Knappe prestatie van dit jonge team.

Kern :
Ganda 1 – Rijko 1 : 15-18 Deze zege was meer dan welkom tegen een ploeg uit de top. We doen beter dan verwacht en mogen ons de winnaars van het weekend noemen. Indien we de volgende confrontatie tegen koploper Verde met dezelfde grinta aanpakken zit er een stuntzege aan te komen. Ook ons reserveteam liet zich van de fraaiste zijde bewonderen en haalden eveneens de zege binnen, 17-19. Enkel de C ploeg moest hun meerdere erkennen in Ganda C, het werd daar 12-9 voor de thuisploeg.                       

Gewestelijke : uitslag van vorige zondag : Rijko 2 – Minerva : 17 - 10 en vandaag beklonken met een zege op ATBS, 8-9.                                                                                                                                     

Jeugd :

U19 A : Voorwaarts – Rijko : 11-10        
U19 B : Joki – Rijko B : 5-0                                                       
U16 A : voorbije dinsdag oefenden de U16 als voorbereiding op de wedstrijd tegen Temse  opnieuw tegen Scaldis. Na het 9-21 verlies in Hoogstraten, enkele weken geleden, werd het nu slechts een nipt verlies, 16-15, 8-8 aan de rust. De partij ging heel de tijd gelijk op, helaas scoorde Scaldis de winning korf 40 sec. voor affluiten. Een veel intelligentere wedstrijd van Rijko waarbij we onze voet zetten naast een Top8 ploeg. De scores kwamen op naam van : Lotte 1x, Willem 1x, Xander 1x, Luna 2x, Jinte 2x, Janne 3x en Tiemen 5x. Niet minder dan 7 van de aanwezige spelers scoorden en ook de verdeling meisjes/jongens was prima in evenwicht. Iedereen neemt nu vlotter zijn kansen en we scoren makkelijker over verschillende spelers. Dus vol goede moed en intentie richting Temse om daar het bewijs te leveren van onze opwaartse klim/groeikurve.                                                                                                                                 
U16 A : Temse B – Rijko A : 8-10  Met een 3 op 3 bezetten we glorieus de 1ste plaats in de ranking en hopelijk gaan we op ons elan door en geven we die niet meer af.                                                         
U14 A : Putse A – Rijko A : 16-4    
U14 B : KCBJ A – Rijko B : 4-4  
U14 C : ASKC B – Rijko C : 10-0    
U12 A : Temse A – Rijko A : 3-4  succes tegen een hoger gerangschikte ploeg en ook meteen de 1ste zege van deze zaalcompetitie        
U12 B : Temse B – Rijko B : 2-10 met een 3 op 3 wordt ook hier de kop van het klassement door Rijko B aangevoerd.                                    

Eugeen                                                                                                                                                                                                                                                    

Supporters Rijko verenig U, laat zien bij uit en thuiswedstrijden wie onze liefdevolle kleuren verdedigt. Niet alleen de spelers op het veld,
ook U beste ouders, grootouders, sympatisant,..... kan vanaf nu laten zien dat U een echt RIJKO hart heeft, bestel nu uw supporterstrui!!!!
Pasmaten zijn komende, maar als U niet kan wachten, diverse Rijko leden hebben reeds een Rijko trui, dus even lenen en passen zal geen probleem zijn.

Bestellen kan enkel via www.rijko-korfbal.be -> webshop

#togetherforrijkokorfbal

Tweemaal uitverkochte shiften garanderen een succesvol verhaal. Het is en blijft de opzet om onze mensen die Rijko in hun hart dragen in een sfeervolle omgeving nu en dan bijeen te brengen, zodat ze elkaar nog beter leren kennen en begrijpen. Het is de organisatoren nogmaals gelukt zo’n 225 smullers met de voetjes onder tafel te krijgen. Het aanbod stoverij en vidée met frietjes werd nogmaals bereidt door Hild Janssen en door éénieder gesmaakt en goed bevonden. Uiteraard om zo’n evenement naar behoren te doen verlopen zijn er medewerkers nodig die alles in goede banen leiden. De ouders van U12 en U10 mochten deze opdracht invullen waarvoor mijn hartelijke dank, het was prima in orde. Mijn grootste dank gaat naar Fons Van Dael die niet minder dan 75 kg frieten en een 100 tal curryworsten moest afbakken, een job om U tegen te zeggen. Achteraf bekeken zijn we weeral blijvol tevreden dat iedere aanwezige het naar zin heeft gehad, daarvoor doen we het uiteindelijk! 

Eugeen

Bij deze ook nog een extra dank voor Eugeen die telkenmale de kar trekt en zorgt dat het eetfestijn weer een feest is.
BEDANKT EUGEEN, ik kom volgend jaar zeker terug

Joris
Voorzitter Rijko

U19 A : Rijko A – Minerva A : 12-6 Aan de rust slechts een 6-4 voorsprong opgebouwd. U19 acteerden iets te slordig om meer afstand te nemen van deze tegenstrever. Pas na de rust verging het onze spelers(sters) beter en konden het verschil verder aandikken tot de knappe eindscore 12-6. De afwerkers waren Kato Brosens, Lisse Brosens, Nathan Herthogs die stip op Joppe Brosens omzet, Lennert Herthogs 1x + 1 stip en uiteindelijk Nathan Herthogs met een fraai ‘one hands’ inlegger.                                                                                                                
U19 B : Rijko B – Appels B : 3-5                                                                                                                 
U16 : Rijko – Sikopi : 12-8 Tot tweemaal toe een schitterende zege van onze aankomende talenten. Vorige week namen ze maat van Leuven, vandaag van Sikopi. Hierdoor hijsen ze zich mede aan de kop van het klassement.                       
U14 A :Rijko A – Vobako A : 7-14           
U14 B : Rijko B – Borgerhout/Groen Wit : 2-8                    
U14 C : Rijko C – Borgerhout/GrW/ATBS : 2-5                                                                                        
U12 A : Rijko A – Vobako A : 2-4            
U12 B : Rijko B – Vobako B : 9-3                    

Eugeen

Rijko doet een goede zaak door Appels te verslaan. Het was verre geen champagnekorfbal daarvoor had deze partij te veel belang langs beide zijde. De uitslag 20-17 laat vermoeden dat Rijko simpelweg de tegenstrever vloerde, maar buiten dat we aan Appels een serieuze tik uitdeelden, was daar niet teveel van waar. Het werd een bikkelharde partij, vooral van Appels zijde, die alle middelen bovenhaalden om ons te intimideren door hun harde aanpak op het randje af, en alzo in hun val te doen trappen. We stapten gelukkig niet mee in hun verhaal, hielden het hoofd koel en mochten na afloop opgelucht adem halen. Nu de nul weg is gaan we beslist voor het hoogst mogelijke. 

We mogen ons rechtuit de “Gesjochten” ofte de gefopte ploeg noemen. Was de 1ste helft van Rijko zijde verre van sensationeel, de 2de helft stond het collectief terug op het normale standvastig niveau te spelen. We deden met zijn allen wat we moesten doen, herpakken en knokken om de opgelopen schade recht te trekken. Praktisch was ons dit bijna gelukt omdat we in de slotfase door uitstekend combinatiekorfbal terug de wedstrijd in handen namen. We kregen zelfs het gevoel dat we de betere ploeg tussen de lijnen waren. Bewijs dat werd geleverd doordat we tot tweemaal toe op gelijk kwamen. Waar je geen rekening mee houdt, is een scheids die tot iedereens ongeloof een stip toekent aan de tegenpartij, daar waar een foutieve handeling van een heer op één van onze uitwerkende dames niet in Rijko’s voordeel wordt gefloten. Met slechts 20 sec op de teller te gaan werd dit cadeau omgezet naar een 19-18 verlies. Het is mogelijk een hint naar het scheidscomité, dat de aanduidingen tewerk stelt, dat er ook in Hoofdklasse 1 serieus wordt gebikkeld om de zo nodige punten binnen te halen. Zo’n partij in goed banen leiden vergt een bekwame scheids die men afvaardigt en die kennis van zake heeft inzake RPT regels.We mogen ons rechtuit de “Gesjochten” ofte de gefopte ploeg noemen. Was de 1ste helft van Rijko zijde verre van sensationeel, de 2de helft stond het collectief terug op het normale standvastig niveau te spelen. We deden met zijn allen wat we moesten doen, herpakken en knokken om de opgelopen schade recht te trekken. Praktisch was ons dit bijna gelukt omdat we in de slotfase door uitstekend combinatiekorfbal terug de wedstrijd in handen namen. We kregen zelfs het gevoel dat we de betere ploeg tussen de lijnen waren. Bewijs dat werd geleverd doordat we tot tweemaal toe op gelijk kwamen. Waar je geen rekening mee houdt, is een scheids die tot iedereens ongeloof een stip toekent aan de tegenpartij, daar waar een foutieve handeling van een heer op één van onze uitwerkende dames niet in Rijko’s voordeel wordt gefloten. Met slechts 20 sec op de teller te gaan werd dit cadeau omgezet naar een 19-18 verlies. Het is mogelijk een hint naar het scheidscomité, dat de aanduidingen tewerk stelt, dat er ook in Hoofdklasse 1 serieus wordt gebikkeld om de zo nodige punten binnen te halen. Zo’n partij in goed banen leiden vergt een bekwame scheids die men afvaardigt en die kennis van zake heeft inzake RPT regels.

 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com