Log in

Kern :

Rijko 1 – Spartacus/NDN 1 : 12-11      
Rijko 1 – Appels 1 : 17-10                                            
Als de nood het hoogst is, is vaak de redding nabij. Het water stond ons op twee speeldagen van het einde tot aan de lippen, maar voor de 2de maal op rij in één seizoen (eerst vanwege de zaalspurt en nu op het veld) hebben we dit nogmaals met een fenomenale eindspurt om U tegen te zeggen recht getrokken. We geven nu met opgeheven hoofd de barragematch fakkel door aan Appels dat zich tegen KBCJ zal moeten bevestigen om eveneens in HKlasse1 hun verblijf te verlengen. We beëindigen alzo deze missie op een niet te versmaden 5de plaats in het klassement met een uitermate goed gevoel en voor het moreel is dit een flinke opsteker richting volgend seizoen. Oef, het behoud heeft ons een pakske zweetdruppels gekost, ze werden schitterend besteedt om het ultieme behoud te verzekeren. Proficiat aan iedereen die weerom het praktisch onmogelijke naar daadwerkelijkheid brachten. Ook de coachen Bjorn en Glenn hebben moeilijke momenten beleeft langs de lijn doch zijn met bravoure geslaagd in hun opzet deze gehandicapte ploeg, door divers kwetsurenleed, over de degradatiedrempel te loodsen. Nogmaals mijn felicitaties!!                                                         

Reserve : Rijko B – Spartacus/NDN B : 12-6       Rijko B – Appels B : 17-10                                    
Ook hier een 4 op 4 in hun laatste twee confrontaties. Knap hoe afwerkend onze reserve weer vlot over hun tegenstanders heen walsten. Het leverde hun een 3de plaats in het eindklassement op waar Catba (net zoals in Hoofdklasse 1) zich kroonde tot kampioen.                 

C ploeg : Rijko C – Sparatcus/NDN C : 16-11      Rijko C – Appels C : Vrij                                            
Verdiende 3de plaats voor onze C’tjes die menig maal geen spelgelegenheid kregen door de onbeschikbaarheid van C teams uit onze reeks.  

Gewestelijke : Rijko 3 gewestelijke – Hoboken2000/Mercurius : 15-7  Nog even de puntjes op de ï geplaatst tijdens hun laatste wedstrijd van het veldseizoen. AKC/Luma 3 was in deze reeks oppermachtig en is de verdiende kampioen, doch onze Rijko’ers, de binken uit onze glorietijd van eventjes terug, versierden verdienstelijk een 3de plaats in de ranking.                       

Jeugd :

U19 A : Floriant A – Rijko A : 10-12                  Sikopi A – Rijko A : 12-15                                        
Knappe 1ste plaats voor U19 A die niet minder dan een 6 op 6 behaalden in promoleague 1A.              
Een aantal spelers en speelsters sluiten met een overheerlijk gevoel hun carrière af bij de U19 met deze trofee. Het moet hun moreel sterken om volgend seizoen de overstap naar de seniorenreeksen te maken waar ze mijns inziens voluit hun kans mogen gaan om hun plaats zo hoog mogelijk af te dwingen. Mag ik dan eveneens de loftrompet even bespelen om coach Rudi Robaye te huldigen in het behaalde resultaat, zijn verdienste op gebied van vakkundig korfbaldoorzicht heeft dit prima resultaat mede bepaald. Procifiat!!!                               

U19 B : Rijko B – AgoAalst/Bornem : 2-15                   Appels – Rijko B : 6-9                                           
Deze ploeg kreeg af te rekenen met onvolledigheden inzake opstelling. Doch wanneer men de diensten van hogerop spelende U19-ers kan benutten is hier ook geen kruid tegen gewassen en daardoor plegen zij op de valreep een hold-up op de 1set plaats. Knap werk en hoopvol voor jullie toekomst. Tom De Bruyn mag zich eveneens roemen voor zijn niet altijd makkelijke taak als coach langs de    lijn.                                                                                                    

U16 : Promoleague A : Met nog 3 wedstrijden te gaan in 2 weeks was dit mogelijk een maatje teveel. Men verkeerde nog in pole-position maar moest 2x zijn meerdere erkennen in Ganda.
weg de 1ste plaats die nu net werd afgesnoept door AgoAalst. Men herpakte zich welswaar tegen Temse doch men kwam één puntje tekort voor die gegeerde 1ste plaats                                                                                Ganda – Rijko : 8-7        Rijko – Ganda 9-10               Rijko – Temse : 17-4                                               

U14 A : Rijko A – AgoAalst A  :  7-5                              Rijko A – Scaldis A : 11-7                                       
Nog een kampioen in spé die met een 6 op 6 een knappe reeks neerzette om zich tot kampioen in deze reeks te kronen. Na de tornooiwinst met Pasen op Vobako zag je deze groep alleen maar groeien en door hun niet begrenst vertrouwen hebben zij dit resultaat behaald. Guy Pallemaerts mag zich eveneens op de borst slaan voor deze ultiem bewerkte ommekeer.                                                                                                                                                   
U14 B : Verde A – Rijko B : n.m.     Rijko B – Leuven : 4-11     Voorwaarts – Rijko B : 19-9                    

U14 C : Hoboken2000/Mercurius B – Rijko C : 17-2                 Rijko C – Hoevenen B : 4-10          

U14 D : Limes/Rijko D – Hoevenen/Kapellen : 9-6                                                                                       

U12 A  : Rijko A - Leuven : 2-8       Temse A – Rijko A : 5-4      Rijko A – AgoAalst A : 11-9                 
Men prijkte met knappe korfbalresultaten voor het ingaan van de laatste speelrondes alsnog op een 1ste plaats. Er wordt wel vaak van een drama gesproken, maar dit is nog meer understatement voor wat onze U12A overkwam in de ontknoping van deze veldcompetitie. Leuven ging zelfs nog in het verlies op AgoAalst en alzo kwamen onze u12-ers slechts één puntje tekort op hun 1ste plaats in stand te houden. De ontreddering na afloop is in dit geval best te begrijpen. We puren de moed om volgend seizoen voor de oppergaai te gaan.                  

U12 B : Rijko B – Appels B : 5-6      Rijko B – Floriant B : 4-7                                                              

U12 C : Rijko C – Meeuwen : 1-6    Rijko C – Hoevenen B : 2-16                              

Eugeen         

                                                                                                                                                                     

Rijko A  - Appels A: 17-10

De laatste match van de veldcompetitie was nog een heel belangrijke voor onze fanions. De spanning was te snijden, er moest minstens een gelijkspel tegen Appels, de rechtstreekse concurrent, uit de bus komen om niet naar de degradatiematch te moeten deze week. Bij de trainers, de spelers en alle Rijko-supporters (die trouwens talrijk aanwezig waren) was het heel duidelijk, we gaan ervoor zorgen dat we onze plaats in Hoofdklasse 1 kunnen verzekeren.

De wedstrijd gaat vlot van start, in een mum van tijd staat het 3-1. Hier zorgden Dorthe Neefs voor met een shot, Stijn Van der Auwera zette een strafworp om en Nick Michielsen met een shot. Alvast een goede start, al nemen de zenuwen hier en daar toch even de bovenhand. De passing was niet altijd even zuiver, het looptempo niet altijd hoog genoeg en in verdediging was er hier en daar toch een onoplettendheid die afgestraft werd.  Gelukkig zat het vertrouwen goed en zo loopt Rijko uit naar een 7-4 voorsprong. Dorthe scoorde haar 2de shot van de namiddag, Loes Rönne prikte haar eerste korf binnen met een wegtrekker van onder de paal en weer Dorthe scoorde met een doorloper. Nu is het zaak om de voorsprong vast en te houden en liefst nog verder uit te breiden. In het slot van de eerste helft lukt dit nog, waardoor we de rust in gaan met een 10-6 tussenstand. Cédric Eelen (strafworp), Loes (shot), Marie Vandenlangenbergh (shot) en Jesse Peeters (doorloper) waren de afwerkers van dienst.

Maar nu… Dit wedstrijdverloop kennen we, een goede eerste helft, de kloof is gemaakt, maar hoe komt onze ploeg terug uit de kleedkamer? Gaat het dipje er weer zijn of stoten onze fanions ineens door naar een klinkende overwinning? Elk Rijko-hart duimt mee, supportert mee,… maar na enkele minuten in de 2de helft is de ongerustheid op vele gezichten af te lezen, want Appels scoort 4 keer waar Rijko enkel via Loes met een vrijworp kan tegenprikken. De 11-10 staat op het bord. Het gaat toch weer niet waar zijn?! Gelukkig is het niet waar en de motor bij ons fanions is nu helemaal aangeslagen en tegelijkertijd kunnen we ook in verdediging helemaal de bovenhand nemen. Met nog 6 korven op rij, Cédric (strafworp), Jesse (shot), Stijn (shot), 2 x Ben Van Looveren (doorloper + strafworp) en tenslotte Stijn met een doorloper, staat de eindstand vast: 17-10.

Heel mooie collectieve prestatie, waarbij trouwens iedere speler zijn duit in het zakje doet en één of meerdere korfjes meepikt. We kunnen nu woordspelingen neerpennen als ‘Dit appeltje hebben we mooi geschild’ of ‘We zijn door de zure appel heen’, maar laten we het er gewoon op houden dat de ploeg er stond, als één geheel, voor elkaar en met veel wilskracht. Prachtig om te zien dat deze groep de rug heeft kunnen rechten, het moest nu gebeuren. Nog een speciale vermelding voor Cédric Eelen die in verdediging niet te verschalken was. Zijn tegenstander, die steeds voor het merendeel van de korven zorgt bij Appels, geraakte niet van Cédric af en kon eigenlijk geen kant meer op. Chapeau, het mag gezegd worden!

Het seizoen is gedaan, de rek kan er af. We sluiten de veldcompetitie af op de 5de plaats in Hoofdklasse 1. Het behoud doet deugd en nu kunnen de ambities scherp gesteld worden naar volgend seizoen toe. Nog zeker een vermelding waardig, onze fanions kregen in de hoofdklasse 1 het minst aantal korven tegen (189). Zou trainer Glenn Ruts, AKA de beste verdediger van België, daar voor iets tussen zitten? J Enkel kampioen Catba bleef ook onder de 200 tegenkorven (193). Wat zeker is, is dat het de verdienste is van beide trainers. Iedereen kan van ver zien dat de samenwerking tussen Bjorn Van Acker en Glenn Ruts super vlot loopt en dat ze de spelers zeker nog naar een hoger niveau kunnen tillen. Op deze basis kan zeker verder gebouwd worden. Proficiat allemaal, op naar volgend seizoen!

Rijko B – Appels B: 18-6

Onze B-ploeg mocht de namiddag openen met hun match tegen Appels. Bij winst was de bronzen plak verzekerd, toch een mooi doel om nog voor te strijden.

En het is meteen duidelijk dat onze spelers de korf weten hangen. Er wordt een voorsprong bijeen gekorfbald van 7-1. Stef Neefs opent de score met een omdraaibal. 3 x Tim Baetens (2 x shot + 1 x korte kans), Stef (shot), Bo Debonnaire (korte kans) en Kato Brosens (doorloper) zorgden voor de andere korven. Gestaag bouwen ze hun voorsprong verder uit met mooi, gestructureerd korfbal. De opdrachten worden goed uitgevoerd, de bal gaat goed rond en de juiste kansen worden genomen. Tom Van Kerkhoven maakt er met een shot en een doorloper 9-3 van. Stef gaat verder op dit elan en scoort een shot en een penalty, 11-3. Wordt het een wedstrijd in de wedstrijd tussen onze eigen spelers, want Tom scoort de 12-3 met een shot, waarna Stef weer de korf vindt en er 13-5 van maakt met een korte kans. Kato scoort met een shot de 14-5 en Stef maakt er met een korte kans 15-6 van. En om in stijl van het veld te gaan, maakt Stef nog een laatste prachtige doorloper; 16-6. Kato maakt er met een shot nog 17-6 van en Maud Peeters legt met een shot de 18-6 eindstand vast.

Puike prestatie van onze B-ploeg die kunnen afsluiten met een 3de plaats.

Goed gewerkt allemaal, nu even genieten van de rust en binnenkort weer vol aan de bak om er volgend seizoen terug te staan.

Jesse

De voorlaatste speeldag van de veldcompetitie en onze spelers moeten nog vol aan de bak. Er is namelijk nog steeds geen zekerheid van behoud en de voorlaatste in de stand krijgt nog een ‘play down’-match voor de kiezen binnen 2 weken. Elk punt kan dus nog belangrijk zijn, het doel is duidelijk, we eindigen niet bij de laatste 2. 

Om het doel te bereiken zal er vooral terug goed korfbal op de mat gebracht moeten worden met de nodige structuur, gretigheid en discipline. Benieuwd of we dit kunnen brengen tegen het steeds gemotiveerde Spartacus.

Het begin van de wedstrijd belooft veel goeds. De bal gaat goed rond en na enkele minuten staat de 2-2 op het scorebord. Onze fanions hebben duidelijk de instructies begrepen en vinden ook de weg naar de korf. De juiste mensen op de juiste positie zorgen ervoor dat we uitlopen naar 6-3. De gretigheid is er, de discipline blijft soms wat achter waardoor er af en toe te snel kansen genomen worden. Gelukkig blijven de ballen op de juiste moment in de korf vallen en zo gaan we de rust in met een 9-6 voorsprong.

Kunnen onze fanions deze voorsprong vast houden of steekt het scenario van enkele vorige matchen weer de kop op waarbij de voorsprong uit handen gegeven wordt?

Catba nam Rijko de 1ste helft echt te grazen. Mede door hun agressief spel en de gretigheid voor elke balrecuperatie maakten zij het Rijko verdomd moeilijk om hun normale spel te ontwikkelen. We weten al langer dan vandaag dat ons team daar niet is op ingesteld om daar enig profijt uit te puren. Uiteraard levert agressief spel vaak foutenlast op en zo kunnen we in de beginfase steeds bijbenen via twee toegekende stips, 2-2, ééntje op Cedric Eelen omgezet door Sander Marijnissen en de ander op Stijn Vander Auwera die hij zelf keurig korft. Wat navolgend het spelverloop bepaalde was een ondermaats kijkstuk van onze fanions naar onze suppo’s toe. Die moesten op hun honger blijven zitten tot de 23ste minuut vooraleer Sander Marijnissen met zijn klassieke omdraai een eerste veldgoal kon scoren, 6-3. 

Kern :
Catba 1 – Rijko 1 : 21-12    
Catba res – Rijko res : 15-14      
Catba C – Rijko C : 12-8     

Gewestelijke :
Rijko 2  - Hoboken 2000/Mercurius : 15-7  Het levert een voorlopige 2de plaats op in het huidige klassement.

Jeugd :

Alle Rijko A teams stonden tot op heden op kop in hun respectievelijke klassement. Een unicum in onze annalen. Bleef dit zo na dit weekend, ja zeker want zowel U19 (2x zege), U16 als U14 A bleven ongeslagen. Zo kwamen weer de punten erbij op de teller. U12A, ook ongeslagen moest zijn wedstrijd tegen Leuven uit stellen naar vrijdag 10/5 omwille van de bekerfinales. De kalender is niet steeds in ons voordeel want de dag nadien moet men reeds terug de wei om Temse te bekampen. Hopelijk kunnen zij beide met lege handen huiswaarts sturen. Wie weet levert het een gedroomde finaleplaats op. We duimen mee!!                                 
U19 A : Vrijdagavond zou Rijko normaliter Floriant thuis partij geven. Inzet de 1ste plaats in de ranking. Het verzetten van het speelschema is niet altijd in het voordeel. De Gentenaren beslisten de rit naar de Kempen niet te maken en gaven een forfaitscore (5-0) cadeau.                                                                    
De daaropvolgende dag, zaterdag moest men het kneusje van de reeks proberen over de knie te leggen. Liep het ginds in de heenwedstrijd niet van leien dakje dan werd al vlug duidelijk dat Riviera/Deurne geen partij was waarover we ons  zorgden hoefden te maken. Een blitz start van onze U19’ers leverde al snel een 5-0 tussenstand op. Was men zich even voorbijgelopen, wie zal het zeggen? Wel kwamen we een tijdje tot stilstand inzake afwerking, doch we herstelden dit euvel alras door de ruststand op 8-2 te zetten. Afwerkers in deze 1ste helft waren Lennert 3x, Nathan 2x, Jarne 1x en Axelle 1x. Tijdens de 2de helft werden de gevraagde opdrachten grondiger uitgevoerd, zodat we er in die 2de helft er nog 11 korven bijlegden. Hier manifesteerden zich als afwerkers :  Jarne 1x, Axelle 2x,Nathan 3x, Fien 1x, Dorien 1x, Lennert die de stip op Tiemen omzet en Tiemen zelf die zijn invalbeurt bekroont met 2 knappe korven. Niettegenstaande de wind niet altijd de bondgenoot was van de schutters werd er toch een aanzienlijke score bereikt. Eindstand : 18-4.                       
U16 : Ago Aalst – Rijko : 6-6  Een eerste puntje dat verloren gaat.                                                       
U14 A : KCBJ A – Rijko A : 0-14                                                                                                                      
U14 C : RKC – Rijko C : 3-7 Een 1ste zege in deze eindronde veld. Knap gasten!                                           
U12 C : Limes/Rijko – Hoevenen : 9-6                                                                                                   
Ik knijp er vanaf 7/5 tot 22/5 even tussenuit. Bijgevolg geen verslagen en uitslagenschema. Ik heb er werk van gemaakt enkele mensen aan te zoeken om toch de slotwedstrijden van deze veldcompetitie te verslaan. Ik wettig de hoop dat dit voor goed gevolg zal wezen.   

Eugeen

Kern :

Rijko 1 – Ganda 1 : 10-11 Zowaar een gemiste kans ten koste van ons klassement.      
Rijko res - Ganda res : 8-7          
Rijko C – Ganda C : FF 5-0                                                         

Gewestelijke :

Voorwaarts 3 – Rijko 2 : 10 - 12                                                               

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Sikopi A : 15-13 Weer een overwinning meer op de teller.                                                 
U19 B : Bornem/Ago Aalst – Rijko B 5-7 Een deugddoende zege voor nooit afgevende gasten
U19 B : Rijko B - Appels A : 11 - 5           
U16 : Temse – Rijko : 6-10 De winning-mood blijft duren.                                                                
U14 A : Scaldis A – Rijko A : 4 - 14         
U14 B : Rijko B – Voorwaarts A : 3 – 10                          
U14 C : Hoevenen A – Rijko C : 14-1                           
U14 D : Hoevenen B – Rijko/Limes : 1-3                
U12 A : Ago Aalst A – Rijko A : 4-6 Moeilijke verplaatsing met dito opdracht knap afgerond.              
U12 B : Floriant B - Rijko B : 2 - 6                             
U12 C : Hoevenen B – Rijko C : 5-1     

Eugeen

 

Het Paasverlof met een onderbreking van twee speeldagen zit er weeral op en er kan eindelijk terug gekorfbald worden. We gaan in rechte lijn richting het behoud in HKlasse 1. De start van het laatste 4 luik werd ingezet met de komst van Ganda en naar jaarlijkse gewoonte zal dit weerom een moeilijke te bekampen wedstrijd worden, temeer daar er voor ieder team broodnodige punten te sprokkelen vielen. Indien we vandaag de gouden buit binnen halen zou dit een mooie bonus wezen en zijn we zo goed als zeker een forse stap voorwaarts te zetten voor ons beoogde doel. “Laat er ons samen voor zorgen dat dit ook zo zal zijn”,luidde de luidkeelse oproep van het coachteam Bjorn en Glenn. Rijko legde in de 1ste helft een propere prestatie op de mat, waarbij zowat iedereen op niveau speelde. Enkel de weersomstandigheden, stevige windstoten, waren in het nadeel van de afwerkers. Toch kon Rijko de 35 minuten afronden met een 8-5 voorsprong aan de rust. Men kwam steeds weer op korfwinst nadat Loes Rönne, Dorthe Neefs met drie treffers achter haar naam, Sander Marijnissen die eveneens drie maal de juiste opening vond en Stijn Vander Auwera deze mooie tussen stand op het scorebord plaatsten. In het slot van die 1ste helft lieten onze fanions enkele puike staaltjes bewonderen hoe korfbal over vier wordt gespeeld en bijtijds ook efficiënt dient afgerond. Dat liet het allerbeste verhopen voor de 2de helft. Want laten we wel wezen we waren op een schitterende manier bezig de scheve situatie in het klassement recht te trekken. Echter al deze goede intenties zijn tijdens de pauze in de kleedkamer achtergebleven. Plots stond Rijko met knikkende knieën partij te geven aan Ganda, liet zich ringeloren in defensie zodat in een mum van tijd, eerst de 8-8 werd gekorfd alvorens de leiding af te staan 8-9. Meer dan een kwartier lang hebben we moeten toezien hoe onze efficiëntie van tevoren in vrije val verkeerde. Kwam het door de ijzige koude die onze armscharnieren blokkeerde om alsnog de binnenzijde van de korf op te zoeken of was het de kwaliteit inzake veldbezetting en positiespel dat hier mank liep? Toch gaf Stijn Vander Auwera ons nog een sprankeltje hoop door de 9-9 binnen te leggen. Maar Ganda hield zijn prooi in bedwang en scoorde nadien vlot de 9-11. Loes Rönne legde de 10-11 vast, nadat ook de late wissels geen soelaas meer brachten. Dit verlies legt meteen een zware hypotheek op het behoud. Na het eindsignaal moeten we vaststellen dat we enkele afwerkende spitsen missen waarvan men vooraf weet dat die sowieso goed zijn voor een drietal, viertal of zelfs meer korven per wedstrijd. Bij Rijko pikt iedereen wel zijn goaltje mee door het collectief dat we uitspelen, doch dat is vaak te weinig om de zege te consolideren. Maar laten we eerlijk wezen, het had vandaag zomaar gekund om Ganda met lege handen huiswaarts te sturen. Er waren mogelijkheden, ware het niet dat die onmondige 2de helft ons de das omdeed. De belangrijkste matchen komen er nu aan, herbronnen is aan de orde, de pijnpunten onder ogen nemen en proberen om te zetten in positieve resultaten. Alles blijft perfect haalbaar wanneer ook ons geloof met volle goesting in de steigers staat.                                                    

Reserve  : Rijko – Ganda : 8-7 (5-3 aan de rust) Ook hier speelde de zijwaartse wind in het nadeel om een hogere score te verzilveren.                                                                   

Eugeen 

Een immens legioen Rijko’ers bevolkte de verscheidene velden van de Lichtaartse club. Het lekkertje lenteweertje was van de partij en bijgevolg de weersomstandigheden optimaal om er een heerlijk potje korfbal te spelen. Nou onder die stralende zon werd er ook danig gepuft en gezweet bij het jeugdig geweld. Rijko nam deel met niet minder dan drie U8 ploegjes, met U10 was men vertegenwoordigt door twee teams, evenveel als de U12. U14 nogmaals met drie achttallen en uiteindelijk de U16 met één eenheid. In de diverse leeftijdsgroepen werd er gemangeld zodat iedereen maximaal aan bod kwam qua spelgelegenheid. Ook dat maakt deel uit van onze visie wat betreft de opbouw van Rijko’s jeugd. Eéntje wist de trofee 1ste plaats mee naar Veussel te nemen, namelijk de U14/2. Zij versloegen in de finale de selectie Zone Zwart (vroegere Brabant) met 5-3 en werden gehuldigd bij de prijsuitreiking.                     
Een heugelijk en zeer vermeldenswaardig gegeven is dat de Kempische Korfbalacademie uitpakte met een nieuw project omtrent de opleiding en motivering van jonge scheidsen. Na enkele mislukte pogingen dienaangaande was het nu wel raak en kon men een dertiental  jeugdige korfballers overhalen de sprong naar het fluiteniersschap te wagen. Zij mochten onder begeleiding U8/U10 en U12 leiden en deden dat naar ieders voldoening met bravoure. 
Dan rest er mij ter afronding nog even de uitslagen in de verschillende categorieën op een rijtje te plaatsen : U8 : Rijko 1-Vobako 1 : 3-6 / Rijko 3 – Boechout 3-5 / Rijko 2 – Vobako 3 : 0-10 / Vobako 2 – Rijko 1 : 13-4 / RKC – Rijko 3 : 3-5 / Boechout – Rijko 2 : 8-3 / Rijko 1 – Technico : 0-6 / Rijko 3 – Rijko 2 : 4-4 / RKC – Rijko 1 : 0-7 :Vobako 3 – Rijko 3 : 6-5 / Rijko 2 – Vobako 2 : 5-6.      U10 : Rijko 1 – Vobako 1 : 1-11 / Rijko 2 – Vobako 3 : 5-4 /AKC-Luma – Rijko 1 : 5-4 / Boechout – Rijko 2 : 0-12 / Rijko 1 – Spartacus : 7-9 / Vobako 2 – Rijko 2 : 5-3 / RKC – Rijko 1 : 1-13 / Rijko 2 – AKC-Luma : 5-2.                                                                                     
U12 : Rijko 1 – RKC : 11-0 / Rijko 2 – Vobako 2 : 2-2 / Technico – Rijko 1 : 0-13 / AKC-Luma – Rijko 2 : 5-1 / Rijko 1 – KCOV : 15-0 / Sikopi – Rijko 2 : 2-7 / Vobako 1 – Rijko 1 : 8-5 / Rijko 2 – Technico : 14-1.                                                                                                                                             
U14 reeks A : Sparta Ranst – Rijko 2 : 2-9 / Rijko 2 – Vobako 1 : 10-2 / Rijko 2 – Sikopi : 8-2.   U14 reeks B : Rijko 1 – Vobako 2 : 6-5 / Zone Zwart – Rijko 3 : 15-0 / Zone Zwart-Rijko 1 : 5-2/ Rijko 3 – Vobako 2 : 1-11 / Rijko 3 – Rijko 1 : 5-4.                                                                          
Voor de 3de/4de plaats : Vobako 1 – Rijko 1 : 6-5 en de Finale Rijko 2 – Zone Zwart : 5-3.                 
U16 : Rijko – Zone Wit (het vroegere Metropool) : 4-8 / Vobako 2 – Rijko : 6-13 / Rijko – U14 van Vobako : 4-8 / Rijko – Technico : 10-4. Een dikke proficiat aan al onze Blauw-Witte spelers(sters) die weerom leuke resultaten lieten optekenen.                                      

Eugeen  

Verde 1 - Rijko 1 : 17-12 verlies, kortom we doen een slechte zaak in het klassement.  Verde was gevlast om revanche te nemen voor het zaalverlies tegen Rijko. Verde diende zelfs niet zijn beste wedstrijd te spelen om onze fanions te overtroeven. Na de fikse opsteker van vorige week op Hoboken2000, was de hoop gewettigd op een bisnummertje. Echter na een knappe partij, gekruid met veel doelpunten, leden we weerom aan een vorm van decompressie, die zo erg is dat we matig afwerkten met slechts 12 korven op ons bilan. Waar waren de schutters? Namen ze een dagje vrijaf? De afwerking lukte niet, we raakten wel korf maar effectief scoren was er niet bij!  Een goede start is oh zo belangrijk om winstpunten te scoren. Verde was gretiger, gemotiveerder en bij affluiten de verdiende morele winnaar van de week. Hoe het nu verder moet, hebben jullie volledig zelf in handen. Soms moet je de harde realiteit onder ogen durven zien. We moeten daar niet flauw over doen en de spelers aan de oren trekken.  De volgende wedstrijd  tegen Ganda is pas over 14 dagen (Paasreces), die we met thuisvoordeel mogen bekampen. De intensiteit van deze partij zal gans anders liggen dan de voorgaande, juist omdat beide teams de punten broodnodig hebben. Laat ons weerom proberen te tonen hoe goed we wel zijn. Over het belang van deze wedstrijd hoeven niet teveel te zeggen, geef hier een gepast antwoord op. Laat zien dat jullie echt die toppers zijn die jullie zijn! Jullie zijn een bende goede korfballers, maar het is nog steeds belangrijk om te spelen als team, om te trainen met inzet en te luisteren naar de opdrachten die de coaches meegeven. Als je deze raad van een wijs man kan opnemen kan het nog alle kanten uit. Rijko zou Rijko niet zijn als men niet op een impressionante manier het nieuwe gat met de medeopponenten in de ranking zou dichten, of wordt het alsnog een onuitgegeven afloop voor onze fanions in het degradatiedebat?                                                                                                         

Eugeen

Kern :

Verde A - Rijko A : 17 - 12
Verde B - Rijko B : 11 - 10
Verde C - Rijko C : 6 - 7

Gewestelijke :

Rijko 2 - Putse 2 : 13 - 6

Jeugd :

Appels U12B - Rijko U12B : 3 - 1
Rijko U14C - HMKC U14B : 1 - 10
Rijko U12A - Temse U12A : 5 - 5
Aalst U14A - Rijko U14A : 7 - 11
Leuven U14A - Rijko U14B : 13 - 8
Meeuwen U12 - Rijko U12C : 8 - 0

 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com