Beginnen doen we met de kern die het tegen ATBS opnam. Het was deze ploeg die Rijko vorig seizoen het enig punt ontfutselde door een gelijkspel af te dwingen in onze thuishaven. Zou deze nog even sterk voor de dag komen, was de hamvraag? Maar Rijko staat nu reeds een stap verder in de aanloop naar de competitiestart, dus geen gesol een tweede keer.

Beste korfbalfans,

Vanaf maandag 10 september 2018 starten we met editie 3 van ‘extra training op maandag’.

Vanaf nu kan je inschrijven via www.jeugdsportnetkdr.be (inschrijven)

In de bijlage vind je alle info : promofolder extra maandag training KKA

Het KKA-team

Rijko U19 A – Catba A : 12-2. Een goed gemutste coach Rudi zag vandaag praktisch zijn gehele A team in actie. Het was duidelijk wat er moest gebeuren, nog een keer voluit gaan voor winst om met zekerheid te tonen dat alle effectieven er staan en bijtijds klaar zullen zijn voor de competitiestart. Deze vereiste hadden U19 van Rijko uiteraard wel degelijk zelf in handen.

Rijko was te gast in het prachtige nieuwe sportcomplex “Groot Schijn-Deurne” om een tweedaags Try-Out in tornooivorm af te werken. Zaterdag waren het Rijko’s jongelingen, U12 en U14 A en B, die een aantal leeftijdsgenoten mochten bekampen. Zondag was het de beurt aan de fanions.

Rijko U19 – Hoboken2000/Mercurius U19 : 11-4  Nog slechts anderhalve week en dan is het zover, de competitie 2018/2019 gaat van start. Tijdens de voorbereidingen moesten de U19 het toch een hele poos stellen zonder afwezigen om diverse redenen. Ook vandaag konden zij die kozen voor een Pukkelpop driedaagse niet deelnemen aan de voorbereiding. Hoe zeer Rudi Robaye, die zich dit seizoen ontfermt over de U19, de groep wil klaarstomen voor de start, hij moet toezien hoe sommige andere events verkiezen boven hun gewaardeerde sport. Hoever we nu al staan is dus momenteel koffiedik kijken. Doch zag ik vandaag een team, aangevuld met enkele U16’ers, een meer dan behoorlijke repliek geven aan de U19ers van Hoboken/Mercurius.

Ook bij de KBKB wordt het tekort aan refs onhoudbaar. Er zijn er een pak te weinig, zonder zicht op beterschap om alle nationale wedstrijden senioren en jeugd te bevolken. Een uitzonderlijke goede instroom volstaat niet om de achteruitgang te stoppen. Ook bij Rijko hoeven we Erik Baetens te schrappen, hij heeft zichzelf op non actief gezet. Dat geeft dat er nog slechts twee volwaardige scheidsen overblijven, Jeff Robert en ikzelf. Maar er is jong bloed op komst, met name Lennert Herthogs. Hij gaat de uitdaging aan om als toekomstig scheidsrechter het te gaan maken. Geslaagd in zijn examen en met reeds een rits goede beoordelingen achter zijn naam is hij gelanceerd. Hij heeft het lef en doorzettingsvermogen om het ondanks zijn prille leeftijd te gaan waarmaken. Indien hij de beloofde begeleiding en na/opvolging zal bekomen dan voorspel ik hem een grote toekomst in dit segment. Toch is het steeds bang afwachten hoeveel van die nieuwe refs zullen volhouden, zodra ze beseffen wat de stiel in feite inhoudt. Toch van mijnentwege hartelijk gefeliciteerd en volharden is de boodschap.

Eugeen

Voor alle duidelijkheid geven we graag nog even mee dat onze U6 en U8 spelertjes hun eerste training doorgaat op vrijdag 24 augustus, aanvang 18:15. Daarna wordt er wekelijks getraind op hetzelfde uur.

Hopelijk mogen we weer heel veel kindjes een leuk sportmoment aanbieden!

De oefenwedstrijden volgen zich in versneld tempo op, de derde reeds in één week tijd. Komt daarbij, zaterdag een ludieke team building in het trampoline park van Extra Time te Hoboken. Een geslaagde speelse manier om het team nog hechter met elkaar te verbinden. Echter al dat gespring en gehuppel had mijn inziens nog wat naweeën in de beentjes achtergelaten.

De horroruitslag van zondag tegen Scaldis heeft beslist nagezinderd. Rouwig zijn we daarvan niet. Men heeft de conclusies er uit getrokken, geleerd en snel de knop omgedraaid naar de juiste frequentie. Gevolg de oefenwedstrijden op het knappe Catba kunstgrasveld werden glansrijk met winst afgerond.

Scaldis coach Frensch wil zijn troepen in staat van paraatheid brengen tegen de competitie start, voor hen reeds over twee weken, voor Rijko zelfs een week
later. Scaldis is bijgevolg een goed test voor onze fanions.