Log in

Kern :

Blauw-Wit 1 – Rijko 1 : 13-20          
Blauw-Wit res – Rijko res : 10-22                                           
Rijko C : Vrij                                                    

Gewestelijke

Rijko 2 : Vrij                                                
Jeugd : U19 : Uitgesteld                                                                                                                                     
U16 A : Boeckenberg A – Rijko A : 16-10  Twee opeenvolgende weken moest Rijko U16 het opnemen tegen de twee koplopers in het klassement. Vorige week thuis tegen Vobako en nu uit op Boeckenberg. Met volle vertrouwen, geen angstig gedoe, geven we de Panters in de aanvangsfase een knappe repliek. Zij openen wel de score, gevolg van een slecht uitwerken langs Rijko zijde. Tiemen herstelt snel de schade met een inlegger, de stip op Willem zet Jinte om, 1-2. Vier slechte balpasses van Rijko leiden naar de thuisvoorsprong, 3-2, een trefzekere Stijn brengt evenwicht, 3-3. Boeckenberg organiseert zich nu met een beter overzicht onder de korf. Hun druk op onze aanvallers verhoogd en zo komen we moeilijk tot shotkansen. Ook ons passenspel is gedurende die periode niet optimaal, zodat onze shotvoorbereiding in het niets verdwijnt. Geen goede pas in de aanspeel dan moet je steeds bijstellen en is de kans zo goed als foetsie. Weer een onoplettendheid kost ons een korf aan de overzijde, 5-3. Enkel Tiemen prikt nog eens tegen vooraleer de Panters uitlopen aan de rust tot 7-4. Jammer dat in een tijdspanne van een drietal luttele minuten we de rol moeten lossen, want we waren echt goed bezig. Na de peptalk herpakt Rijko zich, dat geeft als gevolg eerst een stip op Lotte die Jinte omzet en Stijn die de aansluiting korft, 7-6. Lang hebben van deze opflakkering niet kunnen genieten, we worden eventjes snel uitgespeeld en overtroefd, de stand evolueert naar 11-6. Via een opvangbal aan de lijn die wordt doorgespeeld op Lobke, lukt zij een fraaie inlegger, alsook Willem 2x en Tiemen scoren Rijko ietsje naderbij, 12-10. Van dan af duwt Boeckenberg nog eens serieus door en zo is het Rijko verweer terug ingedijkt. De laatste 8 slotminuten laat Rijko de armen zakken en hoeven we nog een viertal korven te slikken, meteen ook de eindstand 16-10. Vandaag hebben langere tijd gezwoegd en gestreden om een gunstig resultaat neer te zetten. Spijtig dat we steeds periodes onderweg kennen van onvoldoende focus op de omstandigheden die zich op dat moment voordoen, dixit op de tegenpartij.                                          U16 B : Boeckenberg B – Rijko B : 6-9  De B’s werden aangevuld door enkele elementen van de A’s om een B geheel tussen de lijnen te kunnen afvaardigen. Met in elk vak een A speler (ster) die de andere vak maten naar hoger rendement brengen, dat loont algauw. Na de 1-0 versiert Jinte een inloop, de stip op Luca zet ze zelf om, Stijn eveneens op inloop en de stip op Xander die Jinte omzet, levert ons een comfortabele voorsprong op, 1-4. Toch spelen we weerom niet volledig foutloos, Boeckenberg kan hierdoor gelijk maken. In de zoemer net voor rust, legt Jinte de 4-5 binnen. Coach Tim Baetens heeft zijn vakken herschikt en dat leidt naar een 4-8, aangebracht door Xander met inlegger, Jonas 2x. Een stip aan de overzijde wordt benut, vervolgens een shot toestaan om dan Sita het orgelpunt te laten plaatsen, 6-9.            
U14 A : Putse A – Rijko A : 4-7       
U14 B : HMKC - Rijko B : 9 - 10                                             
U14 C : Spartacus/NDN B – Rijko C : 13-3                           
U14 D : Rijko D – Vikings B : 5-0 ff     
U12 A : Neerlandia - U12 A : 1 - 4         
U12 B : Floriant B – Rijko B : 1-5          
U12 C : Boeckenberg B – Rijko C : 3-2    

Eugeen   

Met de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar maakten we de verplaatsing naar Hoboken.

Geen gemakkelijke tegenstander op het veld (8-8) en zeker ook niet in de zaal zo bleek.

Met slechts 7 thuisspelers werd dit een onnatuurlijke wedstrijd om te spelen en om naar te kijken voor de supporters.

Rijko begon gretig aan de wedstrijd en nam vlug de bovenhand met een 0-2 voorsprong, telkens gescoord door Dean. De thuisploeg paste zich echter goed aan en begon geleidelijk aan meer in de wedstrijd te komen. Dit ging wel gepaard met het nodige duw-en trekwerk en een mooi stukje theater van enkele thuisspelers. Na de 1-2 aansluiting diepte Kaat de kloof snel uit naar 3-1 met een mooi shot. Hun beste speler in de rangen , zeer klein maar supersnel, scoorde tegen maar begon ook meer en meer gefrustreerd ( theater?) te worden en de thuisploeg begon dit spelletje jammer genoeg mee te spelen. Lis en Lenne scoorden echter de 2-4 en zelfs de 2-5 zodat men een geruststellende voorsprong had. Na een uitgelokte stip , een korte kans van Dean en een shot van de thuisploeg blinkte de 4-6 voorsprong op het scorebord. Trainer Mike en ook spelers en supporters waren en terecht niet gerust in, mede door het redelijk agressieve spel van HMC. Dit soort spel is niet hetgene wat Rijko voor ogen heeft maar blijkbaar HMC wel. Jammer dat de opleiding op deze manier niet correct wordt ingevuld mijns inziens…..

De thuisploeg had duidelijk nog straffere koffie gekregen dan dat het voor de match al op had en startte furieus aan de tweede helft . Met liefst 3! stippen op rij waarvan 2 benut kwam de thuisploeg zowaar op gelijke hoogte. Rijko wist van geen hout pijlen maken maar toen kwam Chiel als een duivel uit een doosje en maakte op zijn bekende stijl knap de 6-7. Wat er de volgende 2 minuten gebeurde , was een zelden geziene doelpuntenkermis langs beide kanten. De 7-7 op shot, de 8-7 na een gemiste stip, de 8-8 van Jasper, de 9-8 op shot en de 9-9 doorloper van Lenne…. Coach en publiek hadden problemen om te beseffen dat dit allemaal aant gebeuren was….. Met een superspannende ontknoping van de wedstrijd kon het nog beide kanten uit. Het was echter Jasper die de weegschaal naar Rijko liet hellen met een knappe doorloper. Met nog 3 minuten in het vooruitzicht was kalmte bewaren en niet in de val trappen van de thuisploeg de enige remedie om de overwinning vast te houden. Rijko slaagde met glans in deze opdracht en zo namen we de 2 punten mee in onze zak!!!

Dit werd niet de beste wedstrijd van de ploeg van coach Mike. Vooral het intimiderende gedrag en de manipulatie langs supporterskant waren hier een grote oorzaak van. Het jammere van deze wedstrijd is dat de thuisploeg dit bij wijlen te fysieke spel eigenlijk niet nodig had om mooi te kunnen korfballen en zo de signalen van coaches/ supporters naar deze spelers toe helemaal niet nodig heeft om mooi korfbal te laten zien . Ondanks dit gegeven  een dikke pluim voor de spelers om toch door te zetten en niet in de val te trappen.  Rijko sluit zo dit eerste deel van de zaal af met een zeer knappe 8 op 10 en kan met een goed gevoel de vakantie in duiken.

Nu 2 weekjes genieten van een welverdiende vakantie om er in 2020 weer vol tegenaan te gaan.

Bij deze leg ik mijn pen voor dit jaar en ga genieten van een welverdiende kerstvakantie!!!

Een vrijwillige reporter

Wat ons tijdens een eerste confrontatie tegen Blauw-Wit op het veld niet lukte hebben we vandaag wel degelijk rechtgezet. We hadden met die ploeg nog een eitje te pellen, nadat we (lees hiervoven) door discutabele omstandigheden een riant opgebouwde voorsprong (3-7 en 7-10) in de 2 de helft moesten prijsgeven, keerde de situatie volledig om in Rijko’s nadeel. Toen hebben we met tranen in de ogen deze mentale KO (20-17) moeten verwerken. Vandaag was het D-Day voor onze fanions, de wedstrijd was een must om winnend het jaareinde af te sluiten, de rol niet te lossen en mee in de middenmoot van het
klassement te blijven meedraaien. Waren we sterk genoeg om een 2 de maal in evenveel weken een vuist te maken, stond ons vizier deze keer beter afgericht? Je weet met zulke verplaatsing nooit wat ons te wachten staat, daar zal de conditie van de dag en de mentale ingesteldheid wel over beslissen. We hebben op eerste 10 minuten te na, nadien gedurende 40 minuten Blauw-Wit totaal over-powered! Blauw-Wit opende sterk in de aanvangsfase, 2-0. We trekken bij langs Stijn Vander Auwera op stip en Kato Brosens naar 2-2. Een laatste tik mag de thuisploeg nog uitdelen, 3-2, alvorens Rijko het heft in handen neemt door een voorsprong op het scorebord te plaatsen via Axelle Fransen, Sander Marijnissen beide met een fraaie inlegger en Kato Brosens, 3-5. Verrassend komt men uit het niets toch nog gelijk 5-5 maar dan haalt Rijko de moker boven, werkt koel en beheerst af zodat de rust wordt bereikt met een 6-10, aangebracht door Jesse Peeters, Sander Marijnissen 2x, Nick Michielsen en Stijn Vander Auwera. Een zeer degelijke 2de helft kleurt Rijko, zo waren we meteen gelanceerd om het beter korfbal te brengen. Eén tegenprik nog om nadien weer een salvo op hun korf te lossen, via Nick Michielsen, Sander Marijnissen, Kato Brosens en Cedric Eelen op stip, 7-14. Nu is er even verval langs Rijko zijde, het shot staat plots niet meer op scherp en hoewel we qua spelbeeld helemaal boven lagen, werd dit niet uitgedrukt in score. Een beetje twijfel sluipt in onze rangen, 10-14, we hoeven zo nodig dringend een doelpuntje bij te korven. Dat gegeven voelen Nick Michielsen en Kato Brosens op het juiste moment goed aan zodat ze de tegenpartij enigszins uittellen, 11-16. Zo stonden we wel 5 doelpunten voor en in de gegeven omstandigheden is dat alles wat telt. Wisselman Ben Van Looveren tikt hierna binnen en een grandioze Nick Michielsen met 2 korven ontneemt Blauw –Wit de moed om nog terug te slaan, 11-19. Sander Marijnissen legt nummer 20 in hun mandje, doch door onze euforische stemming kan Blauw-Wit alsnog 2x milderen, eindstand 13-20. Met de 6 punten op 10, in de ranking is het doel bereikt en onze stek in de middenmoot op te eisen. Rijko sluit voor de jaareinde stop deze eerste act feestelijk af, wat champagne er boven op tijdens de feestdagen, mag nu zekers niet ontbreken. Tot slot waren we alle echt blij met het gewin van de 2 punten extra, zo kunnen we na de jaarwisseling op verademing komen en de stress achterwege laten. Eén bemerking, mijn oproep naar Rijko’s supporters toe. Kom onze spelers(sters) in grote getale met luide trom aanmoedigen, zowel tijdens de thuiswedstrijden als op verplaatsing. Een gebrek aan Rijko suppo’s, vooral buitens huis is storend voor het team. Het is voor onze fanions niet leuk om in een zaal voor sfeerloze lege tribunes te spelen. Zoals we heden terug op redelijk hoog niveau spelen, dit om te zetten in efficiënte afwerking heb je de steun nodig van gans Rijko, waar iedereen dan achterstaat. Ik verwacht bij aanvang in 2020 dat deze oproep weerklank zal vinden. Dan besluit ik om iedereen van harte een feestelijke Kerst en een knallend Nieuwjaar toe te wensen. Voor al mijn lezer abonnees eveneens een gezond en voorspoedig 2020.


Rijko reserve : Blauw-Wit res – Rijko res : 10-22
Benieuwd of onze boys en girls evenzo op 
dreef en gemotiveerd waren als voorgaande. Daar moesten we niet lang over bezinnen want in een mum van tijd prijkte een knappe voorsprong op het scorebord. Senne Rönne, Eef Peeters 2x, Dorthe Neefs en Tim Baetens 3x zorgden voor de 1-7 tussenstand. Eventjes mocht Blauw-Wit zich roeren, 3-7, nadien was het Rijko dat het laken volledig naar zich toe trok. Dorthe Neefs, Tom Vande Kerckhoven, Dorien Eelen, Fien Rönne en Ben Van Looveren knalden zo scherp dat de rust werd bereikt met een 5-12 stand. Na het water viel men niet stil, het doelpuntenrecital kreeg een vervolg, door Eef Peeters, Tim Baetens 1x + 1 stip op Lien Rönne omgezet, Ben Van Looveren en Dorthe Neefs, 7-17. Onze honger was nog niet volledig gestild, weerom Eef Peeters 2x, Ben Van Looveren 2x en Tim Baetens zorgden voor
de 8-22. Even een toemaatje aan de tegenpartij gunnen die de eindstand naar 10-22 zetten.

Rijko C : vrij

Eugeen

Met de laatste wedstrijd van het kalenderjaar stond de verplaatsing naar Putse voor de boeg,
jammer genoeg zonder Matthijs (ziek en examens) waardoor Dean bij de ploeg kwam.
Met 1 puntje uit 3 wedstrijden moest dit Putse voor Rijko een haalbare kaart worden, maar zo
gemakkelijk werd het niet… Beide ploegen begonnen vol goede moed aan de wedstrijd wat leidde tot
veel inzet en veel goede wil . Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd waardoor men een
gelijkopgaande strijd te zien kreeg . Met enkele grote dames en shotvaardige heren in hun gelederen
schuwde Putse de duels niet waardoor Rijko even moest aanpassen aan het spel. Na enkele minuten
kwam de voorsprong langs de thuisploeg maar Lenne hing de bordjes snel weer gelijk. Doordat beide
partijen verdedigend hun mannetje meer dan behoorlijk stonden, was het werken voor elke kans.
Met één van de knapste aanvallen van de wedstrijd lukte Simon een mooie doorloper en kort daarna
diepte Kaat op vrijworp de score uit tot 1-3. Met een ver shot van bovengenoemde heer lukte Putse
de aansluitingstreffer waardoor we gingen rusten met een 2-3 voorsprong.
Veel inzet, beweging en keihard met z’n allen werken voor elke kans, dit wou coach Rudi zien , knap
werk Rijko!!
Met bemoedigende woorden stapte Rijko het veld op voor de tweede helft. Met iets meer druk van
de thuisploeg had Rijko het eventjes moeilijk maar net zoals in de eerste helft paste men zich knap
aan. Na een omgezette stip door Stien en doorloper van Kaat werd de kloof weer wat
geruststellender :2-5. Putse gaf echter niet op, miste een stip , maar benutte de tweede gegeven stip
waardoor de spanning terug in de wedstrijd kwam. Kaat diepte de kloof echter snel terug uit naar
een 3-6 voorsprong maar alweer hun sterke heer scoorde direct tegen . Met een verschil van 2
korven ging men de laatste 4 minuten in. Het licht ging toen eventjes uit bij de scheids toen hij enkele
merkwaardige beslissingen begon te geven in het voordeel van de thuisploeg. Coach Rudi en
supporters geloofden niet wat ze zagen maar alleen kalmte kan u redden zegt men soms. Rijko bleef
knap kalm en hield stand . Simon scoorde zelfs nog een raket vanaf de zijlijn ‘ at the buzzer’ waardoor
de 4 -7 eindstand op het scorebord stond. De thuiscoach klaagde de laatste korf verrassend genoeg
redelijk fel aan maar deze werd toch terecht goedgekeurd.
Conclusie: tegen een lastig te bekampen tegenstander heeft dit Rijko bewezen dat men als TEAM
meer kan realiseren dan het individuele. Enkel door hard te werken bereik je meer en kan je
groeien!!De balans van het eerste deel is positief te noemen: eerste in het veldseizoen en 2
overwinningen in zaal. Misschien en waarschijnlijk had er iets meer ingezeten maar met het nieuwe
kalenderjaar in zicht oogt de toekomst rooskleurig. Effe genieten van een deugddoende vakantie om
deel 2 in de zaal terug aan te vangen!!
Alvast fijne kerstdagen en tot binnenkort!!!

Een vrijwillige reporter

Gelukkig blijft er één constante in het zaalwerk van Rijko : het gegeven dat korfballend Rijko voor eigen volk een moeilijk te kloppen formatie is. Om de thuiszege binnen te rijven liep het geenszins van een leien dakje. Beide teams, zowel KCBJ als Rijko, de één iets meer in punten nood dan de ander, dat beloofde een spectaculaire confrontatie te worden. We waren dus vooraf gewaarschuwd en best op onze hoede. Onze fanions zullen moeten strijden voor elk punt met de wapens waarover de huidige kern beschikt en de ontgoocheling van de voorgaande wedstrijden snel omzetten in positieve energie met batig saldo. Dat deze partij afgleed op een korfbalstrijd met het mes tussen de tanden daar had de scheids van dienst zijn zegje in. Hij hield van in de beginne de teugels niet strak genoeg zodat er fouten onbestraft werden gelaten, andere dan weer verkeerd beoordeeld en dat zorgde langs beide kanten voor menigmaal gekrakeel. Het spel zat reeds op de wagen nadat KCBJ de opener voor zich nam, dat we een zuivere stip niet kregen. Axelle Fransen op vrije worp brengt ons terug gelijk en Stijn Vander Auwera met een mooie one-hands inlegger scoort de 2-1. Lang hebben we hiervan niet genoten de 2-2 stond even vlug op het scorebord. Cedric Eelen zet zijn stip zelf om 3-2, vervolgens neemt KCBJ even het voortouw naar 3-5. Jesse Peeters, knap aangespeeld, en Cedric Eelen met een losse, trekken de scheve situatie weer recht, 5-5. Het slechtst mogelijke scenario biedt zich nu aan, KCBJ werkt scherper af dan Rijko, de 6-10 is een feit. Enkel Jesse Peeters heeft een tegenprik kunnen aantekenen. Overtuigd dat we deze situatie zullen keren beginnen we aan een remonte voor de rust. De stip op Cedric Eelen die hij feilloos omzet, Jesse Peeters met inlegger en Sander Marijnissen korven ons naderbij, 9-10. Na de pauze laat KCBJ zich zomaar niet uittellen en loopt terug uit naar 11-14. Cedric Eelen en Kato Brosens scoren tegen. Een hoogstnodige wissel langs dameszijde dringt zich op. Eef Peeters, klein van gestalte, groot van gehalte, korft met een inloper de aansluiting, gevolgd door Sander Marijnissen en de stip op hem die wordt omgezet door Stijn VanderAuwera, 14-14. Een cadeau stip en een te vermijden shot aan de overzijde, daar steekt KCBJ terug de neus aan het venster, 14-16. Loes Rönne versiert een stip die Stijn Vander Auwera
omzet en diezelfde Stijn met inlegger zetten de bordjes op gelijk, 16-16. Rijko zwoegt tot het uiterste, aan de overzijde wordt nog een stip gemist, de pas ingekomen Ben Van Looveren bevrijdt ons met zijn gekende allure op gebied van afwerking, 17-16 en onze thuisreputatie blijft overeind met het 2 puntengewin als toemaatje er bovenop. We zijn voornamelijk beloond door onze wilskracht en de brandende ambitie om de zege binnen te halen. Toch de bemerking dat we nog te wisselvallig acteren, onderweg worden steeds een aantal fouten gemaakt die best vermijdbaar zijn. Ook het teveel morsen met de open kansen die we onafgewerkt laten, laten hun sporen na. Deze minpuntjes aanhalend is louter een vaststelling voor verbetering, men staat voor enkele weken van de waarheid, echter bij de suppo’s in de tribune regeert de herwonnen trots van Rijko.


Rijko res – KCBJ res : 16-11 Overtuigende zege die nooit of nauwelijks in het gedrang komt. Ons reserve team neemt de tegenpartij zo bij de keel dat er reeds een geruststellende kloof aan de rust van 11-6 op het scorebord prijkt. Hiervoor zorgden : Tim Baetens 3x + 1 stip, Senne Rönne 2x, Ben Van Looveren 2x, Dorthe Neefs 2x en Eef Peeters 1x. Na het water laat Rijko de teugels wat losser vieren zodat KCBJ een ietsje kan milderen. Toch wordt een schitterende partij afgerond op 16-11. De 5 treffers in de 2 de helft komen op naam van Dorthe Neefs 1x, Ben Van Looveren 3x en Tim Baetens 1xstip.

Eugeen

Hoevenen - Rijko 4-1 (1-1)


A: Leen, Greet (Anja), Kris (Jeroen), Thomas (Dirk)
V: Nathasja (Griet), Heidi (Ilke), Andries (Tom), Jan (Marc)
We starten voor 2x15min korfbal plezier tegen Hoevenen. Hoevenen komt bij hun eerste aanval
direct 1-0 voor op doorloper. Bij onze eerste aanval kunnen we direct tegenscoren op schot van
Thomas, 1-1. Daarna creëerde Rijko 3, tot 4x meer kansen dan hun geel-blauwe vrienden,
maar scoren lukte maar niet in het vak van Heidi. Iedereen werkte hard, rebounds werden
gewonnen, steunen gezet,.. Maar de bal door de korf krijgen ontbrak spijtig genoeg. Zo gingen
we rusten bij 1-1 en was alles zeker mogelijk voor een sterk spelend Rijko.
Na de rust een bijna heel nieuw Rijko tussen de lijnen, alleen Leen mocht een volledige
wedstrijd spelen van ons nieuw? trainerstrio (Griet, Johan & Caine). Vol goede moed begonnen
we aan de tweede helft want we voelden dat een eerste overwinning zeker kon. Kris gaf vanop
de bank aan dat niemand “ne meter” mocht lossen en dat probeerden we zo goed mogelijk te
doen. Maar toch kregen we snel een doorloopbal en schot tegen voor 2-1 en 3-1. Vol goede
moed gaf het vak van Jeroen niet op, maar de bal rolde verschillende keren uit de korf. Dirk
verdeelde het spel vanuit de korfzone maar ook onze dames konden niet scoren. Jammer!
Uiteindelijk verloren we 4-1, maar iedereen was ervan overtuigd dat er toch iets meer in zat. Vol
goede moed keken we uit naar de volgende wedstrijd! Maar eerst toch maar “ne meter” gaan
bestellen in de kantine.. ;)


Rijko - HMKC 4-2 (3-0)


A: Leen (Griet), Greet (Anja), Kris (Jeroen), Thomas (Dirk)
V: Nathasja, Heidi (Ilke), Andries (Tom), Jan (Marc)
Voor de tweede wedstrijd spelen we in dezelfde vakken als tegen Hoevenen. Ook nu starten we
goed en komen we snel 2-0 voor, via 2 shots van Thomas mede dankzij goed rebound werk in
het vak. Jan duwt na de vakwissel door op shot voor 3-0. Is de eerste overwinning in de maak?
Daartoe krijgt Rijko nog enkele goede kansen via Andries en Nathasja maar scoren lukt helaas
niet meer. Zo gaan we met een goed gevoel de rust in zonder tegendoelpunten. Knap!
De tweede helft start net als tegen Hoevenen met een goal tegen. Ditmaal scoort HMKC hun
eerste op strafworp 3-1. Daarna zijn er veel kansen te zien bij beide ploegen maar scoren lukt
even niet. HMKC voelt dat het nog niet gedaan is en komt even later bij op shot. 3-2. Met nog
een enkele minuten te spelen. De volgende aanval krijgt Rijko een strafworp, Griet mist, en de
wedstrijd is nog niet gedaan. Uit een verwarrende fase vol korte kansen, waarbij de
scheidsrechter soms vergeet de fluiten voor verdedigd, scoort Griet toch de 4-2 en is de eerste
overwinning een feit! Knap gespeeld iedereen en die beloofd voor jullie volgende wedstrijden in
de zaal!

Ook een speciale vermelding voor de positieve support van Caine, top kerel!

Kern :

Rijko 1 – KCBJ 1 : 17-16 Hipperdepiep hoera voor deze zege. ’t Was nipt maar zekers
verdiend door de nooit af te geven inzet die we toonden. Gevolg we werden daar ook voor
beloond in de slotfase. Aan iedere fanionspelers(ster) tank hieruit vertrouwen om het nog
beter te doen eerstkomende.
Rijko res – KCBJ res : 16-11
Rijko C : vrij


Gewestelijke :

Rijko 2 – Joki res : 15-8 Vandaag de clash van nummer 1 tegen de nummer 2
in het huidige klassement. Joki kwam met een stevige ploeg aan de start met de gedachte,
dat Rijko 2 gaan we even het vuur aan de schenen leggen. En zo ja ze gingen ervoor, ze
kwamen zelfs op voorsprong, 2-3, nadat Ken en Ruth op stip hadden tegen geprikt. Liesbeth
en Isis trekken ons terug bij, gevolgd door Ruth en Tom, plots staat het 6-3. We duwen even
op het gaspedaal via Pieter en Sandra, zo bereiken we de rust met een 8-6 voorsprong. Maar
na het water laten we echt het verschil bewonderen wat deze ploeg in zijn mars heeft. Ken,
Ruth en een echt mooie inlegger van haar, geven stelselmatig het genadeschot aan Joki. Els
wil zich ook tonen, scoort en versiert een stip die Ken omzet, zij zetten ons op een riante
voorsprong, 13-7. Niettegenstaande ikzelf geen toeschouwer was, wel de scheids van dienst,
is het nog steeds genietbaar deze vroegere Rijko 1 vertegenwoordigers aan het werk te zien.
Wat sommige uit hun mouw schudden, de één al beter afwerkend dan de ander, dat alles
ondanks hun matige trainingsstonden, is een unieke belevenis. Het orgelpunt wordt
geplaats door Tom DB en Ruth, eindstand 15-8.


Jeugd :

U19 : vrij
U16 A : Rijko A – Vobako A : 15-24 Een heerlijke hoogstaande kijkwedstrijd waarbij de
suppo’s van beide clubs echt hebben genoten. Vobako dacht een walk-over te plegen op
onze youngsters, maar dat was een grove misrekening. Toch scoorden zij de 0-2, waarna
Jonas, een stip op Tiemen zelf omgezet en een vrije worp door hem benut, de 3-3 stand op
het scorebord brachten. Jonas en stip op Luna die Tiemen omzet brengen twijfel in Vobako’s
rangen. Jammer wordt enige laksheid in verdediging onmiddellijk afgestraft, 5-7. Doch we
zijn niet van slag hierdoor, bewijs Tiemen zet een vrije worp om en Lobke mocht de normale
stip er in voortgaande spelfase inleggen, 7-9 meteen de ruststand. We hebben tijdens deze
1 ste helft meer weerstand geboden dan hun lief was. Tijdens de rustpauze heeft Jelle, de
coach van Vobako, zich danig boos gemaakt over het gepresteerde spel van zijn team. Dat
heeft zijn resultaat en stelselmatig worden we in de verdrukking gespeeld. De stand
evolueert naar 10-15. We kunnen enkel tegen prikken via Tiemen, Jonas en Luna. De kloof is
gemaakt doordat we te vlug uit positie worden gespeeld door een vloeiender beweegbaar
Vobako team. De ingekomen Stijn schittert doordat hij drie treffers op rij markeert. Tiemen
doet er nog ééntje bovenop, maar aan de scoremachine van Vobako is geen kruit tegen
gewassen, het wordt 14-24, vooraleer Willem de laatste korf lukt, eindstand 15-24. Ons
grote probleem, onze dametjes spelen wel prima hun partijtje maar brengen onvoldoende
bij om hun tegenstrevers echt moeilijk te maken. Daartegenover verschillen de Vobako’s
girls in grote mate.
U16 B : Rijko B – Kapellen : 16-1 Ik ga kort zijn in dit verslag, doch kan er niet omheen aan te
stippen dat het echt droevig is om zulk achttal binnen de lijnen te plaatsen. Men is al erg blij
dat enkele passes goed bij de rechthebbende terecht komen. Hier is serieus werk aan de
winkel om daarvan korfballers te maken. Je kunt het onze spelers(sters) niet kwalijk nemen
dat zij een makkie zagen om een hoge score neer te zetten. Aan de rust reeds en 9-0 op het
bord voornamelijk door onze dames gebracht. Luca 4x, Sita 2x, Willem, Mats en Xander met
stip brachten dit mekaar. Na de rustpauze zakte het spelpeil zienderogen, we lieten Kapellen
enige ruimte maar dat bracht weinig soelaas voor hen. Lobke, Sita, Jonas en uiteindelijk
Hasse 2x na zoveel scorekansen, lukten de 16-1 eindstand.
U14 A : Rijko – Vobako : 6-7 We beginnen schitterend aan deze wedstrijd, doch we missen
onze uitgespeelde kansen op inloper, zelfs 2x. Een vrije worp wordt eveneens niet benut en
zo zien we onze start ietsje bij beetje wegkwijnen. Een shot door een Vobako dame wordt
afgerond, zij waren tot hiertoe nog op geen moment in de wedstrijd, gevolgd door een 0-2en
0-3. Vobako maakt fouten maar onze toegekende vrije worpen leveren niets op. Het wordt
zelfs pijnlijk wanneer we de 0-5 toestaan. Mathijs en Stien brengen een verademing,
ruststand 2-6. Coach Rudi heeft hun tijdens de pauze de levieten gelezen dat is duidelijk,
want plots recht Rijko zijn rug en knabbelt beetje bij beetje aan de voorsprong van Vobako.
Een stip op Pam die Kaat V. omzet, Kaat V zelf, Lenne en Marthe zorgen voor de ommekeer,
en zo staan we terug op gelijk, 6-6. Nu is alles nog mogelijk, maar we gaan teveel met de bal
aan de hand openingen zoeken, daar we dat ook zouden kunnen zonder bal de beweging in
te zetten. Langs beide zijden wordt er enorm gezwoegd zonder enig resultaat, jammer dat
een dame een shot uit het niets plaatst en alzo de overwinning aan onze buur schenkt.
Prachtige 2 de helft van ons team, ware het niet dat we de wedstrijd in de 1 ste helft reeds
hebben verloren.
U14 B : Rijko B – Joki : 12-3 Een zeer gemotiveerd Joki team brengt Rijko enigszins in de
verlegenheid omdat we het vertragende spel van de Joki’ers gaan meespelen. Niet genoeg
grinta tonend om van deze ploeg meteen de scalp te nemen. Aan de rust een 3-3 stand, door
Lis, Jarco en Lies die haar stip zelf omzet. Wat zich na de pauze afspeelt is met geen woord te
beschrijven. Joki brengt er niks meer van terecht en Rijko ziet hierin de prooi dat het niet los
laat. Bijgevolg scoort Joki gedurende de 2 de helft geen enkele korf meer.
Rijko daartegenover laat zich gelden via Lies, Chiel stip, Bo, Jasper Dean, Lies, Kaat, Bo Dean,
zodat we een riante zege hebben bijeen gekorfd, 12-3, eindstand.
U14 C : Rijko C – KCBJ B : 1-9
U14 D : Sparta Ranst – Rijko D : 7-6

U12 A : Rijko A – KCBJ A : 11-4
U12 B : Rijko B – Voorwaarts B : 3-5

U12 C : Rijko C – Joki : 6-4

Eugeen

Na een weekje zonder wedstrijd kwam Voorwaarts op bezoek.
Rijko , zonder de geblesseerden Nika en Yunah, startte hoopvol en kreeg enkele mooie kansen bij
elkaar gesprokkeld maar kon dit niet verzilveren met een doelpunt. De bezoekers, met enkele
tweedejaarsheren en dames, drukten Rijko geleidelijk aan wat weg en dit leidde in de 0-1 ruststand.
Onze meidenploeg deed wat het kon maar Voorwaarts bleek net een maatje te groot voor ons.
Na de bemoedigende woorden van coach Vanessa startte Rijko iets snediger waardoor men aan
mooie kansen toekwam. Helaas werd dit niet bekroond met de verdiende gelijkmaker op dat
moment. Na de 0-2 en de discutabele 0-3 ( mijns inziens duidelijk verdedigd) scoorde Noena knap de
1-3 op korte kans. De bezoekers counterden dit snel door de kloof uit te diepen naar 1-5.
Hanne scoorde nog heel mooi de 2-5 en 3-5 maar verder kwamen we niet.
We sluiten hier af met een dikke pluim voor gans het team: ondanks het feit dat Voorwaarts net dat
tikkeltje beter was dan Rijko, bleven onze meiden geloven in hun eigen en gaven ze niet op.
Volgende week de laatste wedstrijd van 2019 , een verre verplaatsing op zondag naar Floriant,
supporters op post!!!

Een vrijwillige reporter

Met een perfect rapport in de zaalcompetitie kwam KCBJ op bezoek. Gezien de huidige ranking was
Rijko de torenhoge favoriet in dit duel. Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde de thuisploeg de
bezoekers waardoor de 2-0 score snel op het bord stond. Nore met een korte kans en een shot van
Ward waren de afwerkers van dienst. De in gestalte veel kleinere bezoekers kwamen stelselmatig
beter in de wedstrijd waardoor Rijko wat meer weerstand kreeg. De vinnigheid van de bezoekers
leidde tot de 2-1 aansluitingstreffer. Rijko was echter niet onder de indruk en drukte het gaspedaal
weer wat in. Sander met een shot en Nore met alweer een korte kans zetten de 4-1 ruststand op het
bord.
Na de pauze startte Rijko snedig met druk op de tegenstander en met snelle aanvallen wat al snel
leidde tot de 6-1 voorsprong na een shot van Jins en een doorloper van Noor.
Buit binnen? Niks was minder waar: Rijko dacht dat het al binnen was maar dat was buiten het
doorzettingsvermogen van de bezoekers gerekend. Na een ferme tussenspurt met enkele snelle
aanvallen gaf het scorebord plots de 6-4 aan. Rijko veerde echter snel weer op en bewees dat men
vandaag duidelijk de betere was. Met de overtuiging en de wil om te winnen schakelde het 2
versnellingen hoger waardoor de bezoekers het even niet meer wisten. De 11-4 eindstand kon men
niet eens overdreven noemen achteraf. Schutters van dienst waren : Jelte 2x , Eline , Jins en Noa.
Al bij al een gemakkelijke en verdiende overwinning waardoor we volgende week een topaffiche
krijgen.
Rijko trekt zondag naar het verre Neerlandia dat slechts 1 puntje minder heeft. Een echte topper
dus!!!
Supporters op post.

Een vrijwillige reporter

 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com