Log in

Na de overtuigende prestatie tegen Verde, krijgt Rijko met Hoevenen terug een ploeg uit de middenmoot tegenover zich. Benieuwd of we de positieve lijn nu verder doortrekken? Het is ons gelukt met een revanche, voor de nederlaag in hun thuishaven, die kan tellen, 25-15. Hoevenen kon vandaag niet bevestigen en moest huiswaarts keren met een schrale oogst. Ik zag een team aan het werk met structuur, werkkracht en op de gepaste momenten de o zo nodige goals ter afronding, gewoonweg indrukwekkend. Bij de ingooi één verassende wijziging in de basis, Dorthe Neefs herovert haar vaste stek in het team en dat heeft coach Bjorn zich na afloop niet beklaagd. Sander Marijnissen opent de score, Nick Michielsen Dorthe Neefs en Ben Van Looveren doen hem dat na, we pronken reeds met een 4-2 voorsprong. Even pruttelt Hoevenen tegen omdat we iets teveel ruimte weggeven aan hen. De oorzaak ligt voornamelijk in het feit dat dame Kailey alles pakt onder de korf en haar vakgenoten keurig bedient voor het schot, 4-3. We houden de koord stevig aan via onze dames Jesse Peeters 2x en Loes Rönne 2x zetten we de tussenstand op 8-4. Deze vierpunter leggen we vast in het zicht van de rust, door scores van Sander Marijnissen, de stip op Jesse Peeters die Stijn Vander Auwera omzet en Loes Rönne, 11-7. Toch hoeven we juist voor de pauze nog twee tegenkorven toe te staan, door hogervermelde oorzaak. Na het water drukken we meteen door via Dorthe Neefs en Ben Van Looveren naar 13-9. Hoevenen wil kost wat kost het spel verleggen, gaat iets bitsiger tekeer en maakt fouten, die met stippen worden bestraft. Eéntje op Sander Marijnissen, die hijzelf omzet en de stip op Jesse Peeters die Stijn Vander Auwera voor zijn rekening neemt. Intussen had Dorthe Neefs er ééntje aan toegevoegd, 16-11. Na scores van Stijn Vander Auwera en Dorthe Neefs, hijst Hoevenen de witte vlag en geeft zich over, 18-11. Axelle Fransen en Dorthe Neefs met haar vijfde legt Rijko de wedstrijd in de definitieve plooi, 20-14. Na onze doelgerichte dametjes, goed voor 11 korven en 2 stippen, willen onze heren in de slotfase zich eveneens laten gelden, dat doen ze via Stijn Vander Auwera, Ben Van Looveren en Nick Michielsen 3x, die de eindstand brengt op 25-15. Het geeft aan dat Rijko in alle compartimenten beter was dan Hoevenen en erop en erover gaat, zich nu nestelt op een mooie derde plaats. Dat opent perspectief voor de derby tegen Vobako nu zaterdag aanstaande waar Rijko wil bevestigen.                                 

Rijko reserve – Hoevenen reserve :  18-16  Gans andere wedstrijd waar Rijko in de 1ste helft het voortouw neemt, maar op slag van rust toch Hoevenen dient voor te laten gaan 7-8. Eef Peeters, Nathan Herthogs en Tim Baetens en nogmaals Nathan Herthogs met one hands inlegger brengen ons voor 4-3, waarna we ven de druk van Hoevenen ondergaan, 5-5. Eef Peeters, Anne Kums met omdraai en Kato Brosens zetten de tussenstand van 7-5 op het bord. We missen een stip en moeten Hoevenen laten voorgaan aan de rust, 7-8. Het betert er niet op want na de pauze plaatsten de gelen een tussenspurt naar 8-13. Enkel Tim Baetens zorgt voor een tegenprik. We moeten hier iets aan gaan doen willen we weerwerk bieden en de eerste dat dat heeft begrepen is Tokke Vande Kerckhoven, 9-13, navolgend door Nona Luyckx, Ben Van Looveren die de gekwetste Nathan Herthogs verving, 11-13. De afgekeurde korf van Maud Peeters moest niet, maar toch zet Maud Peeters door en samen met Ben Van Looveren en Tim Baetens sluipt men naderbij 14-15. Hoevenen kan nog één keer tegenkorven naar 14-16 maar kan in de slotfase de tegenstroom van Rijko niet meer indijken, via Npna Luyckx, Nick Michielsen en 2xTim Baetens wordt het orgelpunt geplaatst op 18-16. Vreugde alom na lang achtervolgen.                                                                                   
C ploeg : Rijko C – Hoevenen C : 18-7  Vermits onze junioren U19 op ongeveer hetzelfde uur partij moeten geven op Vobako, kon men beroep op hen doen en moest Rijko 2 gewestelijke hier aanvullen. De afwezigen hadden ongelijk want wat we hier mochten aanschouwen was zeer genietbare korfbal van hoog niveau. Op deze “Oldies van Rijko 1” zit hoegenaamd geen sleet zodat men van bij de aanhef reeds oogstrelend korfbal op de vloer bracht. Jarne Daeleman mocht openen en zorgde zelfs tot 2x toe voor korven, 2-0. Lore Brosens dikte aan 3-0. Nu liet de gewestelijke delegatie zich opmerken, via Ruth Bevers 2x, Ruud Willemse, Jarne Daeleman, Lore Brosens 2x, Marlin Janssens, Janne Willemse en Pieter Swaegers stonden we aan de rust reeds 12-4 voor.  Na de pauze ging het scorefestival door via Ruth Bevers 2x, Ruud Willemse 2x, Sandra De Prins en Marlin Janssens, die de eindstand op 18-7 brachten. Iedereen tevreden met de geleverde prestatie, me dunkt!                  

Eugeen            

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Kern :

Rijko 1 – Hoevenen 1 : 25-15       
Rijko res – Hoevenen res : 18-16                                            
Rijko C -  Hoevenen C : 18-7                                                                                                                 

Gewestelijke :

Rijko 2 – RKC (Retie) res : 17-6 Eindelijk nog eens een geprogrammeerde partij te spelen, want men bleef reeds een aantal weken verstoken van het korfbal door vele vrije dagen op de kalender en tussendoor een forfait. Men zou durven gewagen van het gezegde rust – roest in de mond te nemen, maar eens op de zaalvloer gedropt is daarvan weinig of geen sprake. Aan de vurigheid, de hoge intensiteit en de dominantie die uitgaat van dit toffe vriendenteam merk je meteen dat er nog niet al te veel sleet zit op de “Krakken van weleer”!   De tegenpartij uit Retie, huidig 2de in de ranking, bleek ook ditmaal een heus maatje te klein. Men walste er als vanouds overheen zodat aan de rust reeds een 11-1 op het bord stond. Men nam ietwat gas terug, het groepsetentje vooraf begon tegen te werken en zo ging RKC toch nog met een 17-6 karton gepakt en gezakt huiswaarts.                                                               

Jeugd :
U19 : Vobako C – Rijko : 17-9                                                                                               
U16 A : Rijko A – ASKC A : 20-12 Uitgaan van eigen sterkte is vanaf nu ons motto. Eindelijk staan we terug op weliswaar een gedeelde 4de plaats, ééntje dat uitzicht geeft op een kruisfinale ticket. De volgende confrontaties die ons te wachten staan om dit te bereiken, daar zitten nog wel enige taaie klanten tussen. We moeten erin geloven dat alles nog mogelijk is, ook het hoogst haalbare. We mogen ons nu niet tevreden stellen met de knappe partij tegen de Schotenaars, realist blijven is de opdracht, toch blijven we onze U16 A bij de favorieten rekenen om dit huzarenstukje te verwezenlijken.                                                        
U16 B : Rijko U16 B – Technico : 14-8                                                                                                         
U14 A : Borgerhout/GroenWit – Rijko A : 7-9  De verassing van de dag was er ééntje dat kon tellen en bij de thuisploeg nog wel even zal nazinderen. We klopten inderdaad de zogezegde ongenaakbare nummer 1 van het huidige klassement. Dit team scoort gemiddeld een 13 treffers per wedstrijd, vandaag hebben we deze beperkt tot amper 7. Vanaf de start nam Rijko het initiatief en daar hadden de zebra’s het moeilijk mee, aan de rust prijkte een 2-5 voorsprong op het bord en daar keek men wel even verbaasd van op. Gaan onze jongelingen dit bestendigen, volhouden en afmaken? De meegereisde suppo’s kruisten de vingers op de tribune voor een goede afloop. Borgerhout/Gr-Wit knabbelde wel beetje bij beetje aan onze knap uitgebouwde voorsprong en kwam op een bepaald moment gelijk, 7-7. Men dacht dat men de prooi binnen bereik had, nam risico’s om Rijko onder druk te zetten, maar het beviel hen slecht, want in de slotfase maakte Kaat Verhoeven het af, 7-9. In het groeiproces naar de top is het bewustzijn in eigen korfbalkunde nu wel een bewezen item. Gaan we nu ook voluit voor die gegeerde 4de plaats, het moet kunnen. Begin voortaan elke wedstrijd uitgaande van onze eigen sterkte, die mag hoger worden ingeschat dan dat je het zelf beseft.                  
U14 B : Rijko B – Hoevenen A : 12-8 Terug aanknopen men een zege doet de aartsmoeilijke partij op Leuven in de vergeethoek plaatsen. Garantie op die1ste plaats blijft open, we deden opnieuw een goed zaak hieromtrent.                                                                                    
U14 C : Rijko C – Hoevenen B : 6-2                    
U14 D : Rijko D – Ago Aalst B : 2-2                                   
U12 A : Rijko A – Kwik A : 4-4  Een eerste puntenverlies voor de leiders in de reeks en dat zijn wij Rijko - U12 A. Geen erg er rest ons genoeg voorsprong om de titelambitie waar te maken.    
U12 B : Rijko B – Technico A : 4-10                    
U12 C : Rijko C – RKC : 2-1              

Eugeen

Reeds meermaals gebleken, de ene week is de andere niet. Na de opdoffer van vorige week was het noodzakelijk dat er snel een déclic kwam om orde op zaken te stellen. Het heeft ieder kernlid zeer erg aangegrepen wat ons die dag is overkomen. Herpakken van die averij was de boodschap en ziedaar het antwoord van het collectief aan Verde, die dachten aan Rijko vandaag een makkelijke klant te hebben. Niets was minder waar, vanaf de eerste minuten stond de ploeg op solide benen en kampte verbeten met open vizier voor elke bal en elk duel. Men wou kost wat kost de uitschuiver van vorige week wegspelen en stevig doorspoelen. Het is en blijft een waarheid als een koe, de essentie van korfbal is en blijft scoren en het liefst iets meer dan de tegenpartij, dan is de zege binnen handbereik en de winst gewettigd. Verde mocht de opener voor zich nemen, waarna Rijko de juiste cadans vond en gepast overnam. Loes Rönne, Stijn Vander Auwera (inlegger) en Ben Van Looveren korfden de 2-3. Even stelt Verde gelijk waarna de stip op Jesse Peeters wordt omgezet door Stijn Vander Auwera, Axelle scoort daarop de 3-5. Doch Verde wil zich ook tonen en zich niet neerleggen bij onze uitgebouwde voorsprong. Nadat Jesse Peeters en Loes Rönne de 6-7 hadden aangebracht, vervolgens Stijn Vander Auwera en Kato Brosens er telkens ééntje bovenop prikten, 8-9, ging men mee tot 9-9. Het moment voor de pauze dat Rijko toesloeg was een subliem korfbalstandje van Stijn Vander Auwera, alsook zet hij de stip op Nick Michielsen om en van Loes Rönne, 9-12. Ruststand 10-12. Na de nodige richtlijnen te hebben meegekregen, gaan we verder ballen zoals de schitterende periode voor de pauze, Nick Michielsen met inloper en Stijn Vander Auwera scoren vlot en dwongen Verde op een bepaalde spelperiode tot schijnbaar onmogelijk achtervolgen. Nadien werd het nog lastig, want de Groenen bleven zich optimaal inspannen om te naderen. Alle middelen werden uit de kast gehaald, maar hun onbeheerst wild en agressief spel bracht hen weinig soelaas. Onze defensie gaf weinig ruimte weg, kraakte geenszins onder die ultieme druk en zette volwassen de wedstrijd naar Rijko’s hand. Sander Marijnissen, weer groots en alom tegenwoordig, zet de stip op Kato Brosens om, waarna Axelle Fransen op inloper Verde het genadeschot toedient, 11-16. Alert blijven tot de laatste minuut werd opgedragen vanuit het coachen compartiment, plots was het nog even alle hens aan dek omdat Verde makkelijk 2 korven tegen scoorde en de eindstand op 13-16 bevestigden. Dit gaat de groep enorm deugd doen in het vooruitzicht van de thuismatch tegen Hoevenen. Vandaag was het gewoon keigoed, het moet niet altijd mooi zijn, wel efficiënt. Met attractief korfbal te brengen gaan we zo snel mogelijk het  behoud in Hoofdklasse 1 sowieso veilig stellen.                                        

Verde res – Rijko res : 16-14  De aanvangsfase was een periode van aftasten langs beide zijden zonder veel resultaat op het scorebord. Vervolgens zet Verde ons op een 2-0 achterstand, ongedaan gemaakt door Tim Baetens die 2x de stippen op Nathan Herthogs binnen legt, Nona Luyckx die 2x haar kansen verzilvert en Glenn Rust met omdraai, 4-5. We gaan rusten bij een 5-5 gelijke stand. Na de pauze zet Tim Baetens Rijko op voorsprong, 5-6 maar we moeten een schotvaardiger Verde laten voorgaan tot 9-8. Enkel Anne Kums, Tim Baetens en nogmaals Anne Kums trekken Rijko naderbij tot zelfs gelijk, 9-9. Verde dicteert nu lange tijd het wedstrijdgebeuren en scoort op regelmatige tijdstippen, 13-12. De tussen prikken komen op naam van Tim Baetens die de stip op Janne Soontjens omzet, Tom De Bruyn, nogmaals Tim Baetens en Nona Luyckx en we staan terug gelijk, 13-13. Verde slaat genadeloos toe, 15-13. Nona Luyckx mildert tot 15-14, waarop een doelpunt door de dienstdoende scheids onterecht wordt afgekeurd wegens helemaal niet verdedigd. Zo wordt de 15-15 ons ontnomen en kan Verde zonder al te veel tegenstand de eindstand vastleggen op 16-14. Uitermate jammer, want we voelen ons terecht bekocht!                                                                                                                          
Verde C – Rijko C : 10-9                                                                                                    

Eugeen   

Kern :

Verde 1 – Rijko 1 : 13-16    
Verde res – Rijko res : 16-14     
Verde C – Rijko C : 10-9     

Gewestelijke :

Rijko 2 : vrij  

Jeugd :
U19 : Rijko – Meeuwen : 4-6                                                                                                         
U16 A : Borgerhout/GroenWit A – Rijko A : 11-18           
U16 B : Ganda – Rijko B : 5-0 ff                       
U14 A : Temse A – Rijko A : 8-7                                                                                                         
U14 C : Sikopi B – Rijko C : 4-1                                    
U14D : Rijko D – St. GillesWaas : 3-6                    
U14 B : Leuven B – Rijko B : 3-3  Afgaande op de heenwedstrijd in thuishaven De Valk (12-1) ging men ervan uit dat deze partij eveneens een walk-over zou zijn voor onze B’s.  Maar Leuven herschikte zijn pionnen en plaatste constant een drietal A’s tussen de lijnen. Dat was meteen andere koek om door te bijten, op de eerste plaats niet zo fair maar de regels laten het nu éénmaal toe. Het is meermaals gebleken wanneer men B’s met enkele sterkere A’s mengt, het niet meteen het vereiste rendement teweeg brengt. Zo ook vandaag, Rijko B moest het veldoverwicht en doelgerichter spel van Leuven dulden, doch deze konden geen score bijeen sprokkelen. Het was daartegenover Rijko dat na 13 minuten wel de Leuvense korfopening vond en via Nore en Lis de 0-2 aantekende. We hadden de wedstrijd in een definitieve plooi kunnen leggen mits de toegekende stip te verzilveren. Helaas werd deze tot 2x toe (herneming) gemist. Snel daarop markeerde een heer de 1-2 en de 2-2. Een dame deelde vervolgens een tik uit en we waren plots op achtervolgen aangewezen, 3-2. Coach Mike had deze wending niet voorzien en via Time-Out probeerde hij zijn ploeg de nodige inspiratie en werkkracht bij te brengen. Dat leverde ei zo na de ommekeer op, doch de doeltreffendheid van bijna dat telt jammer genoeg niet. Een stip op Kaat die nogmaals wordt gemist is een domper op de goede flow die men nu etaleert. Onze defensie geeft praktisch niets weg, de ballen komen meermaals in Rijko’s aanvallende handen terecht en zodoende kan Jarco de 3-3 korven met een schot vanop afstand. Spanning ten top tot op het laatste fluitsignaal, aan de stand wordt niets meer gewijzigd en men mag tevreden huiswaarts keren met het gelijkspel, goed voor één extra punt in het klassement. Bravo voor het weerwerk dat Rijko bood tegen een aantal A elementen die men erin bracht!         
U12 A : Leuven A – Rijko A : 7-11                                
U12 B : Temse B – Rijko B : 7-2                            
U12 C : Leuven B – Rijko C : 7-2                                                                                           

Eugeen

Vorig weekend groeiden onze fanions nog boven zichzelf uit in topwedstrijden tegen Meeuwen en Catba, bijgevolg lag de weg open om nieuwe puntenoogst te rapen tegen het puntenloze Spartacus. Was de groepsmentaliteit oké, de creativiteit oké, het zaalvoordeel oké, dus was Rijko wel klaar om die wedstrijd te spelen, niet klaar om die te winnen. Echter de efficiëntie en de nodige grinta waren niet oké, et voilà dat verklaart het resultaat. Er was na afloop weinig om echt tevreden over te zijn, juist omdat een fris van de lever spelend Spartacus, een matig acterend Rijko een lesje in afwerking presenteerde. Onbegrijpelijk dat een team dat tot op heden de nederlagen opstapelde, het slechtste doelsaldo 103 voor/140 tegen in vijf partijen optekende, dat uitgerekend tegen een Rijko slechts 98 keer gepasseerd in zes partijen, plots herrijst met 22 treffers in onze korf als bonus. De snedige bezoekers liepen via hun heren snel uit naar 0-3 alvorens Axelle Fransen op vrije worp en Sander Marijnissen de 2-3 aantekenden. Navolgend werd meteen duidelijk dat Rijko in de hoek zat waar de klappen vallen. De rood-groenen versaagden niet zodat even snel de score naar 2-8 opklom. Kon men dit euvel alsnog rechtzetten? Even leek het erop dat we zouden terugslaan via Jesse Peeters inloop, Loes Rönne en Stijn Vander Auwera op stip, 5-9. Hiermee is dan ook alles gezegd over de heropflakkering. Slordig vertoon, gebrek aan kwaliteit en juiste keuzes, praktisch geen reboundoverwicht, kortom het Rijko killer instinct was totaal zoek. Mogelijk misten we twee sterkhouders, Eef Peeters (ribben kwetsuur) en Cedric Eelen (examens), die het tij reeds meermaals deden keren, wie zal het zeggen of beamen? Voor het eindsignaal van de 1ste helft weerklonk, plaatste Rijko nog enige treffers van de hand van Loes Rönne en Stijn Vander Auwera 2x op stip, tussenstand 8-13. Ik hoorde tijdens de pauze uit menig Rijko mondje dat de wedstrijd nog niet was gespeeld, dus er bleef hoop! Maar Rijko dommelde verder in, verloor de concentratie en de tegenstander scoorde. Zeer ergerlijk dat Spartacus  zomaar naar 8-19 kon uitlopen, zonder tegenprik van onzentwege. Boeken toe, over en out!  Ingevallen Nathan Herthogs en Nick Michielsen scoren eventjes tegen, waarna we voor een voldongen feit werden geplaatst door 2 dameskorven, 10-21. De druk van de Spartanen neemt af en daar profiteren Dorthe Neefs, Loes Rönne 2x en Sander Marijnissen die de stip op Axelle Fransen omzet van, 14-21. We hoeven nog een stip toe te staan zodat de eindstand op 14-22 wordt geplaatst. Zo blijft men gefrustreerd achter na deze opdoffer van formaat. Men dient nu op zoek te gaan naar een déclic om aan te knopen met een nieuwe overwinning die het vertrouwen uitermate een boost geeft. Op naar die ene wedstrijd waar de ballen er langs alle kanten invliegen?? Wie wordt die killer??                                                                                                   

Rijko res – Spartacus res : 20-13  Wat in de voorafgaande partij krom leek werd door het reserve team rechtgetrokken. Een uitstekend leidende scheids Erik Baeten dirigeerde mee het behaalde resultaat. Op geen enkel moment kon Spartacus aanspraak maken op een eventuele zege. Weliswaar kon men gedurende de eerste 10 minuten aanklampen tot een gelijke stand van 4-4, waarna Rijko gepast het gaspedaal induwde zodat men aan de pauze een 10-6 voorsprong op het scorebord toverde. Tim Baetens op stip van Anne Kums, Nona Luyckx 2x + 1 vrije worp, Tom De Bruyn 2x, Dorthe Neefs 2x, Nathan Herthogs en nogmaals Tim Baetens zorgden voor vreugde in het Rijko kamp. Na het water bleef men alert ballen, zowel aanvallend als defensief. Spartacus bleef in de 2de helft ondermaats korfballen, moest dikwijls zijn heil zoeken in foutenlast waar Rijko optimaal van gebruik maakte. Stelselmatig werd de score opgevoerd naar een knappe 20-13 zege. De afwerkers van dienst waren dit maal, Tim Baetens 1x + 1 stip, Nona Luyckx, Senne Rönne 2x, Lore Brosens 1x, Ben Van Looveren 1x en Tom De Bruyn 3x.                                                                                                            

Rijko C – Spartacus C : 14-14   Een onuitgegeven achttal tussen de lijnen, weerom aangevuld met spelers(sters) uit de U19 rangen en enkele gewestelijke. Het werd een vinnige partij die op en af ging wat de score betreft. Positief beeld dat de U19’ers hun kunnen nogmaals lieten bewonderen gedurende deze partij. Nu ook weer werden zij omringd door enkele vaste waarden in het korfbaljargon, die hun met raad en daad bijstonden. Aan die opwaartse klim blijven voortwerken en dan ziet jullie toekomst er verder rooskleurig uit.                  

Eugeen

Kern :

Rijko 1 – Spartacus 1 : 14-22    
Rijko Res – Spartacus res : 20-13                                           
Rijko C – Spartacus C : 14-14               

Gewestelijke : Vrij                                                                     

Jeugd : U19 : ASKC B – Rijko A  : 9-5                                                                                                      
U16 A : Rijko A – Temse A : 13-13 Zeer genietbare wedstrijd die tegen een hoog tempo werd afgewerkt. Positieve noot onze dames leverden ditmaal ook hun duit in het bestand en scoorden zowaar een vijftal treffers. Temse plaatste Rijko enkele malen op een twee punten kloof, die telkenmale werd overbrugt. In de slotfase kon Rijko andermaal deze kloof dichten tot de 13-13 op het scorebord prijkte. In de zoemer scoorde Lobke de zegewinst, doch deze werd (betwistbaar??) afgekeurd door de scheids. Hij was niet volledig zeker van zijn beslissing en ging ten rade bij het jurylid, maar finaal werd het winnende doelpunt niet toegestaan. Pech voor onze vertegenwoordigers!!                                           
U16 B : Vrij                                                                                                                                                         
U14 A : Rijko A – Sikopi A : 10-10                                                                                                                              
U14 B : Rijko B – Neerlandia A : 9-5 Formidabele wedstrijd tegen de Gentenaars in de strijd om de 1ste plaats in het klassement. Door deze winst springt Rijko over Neerlandia en prijkt trots en fier op nummer één. Blijven volharden is nu de boodschap om deze opgebouwde en verworven plaats niet meer af te staan.                                                                                             
U14 C : Rijko C – Neerlandia B : 4-2  Coach Tim Michielsen en zijn girls kwamen verrassend aan de bak en zegevierden met een knappe prestatie over Neerlandia B. Evelien (doorloper), Rosalie 2x  en Nette bepaalden mede de uitslag. Knap en proficiat.                                              
U14 D : Minerva - Rijko D : 7-7                                                                                                                        
U12 A : Rijko A – Ganda A : 5-4  Weerom een naaste achtervolger uitgeteld. Moedig trekt men week na week te strijde met een schitterend resultaat als beloning. We consolideren verder onze 1ste plaats en zijn niet meer zinnens deze af te geven.                                               
U12 B : Rijko B – Spartacus B : 5-4                  
U12 C : Rijko C – Hoevenen C : 3-3       

Eugeen      

 

In 2008 besloot korfbalclub Rijko een bewegingsschool op te richten: een veelzijdig aanbod van sport en spel voor kinderen van de 2de en 3de kleuterklas. Allerlei bewegingsvaardigheden komen hier aan bod. Elk kind krijgt de kans om zich op zijn/haar eigen tempo te ontwikkelen. We werken wekelijks met gemengde groepjes zodat de kinderen ook van elkaar kunnen leren.
Tijdens de bewegingslessen worden kinderen in bewegingssituaties geplaatst waarin de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod komen.
Dit zijn bewegingsvaardigheden die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu – en later als volwassene – zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd.
De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

De kostprijs is €30 voor 10 lessen. De eerste les van de nieuwe reeks start op zaterdag 25 januari om 10u in de turnzaal van de Wegwijzer. Inschrijven voor de bewegingsshool kan makkelijk via de webstite op http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=2068.

 

De wil om thuis ongeslagen te blijven was bij onze fanions in die mate aanwezig dat men deze topper in eigen zaal in stijl wou afwerken en zegevierend besluiten. Men kon daarvoor terugblikken op de prima oefenpartij tegen Meeuwen om opnieuw te gaan met de zo eigen befaamde kamplustige ernst de punten in de thuishaven te beveiligen. Dit duel zou wel eens  richtinggevend zijn voor het vervolg van het zaalseizoen. Het zou beslist een kijkstuk worden waarover mogelijk achteraf men nog veel kon napraten. Het geschiedde zoals voorspelt , de intensiteit lag meteen hoog langs Rijko zijde, Catba werd voor een voldongen feit gesteld in de aanvangsfase en dit oogstrelende korfbal werd aangehouden tot aan de rust. Vooreerst de 5-0 op het scorebord gezet, nadien bevestigend tot de 10-5, voorsprong waarmee we de pauze ingingen. Echter de niet voorspelde en gevreesde ommekeer kwam er na het water, gedurende een 10 tal minuten bleef Rijko korf loos steken, Catba daarentegen scoorde via zijn heren een zestal treffers op rij, zodat we even Grogy en danig aangeslagen moesten bekomen. We rechten onze rug en slaan op elke gemarkeerde treffer van Catba gepast terug, tot 15-15. Een shot uit het niets bepaald de wedstrijd nipt voor het eindsignaal, Catba zegevierend met de hakken over der sloot en 2 punten rijker, richting Deurne. Uiteindelijk hebben we voor het ultieme punt tot het uiterste gestreden, echter we verdienden meer dan deze bittere nederlaag. Zoals het plaatje er nu uitziet, klopt het dat men met Rijko niet meer hoeft te lachen noch te spotten, want in De Valk vertonen we steeds ons heerlijk beste korfbalspel, dit tot groot jolijt van de in grote getallen opgekomen suppo’s. Navolgend het scoreverloop van deze zinderende wedstrijd : Sander Marijnissen opent met zijn klassieke ommedraai, Loes Rönne tot captain bevorderd korft de 2-0, Nick Michielsen, Axelle Fransen en nogmaals Loes Rönne zorgen voor de geenszins verwachtte 5-0 tussenstand. Even toont Catba enig verweer naar 6-4, Axelle Fransen naam onze 6de voor haar rekening. We gaan door op ons elan, stip op Cedric Eelen zet hij zelf om, Nick Michielsen, de stip op Sander Marijnissen en Cedric Eelen sluiten de formidabele 1ste helft af met een 10-5 voorsprong.  Rijko’s is op dit moment euforisch gestemd, doch het krijgt een flinke dreun wanneer we na de pauze een hele poos niet meer scoren. Catba profiteert van Rijko’s verval, en legt er een zestal in onze korf. Zoals eerder aangehaald komen we dit euvel weerom te boven, Sander Marijnissen, Dorthe Neefs, Loes Rönne en Nick Michielsen en nogmaals Loes Rönne brengen ons steeds langszij, tot 15-15. Catba is een team dat het voornamelijk moet hebben van zijn scorende heren, 14 van de 16 korven aantekenend. Slechts 2 korven van een dame kon men optekenen en juist op enkele stonden van het einde scoort zo’n dame uit het niets toch de zegetreffer zeker!, 15-16. Met een wrang gevoel keren we naar de kleedkamers, maar met een warm gevoel door het applaus van onze suppo’s voor het gesmaakte vertoon, zal men dit wel gauw kunnen verteren, me dunkt. 

Reserve : Rijko res – Catba res : 17-19 Ook hier een duel tegen koploper Catba, dat over een homogene ploeg beschikt. Het scenario van het A-team wordt hier volledig doorgetrokken. Met een blitzstart geven we Catba het nakijken tot 5-1. Hiervoor zorgden de her optredende Nona Luyckx, Tokke Vande Kerckhoven, Tim Baetens en Nathan Herthogs 2x. Even steekt Catba de neus aan het venster en mildert tot 6-5. Stijn Vander Auwera scoorde onze 6de.  Navolgend scoorde Tokke Vande Kerckhoven, Stijn Vander Auwera op stip en DortheNeefs de hoopvolle 9-7. Echter voor de rust sloeg Catba terug en evenals bij onze 1ste ploeg lukte men een zestal treffers op rij, enkel gepareerd door de andere her optredende Anne Kums, 10-13. We gaan ons toch niet laten ringeloren zekers! Eef Peeters, Anne Kums, Glenn Ruts, Tim Baetens en Nathan Herthogs brengen Rijko terug schitterend gelijk 15-15. Even naar adem happend, profiteert Catba van dis loos moment om opnieuw op voorsprong te komen,  15-17. Maar we leggen er ons niet bij neer, Stijn Vander Auwera zet zijn stip om en Anne Kums zetten de bordjes terug gelijk 17-17. Doch ook hier moeten we in de slotfase berusten, Catba scoort nog 2x en zet de eindstand op een gevleide 17-19. Jammer voor de knappe prestatie die het reserveteam bracht, nooit afgevend wanneer we een mokerslag kregen net voor de rust, steeds met inzet en furie de koploper met open vizier tot het uiterste bekampt.  Voetnoot : mag ik onze clubscheids Lennert Herthogs feliciteren met zijn knap geleide partij. Eveneens mocht hij dit in dank aanvaarden van de tegenpartij, met name Lode Lambrechts, die het echt jammer vond dat iemand van dit niveau door militaire afspraken moet afhaken.    C ploeg : Rijko C – Catba C : 8-8  Aangevuld met een aantal jonkies uit het U19 team, deden ook zij het meer dan behoorlijk tegen deze opponent. Wat een verschil met de partij van net tevoren waar deze U19’ers werden weggespeeld door Leuven. Nu werden ze meegezogen en omringd door een vaste kern die hen tot hoogwaardige prestaties dwong. Zo openden Janne Soontjens en Tom De Bruyn de score na een eerder aarzelend en aftastend begin,2-0.  Een doorloper van Senne Rönne, een shot van Tom De Bruyn en een doorloper van Janne Willemse zetten de stand op 5-3. Catba knabbelt aan onze voorsprong, 5-5, waarna Anne Kums ons terug op voorsprong schiet, 6-5. Catba ontziet Rijko niet en plaats een dubbel bij, 6-7. Maar Tom De Bruyn en Janne Soontjens laten het er niet bij, 8-7. Het gewin is niet binnen handbereik, Catba scoort ultiem alsnog gelijk, 8-8.                                           Eugeen    

Kern :

Rijko 1 – Catba 1 : 15-16    
Rijko res – Catba res : 17-19     
Rijko C – Catba C : 8-8    

Gewestelijke :

Rijko 2 – Vos Reinaert res : 5-0 ff                                                                                     

Jeugd :

U19 : Rijko A – Leuven B : 8-15 Ik zag hier een inspiratieloos team aan het werk. Waar is jullie gepassioneerd korfbal gebleven?, het kan niet zijn dat we op zo’n korte termijn zijn vergeten hoe het spelletje juist dient gespeeld. Het is uiteraard niet altijd leuk als voornamelijk meisjesteam (slechts 2 jongens) te moeten optornen tegen sterkere jongens.  Toch is het heel belangrijk dat het klikt als team, niet dat ieder zijn eigenste ding wil doen om iets te forceren, neen dat lukt niet individueel wel collectief. Temperamentvolle coach Senne Rönne heeft werk voor de boeg om de ploeg terug op het juiste spoor te zetten. Een mentaliteitswijziging dringt zich op, eigenlijk zijn we met zijn allen op zoek naar verbanden tussen volharding en het collectief. De moed niet laten zakken is de boodschap met zicht op de volgende confrontaties met de startgedachte “we kunnen ook mannen verslaan”. Het scoreoverzicht hiernavolgend : Lien opent, waarna we compleet kopje onder gaan tegen een furieus Leuven. Die plaatsen een tussenspurt, goed voor zes treffers op rij, 1-6. Janne W. kan net voor de rust tegenprikken, 2-7. De 2de helft zijn we beter bij de les, we scoren alsnog zes korven tegen slechts acht voor Leuven, eindstand, 8-15. Hiervoor zorgden Janne S. 1x+1 stip, Ine 2x, Caine en Janne W. elk  1x                                                                                                           
U16 A : Rijko A – Putse A : 15-11.  Eindelijk nog eens de puntjes op de i gezet. Rijko ontpopte zich als kwade klant in de deze kelderconfrontatie voor een mak Putse. Onze start was niet al te best, maar even later hadden we goede ritme te pakken en kon Rijko het commando overnemen. Onze boys waren weer indrukwekkend op gebied van afwerking, Willem S. met zijn zes treffers voorop, Stijn goed voor drie, Tiemen twee + één stip en Jo twee maal waren onze andere afwerkers van dienst. Slechts één dame, Kaat Verdyck kon er ééntje korven en dat vind ik iets te weinig langs dameszijde. Men is zo gewoon in functie te spelen van de beter afwerkende heren dat men vaak eigen kansen over het hoofd ziet. Toch is het perfect aanspelen van de zich vrij spelende heer ook een kunst zonder weerga. Door deze zege hebben onze Rijko U16’ers A vertrouwen getankt om de eerstvolgende partijen eveneens succesvol af te werken.                                                                                                                                  
U16 B : Rijko B – Ago Aalst A : 12-9  De B ploeg, naar gewoonte aangevuld met enkele spelers(sters) uit de A ploeg, moest Ago Aalst onder de duim houden om de rol als koploper niet te lossen. Van in de beginne was men bij de zaak zodat we de 1ste helft afsloten met een minieme voorsprong, 8-7.  Een opperbeste Xander en Luca zorgden met elk drie treffers voor dit resultaat. Sita en Willem S. deden er ieder ééntje bovenop. Rijko had tijdens de 2de helft Ago Aalst volledig in zijn greep, liet zijn prooi niet meer los, wat uiteindelijk een 12-9 zege opleverde. Scores kwamen nu uit de handen van Xander, Luna en Willem S. 2x.                                 
U14 A : Rijko A – Boeckenberg A : 10-12         
U14 B : Rijko B – Ganda 17-4                                                             
U14 C : Rijko C – Putse B : 2 – 15                       
U14 D : Rijko D : Meeuwen – Rijko D : 1-10                             
U12 A :  Rijko A – Catba A : 5-4 Knappe nipte zege van onze koploper in de Promoreeks. Elke overwinning van dit strijdend geheel, doet deugd en dat zal zich beslist voortzetten in het verder verloop van dit zaalseizoen. Op naar de titel en niet meer afgeven!                                      
U12 B : Rijko B – Putse B : 11-1                           
U12 C : Rijko C – Vobako D : 0-13           

Eugeen             

                                             

Met de feestdagen achter de kiezen en de beste wensen voor het nieuwe jaar te hebben gewenst, was het even wennen om terug een ‘ matchke’ korfbal te spelen en te bekijken. In de topleague zal het elke wedstrijd knokken worden om de nodige punten te kunnen bijeenrapen. Zo ook het geval tegen het vinnige Boeckenberg. De thuisploeg begon 2020 met gezonde intenties en nam direct het initiatief. Kaat werkte de eerste van het nieuwe jaar binnen met een shot. Goed begonnen is half gewonnen luidt het spreekwoord maar niets werd minder waar…. De bezoekers , gekend om het snelle spel kort bij de korf schoten direct in de tegenaanval en Rijko stuikte ongezien als een kaartenhuisje in elkaar. Met 4 korven op rij had Boeckenberg direct een kloofje . De thuisploeg moest zich dringend herpakken maar had het moeilijk met zichzelf en met de tegenstander. Matthijs lukte de 2-4 op doorloper maar de bezoekers counterden direct met een doorloper tegen. Lenne op shot, en nogmaals 2x de bezoekers zorgden voor een toch wel teleurstellende 3-7 ruststand. De afwezigheid van Simon en de blessure van Pam zal hier ongetwijfeld ook wel hebben meegespeeld maar hierachter mag men niet schuilen . Met een serieuze peptalk en wat motiverende woorden naar spelers toe begon Rijko vol goede moed aan de tweede helft, maar kreeg snel een lesje in efficientie door de bezoekers: 3-9 . Daan op korte kans scoorde tegen maar Boeckenberg counterde zoals de gehele wedstrijd direct met nog 2 korven. Een afstraffing leek in de maak maar Rijko begon plots te spelen zoals het op zijn best is: intitiatief nemen, druk op de tegenstander en de kansen die er zijn durven nemen. Stien, Kaat en Matthijs hadden plots de weg naar de korf gevonden. De bezoekers prikten nog 1 x tegen alvorens Kaat en Lenne de 10-12 eindscore op het bord zetten . Een jammerlijk verlies dus tegen een tegenstander die meer lef en durf aan de dag bracht dan de thuisploeg.

Nu we terug in de dagelijkse routine verzeilen, zal het voor deze ploeg zaak zijn om lessen te trekken uit deze wedstrijd. Volgende week zondag volle gas tegen Sikopi!!!!!!

 

Een vrijwillige reporter

Heropstart korfbaltrainingen?

Berickt KBKB

Op 13 mei 2020 maakte de Nationale Veiligheidsraad opnieuw enkele versoepelingsmaatregelen bekend.

Zo besliste de overheid dat sporten met meerdere personen opnieuw mogelijk is binnen sportclubs. Het betreft enkel trainingen outdoor, geen wedstrijden. Tevens is het maximum aantal deelnemers beperkt tot 20. Dit alles onder de aanwezigheid van een coach en mits respect voor de veiligheidsafstand.

De KBKB stelde op basis van de beschikbare informatie enkele richtlijnen op voor ‘Verantwoord korfbal beoefenen’ binnen de huidige restricties. We willen alle clubs aanmanen om niet licht om te gaan met de versoepelingen van de Veiligheidsraad en samen onze verantwoordelijkheid te nemen voor onze spelers en supporters.

Als club bekijken we heden op welke manier we terug korfbal kunnen aanbieden en vanaf wanneer. Om alles in goede banen te leiden zullen we een beroep moeten doen op een aantal vrijwilligers (trainers, materiaalmeesters en toezichthouders), zonder deze GEEN heropstart van de korfbalactiviteiten! Als U wil meewerken mag U een mail richten aan onze voorzitter bruyns.joris@gmail.com, deze zal alles coördineren en communiceren.

De opstart zal gebeuren conform de richtlijnen 'verantwoord korfbal beoefenen' en de gemeente Rijkevorsel. Gelieve deze ook STEEDS  correct na te leven!
Onze vrijwilligers zullen ook de nodige instructies en richtlijnen krijgen zodat alles steeds in veilige omstandigheden kan verlopen.

KORFBALSEIZOEN 2020 - 2021

Achter de schermen zijn we natuurlijk al een aantal maanden druk in de weer met de invulling van trainers en coaches voor de diverse korfbalteams voor het seizoen 2020 - 2021. 
Onder normale omstandigheden houden we jaarlijks een infomoment in onze kantine, dit jaar per uitzondering zal dit op een andere manier gebeuren.
Woensdagavond 20 mei 2020 zal er een powerpointpresentatie verstuurd worden waar de nodige info in zal verschijnen. Eventuele vragen en opmerkingen zullen schriftelijk kunnen
ingediend worden. Vragen/opmerkingen zullen individueel beantwoord worden en/of in een FAQ bericht gecommuniceerd worden. 

KORFBALACTIVITEITEN DIT SEIZOEN

Buiten de mogelijke heropstart van de trainingen worden alle andere activiteiten georganiseerd door Rijko voor dit seizoen geschrapt, dit om reden dat tot 30 juni 2020 al zeker geen groepsactiviteiten mogen en kunnen plaatsvinden.
Volgende activiteiten worden of waren reeds geschrapt.
- Aardbeientornooi donderdag 21 mei.
- Jeugdtornooi maandag 1 juni te Nederland (Eindhoven).
- Vrijwilligersdag vrijdag 26 juni, deze was reeds verplaatst naar een weekend in september.
- Jaarlijks Algemene Vergadering vrijdag 26 juni, deze zal verplaatst worden naar september of oktober 2020.
- miniemen en pupillenweekend (U8 en U10) zal dit jaar ook jammer genoeg niet kunnen plaatsvinden.

 

 

Beste korfballers, trainers, vrijwilligers, ouders en supporters van Rijko

 

In februari dachten we nog met zijn allen ‘Corona, dat is ver weg!’. Nu weten we jammer genoeg wel beter. Dit virus dat gaat snel over van mens tot mens. Tot op heden bestaat er nog geen medicatie of vaccin. De enige remedie vandaag is om iedereen zoveel mogelijk af te zonderen van elkaar. Willen we binnenkort met zijn allen weer uit ons kot, dan is het belangrijk om de richtlijnen die opgelegd worden, minutieus te volgen! Alleen zo stoppen we Corona.

Ook spreek ik graag een HARTELIJKE dank uit aan alle mensen die (nog) aan het werk zijn. Met in het bijzonder de mensen die vandaag in de frontlinie staan, jullie zijn FANTASTISCH!

Gezondheid staat voorop en de Belgische korfbalbond heeft de beslissing genomen om dit korfbal-seizoen te annuleren. Achter de schermen zitten we natuurlijk niet stil en zijn we volop bezig om seizoen 2020-2021 voor te bereiden. Afgelopen donderdag hadden we met de raad van bestuur onze 1ste online vergadering en willen we onze leden via deze brief op de hoogte brengen van de gemaakte afspraken en beslissingen.

Sportief :

 • Alle competities zijn stopgezet, alsook onze wekelijkse wedstrijden binnen de Kempische Korfbalacademie voor U8 en U10.
 • Onze accommodatie is gesloten tot 19 april (conform de huidige richtlijnen), mogelijk wordt dit verlengd. Ook voor ons is het nog een vraag of we dit seizoen nog mogen korfballen. Vanaf het moment dat het mag, willen we het korfbalgevoel terugbrengen. 1 maal per week zullen er dan vrije trainingen georganiseerd worden. Wanneer we groen licht krijgen van de overheid, informeren we jullie over de juiste periode (mei-juni of juni-juli?).
 • Achter de schermen is de sportieve cel volop aan het werk, zodat elk team volgend seizoen de nodige begeleiding heeft.
 • Als voorloper op het nieuwe seizoen hadden we in mei steeds het infomoment voor ouders (info trainers volgend seizoen, trainingsuren,…) We bekijken nog of dit ‘live’ in onze kantine kan of we jullie op een digitale manier deze info bezorgen.

Evenementen:

 • Jaarlijkse algemene vergadering van vrijdag 25 april zal verplaatst worden naar vrijdag 26 juni. De uitnodiging met agenda en volmacht zal via Twizzit bezorgd worden aan alle leden +16 jaar.
 • Aprilvistornooi zaterdag 26 april wordt geannuleerd.
 • Spaghettifeest hadden we onder voorbehoud verschoven naar een latere datum dit seizoen, maar ook dit moeten we met pijn in ons hart annuleren. We verwachten iedereen volgend jaar op zaterdag 20 maart 2021 in ‘t Centrum. Wie hiervoor ingeschreven en betaald had, zal tijdens de paasvakantie een apart schrijven krijgen met meer info hierover.
 • Aardbeientornooi donderdag 21 mei, dit zullen we voor de 2de maal in ons bestaan dienen te annuleren. Er is reeds een datum voor volgend seizoen geprikt… we verwachten iedereen op donderdag 13 mei 2021 voor het 29ste aardbeientornooi!
 • De jeugdfinales U12 – U14 – U16 (zaterdag 30 mei), die we als club toegewezen kregen, zijn door de stopzetting van de competitie ook geschrapt. Volgend seizoen zullen we onze kandidatuur weer indienen.
 • Aan de gemeente werd de vraag gesteld hoe het verder moet met het ophalen van het zwerfvuil. We wachten op een antwoord van de gemeente. Ondanks dat iedereen in zijn kot moest blijven, is het zwerfvuil niet in zijn kot gebleven. Mogelijk zal er door ons toch nog actie moeten ondernomen worden. Wordt vervolgd!
 • De bonnenverkoop in Werchter, wat ons een aardig centje opbracht, wordt mogelijk ook geannuleerd.
 • De Dag van de vrijwilliger op zaterdag 26 juni, zal door het uitstellen van de jaarlijks algemene vergadering verplaatst worden naar september. De datum volgt na bekendmaking van de speeldata (competitie seizoen 2020-2021).
 • Als het kan en mag, willen we dit jaar nog een ‘eindeseizoensactiviteit’ Zodra de richtlijnen het toelaten, komen we hierop terug.

 

Financieel :

Zoals jullie merken, vallen al onze korfbalactiviteiten stil en daarbij ook onze inkomsten (kantine en de diverse activiteiten). Onze vaste uitgaven blijven uiteraard wel doorlopen. Dit is de reden dat we de betaling van onze lidgelden ook uitsturen zoals gebruikelijk met de vraag tot betaling vóór 31 mei.  We zijn er ons van bewust dat door ‘deze vreemde periode’ het niet voor iedereen evident is om te betalen. Daarom bieden we de mogelijkheid om uw betaling te spreiden over het seizoen 2020-2021.  Ondanks dat de Vlaamse gemeenschap de sportsubsidies met 6% heeft verminderd en deze via de bondsbijdragen worden doorgerekend aan de korfbalclubs zullen we gezien de huidige situatie ons lidgeld NIET verhogen.

Evenementen seizoen 2020 -2021 :

Deze evenementen kunnen jullie alvast noteren in jullie agenda

 • Zaterdag 22 augustus: 3-hoekstornooi voor U12 – U14 – U16 – U19
 • Zaterdag 29 augustus: 2de duotornooi met afsluitend een BBQ

Als afsluiter wensen we iedereen nog een goede gezondheid en we duimen dat we elkaar nog mogen ontmoeten dit korfbalseizoen.

#togetherforrijkokorfbal#samentegencorona#checkcheckcheck

 

Vanwege bestuur en jeugdbestuur

Joris Bruyns
Voorzitter Rijko

PERSBERICHT
 
Officiële communicatie van de Raad van Bestuur KBKB Vlaamse Liga betreffende de impact van de maatregelen tegen verspreiding van Corona Covid-19 virus op de geplande korfbalactiviteiten.
Moeilijke tijden nopen ons tot moeilijke beslissingen. Het is dan ook met de gezondheid van al onze spelers en van allen die ons dierbaar zijn indachtig, dat de Raad van Bestuur van de KBKB heeft beslist om de veldcompetitie 2019-2020 te annuleren. Overal worden er maatregelen opgelegd die ons beperken in de omgang met anderen om de verspreiding van het Corona COVID 19 virus tegen te gaan. We weten momenteel niet hoe lang deze nog van kracht zullen zijn. Daarnaast kunnen we niet zomaar een competitie opnieuw van start laten gaan zonder voorbereiding. Dat is geen verantwoorde manier van sporten. Bovendien zijn er onder ons die getroffen zijn door het virus. Hetzij zelf, hetzij één van hun naasten. Dit leidt tot quarantainemaatregelen waardoor mogelijk sommigen onder ons niet beschikbaar kunnen zijn. We vernemen ook al van gemeentes die maatregelen treffen en nu al hun terreinen niet meer beschikbaar stellen de rest van dit seizoen. De Raad van Bestuur had in overleg met het Comité Wedstrijdzaken verschillende scenario’s uitgewerkt, maar wil deze beslissing niet blijven uitstellen en wil duidelijkheid scheppen naar clubs, spelers en supporters.
Onze veldcompetitie is ongeveer 8/14de achter de rug. Er is dus geen volwaardige competitie afgewerkt. Op basis daarvan beslist de Raad van Bestuur van de KBKB om dit jaar geen veldkampioen uit te roepen. Het seizoen 2020-2021 zullen we terug van start gaan op basis van de eindrangschikking veld 2018-2019. Voor de jeugd zal gekeken worden naar het afgesloten klassement in de zaalcompetitie en de inschrijvingen voor komend seizoen uiteraard. Bovendien is het belangrijk te weten dat we bij de reeksindelingen voor het seizoen 2020-2021 weldegelijk rekening zullen houden met de reglementen zoals gestemd op de Algemene Vergadering van 14 december 2019 en mogelijks ook met de reglementen die ter goedkeuring liggen op 30 april 2020.
Met deze beslissing komt eveneens een einde aan de competitie van de Beker van België 2019-2020. Ook hier zal geen eindwinnaar uitgeroepen worden. Clubs staan vrij om in het volgend seizoen opnieuw in te schrijven in deze competitie. Dit leidt eveneens ook tot de afgelasting van het interregio tornooi van 1 mei 2020.
De Raad van Bestuur van de KBKB beslist om het Gala van de Gouden Korf dat gepland stond op vrijdag 8 mei 2020 niet te laten doorgaan. We beraden ons over een andere formule op een andere datum waarbij we mogelijkheid zien om te eren wie uitblonk de afgelopen maanden.
Het seizoen 2019-2020 wordt één dat we ons allen nog lang zullen herinneren, echter niet om de redenen die we allen hoopten. Door nu tijdig duidelijkheid te scheppen, biedt de Raad van Bestuur clubs de mogelijkheid om, van zodra het mogelijk is, op eigen tempo de draad terug op te pakken en korfbalactiviteiten te ontwikkelen.
Van ganser harte hopen we dat iedereen in onze korfbalfamilie gezond blijft. Houd afstand, blijf in uw kot, blijf gezond en blijf sporten.
Yves Daelmans
Bestuurder
Directeur topsport
Directeur interne en externe communicatie
 

De reguliere zaalcompetitie zit erop en daar zijn we echt niet rouwig om. Eindelijk terug naar ons eigen clubhuis en naar buiten, het zou iedereen deugd doen. Bye, bye zaal, welkom veld. Maar het coronavirus gooit roet in onze planning en voorbereiding, vooraleer we er terug kunnen invliegen op het veld. De impact van het virus en de opgelegde maatregelen treft ons allemaal. Het zet ook ons sociaal leven even op pauze. Samen leuk sporten kan niet meer door het samenscholingsverbod. Alle sportfaciliteiten zijn gesloten waardoor je je favoriete sport niet meer kan beoefenen. In deze tijden, geen sport, geen korfbal en dus ook geen enkel verslag tot voorlopig 5 april. Toch blijft voldoende bewegen meer dan noodzakelijk. Zowel fysiek als mentaal biedt bewegen vele voordelen. Het geeft structuur aan je dag en het verzet bovendien je ietwat sombere gedachten, en dat kunnen we nu meer dan ooit gebruiken. Buitenactiviteiten zoals wandelen, joggen, fietsen, op je ééntje of max. per twee kan voorlopig nog. Voor binnen zijn er heel wat online blogs en filmpjes voor handen over hoe je kan bewegen in je huiskamer. Draag zorg voor jezelf, heb begrip voor deze moeilijke situatie waar we ons nu in begeven. Laten we redelijk zijn en met gezond verstand er samen het beste van maken en hopelijk kunnen we dan snel weer met onze Rijko gemeenschap samen genieten, sporten en plezier maken.                                                                                                                     

Maar hoe moet nu verder met de herneming van de veldcompetitie, die normaal op 29/3 terug van start zou gaan? Uitstel en opschuiven naar latere beschikbare data is het devies. De kaarten zijn hier bijlange nog niet geschud, daar kan nog veel aan veranderen. Om eveneens in schoonheid afscheid te nemen van de veldcompetitie (net zoals in de zaal!!), zullen meerdere knappe zeges nodig zijn om Rijko 1 te handhaven in hoofdklasse 1. De nul in de huidige ranking moeten we zo snel mogelijk van de tabellen vegen. Eigenlijk hadden we er bij de start van dit veldseizoen er net iets meer van verwacht, doch door diverse rare omstandigheden werd ons dat ontnomen. Wat de scheids ook fluit, wij moeten ons er bij neerleggen, liefst zonder al te veel commentaar, zelfs als die in ons nadeel werkt. Als we verliezen van een betere tegenstrever, dan vinden we dat geen erg, wel wanneer we voor voldongen feiten worden geplaatst! Niettegenstaande hebben onze fanions ons wel op meerdere leuke partijen getrakteerd. De tegenstrevers die we nu gaan bekampen om het behoud, nog 7 wedstrijden te gaan, zijn niet te onderschatten. Bepaalde teams hebben net als wij de punten broodnodig. Ondanks de uitgestelde matchen en de verschoven kalender, rekenen we erop dat iedereen zich conditioneel voorbereidt. Fysiek in orde zijnde, hard je eigen conditie op peil houden, geconcentreerd en scherp staan, zo komen we er ongeschonden wel uit! Bij hervatting zal de focus er vanaf minuut 1 moeten zijn, zodat we het eerste gewin ook binnenhalen. Ook onze suppo’s kunnen een sportieve bijdrage leveren door telkens massaal er voor jullie te zijn. Hoe het nu daadwerkelijk verder moet met onze veldcompetitie is voorlopig koffiedik kijken. Wanneer zal men overgaan tot het opstellen van een realistisch schema om te hervatten? Zoals het nu uitziet, zekers nog niet na het aflopen van de gestelde maatregelen, 4/5 april. In de huidige noodsituatie is een mogelijke suggestie indien de clubs bereidheid tonen, er een hoog tempo op na te houden en aan een ritme van 2 wedstrijden per week deze competitie alsnog af te werken. Is dit een realistisch scenario of toch eerder niet?

Met de prioriteit hou je gezond! En de tijd zal raad brengen!!

Eugeen

Beste leden, trainers, ouders, supporters,....

De overheid neemt nieuwe maatregelen om kwetsbare groepen te beschermen en om de verspreiding van het coronavirus in te perken en te vertragen. Ook op de sportsector heeft dit een grote impact.

UPDATE : Geen publieksevenementen tem 3 APRIL

De minister riep deze namiddag Sport Vlaanderen, de VSF en enkele sportfederaties in spoedoverleg samen over maatregelen voor sport door het coronavirus. Gebaseerd op verregaande medische consensus, werd beslist om het advies te formuleren om alle sportorganisaties en wedstrijden, indoor en outdoor, af te gelasten TOT EN MET 3 APRIL.

Als club hebben we het besluit genomen om dit advies te volgen en laten we bij deze weten dat alle trainingen, wedstrijden en sociale activiteiten die door de club georganiseerd worden tot en met 3 april zullen geschrapt worden. 

Graag nog even dit: Ik weet dat er opmerkingen gaan komen in de trend van, ik word niet ziek, wij zijn in de fleur van ons leven en uitstekende conditie, waarom mogen wij niet trainen en wedstrijden spelen.
Antwoord is dat heel veel personen besmet met het Corona virus hier inderdaad weinig last van ondervinden. Maar als besmette persoon ben je wel een doorgeefluik naar andere die misschien niet de optimale weerstand hebben om het virus te bestrijden met soms dodelijke gevolgen. Dus gaat even niet om “IK” maar om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om samen door deze uitzonderlijke periode te raken.

Indien er nieuwe ontwikkelingen zich afspelen zullen we jullie zo snel als mogelijk inlichten.

We danken iedereen voor het begrip en duimen van harte dat we hier zo snel mogelijk door zijn.

Sportieve korfbalgroeten
#togetherforrijkokorfbal

Joris Bruyns
Voorzitter Rijko

Het scenario kon niet spannender verlopen dan in deze reeks: in een ultiem duel streden de nummers 1 en 2 van de stand in een rechtstreeks duel om de titel. Rijko begon met een voordeel aan de wedstrijd: het stond 2 punten voor en had de vorige confrontatie met 3 korven verschil gewonnen . Jammer dat Lis door ziekte verstek moest geven voor deze match maar ze kwam haar ploegmaats wel steunen vanop de bank !! Kaat Verhoeven verving Lis . De thuisploeg stond dus voor een loodzware opgave maar begon scherp aan de partij waardoor hun intenties snel duidelijk werden. Rijko, gans het seizoen sterk verdedigend , hield de eerste stormloop af waardoor Rijko eventjes kon bekomen en het aanvalsvak in balbezit kwam. Dean lukte dan ook de openingstreffer met een shot : 0-1 . Maar Neerlandia , met enkele sterke heren en 1 dame die er duidelijk bovenuitsprong, bleef erin geloven en kwam snel terug. Met een shot van diezelfde dame en een shot van een heer kwam de stand snel op 2-1 . Rijko hapte naar adem en toen de thuisploeg een stip kreeg, werden de handjes al wat klammer. Gelukkig voor de bezoekers mistte de thuisploeg deze uitgelezen kans. De kansen kwamen vervolgens langs beide kampen en de volgelopen zaal kon dit smaken met het nodige applaus voor beide teams. Plots dook Chiel als een duivel uit een doosje op en scoorde op zijn geweldige manier de 2-2 op doorloper. De thuisploeg liet echter de kopjes niet hangen en hun dame ( alweer) scoorde de 3-2. Wat de thuisploeg kan , kan ik ook dacht Kaat Verhoeven en met een shot kwam de score weer in evenwicht: 3-3 . De druk en het enthousiasme van de thuisaanhang werkte als een stimulans voor de thuisploeg en ze bleven Rijko maar bestoken met aanval na aanval en shot na shot. Er dient jammer genoeg ook wel gezegd te worden dat de jongeheer met het fluitje niet echt bij de les was waardoor coach Mike meermaals vol ongeloof stond te kijken naar zijn twijfelachtige beslissingen….Met een  tussenspurt naar 6-3 klokten we af waardoor dit een thriller  van formaat werd. Met deze score stond Rijko nog aan de leiding maar 1 korf meer werd het Neerlandia  .Wat een apotheose toch…..De acterende helden kwamen onder luide aanmoedigingen terug de arena in voor de spannendste 25 minuten van deze competitie. Erop of eronder, dat werd het motto van beide teams. Rijko startte gretiger aan de tweede helft en dwong kans na kans af, maar scoren lukte voorlopig nog niet. De druk bleef duren en na een resem pogingen lukte Jasper de belangrijke 6-4 score. Maar zoals steeds in deze wedstrijd knokte de thuisploeg zich  terug en scoorde de 7-4.  Lies, sterk spelend tegen de imposante dame, scoorde met een ingeving onder de korf door slim door te draaien en onderhands af te werken. Knap hoor!! De marge werd 2 en Rijko begon al te dromen van de titel. Maar zoals de gehele wedstrijd scoorde de thuisploeg uit een ver shot de korf van de hoop. De zenuwen begonnen duidelijk boven te komen en het thuispubliek dreef het volume in de zaal op waardoor dit een eindspurt werd met een fotofinish . Rijko kreeg het moeilijker en kreeg amper nog kansen bijeen gespeeld. De thuisploeg had ook last van de spanning maar plots uit het niets viel er een bal van een enorme afstand in het mandje waardoor de thuisploeg virtueel kampioen was . Met nog 1 minuut op de teller leek alles over and out . Rijko had echter nog 1 aanval en met nog 6!! seconden voor tijd kreeg het nog een stip na een domme actie van hun sterke dame. Alle druk op de schouders van Kaat V want zei werd naar voor geschoven door coach Mike. Kaat, die zelden mist vanaf de stip bezweek echter onder de druk en mistte de stip waardoor de kaarten geschud waren. Neerlandia en niet Rijko pronkte helemaal bovenaan het klassement.

Volgens onze Rijko bril hebben wij ook kampioenen in onze rangen: een gelijk aantal punten , en de titel ‘ verloren’ door in onderlinge confrontaties met 1 korf meer onderuit te gaan , jammer, jammer.

Onze felicitaties gaan dan terecht uit naar Neerlandia met hun titel en promotie naar Promoleague A.

Maar de helden van deze competitie zijn toch duidelijk onze youngsters: wat een parcours hebben ze wel niet afgelegd en wat een ontwikkeling werd er gedaan.  Een speciale vermelding voor deze spelers maar ook aan onze coach : ‘ onze Mike’…..Hoe hij deze groep tot een eenheid heeft gebracht , dat verdient een groot applaus!!!!

Nu enkele weekjes verdiende rust om vervolgens het veld te gaan bestormen met dynamisch en leuk korfbal.    Tot dan ……

 

Een vrijwillige reporter

Doordat de uitslagen vorige week positief uit de bus kwamen voor Rijko werd deze confrontatie een finale op zich: enkel mits winst kon dit Rijko zich plaatsen voor de begeerde kruisfinales, dit jaar in Beveren. Maar dit leek gemakkelijker gezegd dan gedaan : met Sikopi kreeg men een tegenstander van formaat voorgeschoteld. De wedstrijd , gespeeld voor volle tribunes, begon geweldig, maar jammer genoeg niet voor Rijko. In een mum van tijd stond het 3-0 in het krijt na een wervelende start van de thuisploeg. Ondertussen raakte Kaat nog ongelukkig geblesseerd maar ze beet moedig door: tekenend voor het belang van deze match.. Er dient wel gezegd dat elk shot binnenviel , wat maakte dat Rijko effe een mentale tik kreeg. Na de nodige time out van coach Rudi herpakte Rijko zich door terug te komen naar een 3-2 stand na een korte kans van Loris en een stip benut door Kaat. De thuisploeg, zonder hun sterspeler Joppe, kromde de rug en liep mede door de (te ) fanatieke supporters en coaches terug uit naar een 5-2 stand. De schoten van hun atletische heren waren met momenten dodelijk waardoor Rijko steeds tegen een kloofje aankeek. Loris met een ver shot milderde nog tot 5-3 maar toen kwam de intimidatie van hun bank boven: bij vrijwel elke fase werd er op het matig leidende duo ingespeeld waardoor Sikopi uit het niets een vrijworp cadeau kreeg. De thuisploeg nam dit cadeau in ontvangst en liep weer uit tot groot ongenoegen van iedere Rijko supporter en de Rijko bank. Rijko besefte dat deze wedstrijd er eentje van de laatste kans was en schakelde een versnelling hoger waardoor het zichzelf terug in de match knokte. Matthijs op shot en Stien met een stip zorgden weer voor hoop door de 6-5 aan te tekenen. Maar zoals reeds gezegd , de thuisploeg reageerde alweer door de 8-5 ruststand aan te tekenen. Een mentale tik voor Rijko dus….

Deze helft was er eentje waar echt alles inzat : strijd, passie overgave en een wil om te winnen , alweer promotie voor de korfbalsport lijkt me.

Met een verdiende pauze konden de acterende helden even op pauze komen, incluis de 2 scheidsen ….

Met Daan in het veld probeerde Rudi de bakens te verzetten tegen het toch wel zeer sterke Sikopi. Met de eerste baltoets bewees Daan dat hij er klaar voor was door direct met een bom de 8-6 aan te tekenen. Marthe scoorde kort daarna op doorloper: de achterstand werd alweer bijna weggewerkt: kon het nog voor het moedige Rijko ???? De thuisploeg antwoordde direct met de 9-7 stand na een knap shot. 3 aanvallen, 3 doelpunten , dit was  veelzeggend voor het niveau van deze wedstrijd. De leiding liet zich dan weer ringeloren door de protesten van de thuisaanhang door een duidelijke fout niet te bestraffen met een stip maar enkel met een vrijworp. Jammer jammer… Simon zorgde kort hierna terug voor hoop door een doorloper te scoren. Maar het tempo van de wedstrijd eiste zijn tol en Rijko bezweek moment per moment aan de druk waardoor de thuisploeg met een tussenspurt de 13-8 liet aantekenen. Game over helaas…… Kaat op shot en Loris op doorloper zorgden voor de 13-10 eindstand. Een dikke proficiat aan de thuisploeg voor het bereiken van de kruisfinales. Het had vandaag net dat tikkeltje meer in huis dan Rijko waardoor deze zege verdient is voor Sikopi.

Maar natuurlijk ook een dikke pluim voor dit Rijko: na een onoverbrugbaar gewaande achterstand in de rangschikking is het blijven spelen voor wat het waard was . De kroon op het werk was er helaas vandaag niet maar al strijdend verlaten we het zaaltoneel met fierheid!!! Proficiat voor deze zaaleditie aan coach Rudi en het ganse team.

Nu enkele weekjes de riem eraf om vervolgens het lastige buitenseizoen te hervatten.

Tot buiten dan maar….

Een vrijwillige reporter

De Rijko-recreanten trokken voor hun laatste wedstrijd van het zaalseizoen naar de vrienden van Vobako. Heel wat van onze mannen zaten op een betere wei (goei verlof Dirk!) of waren gekwetst (goei herstel Jeroen!) waardoor we aan de wedstrijd begonnen met exact 8 spelers en Griet als gelegenheids-man. (Dat ze dat in de na-match compenseerde met een overtuigde imitatie van een niet nader genoemde kleuterjuf-met-hoge-stem-en-kinderlijke-taal werd haar dan ook graag vergeven.) De vakken: Griet (heer dus), Marc, Leen en Anja begonnen in aanval; Brenda, Heidi, Kris en Andries in verdediging.

In het begin van de partij, professioneel gestart met corona-veilige vuistjes, trachtte Vobako onze ploeg bij de keel te grijpen. In geen tijd stond de 3-0 op het bord na enkele knappe aanvallen. We lieten ons niet van de wijs brengen maar waren toch opgelucht toen we de 3-1 konden scoren en zo zelf ook gelanceerd waren. We kwamen terug tot 4-4 en de rest van de wedstrijd was zeer gelijk opgaand. Er werden felle duels uitgevochten maar de sfeer bleef opperbest door een sportieve houding van beide kanten.

Mede dankzij de inbreng van Thomas na de rust (speciaal nog overgekomen na de wedstrijd van zijn U16 in Temse, waarvoor grote dank!) kreeg de ploeg wat extra zuurstof en klommen we naar een 5-7 voorsprong op een 5-tal minuten van het einde. Snel daarna kon Vobako nog milderen tot 6-7 maar dankzij aandachtig verdedigen en nog enkele dreigende aanvallen hielden we die nipte voorsprong vast tot het eindsignaal. Beide ploegen spraken na afloop van een leuke, gelijkopgaande en spannende recreantenmatch. De uitdaging vanwege Vobako tot een herkansing in het veld nemen we graag aan!

Nog het vermelden waard: twee prachtige korven vanop afstand door Brenda en Heidi en een geslaagde strafworp onder druk door Heidi.

Een vrijwillige reporter

Kern :

Spartacus 1 – Rijko 1 : 17-21                                                                                                       
Spartacus res – Rijko res : 17-25       
Spartacus C – Rijko C : 9-10                                                                   

Jeugd : Zwarte zondag voor Rijko’s jeugd U14 en U12. U14 A zag zijn opmars in de ranking gestuit door de LO-Pioniers die niets aan het toeval overlieten om alsnog de 4de plaats veilig te stellen, rechtgevend op een ½ kruisfinale. Jammer want ik had het Rudi en zijn volgelingen van harte gegund. Ieder jaar een jeugdploeg afvaardigen in één of andere kruisfinale daar moet Rijko voortaan tot in staat zijn. U14B op een zucht van de titel liet die aan hun neus voorbij gaan. Het werd hakbijltjes dag in het Gentse, waar Neerlandia op de valreep zich de titel in de Promoreeks kon toe eigenen. Zonde en balen als men er zo dicht bent. Ook U12 A reeds kampioen in hun Promoreeks, moest nog even tot slot naar Ganda. Daar konden zij hun ongeslagen reeks niet beëindigen met een zege.  Vervolgens de algemene uitslagen :            

U19 : Rijko – ASKC B : 10-18                                                                                         
U16 A : Temse – Rijko : 17-13               
U16 B : Vrij                                                                            
U14 A : Sikopi A – Rijko A : 13-10                                                                                                      
U14 B : Neerlandia A – Rijko B : 9-5 Gelijke stand, elk 23 punten getotaliseerd, maar het onderlinge duel en het doelsado +74 voor Neerlandia en +63 voor Rijko doen ons de das om.     
U14 C : Neerlandia B – Rijko C : 0-5     
U14 D : Rijko D – Minerva : 6-5                                          
U12 A : Ganda A – Rijko A : 7-4                                                                                                               
U12 B : Spartacus – Rijko B : 9-4           
U12 C : Hoevenen C – Rijko C : 1-6         

Eugeen     

                                                                        

De slotwedstrijd van de zaalcompetitie tegen Spartacus gespeeld in het hol van Pluto, namelijk in het verre Berendrecht, daar kon Rijko zich best geen uitschuiver veroorloven. Eigenlijk konden we zonder extra druk deze eindwedstrijd uitkorfballen. Maar dit weekend krijgt Rood-Groen de kans zich te meten met een Rijko dat niet geneigd is zijn derde plaats in de ranking op te geven. Bij Spartacus daarentegen is het alle hens aan dek om alsnog een barragewedstrijd te ontlopen. Wie maakt de grote indruk om het te halen, is de hamvraag? Of wie is bekwaam een uitschieter van formaat te plaatsen? Aan onze aanhang en eveneens om op een eerlijke manier scherprechter te spelen in het degradatiedebat zijn we dat aan onszelf verschuldigd. Aanvankelijk liep het niet van leien dakje voor onze fanions omdat de Spartanen aan een hels tempo de partij aanvatten. Na de eerste tien minuten keken we al neer op een achterstand van 6-2. Enkel de weerom schitterende Sander Marijnissen scoorde de twee tegentreffers. Het was snel duidelijk dat we nogmaals in een gewijzigde opstelling niet aan de bak kwamen, voornamelijk te wijten omdat onze dametjes in de greep werden gehouden door hun tegenstrevers, die inmiddels ook voor drie korven tekenden. Dat bemoeilijkte het geoliede spel van Rijko omdat hier sprake was van zoekwerk om elkaar te vinden en ik was van oordeel dat hier weinige op hun lievelingspositie konden spelen. Dan maar aanzien en hopen op beterschap zonder de eventuele nodige wissels door te voeren. Mikken op een wederopstanding was de boodschap die via een time-out werd meegegeven. Soms heb je als coach een konijnenpootje en wat mazzel nodig om dit voor ogen te houden. En inderdaad Ben Van Looveren, scherp in de afwerking prikte er een tweetal binnen en Tim Baetens bracht ons ei zo na langszij, 6-5. Een stip werd aan de overzijde gelukkig gemist doch daaropvolgend knalde een dame de 7-5 op het bord. De omroepster, gedurende de ganse partij met micro in de hand kon haar vreugde nauwelijks de baas, de decibels van het vrouwke gierden door de zaal, de winst was volgens haar nu al een feit. Zo wisselvallig als het weer zo plots kunnen onze fanions een flauw begin ompolen tot een ommekeer. Sander Marijnissen zet de stip op Ben om, Ben Van Looveren brengt ons gelijk, 7-7. We duwen door naar 7-10, via Stijn Vander Auwera, Eef Peeters en Kato Brosens. We vergeten door niet al te secuur en overhaast aanvalsspel de 11de te maken, wat een pijnlijke prik voor Spartacus zou betekenen. De bal gaat slag om slinger naar de overzijde, onze defensie kan die toestroom moeilijk aan banden leggen en zo gaan we rusten bij een 10-10 gelijke stand. Na de pauze ontpopt Ben Van Looveren zich als de koele killer door dan toch die 11de aan te tekenen. Stijn Vander Auwera koelbloedig bij het omzetten van toegekende stippen doet zijn naam alle eer aan, 12-12. Het frisse van de Spartacus start is nu verdwenen, gevolg het moment dat Rijko dit als geen ander aanvoelt en het ook kundig op het bord plaatst, 14-16. Dit welgekomen geschenk wordt benut door Dorthe Neefs, Stijn Vander Auwera, Cedric Eelen en Kato Brosens. Het spel wordt bitsiger doordat Spartacus nog weinig kan inbrengen, de stippen die daaropvolgend aan Rijko worden toegekend, ééntje tegen Loes Rönne en ééntje tegen Cedric Eelen worden beide keurig omgezet door Stijn Vander Auwera, 14-18. De dame met de micro geeft geen kick meer, haar apparaat onder de tribune van hun aanhang wellicht weggemoffeld. Want wij willen nog meer, Ben Van Looveren met zijn 5de , Loes Rönne en Sander Marijnissen plaatsen het orgelpunt 16-21, waarna we nog een toegift doen om de eindstand op 17-21 vast te leggen. Na deze overtuigende prestatie, goed voor 2/3 van de wedstrijd, geeft dit aan Rijko kern het vertrouwen om op dit elan verder te gaan. Structuur, werkkracht en knappe goals, deze ingrediënten hebben we allemaal in huis, dat maakt het geheel indrukwekkend, doch we vergeten somtijds deze optimaal te benutten. We mogen trots en fier zijn op deze groep zeker na het moeilijke werk dat ze meesleepten na de 1ste afsluit van het veld. Deze zaalcompetitie was bij momenten zeer emotioneel voor spelers en suppo’s, na het veld moesten we letterlijk van nul herbeginnen, mogen we ons een gunstige ontlading verwachten bij de herneming van het 2de luik veld? Pas dan mag men het volledige Rijko seizoen als geslaagd bestempelen.

Spartacus reserve – Rijko reserve : 17-25  Ook hier kregen we af te rekenen met een blitz start van Spartacus, dat de stand in no-time op 4-4 bracht. Toch waren we nu beter bij de les en opgewassen om te counteren, via Cedric Eelen, Axelle Fransen, Loes Rönne en broer Senne Rönne. Vervolgens gaat Rijko voluit voor een ruime zege door scherpe afwerking langs Cedric Eelen, Axelle Fransen, Tokke Vande Kerckhoven 3x+1stip, Nathan Herthogs 1x+1stip op Senne omgezet, tussenstand 9-12 meteen de ruststand. Na het water tellen we Spartacus verder uit, dit bewerkstelligen we via Loes Rönne, Axelle Fransen, Tokke Vande Kerckhoven die de stip op Dorien Eelen verzilverd, Nathan Herthogs prachtgoal in de vlucht, nogmaals Tokke en Nona Luyckx, 12-19. Hierop volgend laat Rijko de teugels ietwat meer vieren, zodat Spartacus nu en dan kan tegenscoren. Toch plaatsen we om en om ook ons goaltje in hun korf via, Tokke die de stip op Loes Rönne omzet, Loes Rönne zelf, Dorien Eelen 2x, Glenn Ruts en Senne Rönne, eindstand een fraaie 17-25.

Spartacus C – Rijko C : 9-10                                                                                    

Eugeen

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com