Log in

Kern :

KCBJ A – Rijko A : uitgesteld 
KCBJ B – Rijko B : uitgesteld

KCBJ C – Rijko C : uitgesteld


Geen verslagen, reden : de wedstrijden op KCBJ werden uitgesteld omwille dat een kernspeler van KCBJ het coronavirus op bezoek kregen. Jammer omdat we ons hadden kunnen meten met de
koploper uit het klassement. Nooit een pretje om de verplaatsing naar Begijnendijk - Betekom te maken, waar we normaliter op een stugge, grote thuisploeg vol inzet hoeven op te tornen. Uiteindelijk prima, een weekje tussenrust zal ons mogelijk ten goede komen. Van deze pauze even gebruik maken om de blessure van Sander Marijnissen te belichten. Het nieuws sijpelt me maar druppelsgewijs door hoe zijn voetkwetsuur en gemoedstoestand evolueert. Ik hoop in de opperbeste richting, zodat we spoedig na zijn gedwongen non-actieve periode terug op hem kunnen rekenen. Ik kan er niet omheen door te uiten dat we deze sterkhouder, vak menner weliswaar erg missen. Ik wens en meen het ganse kernteam, Sander een spoedig herstel toe en veel sterkte in zijn revalidatieproces.

Gewestelijke : Minerva 2 – Rijko 2 : uitgesteld

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Putse B : 11-7
U19 B : Joki A – Rijko B : 11-11

U16 A : Rijko A – KCBJ A : 20-1
U16 B : ASKC A – Rijko B : 20-2

U16 C : Flamingo’s – RIJKO B1 : 12 - 3
U14 A : Vrij 
U14 B : Kapellen A – Rijko B : 5-5

U12 A : Vrij
U12 B : Rijko B – Appels A : 3-0

U12 C : Rijko C – KCOV A : 1-12
U12 D : Verde B – Rijko D : 2-5

Eugeen

Na een foutloze start van de competitie bekampten onze helden de hekkensluiter van de reeks KCBJ. Snel werd duidelijk dat de honger groot was om deze tegenstander op te peuzelen. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden toonde dit Rijko de gretigheid om te winnen . En zo geschiedde het: met totale dominantie en sterk samenspel stond de monsterscore van 20! -1 op het bord. Schutters van dienst waren vandaag : Loris 3x , Kaat Verdijck 2x , Kaat Verhoeven 2x ,Simon 1x , Marie 1x , Stien 2x ,Stijn 4x en Jonas 5x . De generale repetitie voor de clash woensdagavond op Boeckenberg lijkt geslaagd, al zal dit een totaal andere wedstrijd worden waar de tegenstander een heel ander kaliber is.

Volgende wedstrijd dus woensdag om 20.00uur op Boeckenberg , supporters op post!!

 

Een vrijwillige reporter

Na de jammerlijke en onverdiende nederlaag van vorige week aasden onze kleppers op eerherstel. Met de komst van het verre Appels leek dit een uitgelezen kans om het blazoen terug op te poetsen. Rijko startte gretig aan de wedstrijd al dient gezegd te worden dat de bezoekers stevig weerwerk boden. Na een resem aanvallen zonder succes brak Noena tot ieders vreugde het ijs door de 1-0 aan te tekenen. De thuisploeg bleef vol enthousiasme spelen en onze helden hadden enorm veel plezier in het spelletje. Onze verdediging had het bij momenten moeilijk maar bleef knap overeind. Nika zorgde voor extra ademruimte door de 2-0 op shot aan te tekenen. Met een verdiende pauze pepte coach Vanessa de spelers nog wat op door hen eraan te herinneren dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Rijko begreep de boodschap en begon dominant aan de tweede helft. Met sterker samenspel en veel goede moed kwam de bevrijdende 3-0 na een bommetje van Imke als een opluchting. De bezoekers gaven niet op maar de thuisverdediging stond als een huis waardoor de 3-0 eindstand bleef staan blinken op het scorebord.
Proficiat aan deze groep die onder lastige weersomstandigheden strijdvaardiger bleken dan de bezoekers.
Knap gedaan RIJKO!!!!!!!
Volgende week een weekje geen competitie maar wel een oefenwedstrijd op het programma op Temse, supporters op post.

Een vrijwillige reporter

Met Spartacus en Rijko stonden zaterdagavond twee teams tegenover elkaar die hongerig jagen op een tweede overwinning in deze competitie. Vooral voor Rijko had het wat meer mogen zijn dan de huidige 2 op 4. We lieten ons ringeloren bij Blauw-Wit anders had de buit reeds zeker wat dikker geweest. Dus gisteren moesten we oogsten als Rijko wil meedraaien bovenaan de ranking. Dat hadden onze dametjes goed begrepen, dank zij hun superieure afwerking, Dorthe Neefs 5x, Kato Brosens 3x, Jesse Peeters 2x en Nona Luyckx die 3 stippen versierde wel omgezet door een vak maat, bepaalden mede het behaalde resultaat.

Kern :

Rijko A – Spartacus 1 : 18-17
Rijko B – Spartacus res : 14-7
Rijko C : 5-0 FF


Gewestelijke :

Rijko 2 – AKC 2 : 7-14


Jeugd :

U12 A : ASKC A – Rijko A : 9-4
U12 B : Borgerhout/Groen Wit A – Rijko B : 5-3
U12 C : Vrij
U12 D : Meeuwen A – Rijko D : 4-2
U14 A : Vobako A – Rijko A : 9-3
U14 B : Rijko B – St. Gilles Waas : 11 -0 : De ene week is de andere niet, na een mindere prestatie vorig weekend, nu aangeknoopt met een overtuigende zege.
U16 A : Scaldis A – Rijko A : 7-17
U16 B : Rijko B – Voorwaarts A : 7-9 Weggespeeld zijn we hoegenaamd niet door deze A-ploeg. We boden enorm veel weerwerk tijdens de 1 ste helft, al laat de rustscore dat anders uitblijken,
3-6. Indien we onze kansen beter hadden benut dan prijkte er waarlijk een gelijk op het scorebord bij de pauze. Helaas, de dametjes van Voorwaarts waren ons te vlug af en maakten hierbij het verschil. Dean zorgde met wegtrek voor de 1-1 en nadien voor de 2-3 met een shot. Bo scoorde knap de gelijkmaker, 3-3. Echter foutenlast leidde naar 3 stippen en dat verzuurde onze dynamiek. Na het water een onoplettendheid bij de vakwissel en 4-8. Het beste kruit was verschoten bij Voorwaarts en beetje bij beetje controleerde Rijko het vervolg van de wedstrijd, met als gevolg een shot van Dieter, een gemiste stip maar in de herneming rebound met korte kans de 5-8 van Jonas. We zijn nog niet aan het eind van ons latijn, stip die Mathijs keurig omzet en een shot van Bo, zo komen we op een zucht van gelijk 7-8. De daaropvolgende vrije worp van Bo wordt niet omgezet, dat had de bekroning van de remonte betekent, doch een dame van VW bepaalde op vrije worp het eindresultaat, 7-9.
U16 C : Onze meisjesploeg, die het dit seizoen opneemt tegen Nederlandse tegenstrevers is
de pineut van de gehele coronaheisa. Zij zeggen af, verplaatsen de wedstrijden of annuleren
de verplaatsing naar Rijko naar latere data. Zo hebben zij slechts tot nog toe één partijtje
mogen korfballen. Maar we houden de moed erin, meidengroep!
U19 A : Vrij
U19 B : Rijko B – Neerlandia A : 5-4

Eugeen

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com