Log in

Wat hebben we nodig voor een korfbalwedstrijd?
- een veld! check dat hebben we!
- 2 korfbalpalen! check dat hebben we!
- een bal! check dat hebben we!
- 16 spelers! check dat hebben we!
- een officiële scheidsrechter? oeps die zijn er veel te weinig!

Daarom starten we binnen het korfbalnetwerk Kempen met een scheidsrechtersproject om als club ook ons steentje bij te dragen, want geen wedstrijden zonder scheidsrechters. 
De clubtoer stopt in Rijkevorsel op donderdag 21 maart en dit van 19:30 tot 21:00uur. Hier kan je ontdekken of scheidsrechter worden iets voor jou is of om je rugzakje wat voller te laden als je bij Rijko eens een jeugdwedstrijd dient te fluiten!

Vraag maar eens aan Lennert Herthogs, speler U19 en trainer U10, hoe leuk het is om officiële wedstrijden te fluiten.
Binnen Rijko krijg je alle kansen om je snel te ontwikkelen, ook als scheidsrechter!

Iedereen is die avond van harte welkom, spelers, trainers, bestuursleden, ouders, andere sportliefhebbers,....

Graag inschrijven via www.jeugdsportnetkdr.be

#togetherforrijkokorfbal#geenwedstrijdenzonderscheidsrechter

 

Voor die zekerheid hadden we de overwinning bij ASKC moeten behalen. Wij blijven, zeg wel vriend en vijand verbazen. Een alom geroemde krimi schrijver had deze wedstrijd niet beter kunnen samenvatten noch beschrijven.
Het werd een triller van formaat tot het laatste fluitsignaal. In vorige wedstrijden liet Rijko in de aanhef zich steeds van zijn beste zijde bewonderen en kwam menigmaal op voorsprong, die we dan nadien stelselmatig lieten wegebben. Vandaag een gans anders scenario, het was ASKC dat de wet dicteerde en heer en meester was inzake afwerking gedurende de 1ste speelhelft.

 

 

Kern :
ASKC – Rijko : 18-18   
ASKC res – Rijko res : 17-11   
ASKC C – Rijko C : 10-9                                   

Gewestelijke :
Meeuwen 2 – Rijko 2 : 8-18                                                                                            

Jeugd :
U19 A : Sikopi A – Rijko A : 17-19 
Vooruit wedstrijd Scaldis A – Rijko A: 18-16           
Door deze vooruitgeschoven partij op maandagavond af te werken is het doek over deze zaalcompetitie gevallen. Het verlies in de laatste partij tegen Scaldis pint Rijko vast op de derde plaats. Ik meen dat we best tevreden mogen zijn met het behaalde resultaat, alhoewel er iets meer had ingezeten, zie wedstrijden tegen Voorwaarts, dat wellicht met de oppergaai aan de haal gaat. Met het oog op doorvloeiing naar de kern heeft Rudy Robaye een stevig geheel neergezet dat oogt voor de toekomst van Rijko’s kern. Aan spelers(sters) en coach een dikke proficiat voor dit exploot.               
U19 B : KCOV – Rijko B : 5-0                                       
U16 : Voorwaarts – Rijko : 17-7                                                                                                                   
U14 A : Kwik A – Rijko A : 18-6                         
U14 B : Sikopi A – Rijko B : 15-5                                             
U14 C : Bornem – Rijko C : 17-1                                                                                                                            
U12 A : ASKC A – Rijko A : 5-5 Met het gelijkspel tegen ASKC en door het verlies van Putse hoeft Rijko de ambitie voor een kruisfinale in Herentals alsnog niet op te bergen. Rijko bezet nu de vierde plaats in de ranking, maar moet nog even optornen tegen Spartacus/NDN dat niet mag worden onderschat, 2x winst in hun laatste partijen tegen Neerlandia en Leuven. Zo een unieke gelegenheid om Rijko nogmaals in de picture te plaatsen, na de viering van sportteam U10 van het jaar, mogen we niet aan ons laten voorbijgaan. GO FOR IT!!                  
U12 B : Meeuwen – Rijko B : 6-1                                                                                           

Eugeen

Even aandacht!! Een last minute bericht dat pas binnenkwam. De U12 spelen voor de 2demaal een kruisfinale in de Bloso zaal te Herentals, omdat op de laatste speeldag Spartacus/NDN forfait geeft voor de geplande wedstrijd tegen Rijko. Daardoor eindigen we wel degelijk op de vierde plaats en zullen het moeten opnemen tegen Vobako A. Aan heel de groep en de begeleiding eveneens een dikke proficiat, mogelijk indien we een superdag kennen zit een finale er aan te komen! We duimen ervoor en suppo’s op post om deze lichting volop aan te moedigen in hun strijd naar het hoogste schavotje.         

                                                  

Na iets meer dan een week hebben we de kaap van 350 bordjes ge-evenaard. Dat betekent dat we helaas de inschrijvingen voor het spaghettifeest hebben moeten afsluiten.

Wil je toch nog graag mee komen genieten van de playbackshow, dan ben je uiteraard meer dan welkom om na het eten een glaasje te komen drinken. Vanaf 18u30 starten we met onze mini-disco waarna om 19u30 onze leden het beste van zichzelf geven tijdens de playbackshow.

Tot zaterdag 23 maart, tot op Rijko's spaghettifeest!

Voor de sfeer van de laatste thuiswedstrijd in De Valk had uitgerekend het jeugdcomité deze topnamiddag uitgetekend en geprogrammeerd. De oproep een bomvolle zaal te bevolken was niet in dove mansoren terecht gekomen. Gewoonweg een schitterend vertoon hoe de Rijko supporters zich als één Blauw-Wit legioen achter hun kernspelers schaarden. Eveneens de Vobako aanhang liet zich opmerken door in grote getallen aanwezig te zijn.  Meteen was dit de aanzet tot een burenduel op het scherp van de snede. Was men langs Rijko zijde ietwat euforisch gestemd door de zege op Verde, dan was de uitdaging van de week, dit gegeven eens 2x achter elkaar te doen, wat in de voorbije weken nog geen eens lukte. De luidruchtige aanhang langs beide zijden moest nog even geduld oefenen om de score te zien openen na pakweg 5 min. door Marie Van Den Langenbergh. Na het aftastend voorspel was het hek van de dam en ging men over tot de ware korfbalstrijd. 

Afreizen naar kopleider Hoofdklasse 1, Verde, dat doe je met klamme handjes. Optornen tegen de leider, in de hoop een degelijk resultaat neer te zetten, dan moet je rekenen op een klein wonder. Na het debacle van vorige week tegen Ganda, leek Rijko een vogel voor de kat. Doch tegen op papier betere teams kan Rijko altijd een tikkeltje meer. Met de nodige vastberadenheid stonden we aan de ingooi. En net als in voorgaande partijen opende Rijko weerom furieus, Loes Rönne opende de debatten maar kan geen vak wissel bekomen omdat er 4 korte open kansen worden gemist, Tim Baetens doet het daarop voor hoe het wel kan, 0-2. Even beent Verde bij, maar Stijn Vander Auwera zet de stip op Cedric Eelen om. Onze blitz start van de eerste 10 minuten kent een gunstig vervolg, Sander Marijnissen ontpopt zich tot de afwerker van dienst met shot, inlegger en omdraaikorf en we staan 2-7 voor. 

Uitslagen week 2 en 3 februari

Kern :
Rijko 1 – Ganda 1 : 19-23   
Rijko res – Ganda res : 16-13  
Rijko C – Ganda C : 15-9       

Gewestelijke :
Rijko 2- ATBS 2 : 13-7                                                                                                   

Jeugd :
U19 A : Rijko A – Voorwaarts B aangevuld met enkele A spelers : 12-20  Vandaag missen we Nathan die forfait dient te geven met klierkoorts. Wel recupereren we Fien en Dorien na hun examenavontuur. Dus dit oogt qua samenstelling best de moeite om de ploeg een steuntje te geven. De heenwedstrijd werd weliswaar met 11-10 verloren maar heden gaan we ervoor, zo hoorde ik voor de wedstrijd uit de Rijko monden gillen.

Helaas moet Rijko die eer laten aan tegenstander Ganda. Toch verraste Rijko iedereen door de ingesteldheid waarop het deze partij aanving. Met in het hoofd een negatieve reeks best te vermijden liet men Ganda van meet af aan merken dat er hier in hun thuiszaal rekening dient gehouden met Rijko’s thuisreputatie. Zo opende Stijn Vander Auwera gepast, Nona Luyckx, Loes Rönne, Nick Michielsen, Sander Marijnissen, Ben Van Looveren en nogmaals Nick Michielsen behielden met hun gretigheid en afwerking gedurende een 20 tal minuten het voortouw tot 7-5. Het waarom we dan vervolgens moeilijk ofte geen oplossingen meer vinden, overgaan tot zoekwerk om elkaar aan te spelen is mij een raadsel. En weer voel je de nervositeit toenemen waarvan Ganda handig gebruik maakt zich terug in de wedstrijd te knokken.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com