Log in

Hoi Clubgenoten en aanhang,

Graag wil ik langs deze weg laten weten dat we met ons Rijko-team en zeker mezelf enorm trots zijn. Wat we dit weekend gezien hebben op bezoek bij onze collega’s uit Vobako gaat me diep in mijn hart. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik er aan denk. Eerst zou ik willen beginnen met mijn grote dank te uiten aan al onze supporters die zo talrijk aanwezig waren, massaal uitgedost in onze clubkleuren. Aanwezig zijn is 1 maar hoe dan nog… Vocale steun ten top, geen seconde was het stil. Ik kan me voorstellen dat dit een ONGELOOFLIJKE boost gaf aan de spelers op het terrein. We werden dan ook nog eens getrakteerd op een topwedstrijd, eerst de ruime voorsprong, dan met achterstand de rust in, om dan af te sluiten met een inhaalbeweging om U tegen te zeggen. Jullie mogen er zeker van zijn dat jullie steun geleid heeft naar deze glansprestatie. DIKKE MERCI daarvoor!!! Als club kunnen we alleen maar blij zijn met de promotie naar de promoleague, voor de eerste keer in ons bestaan. Ook al beseffen we goed dat we nog harder gaan moeten werken, maar alle vertrouwen in ons sterk team hierin…  Dit is het werk van iedereen die helpt om van ons cluppie iets moois te maken. Van klein tot groot, van trainers nu en ex-trainers die ooit op Rijko geweest zijn. Medewerkers en vrijwilligers die voor jong en oud alles mee in goede banen proberen te leiden!!

Het feestje nadien was dan ook welverdiend, denk dat iedereen hiervan genoten heeft. Onze eigen thuishaven was verhuurd dus hadden we geregeld dat we bij onze buren van de Wauwel terecht konden, waarvoor dank. Stemt me zeer tevreden dat we hier dan ook nog eens bezoek krijgen van onze schepenen Nathalie Stoffelen en Nathalie Cuylaerts. Onze burgemeester verwachten we op ons volgende kampioensfeestje ;-). Alsook gezichten met een verleden bij Rijko die hier toch aanwezig wilden zijn, TOP.

Hiervoor ben ik al 30 jaar lang met veel liefde en plezier mijn vrije tijd in deze prachtige club aan het steken.

Sportieve groeten

Een FIERE voorzitter

Kurt

 

 

Beste leden, ouders,

Zijn je korfbalspullen te klein en nog in goede staat of ben je op zoek naar korfbalmateriaal vanaf nu kan je ze aanbieden/vragen via Rijkoophoekje op facebook.
Klik op volgende link en vraag om lid te worden van de groep : https://www.facebook.com/groups/906422373380996

Zo dragen we als club weer een klein steentje bij aan een duurzame maatschappij door hergebruik van bestaande kledij/materialen.

Sportieve korfbalgroeten

 

Beste Rijko sympathisanten,

RIJKO 2.0 kijkt verder dan ver en daar horen jullie bij.
Via onze gloednieuwe IDEEËNBUS kunnen jullie met een geweldig idee op de proppen komen of aangeven op welk gebied RIJKO nog sterker kan worden.
Jullie ideeën doorgeven kan zowel digitaal als op papier!
Via www.rijko-korfbal.be kan je de link vinden om je idee te posten of om jullie opbouwende kritiek uit te proesten of de IDEEËNBUS kan je ook terug vinden in ons clublokaal, dit wanneer we terug buiten kunnen spelen. 
Dus laat je stem horen en laat weten wat jullie van RIJKO denken en/of waar jullie kansen zien om Rijko nog sterker te maken!

Maandelijks zullen we een overzicht publiceren van jullie bijdragen en in gesprek gaan met de bedenker(s)/inzender(s) van de ideeën en/of berichten. Zo blijven jullie op de hoogte van al de bijdragen die van een idee uitgroeien tot een prachtige versterking van ONZE CLUB!

RIJKO, laat van je horen!!!! 
#togetherforrijkokorfbal

Rijko A – Appels A : 25-21                                                                                                                     

Aanval : Stijn (-) – Tim (-) – Axelle (6) – Kato (3)                                                                                  
Verdediging : Ben (9) – Cedric (-) – Jesse (3 + 1stip) – Dorthe (2)                                                          
Vervangingen : Nathan – Nick – Janne S (1stip) – Lennert (-)                                                          

Best dat we die late inhaalwedstrijd vrijdagavond tegen Spartacus even uitgommen en ons volledig gaan concentreren op de laatste thuiswedstrijd van onze fanions tegen de laatste van de reeks en nog steeds puntenloos. Op papier zou ons ongenaakbaar team in eigen thuishaven deze klus nog wel snel kunnen klaren. Maar toch moeten we waakzaam blijven en op onze hoede zijn voor de kleintjes in de ranking! Elke week bij het bekijken van de uitslagen valt er elke week wel een verrassende uitslag te noteren. Aldus gewaarschuwd  aan concentratie en focus  van onze fanions, is er bij aanvang van deze partij geen gebrek. Het zal dus kwestie zijn ons niet te laten verrassen door voornamelijk hun schotgrage heren en er zelf op de juiste momenten eentje zien binnen te prikken. Ik fronste de wenkbrauwen  bij het aanschouwen van de ploegopstelling die zou starten. Geen Sander (vakantie), geen Nick en geen Lennert bij aanvang tussen de lijnen, dat scheelde sowieso reeds een slok op de borrel. Toch gaan we een hoopvol resultaat tegemoet ziende met weerom voornamelijk onze fenomenale girls in een hoofdrol wat later gedurende de ganse partij zou blijken. Axelle leidt de dans in, Ben neemt over met twee stuks en nogmaals Axelle zet de 4-2 op het bord. Vervolgens doen Jesse, Kato, Ben en Dorthe hun duit in het zakje, 8-4. Zijn we nu gelanceerd om een megascore neer te zetten? Neen, omdat de heren van Appels in een schotvaardige dag verkeren en keer op keer binnen prikken. Hun scorezucht wordt op de juiste momenten onderbroken door onze dametjes die op reguliere tijdstippen hen een halt toe roepen, Axelle 2x, Dorthe, stip op Jesse en Ben markeren de iet wat geruststellende 13-7. Echter Appels legt er zich niet bij neer en scoort op simplistische wijze tegen tot 14-11 aan de rust.

Zaterdag 19 februari mochten onze recreanten thuis aantreden tegen AKC-Luma.

Om onze trots opnieuw te verdedigen stonden op het plein: Tinne, Grietje, Heid, Griet, Liesbeth, Brenda, Tom, Dirk, Marc en Caine.

Johan Kums was scheidsrechter van dienst.

Rijko begint gretig aan de wedstrijd en kan vrijwel onmiddellijk een 1e kans wagen. Deze bal ging naast, maar de trend was gezet.

In de 3e minuut is er een mooi shot van Tom, maar de bal rolt terug uit de korf. Rijko bleef mooi samen spelen en deed wat op training was geleerd. De kansen voor Rijko stapelen zich op, maar de bal gaat niet binnen.

Onze verdediging doet wat moet en kan voorkomen dat AKC-Luma scoort. Ook bij hen rolt de bal terug uit de korf…. We beginnen al te vermoeden dat een grapjas folie over de korven heeft gedaan.

Na 18 minuten spelen en vele kansen verder kan Tom eindelijk de zeer verdiende 1-0 op het scorebord zetten met een mooi shot. De trend is gebroken en Rijko voelt zich sterk! Enkele minuten laten wordt de inzet beloond met een 2e korf. Opnieuw Tom met een shot: 2-0. Als dan 2 minuten later Caine de 3-0 in de korf legt moet de tegenstander zich ongetwijfeld beginnen afvragen hoe dit team zo sterk is geworden. Trainen, samenspel en wedstrijdritme zijn de codewoorden. Met deze cijfers gaan we rusten.

Ook in de 2e helft neemt Rijko een goede start, maar AKC-Luma krijgt wat meer ruimte waardoor ook zij een aantal kansen krijgen. Deze kansen worden niet verzilverd. Marc kan de 4-0 op ’t bord zetten met een ver shot en ook Heidi vindt de korf en maakt er 5-0 van. AKC-Luma laat echter het hoofd niet hangen en blijft proberen om ons sterkte team uit balans te brengen. Met een doorloper kunnen ze de 0 van het scorebord halen en wordt het 5-1. Dit is tevens de eindscore.

We zagen een mooie wedstrijd met kansen voor beide teams. Rijko wist meer kansen te creëren EN om te zetten in winst!

Op naar de volgende wedstrijd.

Bedankt aan Johan om te komen fluiten, Caine om onze heren aan te vullen en AKC-Luma voor de fijne wedstijd.

 

Nathasja

 

 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com