Bij de loting werd er al een zware dobber geloot voor de eerste speelronde : het gerenomeerde Boeckenberg werd de gastheer voor de eerste wedstrijd voor onze kleppers.

Doordat Rudi afscheid heeft genomen van het trainersschap stond er met Ferry en Stefanie een duo klaar om deze groep tot het uiterste te drijven.

De veel kleinere thuisploeg begon evenwichtig met veel beweging en afwisseling waardoor dit Rijko waakzaam en zeer scherp diende te beginnen.

Na een 10 tal minuten waar de verdediging duidelijk in beide vakken de bovenhand had , kwam Rijko stilletjesaan onder stoom. Alleen de afwerking bleef uit waardoor de thuisploeg erin geloofde .

De 1-0 werd na de studieronde gemaakt , een signaal voor Rijko om tegen te prikken . Een vervelende situatie enkele minuten na de eerste score : hun zeer goed spelende dame wou een bal van Kaat V onderscheppen maar door het overenthousiasme sloeg ze haar enkel om en einde wedstrijd. We wensen deze dame een spoedig herstel toe!!!! Na enkele wervelende aanvallen kwam eindelijk de gelijkmaker op het bord: De bedrijvige Willem scoorde na een snelle aanval met een knap shot. Boeckenberg reageert vrijwel direct en bewees hun efficientie :na een vrijworp stond de 2-1 op het bord.

Rijko ,fysiek meer dan ok, bleef pushen en de thuisploeg moest de verdiende 2-2 stand toestaan. De supporters kregen een pittige maar faire wedstijd te zien met 2 totaal verschillende spelstijlen, een leuk schouwspel!!!

Na een miscommunicatie en dom balverlies was het alweer de thuisploeg die op voorsprong kwam ,maar net zoals het scoreverloop van deze eerste helft werd er gescoord door kapitein Willem, de kerel waar de thuisploeg geen raad mee wist!!

De 4-4 ruststand  werd bereikt, een uitslag waar vooral Boeckenberg meer dan tevreden mag zijn.

De korfbalarme periode is voorbij alsook een rits oefenpartijen die we de voorbije weken afwerkten, weliswaar met ups en downs, ter voorbereiding van de competitiestart vandaag. Benieuwd en uitkijkend hoe ons vernieuwd kernteam zich zal profileren tegen het doorgaans moeilijk te bespelen Hoboken2000/Mercurius. Blijft Rijko’s thuisreputatie nogmaals met glans overeind?  Nu het voor de knikkers gaat, een schril verschil met oefenpartijen, tekende iedereen present om er overtuigend tegen aan te gaan. Samen met de in grote getale aanwezige supporters zagen we onze fanions een veelbelovende start nemen.

Een domper bij vertrek, we moesten Ben Van Looveren achterlaten wegens blessure.  Hopelijk niet van te ernstige aard en vlug beterschap toegewenst, want we hebben je nodig, man! Vervolgens naar het wedstrijdgebeuren toeleven, benieuwd hoeverre die Nederlandse vogeltjes gebekt zijn. Verrassing en prettig weerziens bij aankomst, de coach van de tegenpartij is niemand minder dan Rob Van Puyvelde (oud gediende bij Rijko), die vanaf dit seizoen Adrie Van Bavel opvolgt (terug naar Sikopi). We gaan de ze oefenpartij afwerken in drie gedeelten van telkens 25min. Rijko leidt meteen de dans en opent gezwind naar 2-5, via Nick Michielsen 2x en trefzekere Kato 3x.

Ons tweede grens overschrijdend uitstapje nu richting PSV Eindhoven bracht niet wat was verhoopt. De bemoedigende partij met een comfortzege en bijwijlen oogstrelende korfbal acties tegen Scheldevogels kreeg vandaag geen vervolg. Een fors PSV riep Rijko A een halt toe in het opbouwproces. De trein denderde niet voort zoals voorheen, stokte herhaaldelijk onderweg om uiteindelijk teleurgesteld de terugweg huiswaarts Rijkevorsel aan te vatten. In het team van PSV zat meer vitaliteit en dat moesten we tijdens de eerste spelfases reeds ervaren en ondergaan. Onze heren kregen moeilijk grip en controle over de torens van PSV. Vlug keken we op een achterstand van 5-1 neer, enkel Kato Brosens had de weg naar de korf gevonden. We herstelden beetje bij beetje het evenwicht en we hoopten onze scherpte te hervinden. Kato Brosens 2x, Axelle Fransen, Jesse Peeters brachten Rijko naar de rust toe naderbij, 8-5. Ondertussen hadden we een strafworp gemist en kregen de shots van Nick Michielsen niet de juiste waarde toegekend.