Log in

Rijko Kern :

Ganda A – Rijko A : uitgesteld                 
Ganda B – Rijko B : uitgesteld                   
Ganda C – Rijko C : uitgesteld                                                                                                             

De hardnekkigheid van het coronavirus ontziet nu ook niet langer de korfbalcompetitie. Vele afgelastingen zijn op heden een feit en gans Rijko schudt mee warend het hoofd bij zoveel onmacht. Tot nader order amper of geen wedstrijden meer om het risico op besmetting te beperken, dus moet ook het korfbal offers brengen. Als zoethoudertje is er vandaag alsnog de Ronde van Vlaanderen, die ons gezellig thuis kan entertainen. Intussen wordt er bang af gewacht wat het zal worden naar volgend weekend toe.                                                                  

Jeugd : Toch werden er nog enkele midweek wedstrijden en eveneens op zaterdag enkele jeugdconfrontaties afgewerkt. Ziehier navolgend de uitslagen.                                                 

U16 A : Boeckenberg A – Rijko A : 8-3                                                                    
U16 B : Vobako A – Rijko B : uitgesteld                                                                                                                                         
U14 A : Floriant A – Rijko A : 4-4                                                       
U16 A : Rijko A – Ago Aalst A : 5-0   (volgens site van KBKB)                                                                              
U16 B : Rijko B – Sikopi A : 6-8                                                                                                          
U16 C : Rijko C – Bladella B1 : gecanceld                                                                                                  
U14 A : Rijko A – Ago Aalst A : 5-0 (volgens site KBKB)                                                                    
U14 B : Rijko B – Lubko A : uitgesteld                                                                                                
U12 A : Vobako B – Rijko A : 6-3                       
U12 B : Temse A - Rijko B : 6 - 3 (oefenwedstrijd)                                                      
U12 C : Rijko C – Boechout A : 2-6                                                                                                                        
U12 D : Rijko D – Ganda B : 9-6                                                                                                          
U19 A : vrij                                                            
Rijko U19 B : ATBS A – Rijko B : uitgesteld                           Eugeen         

                

Met de kortste verplaatsing trokken onze favorieten naar het nabijgelegen Vobako. Lekker vroeg om 10 uur waardoor het fris aan de vis aanvoelde. Helaas zonder onze Siem , onrechtstreeks geveld door Corona. Met 4 heren en 6 dames gingen we de strijd aan tegen onze ’ eeuwige  rivalen’ uit Lichtaart.

Rijko begon het beste aan de wedstrijd en toonde in de aanvangsfase meer lef en oogde scherp. Verschillende kansen werden bijeen gespeeld, helaas was de afwerking niet top zodat we het overwicht niet konden verzilveren in een voorsprong. Het was echter de thuisploeg die bij een schaarse aanval op voorsprong kwam door een shot. De thuisploeg kreeg kort daarna zelfs de kans om uit te lopen maar mistte de stip helaas… Rijko  liet de kopkes zeker niet hangen  en bleef vinnig en goed samenspelen. Toen Floor een mooie aanval afrondde met een even knap shot , zagen we niets dan lachende gezichten op het veld. Bij de vakwissel leek het alsof Rijko vleugels kreeg : Sander ( Vleugels) scoorde de 1-2 en Arne legde de ruststand vast na een bommetje van verre afstand . Een mooie en zeer degelijke helft werd getoond waardoor coach Vanessa terecht onze helden beloonde met positieve woorden. 

Een vrijdagwedstrijd naar Merelbeke : er zijn wel leukere verplaatsingen….Met een ritje van meer dan een uur los door Antwerpen kwamen we toe aan het prachtige complex van de tegenstander. Gezien de huidige ranking mocht dit geen probleem opleveren voor onze getalenteerde korfballers. Het spreekwoord van het vel van de beer…… dat was tot vandaag nog niet gekend blijkbaar… Rijko , zonder Wouter , Jins en Kaat begon dus niet op volle oorlogssterkte waardoor de andere spelers / speelsters meer speelgelegenheid kregen. De thuisploeg begon vrank en vrij aan de wedstrijd en kwam na een zwakke start van Rijko op een 1-0 voorsprong. Snel bleek dat het verwachte niveau niet op de mat werd gebracht. Met slordig spel , weinig variatie en zwakke passing leek het alsof iedereen moe was van een lange week. Ward was effe bij de pinken en rondde na een steal de 1-1 mooi af.  We kwamen zelfs op voorsprong na een intuitie van Daan: op vrijworp van Lies korfde hij meteen de 1-2 binnen. Een zelden hoogtepuntje van de roemloze avond. Floriant bleef geloven in een stunt en korfde zowaar de 2-2 binnen, tevens de ruststand. Zwak , zwakker , zwakst, zo kon je de eerste helft omschrijven!!!!

Coach Thomas van merkbaar teleurgesteld en eistte meer inzet, grinta en durf in het spel.

Zo gezegd , zo gedaan? Niet dus: het spelpeil zakte sneller dan de temperatuur. Het ene boven nul, het andere er diep onder… Floriant bepaalde zelfs met tijden het tempo en kwam niet eens onverdiend op voorsprong waarop de bedrijvige Chiel op zijn gekende wijze de 3-3 korfde. Direct hierna lukte de thuisploeg de 4-3 voorsprong waar Daan de 4-4 eindstand korfde.

Voila , meer kan men niet over deze wedstrijd zeggen.

Hopelijk volgende week nog een wedstrijd tegen Ganda , al is dat in deze periode geen zekerheid.

Supporters Coraonaproof op post.

 

Een vrijwillige reporter

Zaterdag 10/10/2020
Marc, Andries, Brenda, Heidi, Dirk, Kris, Luna, Leen, Thomas, Liesbeth, Lindsy

Onze recreanten mochten na vele trainingen hun blauwe broekje en witte sokken nog eens van onder het stof halen om te matchen. Ein-de-lijk! Dat het enthousiasme groot is, is met de trainingen al gebleken. Ons recreanten-team is namelijk niet van onze Rijko-velden weg te slaan en traint nu ook tweewekelijks op dinsdag, bovenop hun wekelijkse training op donderdag. Heel tof om te zien dat deze groep (serieus uitgebreid trouwens de laatste jaren, mede dankzij het ouderkorfbal) er zo voor gaat en wil bijleren.

Maar hun eerste wedstrijd van het seizoen dus, op het veld van KCOV.  De eerste helft trok KCOV het spel naar zich toe en moesten onze recreanten soms nog wat wennen aan het matchritme. Dat is toch altijd nog wat anders dan onderling een wedstrijd spelen op de training. KCOV kwam met een shot 1-0 voor, Andries kon met een korte kans 1-1 gelijk maken, na een goede onderschepping van Marc tijdens het uitverdedigen. Rijko kon nog wel kansen creëren, maar gaf veel ballen weg door passen die niet aankwamen. Scoren zat er jammer genoeg in de eerste helft niet meer in. KCOV kon nog wel scoren, waardoor de ruststand 4-1 was.

Na het water en peptalk van spelend coach Thomas, ging Rijko in de tweede helft weer vol aan de bak. In verdediging hadden ze KCOV beter in de tang, in aanval vonden onze recreanten elkaar beter en beter. Andries kon 4-2 maken met een mooie doorloper en Leen maakte er 4-3 van, ook met een zeer goed uitgevoerde doorloper. De laatste minuten waren spannend. KCOV gaf zich niet gewonnen, maar kwam niet onder de druk van Rijko onderuit. Iedereen voelde dat een 4de korf voor ons team in de lucht hing en een gelijkspel zou een correcte eindstand zijn, heel de match in acht genomen. Eén minuutje voor het eindsignaal prikte Thomas de verdiende gelijkmaker binnen met een korte kans.

4-4 eindstand, toffe match, faire uitslag. Iedereen content.

Korfballen ten tijde van corona : het slaat met momenten nergens op... Doordat Rijko  Marthe en Kaat V moest missen ( niet besmet door het akelige beestje maar vernoemd onder laag risico volgens het school ) trok Rijko met slechts 5 ipv 7 dames naar favoriet Boeckenberg. De thuisploeg leek wel compleet te kunnen spelen waardoor de ‘ normale’ verhouding net iets minder normaal werd. Echter , week na week laat dit Rijko zien dat de curve ( net als…) stijgende is.  Op de mooie eigen accommodatie startten onze leeuwen vol overtuiging en veel goede moed aan de match. De bovenhand tegen deze (figuurlijke ) korfbalgrootmacht werd dus overtuigend genomen door Rijko.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com