Log in

Ook dit jaar kan U weer onze overheerlijke truffels aanschaffen tegen de feestdagen. De levering is voorzien tegen de feestdagen.
Niemand gehoord of gezien, ook via www.rijko-korfbal.be hebben we een bestelformulier voorzien. Klik op de link rechts bij evenementen
en U kan uw bestelling plaatsen.

Rijko dank U bij deze weer van harte voor uw steun.

Na 4 wedstrijden had Rijko A nog geen overwinning kunnen optekenen. Zou het vandaag tegen het eveneens puntenloze ASKC wel lukken? Het begin van de wedstrijd laat alvast het beste blijken. Na een 5-tal minuten staat er een droge 0-3 op het bord. Doelpunten van Dorthe op vrijworp, schot van Kato en Stijn. ASKC kan hierna een strafworp omzetten en komt hierdoor ook op het scorebord. Kato moet noodgedwongen ziek vervangen worden en Ben maakt nog de 1-4, maar dan heeft Rijko hun wekelijks dipje qua afwerking. Kansen worden voldoende gecreëerd, maar de bal wil niet of nauwelijks door de mand zodat ASKC uitloopt naar 9-5, doelpunt nogmaals van Ben (en niet zijn laatste van de middag). Hier gaan bijna 18 minuten over waarin we maar 1 maal scoren. Het verschil van 4 doelpunten blijft tot aan de rust staan. 11-7. Scores van Stijn en Dorthe.
Rijko start de 2de helft aan vol goede moed. Verdediging iets agressiever. Het eerste doelpunt komt van ASKC. Nadien scoort Sander een strafworp voor 12-8. Wat Rijko ook probeert het doelpunt wil niet vallen. Het team uit Schoten loopt uit naar maximum voorsprong van 17-11. Doelpunten allen van Ben. Ben neemt ook nog de 17-12 voor zijn rekening. Nadien scoort ASKC nog 1 maal, waarna Tim ook nog 2 x weet te scoren. 
Rijko zit in een periode waarin het niet wil lukken. Maar het geloof moet blijven. Deze groep heeft het potentieel om van elke ploeg in deze reeks te winnen. Blijven geloven en hard werken en dit zal snel veranderen.
Rijko let’s go. 
 
De reserven van Rijko hebben hun wedstrijd winnend kunnen afsluiten met 10–11. Wedstrijd met 2 gezichten. Rijko speelt ASKC de eerste helft toch wel van het plein met een ruime voorsprong tot gevolg. 2de helft valt dit ook volledig stil waardoor het op het einde nog heel spannend werd. 
Rijko B staat toch maar mooi te pronken met 8 op 10. Knap!
 

Koud, koud ,koud…..
Op het vernieuwde kunstgrasveld in het verre Merelbeke bekampten onze youngsters Floriant.
Deze wedstrijd werd het liefst gewonnen om bovenaan te blijven meedraaien en bijgevolg de zaal in te duiken bij de top 8.
Rijko had de boodschap begrepen en startte snedig aan de wedstrijd: felheid, veel druk, snel spel en vele rebounds… Dit was iets anders dan woensdag!!
Rijko liep snel uit tot 0-2 via een shot van Kaat en een vrijworp door diezelfde Kaat.
Wat Kaat kan , kan ik ook dacht Lenne :de 0-3 en 0-4 kwamen op naam van onze captain via 2 shotjes.
Matthijs wou niet onderdoen en scoorde 1x voor en 1x na rust op doorloper.
Na de koffie  Pam en Jasper in de plaats van Marie en Daan.
Zij lieten zich positief opmerken door direct enkele kansen te creeren, helaas zonder succes.
Naarmate de wedstrijd vorderde, zakte het spel iets maar met deze tussenstand  is dit niet meer dan normaal . Lenne rondde de wedstrijd af met nog 2 korven: 0-7 op doorloper en 0-8 op stip.
De uitslag liet het niet vermoeden, maar de stugge thuisploeg gaf de klasserijkere bezoekers meer weerwerk dan gedacht.
Positief is dat de tegenstander niet kon scoren, dit is geen alledaags gegeven in korfbal.

Een dikke pluim voor deze ploeg : verdedigend, maar ook aanvallend :er  werden  betere keuzes gemaakt dan voorgaande wedstrijden. Volgende week woensdag in Sikopi voor de beker: iedereen zal top moeten zijn om deze lastige klip te kunnen omzeilen..

Supporters op post !!!

 

 Een vrijwillige reporter

A :Jo (1), Stijn (2), Luna, Lobke (2)

V : Tiemen (2), Jonas (2), Kaat (1), Lotte/Sita

Onze eerste bekerwedstrijd brengt ons naar het Rivierenhof om AKC partij te geven op hun nieuwe kunstgrasvelden. Heel de dag regen en veel wind waren niet de beste ingredienten om aan deze partij te starten, we missen Willem en Xander door blessure en Jinte die op watersportstage is.

Met medewerken van de scheidsrechter en de coach van AKC kunnen we vroeger starten zodat het hopelijk zo lang mogelijk droog blijft en we ons spelen kunnen opleggen. In de eerste 10 minuten tasten beide ploegen wat af en is het kijken waar we AKC het meeste pijn kunnen doen. Stijn zet op strafworp de 0-1 op het scoreboard. In de volgende aanval van AKC krijgen we onmidelijk een korte kans tegen voor 1-1. Daarna komt het vak van Tiemen in aanval en gaan  we snel naar 1-3 met korte kansen van Jonas en Kaat. Top dat we deze vlotter beginnen te scoren! Lobke brengt ons naar een comfortabele 1-5 met ook een korte kans en een inloper. Net voor rust schiet Tiemen ons al richting kwartfinale, zo gaan we rusten bij 1-6.

Tijdens de rust hebben we het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld is, maar er werd toch gewaarschuuwd om het trotse AKC niet te onderschatten bij het begin van de tweede helft. AKC komt dan ook gemotiveerd uit de kleedkamer en zo gaat het  snel naar 3-6. Na een time-out hernemen we ons spel van de eerste heflt en geeft Jo ons wat meer  ademruimte met een inloper voor 3-7. Jonas kan de 3-8 binnenleggen na slecht verdedigen van AKC en zo staat er weer een comfortable 5-puntenkloof op het scoreboard. Sita wordt foutief afgesopt, Tiemen zet de strafworp om voor 3-9. Stijn legt nummer 10 door de korf op strafworp en zo winnen we deze wedstrijd vrij vlot en kunnen we ons opmaken voor de kwartfinale thuis tegen Leuven. Knappe prestatie TEAM!

A: Tiemen (2), Jonas (3), Kaat (1), Lotte/Luna

V: Jo (1), Stijn (3), Lobke (2), Jinte (2)

Na onze bekeroverwinning op AKC en 3/3 in de competitie wacht ons Floriant. We starten fantastisch aan deze partij met korte kansen van Jinte, Lobke en Jonas staan we al snel 0-3 voor. Kaat schiet ons naar 0-4. Jo scoort ook een korte kans en we stomen door naar 0-5. Floriant hapt naar adem en Rijko speelt mooi en fris korfbal zoekt veel kansen rond de korf. Daarna volgt een klein schotfestival van Jinte, Tiemen, Jonas en Stijn. Rusten doen we zo bij 0-9.

 

Net als woensdag op AKC is onze eerste helft prima en beginnen we elkaar beter en vlotter te vinden met als resultaat veel geode en tweede kansen. Deze werken we week na week beter af. Top!

 

In de tweede helft laten we Floriant (misschien iets te veel) meespelen, en maken we het onszelf wat moeilijk. Jonas, Tiemen en Stijn scoren weer uit korte kansen en lopen we verder uit naar 2-12. Stijn en Lobke scoren nog twee inlopers en zo sluiten we onze verplaatsing naar Floriant af op 4-14. Jammer dat we in de tweede helft 3 strafworpen missen, anders had de score nog verder kunnen oplopen. Het belangrijkste is dat we allemaal goede kansen nemen en elkaar ook het scoren gunnen, zo kunnen we als ploeg alleen maar verder groeien. Knap dat we vandaag met 7 verschillende spellers scoren en onze korte kansen met een hoog percentage afwerken.

Oktobermaand :dikke truienmaand….

Zomerse temperaturen zitten er duidelijk niet meer in, het is stilletjesaan aftellen naar de zaalcompetitie.

Rijko had vertrouwen getankt na de deugddoende en verdiende eerste winstpartij vorige week.

Dit was te merken aan hun start: mooi samenspel gecombineerd met agressiviteit en doelgerichte kansen, mooi om te zien.

De snelle start werd snel duidelijk op het scorebord met een 3 – 0 voorsprong na 2 shotjes van Nore en een shot van Jelte.

De stevige bezoekers waren even van hun melk maar beten fel van zich af. Het spel werd evenwichtiger en  beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. De bezoekers zetten met een tussensprint de 3-3 op het bord: nu leek de thuisploeg even wat aangeslagen……

Jins maakte de 4-3 knap door een aanval af te ronden met een mooie doorloper. Rusten deden we evenwel met de 4-4 op doorloper van de bezoekers.

Supporters en trainers waren tevreden over deze mooie eerste helft waarin er zeer mooi korfbal op de mat werd vertoond. Op naar meer dus…. Doordat beide ploegen elkaars evenknie waren , was de spanning te snijden….de bezoekers misten zelfs op korte tijd 2 stippen waardoor deze wedstrijd ongemeen spannend werd tot het laatste fluitsignaal. In de allerlaatste minuut besliste Eline met een shot deze wedstrijd: wat een apotheose!!!! Vreugde in het thuiskamp, verdriet bij de bezoekers: het had evengoed andersom kunnen zijn.

Deze groep verdiend een echte pluim na winst in deze spannende wedstrijd….strijden tot de laatste seconde werd beloond.  Knap gedaan!!! Nu woensdag in de beker tegen Putse: supporters op post!!

Een vrijwillige reporter

Na de gemiste competitiestart hopen we allemaal deze week de puntjes op de i te kunnen zetten en
de eerste broodnodige punten thuis te kunnen houden. Kunnen onze fanions deze week mooi,
gevarieerd en vooral efficiënt en doelgericht korfbal op de mat brengen en dit een hele match
doortrekken? Geen gemakkelijke klus, aangezien de onverslagen leider ,Hoboken/Mercurius, op
bezoek komt. Zij scoren gemiddeld 24 korven de voorbije 3 matchen, we weten dus wat ons te doen
staat: focus in verdediging! De laatste jaren staat het duel Rijko – Hoboken/Mercurius garant voor
een stevige, spannende partij waarbij beide ploegen zich niet aan de kant laten zetten. Wordt het
weer een duel op het scherpst van de snee?
Hoboken/Mercurius laat meteen zien waarom zij op plaats 1 in de reeks staan en loopt uit tot 1-5.
Enkel Kato kan tegen scoren met een shot. Met een time-out probeert coach Bjorn Van Acker zijn
troepen bij te sturen, maar de gecreëerde kansen worden jammer genoeg niet afgewerkt. Rijko balt
mee, komt zelfs geregeld onder de druk van Hoboken/Mercurius uit, maar heeft geen rebound
overwicht en kan de kansen niet afwerken. De weersomstandigheden waren verre van ideaal, veel
wind en regen, maar toch scoort Hoboken/Mercurius nog 4 shots. Loes pikt enkel haar korfje nog
mee met een shot en zo gaan we de rust in met een 2-9 achterstand.
Kan de rust soelaas brengen? Korfballend is het niet slecht, verdedigend is het niet slecht, maar er
worden te veel duels verloren, zijn soms te laks om die afvallende bal voor ons te winnen en de
afwerking blijft achter.
De tweede helft kunnen we meer weerwerk bieden en moet Hoboken/Mercurius hard werken om
een korf te kunnen maken. Zelf vinden we ook de korf en zo gaan we naar 5-11 via een korte kans
van Glenn, een shot van Loes en een korte kans van Ben. De wil om de bal te hebben is er, waardoor
er ook meer risico’s genomen worden en fouten gemaakt worden. Hier profiteert
Hoboken/Mercurius van en hun voorsprong komt nooit in gevaar. Voor Rijko scoort Nick nog een
shot en Loes nog een korte kans. Eindstand: 7-15
Hoewel de eindstand het niet doet vermoeden, hebben onze fanions zich zeker niet volledig laten
wegspelen. De volgende weken worden cruciaal om de laatste plaats te vermijden, beginnend met
het duel tegen ASKC zondag. Komaan fanions, komaan Rijko, yes we can!

Vanaf november laten we het herfstweer achter en trekken we de zaal in om trainingen af te werken.
Gezien het steeds stijgend aantal leden steeds weer een huzarenstukje om de agenda's van trainers(werk en zelf trainen), beschikbare zalen en
afstand tot trainingszalen (liefst zoveel als mogelijk te Rijkevorsel) in elkaar te puzzelen. We zijn er ons van bewust dat niet voor iedereen de trainingsuren het meest ideale zullen zijn, maar vragen
toch enig begrip voor de puzzel die steeds gelegd dient te worden. 
Nog even aandacht voor volgende zaken :
- U10 zal voor de trainingen in de Kuiperij verdeeld worden in 2 groepen, trainers zullen deze groepen nog communiceren
- U14B, er zijn in De Valk tijdens de zaalperiode 2 MOEV (sport op school) activiteiten, de trainingen zullen dan verplaatst worden naar De Vito in Hoogstraten op donderdag
- tijdens vakantieperiodes is het mogelijk dat er een aantal trainingen in Hoogstraten verplaatst worden naar zalen in Rijkevorsel omdat badminton en Dans Maar dan
minder activiteiten hebben
- trainingen tijdens de examenperiode zullen afgestemd worden met de desbetreffende trainers

Sportieve korfbalgroeten

Sportieve cel
Rijko

Gedaan met de zomer , welkom herfst….

Den derby: de inzet was eerste plaats en een kleine stap richting top 8…

De wedstrijd begon gelijkopgaand en al snel werd duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn. Rijko had licht overwicht in de aanvangsfase maar scoren lukte niet, de bezoekers daarentegen zetten de 0-1 op het bord na hun eerste aanval. Kort hierna maakte Simon mooi gelijk op doorloper na een snelle aanval. De Rijko trein leek vertrokken…Vele kansen werden genomen , druk van onze verdedigers op hun aanvallers, zo hoort het spelletje gespeeld te worden.

Echter, de bezoekers waren enorm effecient in hun afwerking en liepen verrassend uit naar een 1-5 alvorens Loris met een korte kans kon tegenscoren. De kopjes gingen eventjes naar beneden, ondanks het mooie spel dat werd geleverd voor de rust. Coach Rudi was ook lichtjes aangedaan na het zien van de efficientie van de bezoekers maar pepte de spelers op om terug te knokken: in korfbal kan alles snel keren….

De thuisploeg nam de peptalk met zich mee op het veld en begon indrukwekkend aan de tweede helft: agressief, snel spel , rebounds, veel variatie in het spel: deze fighting-spirit wou de coach zien.

Marthe prikte op korte kans de 3-5 binnen en Kaat bracht de achterstand terug tot 1 na een mooi shot.

Coach, supporters en spelers begonnen er meer en meer in te geloven. .De bezoekers waren totaal overrompeld en wisten van geen hout pijlen meer te maken!! Nadat Simon ( sterke match) de gelijkmaker met een ver shot maakte, was de spanning te snijden rond op en naast het veld . De thuisploeg bleef de bezoekers overrompelen met snelle en gevarieerde aanvallen en uiteindelijk prikte Marthe met een mooi shot de verrassende maar dik verdiende voorsprong binnen. Met nog 5 minuten te gaan werden de zenuwen serieus op de proef gesteld maar Rijko behield zijn kalmte en trok de overwinning naar zich toe!!

Opmerkelijk was dat het steeds vlot scorende Vobako de tweede helft geen korf kon maken: chapeau voor de thuisverdediging!!

Fiere coach en supporters bedankten alle spelers van Rijko met een verdiend applaus: wat een vechtlust en karakter allemaal niet kan doen… Rijko doet zo een gouden zaak richting top 8 maar met nog enkele lastige wedstrijden voor de boeg is de strijd hierom nog lang niet gestreden!!!

Een vermelding en woord van dank gaat hier ook uit naar Dierik Schrijvers voor de bijdrage / sponsoring van de verzorgingstas voor deze U14’ers.

Een vrijwillige reporter

Welkom herfst, bye bye zomer…

Effe wennen : opwarmen en spelen in de met tijden stromende regenen harde wind, dit hoort er ook bij…

Onze meiden hadden er direct zin in en begonnen snel van start. Imke scoort snel met een mooi shot en Fien Vervoort verdubbelde de score met een mooie aanval afgerond met een doorloper.

Floriant schrok hier eventjes van maar begon het evenwicht te herstellen.

Het spel ging gelijkopgaand met kansen aan beide kanten. Rijko kon dit tempo echter niet volhouden en de bezoekers kwamen voor rust nog langszij met een doorloper en een shot.

Door de hevige regenval en harde wind werd het spel iets minder maar beide ploegen bleven het beste van zichzelf geven. Onze meiden waren knap de evenknie van Floriant, dat met 4 jongens en 4 meisjes deze wedstrijd speelde tegenover onze 8 dames.  Blijven kansen nemen is de boodschap en Fien Verhoeven lukte de 3-2 met een shot. Onze youngsters bleven werken voor elke bal en deden hun uiterste best: knap om te zien en leuk voor de coaches!!! De bezoekers scoorden de 3-3 , een terechte stand. Beide ploegen kregen nog enkele kansen maar er werd niet meer gescoord.

Een mooi gelijkspel van deze ploeg die na de pandoering van vorige week een knappe prestatie op het ( kunst) gras liet zien. Volgende week vol goede moed naar de volgende wedstrijd!!

Een vrijwillige reporter

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com