Log in

We zijn het korfbalseizoen gestart met 25 U12’jes. Lastig aantal om te verdelen… Te weinig om 3 ploegen te maken, zeker omdat we al moesten starten met enkele gekwetsten. Te veel om goed te zijn voor 2 ploegen, maar het kon toen niet anders. Omwille van dit grote aantal kiezen we er dan ook voor om 6 dames en 6 heren te selecteren voor U12A. Visie van de club is om in A-reeksen te streven naar 10 spelers, maar dan staan 15 spelers in U12B en dat is ook niet eerlijk. Dus 12 spelers in U12A en 13 spelers in U12B.

Als trainers vinden we alle spelers even belangrijk en geven we ze graag allemaal evenveel kansen. Dat wil zeggen dat we ze graag 2 keer per week zien verschijnen op training. We kiezen er voor om 1 keer per week met de ganse groep samen te trainen en 1 keer per week per ploeg. Op die manier kan iedereen van iedereen leren en is er toch ook ruimte om specifieke zaken in te oefenen die we in wedstrijden willen zien terug komen, ieder op zijn niveau.   
Ook voor de wedstrijden houden we deze visie aan! We laten iedereen evenveel spelen! Dat wil zeggen dat we in U12A met 12 spelers 3 vakken maken, die elke wedstrijd evenveel speelminuten krijgen. Deze keuze heeft natuurlijk ook wat nadelen. Vermits je ‘maar’ 8 wissels hebt, kunnen we niet inspelen op eventuele wedstrijdsituaties. Een tactische wissel is bijvoorbeeld niet meer mogelijk. Maar wij hebben vertrouwen in het kunnen van àl onze spelers!
Bij U12B is het aantal spelers vaak erg wisselend. Ook hier wordt er gewoon eerlijk gewisseld om iedereen, zo goed als mogelijk, evenveel speelminuten te geven.

 

U12B

Op het veld hebben onze U12B een aantal stevige tegenstanders! Toch weten we 1 keer te winnen en 1 keer gelijk te spelen. We eindigen hiermee op de vijfde plaats in een reeks van zes ploegen. We mochten ook een nieuwe heer verwelkomen; Xander. Hij liet op training al direct heel veel enthousiasme zien en stond al snel mee op het wedstrijdveld.

In de zaal worden we opnieuw ingedeeld in een reeks van 6 ploegen. Rijko U12B neemt een heel goede start. We winnen 4 wedstrijden op rij en scoren elke wedstrijd 9 of 10 doelpunten!! We krijgen telkens ook maar maximum 3 goals tegen. We laten mooi korfbalspel zien met veel beweging en veel durf om te doelen. Onze laatste tegenstander is Sparta Ranst, die op dat moment ook nog ongeslagen is. We moeten in die wedstrijd onze meerdere erkennen en verliezen met 4-10. In de terugronde winnen we de eerste wedstrijd weer vlot met 10 doelpunten, maar dan zijn we plots het goede elan wat kwijt… We creëren minder kansen, werker minder af, het spel wordt weer statischer,… Hierdoor verliezen we heel wat punten. Jammer! Toch hebben we in deze competitie voldoende punten verdiend om als tweede te eindigen in onze reeks! Knap!! Deze eindstand was al zeker toen we onze laatste wedstrijd moesten gaan spelen tegen de winnaars van de reeks, Sparta Ranst. Toch trekken we daar vol goede moed naar toe om te laten zien wat Rijko waard is! We spelen daar weer veel mooier korfbal. We zien, zeker de eerste helft, weer de ploeg staan van de heenronde! Veel beweging, samen zoeken en werken naar een goede kans, durven doelen, gaan voor de rebound! Bij de rust staat het dan ook 2-2! In de tweede helft zijn we soms minder geconcentreerd en krijgen we een paar onnodige goals tegen. Maar ook de scheidsrechter vond ‘groen-zwart’ plots een veel mooiere kleur… We verliezen de wedstrijd met 9-4, een overdreven score maar met een terechte winnaar.           

We zijn echt fier op onze spelers en speelsters die een knappe tweede plaats hebben behaald in hun reeks! In het laatste kwart van het seizoen zijn er nog 2 speelsters bij gekomen (Bo en Astrid). Zij draaiden bij de laatste wedstrijden ook al gewoon mee in de ploeg. Knap hoor!

U12A: The U12 road to victory (oftewel Herentals)

De voorronde op het veld loopt vrij vlot met een plaatsing in de topleague zaal als verdiend gevolg! We winnen 4 van de 5 wedstrijden, en laten enkel punten liggen tegen Vobako A.  We spelen in de zaal dus bij de top 8 van het land. In deze reeks kan iedereen van iedereen winnen, zo zal al snel blijken. We vangen de competitie aan met 6 dames (Chiene – Gitte- Jins – Kaat – Lene – Lies en later zullen we ook gebruik maken van invaller Dieuwke) en met 6 heren (Chiel – Daan – Jarco – Jelte – Ward – Wouter). We maken enkele afspraken: iedereen speelt evenveel dus 3 vakken die op de klok wisselen. Verder kiezen we er voor om onze spelers het moderne dynamisch korfbal aan te leren, een mooie uitdaging met toch wel een aantal valkuilen.

Voor Nieuwjaar kunnen we slechts 3 punten bij elkaar sprokkelen. Wat loopt er mis? De scoutingformulieren worden hierin een belangrijke tool, we doelen gewoon te weinig en er zijn spelers die niet kunnen/durven doelen. Hiermee gaan we aan de slag en enkele weken later slaan we Spartacus met 11 goals van het veld. Het vertrouwen komt stiekem al eens om de hoek kijken. Een week later winnen we met veel moeite van Leuven. Nog een week later leveren we een titanenstrijd tegen koploper Vobako waar we in de laatste seconden nog een gelijkspel moeten afgeven. Maar het vertrouwen is gevonden, we durven doelen en hierdoor kunnen we ook geregeld winnen.

Doordat alles in onze reeks heel dicht bij elkaar ligt schommelen we steeds tussen de 4de, 5de en 6de plaats in de reeks. De voorlaatste wedstrijd spelen we gelijk tegen ASKC en verliest Putse zijn wedstrijd wat ons eindelijk op een 4de plaats zet met 1 puntje voorsprong, we hadden al vaker op de 4de plaats gestaan maar dan met een gelijk aantal punten. Spartacus geraakt niet aan een voltallige ploeg omwille van de krokusvakantie en geeft FF voor de laatste match en dus is een plaats in de kruisfinales een feit!

Ondertussen zijn we er ook in geslaagd om maar liefst 13 spelers mee te trekken in een A-reeks! 0ver jeugdopleiding gesproken!! Zowel individueel als in groep zijn onze spelers enorm gegroeid. Ik denk niet dat veel clubs ons dit nadoen en iets waar wij persoonlijk ook heel trots op zijn. Wat er ook gebeurt in Herentals, we mogen ontzettend trots zijn op wat we bereikt hebben, alle 13!!!!!!!

Ondertussen beschikken we bij U12 in totaal over 27 wedstrijdspelers. Dat wordt echt te veel voor 2 ploegen. We kloppen aan bij onze U10’tjes met de vraag of er kandidaten zijn om in de naronde veld mee te komen spelen. We hadden in de zaal hun enthousiasme al gezien in een onderlinge oefenwedstrijd! Ook nu kwam er al heel snel een positieve reactie. We gaan de naronde veld dus in met 3 U12-ploegen!! Zo kunnen we al onze spelers meer speelminuten geven, hopen we iedereen te laten sporten op zijn/haar niveau en laten we de tweedejaars U10 al eens proeven van het korfbalspel in 2 vakken.

Wij kijken er al naar uit!

Suzan en Vanessa

Voor de 5de maal organiseert korfbalnetwerk Kempen vakantiekorfbal in de paasvakantie. 3 dagen van korfbal en plezier.
Dit jaar zal het korfbalkamp doorgaan op de terreinen van Vobako te Lichtaart.
Verdere info kan je vinden via deze link : info vakantiekorfbal paasvakantie

Het vorige jaar mochten we een 100tal korfballertjes verwelkomen op de terreinen van Rijko!

Sportieve korfbalgroeten en tot in de paasvakantie

 

Beste leden en ouders,

Jeugdsport is van cruciaal belang voor onze kinderen. Dit draagt bij de algemene ontwikkeling van het kind, hun gezondheid, sociaal aanvoelen,
respecteren van waarden en normen, gevoel van fairplay, samen spelen, enz... Daarom is iedereen die dit jaar de leeftijd van 16jaar bereikt
in de mogelijkheid om de curus Aspirant-Initiator Kempen te volgen!

Deze start op dinsdag 9 april 2019. Een goede gelegenheid om jonge korfballers en actieve ouders die geïnteresseerd zijn
om op een verantwoorde manier training te geven en onze allerjongste korfballertjes te begeleiden, de kans aan te reiken hun kennis en
vaardigheden te verruimen. De instapcursus is gericht naar de sportieve behoeften van U6, U8 en U10. Opgeleide trainers staan garant voor een
betere kwalitatieve sportbegeleiding en ontwikkeling van onze jeugd.

Locatie: De Vlieger in Kasterlee

Wanneer?
Aanvang: dinsdag 9 april 2019 en woensdag 10 april 2019 van 09u30 – 12u30 en
13u30 – 16u30, donderdag 11 april 2019 van 09u00 – 13u00

Prijs:
45,00 €, te storten op rekeningnummer BE71 0680 6134 7069 BIC: GKCCBEBB
van de KBKB, met ref. uw naam + A.I. Kempen.
Leden van Rijko en/of geïnteresseerde Rijko ouders krijgen hun 45€ terug na het bezorgen van hun attest via rijko@korfbal.be

Inschrijvingen: https://login.twizzit.com/v2/public/form/ee9e340e5a34a2253598fef61593985a

Informatie:
Liesbeth Neirinckx, DSKO : liesbeth.neirinckx@korfbal.be

#togetherforrijkokorfbal

Wat hebben we nodig voor een korfbalwedstrijd?
- een veld! check dat hebben we!
- 2 korfbalpalen! check dat hebben we!
- een bal! check dat hebben we!
- 16 spelers! check dat hebben we!
- een officiële scheidsrechter? oeps die zijn er veel te weinig!

Daarom starten we binnen het korfbalnetwerk Kempen met een scheidsrechtersproject om als club ook ons steentje bij te dragen, want geen wedstrijden zonder scheidsrechters. 
De clubtoer stopt in Rijkevorsel op donderdag 21 maart en dit van 19:30 tot 21:00uur. Hier kan je ontdekken of scheidsrechter worden iets voor jou is of om je rugzakje wat voller te laden als je bij Rijko eens een jeugdwedstrijd dient te fluiten!

Vraag maar eens aan Lennert Herthogs, speler U19 en trainer U10, hoe leuk het is om officiële wedstrijden te fluiten.
Binnen Rijko krijg je alle kansen om je snel te ontwikkelen, ook als scheidsrechter!

Iedereen is die avond van harte welkom, spelers, trainers, bestuursleden, ouders, andere sportliefhebbers,....

Graag inschrijven via www.jeugdsportnetkdr.be

#togetherforrijkokorfbal#geenwedstrijdenzonderscheidsrechter

 

Voor die zekerheid hadden we de overwinning bij ASKC moeten behalen. Wij blijven, zeg wel vriend en vijand verbazen. Een alom geroemde krimi schrijver had deze wedstrijd niet beter kunnen samenvatten noch beschrijven.
Het werd een triller van formaat tot het laatste fluitsignaal. In vorige wedstrijden liet Rijko in de aanhef zich steeds van zijn beste zijde bewonderen en kwam menigmaal op voorsprong, die we dan nadien stelselmatig lieten wegebben. Vandaag een gans anders scenario, het was ASKC dat de wet dicteerde en heer en meester was inzake afwerking gedurende de 1ste speelhelft.

 

 

Kern :
ASKC – Rijko : 18-18   
ASKC res – Rijko res : 17-11   
ASKC C – Rijko C : 10-9                                   

Gewestelijke :
Meeuwen 2 – Rijko 2 : 8-18                                                                                            

Jeugd :
U19 A : Sikopi A – Rijko A : 17-19 
Vooruit wedstrijd Scaldis A – Rijko A: 18-16           
Door deze vooruitgeschoven partij op maandagavond af te werken is het doek over deze zaalcompetitie gevallen. Het verlies in de laatste partij tegen Scaldis pint Rijko vast op de derde plaats. Ik meen dat we best tevreden mogen zijn met het behaalde resultaat, alhoewel er iets meer had ingezeten, zie wedstrijden tegen Voorwaarts, dat wellicht met de oppergaai aan de haal gaat. Met het oog op doorvloeiing naar de kern heeft Rudy Robaye een stevig geheel neergezet dat oogt voor de toekomst van Rijko’s kern. Aan spelers(sters) en coach een dikke proficiat voor dit exploot.               
U19 B : KCOV – Rijko B : 5-0                                       
U16 : Voorwaarts – Rijko : 17-7                                                                                                                   
U14 A : Kwik A – Rijko A : 18-6                         
U14 B : Sikopi A – Rijko B : 15-5                                             
U14 C : Bornem – Rijko C : 17-1                                                                                                                            
U12 A : ASKC A – Rijko A : 5-5 Met het gelijkspel tegen ASKC en door het verlies van Putse hoeft Rijko de ambitie voor een kruisfinale in Herentals alsnog niet op te bergen. Rijko bezet nu de vierde plaats in de ranking, maar moet nog even optornen tegen Spartacus/NDN dat niet mag worden onderschat, 2x winst in hun laatste partijen tegen Neerlandia en Leuven. Zo een unieke gelegenheid om Rijko nogmaals in de picture te plaatsen, na de viering van sportteam U10 van het jaar, mogen we niet aan ons laten voorbijgaan. GO FOR IT!!                  
U12 B : Meeuwen – Rijko B : 6-1                                                                                           

Eugeen

Even aandacht!! Een last minute bericht dat pas binnenkwam. De U12 spelen voor de 2demaal een kruisfinale in de Bloso zaal te Herentals, omdat op de laatste speeldag Spartacus/NDN forfait geeft voor de geplande wedstrijd tegen Rijko. Daardoor eindigen we wel degelijk op de vierde plaats en zullen het moeten opnemen tegen Vobako A. Aan heel de groep en de begeleiding eveneens een dikke proficiat, mogelijk indien we een superdag kennen zit een finale er aan te komen! We duimen ervoor en suppo’s op post om deze lichting volop aan te moedigen in hun strijd naar het hoogste schavotje.         

                                                  

Na iets meer dan een week hebben we de kaap van 350 bordjes ge-evenaard. Dat betekent dat we helaas de inschrijvingen voor het spaghettifeest hebben moeten afsluiten.

Wil je toch nog graag mee komen genieten van de playbackshow, dan ben je uiteraard meer dan welkom om na het eten een glaasje te komen drinken. Vanaf 18u30 starten we met onze mini-disco waarna om 19u30 onze leden het beste van zichzelf geven tijdens de playbackshow.

Tot zaterdag 23 maart, tot op Rijko's spaghettifeest!

Voor de sfeer van de laatste thuiswedstrijd in De Valk had uitgerekend het jeugdcomité deze topnamiddag uitgetekend en geprogrammeerd. De oproep een bomvolle zaal te bevolken was niet in dove mansoren terecht gekomen. Gewoonweg een schitterend vertoon hoe de Rijko supporters zich als één Blauw-Wit legioen achter hun kernspelers schaarden. Eveneens de Vobako aanhang liet zich opmerken door in grote getallen aanwezig te zijn.  Meteen was dit de aanzet tot een burenduel op het scherp van de snede. Was men langs Rijko zijde ietwat euforisch gestemd door de zege op Verde, dan was de uitdaging van de week, dit gegeven eens 2x achter elkaar te doen, wat in de voorbije weken nog geen eens lukte. De luidruchtige aanhang langs beide zijden moest nog even geduld oefenen om de score te zien openen na pakweg 5 min. door Marie Van Den Langenbergh. Na het aftastend voorspel was het hek van de dam en ging men over tot de ware korfbalstrijd. 

Beste sponsor en ondernemer uit Rijkevorsel en omstreken,

Rijko brengt wekelijks 330 sportievelingen samen.
Waarom zouden we dit ook eens niet doen met de ondernemers uit de buurt? Zo gezegd, zo gedaan, wij nodigen u dus graag uit op ons netwerk event. Kom kennis maken met de andere ondernemers in Rijkevorsel en omstreken en.... ontdek!

Wij ontvangen U met plezier op donderdag 19 september!

Programma :

18:00uur : Ontvangst met hapje en drankje 
18:30uur : #maakkennismetdegrootstesportclubvanrijkevorsel
19:00uur : Networking & vragen 
20:00uur : Einde of nog gezellig napraten

Plaats : clubcafé Rijko korfbal
Adres : Kruispad 4, 2310 Rijkevorsel

Wij willen graag vragen om uw aan- of afwezigheid te bevestigen via het formulier op onze website www.rijko-korfbal.be, op die manier kunnen we u en uw bedrijf gepast ontvangen! Kan u er spijtig genoeg niet bij zijn op de avond zelf en wenst U toch meer te weten over Rijko korfbal, geef dit dan zeker even aan in het formulier.

Samen bouwen we aan Rijko 2.0! Tot dan.

Sportieve korfbalgroeten

Team Rijko

 

 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com