Graag zetten wij onze U 11 toppers via deze weg eens in de kijker….

Lode , Sepp , Alex , Charlotte , Kaat , Marjorie , Estelle , Louise , Ditta , Saar , Emke , Frauke , Elise , Fenna , Fleur  , Auke en Lena geven 2x per week het beste van zichzelf op training onder leiding van Kato , Jo , Sita en Kaat  met als supervisor Ken .

Het plezier en de vriendschap spat er telkens af tijdens de trainingen .

Ook bij hun wedstrijden 8 tegen 8 en KDR genieten deze toppers vollenbak van de leukste gemengde balsport : KORFBAL !!!!

Afgelopen zaterdag bekampten onze U 11’jes het sterke Hoboken Mercurius.

Na een flitsende start met veel snelheid en beweging kwamen onze helden verdiend op voorsprong. Echter , de bezoekers , minstens met 4 U 13’ers spelend , maakten het verschil door hun kracht en gestalte.

Het verhaal van David tegen Goliath…… Knap om te zien dat ,ondanks de oneerlijke strijd , onze kampioenen nooit afgaven .

Trainsters Sita en Kaat bleven positief coachen waardoor de motivatie steeds aanwezig bleef!!

De 2-12 eindstand is een vertekend beeld gezien de enorme fysieke verschillen hierbij. Toch knap gedaan en nooit het kopke laten hangen , that’s the spirit!!!

Op zondag werd er gespeeld op KCOV . De eerste wedstrijd werd knap gewonnen met vinnig en positief spel , netjes gecoached door Kaat.

Mooie aanvallen , sterk verdedigen en veel enthousiasme , daar kom je ver mee!!!

De tweede wedstrijd werd bekampt tegen de eeuwige ‘ rivaal’ VOBAKO.

Een leuke wedstrijd met veel animo en meelevende supporters die onze helden aanmoedigden , prachtig voor deze kids!!!

De wedstrijd eindigde op een zeer mooie 3-3 eindstand, iedereen content dus..

Een zeer geslaagd weekend voor deze toppers , daar draait uiteindelijk alles om!!!!

RIJKO , LET’S GOOOOO!!!!!!

Zoals steeds is er een tijd van komen en gaan. Dit laatste gegeven is op 23/10/2022 waarheid geworden, wat betreft de organisatie van bepaalde evenementen. Niet dat ik het niet meer graag wou opbrengen, echter op mijn leeftijd steken fysieke kwaaltjes als maar meer de kop op, vandaar mijn besluit. Jarenlang heb ik organisaties, de playback show, het mosselfestijn, de ontbijt-brunch sessies en uiteindelijk het eetfestijn tot mij genomen. Ik deed het met volle plezier voor de club en heb er zelf eveneens danig van genoten. Omringd door trouwe  medewerkers hebben we samen deze organisaties op poten gezet en tot een prima best smaakvol einde gebracht. Ik dank in de eerste plaats al diegenen die me op die dagen bijstonden om alle ingeschrevenen optimaal van het aangebodene te laten genieten. Uiteraard mag ik zekers alle deelnemers, die meestal in grote getallen aanwezig waren, niet vergeten te danken voor hun trouw om deze evenementen sfeervol te bevolken. Ik zet nu de deur op een kier opdat andere het van mij overnemen. Een aantal getrouwen hebben reeds volmondig ja gezegd om de nieuwe organisator bij te staan in presentatie en bereidingen. Beste Rijko clubleden, het is niet over en out verre van, het deksel gaat nog niet op pot, laat onze sfeervolle vereniging verder het levend bewijs leveren dat deze feestelijke gegevens nog een mooie toekomst staan te wachten. Wat mij betreft is dit geen afscheid, ik zal steeds wel aanwezig zijn op tal van de nieuwe evenementen, ditmaal als ingeschreven deelnemer.

Dank U wel iedereen,

Eugeen

Eugeen,

Bedankt voor al die heerlijke eetmomenten die we dankzij jou mochten meemaken op Rijko. Velen hebben kunnen genieten van je creaties. Van overheerlijke spaghetti, memorabele mosselfestijnen in onze oude kantine, brunches in onze nieuwe kantine en tot afsluit de overheerlijke stoofvlees en vidée. Niets was je teveel. Op naar volgend jaar wanneer jezelf de voetjes onder tafel kan zetten en genieten van al dat lekkers dat je opvolgers op tafel gaan zetten.

Dus Eugeen, een Rijko applaus is voor dit meer dan verdiend. Dus bij deze!

Een klein applaus voor Eugeen : Hoe!

Een groot applaus voor Eugeen : HoeHoe!

EEN MEGA GROOT APPLAUS VOOR EUGEEN : HOEHOEHOE!!!!!

Vanwege de hele Rijko familie
#togetherforrijkokorfbal

Rijko 1 – Spartacus/NDN 1 : 23-16

Aanval : Axelle (2) – Jesse (2) – Cedric (1) – Nathan (1)
Verdediging : Dorthe (5) – Kato (4+2stip) – Tim (-) – Sander ( 4)
Wissels : Ben (2) – Dorien (-) – Janne S (-) – Nick (-) – Stijn (-)

Ondertussen zijn we verwend geraakt, zijn we het gewoon onze tegenstrevers een mogelijke zege te ontnemen, maar zo vanzelfsprekend is het allemaal niet ieder weekend die duidelijk uitgesproken winst van het A team te mogen bejubelen. Wanneer onze fanions de wedstrijd tegen Spartacus winnend zouden afsluiten, dan hadden we een hele mooie uitgangspositie om nu al dichterbij te zien komen, kortom een gouden zaak te doen. Vermits de partij tussen Edegem en Blauw-Wit op 18-19 eindigde, lost Edegem de rol en neemt Blauw-Wit de kop over, Rijko volgt op slechts één puntje en staat voorlopig 2de. Ik schreef in vorig verslag dat we na de winst tegen HMKC relaxed naar onze volgende opdracht konden toeleven. De ene week is de andere niet en we openden vrij zwak, gedurende de eerste helft is het lange tijd een dubbeltje op zijn kant omdat Spartacus stevig aanklampt tot 7-6 om vervolgens onze tussen spurt te ondergaan, met vier treffers op rij. Het scoreverloop, vrije worp van Jesse, stip op Kato, Axelle 2x en Dorthe legt er zelfs drie in hun mandje. De iets scheve situatie wordt rechtgezet net voor de pauze door Jesse, Kato met stip, Sander met inlegger en nogmaals Dorthe, 11-8. Opmerkelijk onze girls scoren er tien van de elf, wat een weelde!

RIJKO'S ideeënbus