Log in

Kersvers kampioen Rijko trok met nog 2 speeldagen voor de boeg naar het tweede gerangschikte Catba. Gehavend weliswaar want Jins ( vakantie) en Sander ( in extremis ziek) , ontbraken in dit duel. De plaats van Jins werd zonder probleem opgevangen door Fien Vervoort. Rijko  startte het best en bij de allereerste aanval scoorde Ward met een mooi shot. Goed begonnen is half gewonnen…maar dit spreekwoord kwam helaas niet echt uit zo bleek. De thuisploeg speelde vol overgave en leek meer dan de evenknie van de kampioen. Door hoge pressing in aanvallend als verdedigend vak, had Rijko het enorm moeilijk om aan kansen te komen. De steun werd niet toegelaten en Rijko wist op sommige momenten niet wat gedaan om aan kansen te komen. De thuisploeg , met enkele goede spelers en stevige dames , speelden voor wat ze waard waren en de scheids kon dit blijkbaar ook enorm apprecieren. Met een duidelijke loopfout scoorde de thuisploeg de 1-1 en op stip gingen we rusten met een 2-1 achterstand. Dit was deze ploeg niet gewend : er moest uit een ander vaatje getapt worden om hier iets uit de brand te slepen!! Rijko begon veel gretiger aan de tweede helft en Jelte scoorde met een knap shot….maar werd onbegrijpelijk afgefloten wegens verdedigd. Vol ongeloof in de tribune en coach Suzan had moeite om niet te ontploffen tegen de scheids. De thuisploeg liep kort daarna zelfs uit tot 3-1 na een mooie vrijworp. Wedstrijd gespeeld? Niets was minder waar: een zeer sterk spelende Fien Vervoort lukte knap de aansluitingstreffer : 3-2. Maar de thuisploeg counterde deze score snel met een shot: 4-2 . Wat nu gedaan?? Wanneer Catba balverlies leed na een onderschepping door Ward, zette hij Jelte op prachtige manier met een geweldige lange pass moederziel alleen voor de korf. Jelte miste niet en scoorde de 4-3. Dit werd duidelijk dé actie van de wedstrijd!!! Catba begon daarna ongelofelijk lang de bal in hun bezit te houden tot ergernis van supporters en coach Suzan. Maar de scheids had hier duidelijk geen probleem mee en liet dit alles toe. Boontje komt om zijn loontje en bij de laatste aanval van Rijko scoorde Noa de verdiende gelijkmaker. Dit werd tevens de eindstand , een terechte uitslag mijns inziens. Zo blijft deze ploeg nog steeds hun ongeslagen status behouden, iets waar men fier op mag zijn!!

Een speciale pluim vandaag voor Fien Vervoort: voor de eerste maal meespelend in de A- ploeg en deze knappe prestatie afleveren: proficiat Fien!!!! Dit bewijst dat men op de goede weg is bij Rijko door de ontwikkelingen van elke speler op een juiste manier te stimuleren. De toekomst lijkt verzekerd. Volgende week de afsluiter van het zaalseizoen naar Ganda.

Supporters op post!!

 

Een vrijwillige reporter

De laatste strohalm moest vandaag worden genomen om nog een minikansje te hebben voor de top 4 te behalen. Het nieuws dat concurrent vroeger op de dag de boot inging tegen Temse, werd al snel rondverspreid en Rijko putte hier moed uit. Met tegenstander Boeckenberg werd echter het nummer 2 van de huidige stand bekampt, niet gemakkelijk dus...Rijko startte zoals gewoonlijkgoed aan de wedstrijd maar enkele kansen werden niet benut . Aan de andere kant lukte de thuisploeg wel de openingstreffer. Daan stelde echter vrij snel tegen en Rijko groeide minuut per minuut in de wedstrijd. Het was echter alweer de thuisploeg die de 2-1 voorsprong liet aantekenen, wel door een onoplettendheid van onze verdedigers. Boeckenberg, vooral gekend om hun waanzinnig snelle en explosieve heren ( dit werd later duidelijk) had problemen met het hechte blok van Rijko en kon niet in hun favoriete spelletje komen. Stien op stip en Simon met een shot zorgden voor de verdiende 2-3 voorsprong. Het tempo steeg met de minuut maar Rijko bleef vol vertrouwen en overgave spelen. Boeckenberg vocht voor wat het waard was en benutte een snelle doorloper( handelsmerk thuisploeg) zodat de score weer in evenwicht was.  Lenne, vandaag zeer goed bij de les , scoorde op shot en Stien (sterke match) zorgden voorde 3-5 voorsprong. Het was echter alweer het kenmerk dat de thuisploeg deed aanklampen: korte kans door hun pijlsnelle heer. Rusten met een 4-5 voorsprong? Neen dus, Marthe scoorde net voor de pauze de belangrijke 4-6 voorsprong. Enkele supporters van Sikopi waren blijkbaar ook van de partij, een teken dat ze er totaal niet gerust in zijn, niet??

Na de pauze werd de thuisploeg een stuk gretiger en het was aan Rijko om te tonen dat ze uit het juiste hout gesneden zijn .Na een shot van alweer een heer lukte Lenne de 5-7 voorsprong. Beide ploegen gaven elkaar duidelijk geen duimbreed toe waardoor deze wedstrijd er eentje werd waar de spanning er van afspatte. De doelpunten vielen langs beide kanten , en er werd gretig gespeeld .Matthijs, de joker in aanval, wisselde af met Daan in verdediging , een tactische juiste keuze bleek achteraf. Hij scoorde de 8-10 maar Boeckenberg kwam in enkele minuten langszij: 10-10 . Wat een spannende match!! Daan op korte kans en Kaat op doorloper zorgden voor de10-12 voorsprong. Boeckenberg kwam nog dichtbij maar bleef steken op 11-12.

Chapeau Rijko met dit geleverd spel!!!

Met deze fantastische overwinning spelen Sikopi en Rijko in een rechtstreeks duel om een plaats in de kruisfinales. Het zal een wedstrijd vol spanning en adrenaline worden maar zo hebben we ze het liefst.

 

Knap gedaan Rijko en nu vol trainen voor dé wedstrijd van het jaar!!! De supporters worden volgende zaterdag in volle getalen verwacht om half vier in Sikopi!!!!

 

Een vrijwillige reporter

Met het tweeluik naar het Gentse richting einde zaal, trokken de troepen van coach Mike naar Ganda. Op papier het zwakke broertje van de reeks, dit mocht voor het sterke Rijko geen probleem vormen.

De thuisploeg, gelukkig genoeg met z’n achten, begon aan de wedstrijd met een slaapverwekkend tempo. 2 Volle minuten de bal in het bezit hebben zonder kansen te bijeen te spelen, dit bleek jammer genoeg het spelletje dat de thuisploeg gans de partij liet zien. Het verschil van tempo bleek vanaf de eerste aanval van Rijko duidelijk: het klasseverschil , dat liet zich snel merken. Chiene, de vervangster van Lis (skivakantie) kreeg snel een stip en benutte deze uitgelezen kans: 0-1  Coach Mike had snel in de gaten dat er mits hoge pressing snel balbezit voor Rijko werd geleverd en stuurde  dit bij. Deze groep snapte direct dat dit de juiste tactiek moest zijn vandaag. Dieter, Jarco  op shot, Kaat op doorloper, nogmaals Dieter, Nore  en Jarco wisten nog voor de pauze de score serieus te vergroten alvorens de thuisploeg op doorloper mooi kon tegenscoren.

De toeschouwers die deze verre trip mee deden kregen evenwel geen mooie wedstrijd te zien, vooral te wijten aan het enorme verschil in tempo en in kwaliteit. De tweede helft werd als het ware een copy dan dat van de eerste helft met zeer groot overwicht voor de fiere leiders in deze reeks. Nore, Dean, Dieter en Jasper zorgden voor de overtuigende 2-11 eindscore. De thuisploeg benutte een stip en Rijko leek met momenten aan shottraining te doen, best wel raar om te zien, maar goed…. Met deze verdiende overwinning treffen de nummers 1 en 2 van deze reeks elkaar volgende week in Neerlandia, een rechtstreeks duel om de titel dus. Verrassend nieuws kwam er echter op zondag wanneer Neerlandia verrassend genoeg onderuit ging in Leuven. Nou ja, verrassend… Rijko haalde op Leuven in extremis nog een puntje uit de brand in de slotfase. Met 2 punten voorsprong en een overwinning onderling lijkt Rijko het meeste voordeel te hebben in dit duel, maar niets is beslist tot na het laatste fluitsignaal volgende week in Neerlandia. Een warme oproep voor de supporters: kom massaal deze ploeg aanmoedigen, ze zullen het nog nodig hebben.

Afspraak dus volgende zondag om 12.00 uur op Neerlandia, supporters op post!!!!

 

Een vrijwillige reporter

Kern :

Catba 1 – Rijko 1 : 21-15 De ongeslagen kampioen in Hoofdklasse 1 heeft zich niet laten verrassen door Rijko. In de heenwedstrijd moest Catba wachten tot de slotminuut om de winst tot zich te nemen, want ei zo na beroofden we hen van een eerste puntenverlies. Ik heb vandaag door een wisselaanduiding scheids de partij niet kunnen bijwonen, volgens de einduitslag laat vermoeden waren we ditmaal kansloos tegen een Catba dat niets aan het toeval wou overlaten. Proficiat aan de nieuwe kampioen! Rest volgende week nog een partij die op het scherp van de snee zal worden gestreden, Spartacus kan in het degradatiedebat alsnog een goed zaak doen mits met winst af te sluiten. Net als tegen KCBJ en Blauw-Wit moet Rijko zich nog éénmaal totaal opladen om de eerlijke scherprechter in dit debat te spelen. Hebben we vandaag net niet genoeg het resultaat kunnen spelen dat we in ons achterhoofd meedroegen, dan vind ik dat we dit tegen Spartacus wel aan onze aanhang verplicht zijn. Zodat we de zaalcompetitie met nog beter gevoel achter ons laten.                                     
Catba reserve – Rijko reserve : 18-21 Een stunt die Catba nog lang zal na heugen. Dit verlies kost hen de leidersplaats die nu gaat naar onze buur Vobako. Tegen Spartacus nog eens de kroon op het werk zetten!                                                                                                                         
Catba C – Rijko C : 9-8                                                                                                                                    

Gewestelijke :

Lubko – Rijko 2 : 5-0 ff dit ongelooflijk resultaat is bekomen doordat Lubko niet kon verplaatsen, met de krokusvakantie in zicht. Maar vandaag op Vos Reinaert werden de puntjes terug op de i geplaatst door Vos 2  te verslaan met 10-15, een kampioen waardig.

Jeugd :

U19 : Leuven B – Rijko : 20-7                                                                                                  
U16 A : Putse A – Rijko A : 11-9 Liep het in de heenwedstrijd nog lekker in Rijko’s voordeel dan moesten we nu de duimen leggen tegen een frisser acterend Putse.                                                U16 B : Aalst B – Rijko B : 6-5                                                                                                                      
U14 A : Boeckenberg A – Rijko A : 11-12 Grandioze partij neergezet en met winst afgerond door onze youngsters. We kijken uit en zijn benieuwd wat de laatste speeldag ons nog zal brengen. We naderen en zitten Sikopi op de hielen, hebben we die begeerde 4de plaats alsnog binnen bereik? Het zou voor deze groep een geweldige opsteker zijn om onze kleuren te verdedigen tijdens de kruisfinales in Beveren.                                                                                  
U14 B : Ganda – Rijko B : 2-11 Een walk-over tegen de laatste in de reeks. Volgende week rest de match van de waarheid op Neerlandia, het team dat een nek aan nek race uitvecht tegen onze B’s. Doch deze partij is door het resultaat van Neerlandia op Leuven (winst 6-5 voor Leuven) onthoofd, zodat ondanks het eindresultaat, Rijko zich nu al mag kronen tot de ware en echte kampioen van deze promoreeks. Proficiat en ook nog voor winst gaan in Gent.             
U14 C : Putse B – Rijko C : 7-6                                                                                                             
U14 D : Rijko D – Meeuwen : 12-1                                                                                                         
U12 A : Catba A – Rijko A : 4-4 De clash tussen nummer één en twee eindigde onbeslist, het tweede gelijkspel over de gehele campagne van deze nieuwe kampioenploeg.                       
U12 B : Putse B – Rijko B : 4-6                                                                                                                 
U12 C : Vobako D – Rijko C : 17-5                                                                                        

Eugeen

 

Met een zevental deed Floriant de verre verplaatsing naar Rijkevorsel. Dit getuigt van een voorbeeldige ingesteldheid van club en spelers!!!!!

Rijko startte vol vertrouwen aan de wedstrijd en terecht:  met een reeks knappe wedstrijden achter elkaar gepaard met mooie resultaten straalde onze meidenploeg dit terecht uit.  De kansen kwamen in een sneltempo achter elkaar maar als bij wonder werd er niet gescoord. Veel oe’s en aa’s op de tribune maar helaas geen scores…

Niet getreurd, er is nog tijd genoeg om te scoren… Na een resem kansen kwam eindelijk de verlossing : Nika zorgde hiervoor met een shot. Leek de trein eindelijk vertrokken? Kansen bleven maar komen en Fien Vervoort verdubbelde de score met een shot. En de bezoekers, deden die dan helemaan niet mee? O jawel, maar de thuisploeg was gewoonweg een klasse of 2 sterker. Toch scoorde Floriant mooi de aansluitingstreffer: 2-1 , weliswaar met een geurtje van verdedigd aan… Fien scoorde direct haar tweede op doorloper de 3-1 , dik en dik verdiend. Even later opschudding toen Katrijn hard tegen de grond ging. Maar Katrijn is een sterke tante en speelde moedig verder, knap.

Eventjes rusten en er weer vol tegenaan gaan dachten onze heldinnen. Ines kwam sterk uit de kleedkamer  en scoorde vrijwel onmiddellijk de 4-1 na een shot. Liv ( eventjes spelend met de bezoekers ) scoorde tegen haar vriendinnen maar deze score werd met applaus van de thuisploeg onthaald. Imke en 2x Ines verhoogden de score tot een knappe 7-2 tussenstand. Met de laatste 10 minuten in het vooruitzicht bleef Rijko plezier en mooi korfbal op de vloer leggen: een genot om te aanschouwen!! Hanne, Katrijn en Noena zorgden voor de heerlijke 10-2 overwinning.

Vervangende coaches Suzan en Floor kon niet anders dan tevreden zijn met deze prachtige teamprestatie. Zelfs de geblesseerde Bo deelde mee in de vreugde wat maakt dat deze groep bijzonder goed aan elkaar hangt.

Mooi,mooi,mooi en een dikke proficiat voor het ganse team. Nu een weekendje geen korfbal, tijd om andere dingen te doen. Wedden dat ze staan te popelen om de laatste 2 wedstrijden aan te vatten??

 

Tot de volgende..

 

Een vrijwilige reporter

Met het einde in zicht van de zaalcompetitie is elke wedstrijd een finale aan het worden. Zeker met de komst van HMKC , een niet te onderschatten tegenstander.

In de heenwedstrijd werd het een 7 tegen 8 situatie, iets waar Rijko geen pasklaar antwoord op had. Nu met 8 tegen 8, strijden deze teams met .gelijke wapens.

De wedstrijd begon intens aan een zeer hoog tempo waardoor beide teams het beste moesten bovenhalen om de bovenhand te halen. Na enkele minuten aftasten kreeg de sterk spelende Dieter een stip maar hij miste helaas… Was dit de stress of een accident de parcours?? De bezoekers daarentegen konden de score wel openen met een mooi shot maar Nore counterde deze voorsprong vrijwel direct met een shot: 1-1 . Nu al werd duidelijk dat deze 2 ploegen duidelijk aan elkaar gewaagd waren en dat de wil om te winnen wel eens de doorslag zou kunnen geven. Verdedigend gaven beide teams de aanvallers totaal geen ruimte, echt mooi om te zien. Jarco vond uiteindelijk een gaatje en scoorde de 2-1 en  3-1 op identieke wijze na telkens een knappe aanval van het ganse vak.  De bezoekers beten echter knap van zich af , speelden met momenten zeer dynamisch korfbal maar scoren lukte hen niet mede dankzij de fantastische verdediging van Rijko!!! Nore lukte zelfs de ietwat overdreven 4-1 voorsprong bij rust na alweer een knap shot van haar.

Deze helft was GEWELDIG om aan te zien: niet enkel Rijko maar ook de bezoekers lieten het beste korfbal zien:  echt een promotie voor deze sport.

Bleef dit tempo mogelijk of verslapten de acteurs van deze wedstrijd?  Het tempo bleef zeer hoog , de bezoekers scoorden haast direct na de rust maar Chiel counterde alweer deze korf. Lies deed er nog een schepje bovenop met een mooie doorloper en Jasper scoorde ook nog na een slimme actie van hem onder de korf: 7-2 . Wedstrijd gespeeld?? Dat was echter buiten de bezoekers gerekend. HMKC bleef spelen voor wat het waard was en scoorde dik verdiend de 7-3 en de 7-4 na een ver shot. Zoals wel meer deze wedstrijd werd deze mooi gecounterd door de thuisploeg na een geweldige aanval op tempo afgerond door Dean: 8-4 . Het tempo bleef hoog, het spel bleef verzorgd waardoor dit een boeiend kijkstuk bleef tot het einde. Met de 8-5 op het bord kwam het verhaal van de dag alweer boven: Bo counterde deze score direct met een shot.  De bezoekers kwamen alweer knap terug naar een 9-7 stand waardoor het nog even spannend werd. Rijko, steeds groeiend wedstrijd per wedstrijd controleerde de wedstrijd echter tot het einde waardoor er een zeer lastige klip omzeild werd

Met de 9-7 winst op het bord blijven we prachtig op de eerste plaats pronken.

Volgens mijn bescheiden mening zagen we hier 2 ploegen die het beste uit zichzelf hebben gehaald met een prachtwedstrijd tot gevolg. Een dikke pluim , niet enkel voor Rijko , maar zeker ook voor de bezoekers uit Hoboken .

Volgende week een weekje verdiende rust om vervolgens het lastige tweeluik in het Gentse af te werken.

 

Een vrijwillige reporter

Met het lager geklasseerde Putse op bezoek, was Rijko de grote favoriet in deze wedstrijd.

Het begin begon veelbelovend: veel druk op de tegenstander en vele kansen bijeen spelen, het ideale recept om de favorietenrol om te zetten in puntengewin. Maar het balletje moet wel door de gele korf gaan en dit leek het grote struikelblok van de ganse wedstrijd voor de thuisploeg . Na een resem pogingen scoorde Kaat eindelijk de 1-0 .Ze kon zelfs de scoren verdubbelen maar miste jammer genoeg een stip. De bezoekers kwamen stilaan meer in de wedstrijd, mede door het te trage en ietwat slordige spel van de thuisploeg. Met een verrassende 1-2 achterstand kon coach Rudi duidelijk niet tevreden zijn en hij stuurde zijn ploeg wat bij en met succes: Matthijs scoorde met een knap shot. Het waren echter de bezoekers die verder uitliepen naar 2-4.  Wat was er aan de hand met dit Rijko? Het samenspel, de afwerking, het vertrouwen maar vooral de wil om het beste van zichzelf te geven leek  ver weg. Gelukkig stonden op dat moment Stien en Loris op om alsnog een 4-4 stand te toveren op het scorebord. Dit was geen helft om over naar huis te schrijven. Er dient ook gezegd te worden dat de man met het fluitje ook niet geweldig acteerde met enkele vreemde beslissingen…..

Coach Rudi was terecht niet tevreden en de thuisploeg besefte dat het wel een stuk beter uit de kleedkamer moest komen om de puntjes in Rijkevorsel te houden. Rijko begon dominant en Marthe kreeg een stip maar miste helaas… Het speltempo ging dan wel de hoogte in maar de afwerking liet het vandaag te veel afweten zodat de bezoekers de voorsprong namen op doorloper : 4-5.

Niet getreurd want de mentaliteit was stukken beter dan de eerste helft . Simon op shot en Kaat op vrijworp zorgden voor de nipte voorsprong maar Putse bleef vechten voor wat het waard was en benutte de gegeven stip: 6-6. Met een resem missers na elkaar was daar plots Daan die met 2 knappe korven de voorsprong kon scoren. Even ademruimte dus…. De bezoekers probeerden de bakens nog wel te verzetten maar verder dan de 8-7 kwamen ze niet .

Met de moeizame maar achteraf gezien verdiende overwinning gingen onze helden van het terrein.

Een kleine kritische noot naar de ploeg toe: met talent alleen kom je er niet, er moet worden gewerkt om stappen te blijven maken en te evolueren!!!! Het  constante spel is nog te weinig aanwezig waardoor er te wisselvallig wordt gespeeld. Positief is wel dat deze groep knap in de top 5 staat, niet elke club gegeven.

Volgende week de riem er af om te genieten van een vrij weekend en vervolgens het lastige tweeluik aan te gaan ( Boeckenberg en Sikopi ).

Een hartelijke dank aan de sponsors van deze ploeg :IMMO NOORD en ICN DEVELOPENT die zorgden voor nieuwe hagelwitte truitjes. Altijd leuk om te pronken met nieuwe shirts.

 

Een vrijwillige reporter

Je merkt het, ik heb mijn titel iet wat aangepast aan het degradatie debat dat momenteel in alle hevigheid woedt in hoofdklasse I. Ik ben uiterst tevreden dat Rijko zowel op KCBJ als vandaag in eigen zaal tegen Blauw-Wit beide partijen zegevierend kon afsluiten. Bijgevolg moeten Spartacus, Blauw-Wit en KCBJ het nu onderling maar uitmaken wie zich uiteindelijk redden kan. Nooit was het belang zo groot voor één van de hogergenoemde teams en Rijko heeft het volledig eerlijk gespeeld door beide partijen met winst af te ronden. Rijko was meteen gewaarschuwd dat indien Blauw-Wit als winnaar zou triomferen zij ook een grote stap  richting behoud zouden zetten. Het zou een partij worden dubbel zo intens als de voorgaande edities, ééntje met grote inzet, zodat we voor een zware maar interessante zondag stonden. Het was tevens de laatste wedstrijd in eigen zaal van deze zaalcompetitie die in de slotfase verkeert. Hiervoor kozen de coachen voor een verrassende opstelling, Nona Luyckx, Kato Brosens, Nathan Herthogs en Ben Van Looveren als basisplaatsen in de plaats van Axelle Fransen, Jesse Peeters, Stijn Vander Auwera en Cedric Eelen, nu dienst doende wisselspelers op de bank. Het eerste schotenrecital vond langs beiden zijden niet meteen de goede richting, het was wachten tot Blauw-Wit de exacte richting vond en Rijko op een 0-3 achterstand plaatste. Maar we kunnen toch altijd iets meer en dat toonden we navolgend.  Ben Van Looveren, Dorthe Neefs en Nona Luyckx zetten de bordjes terug op gelijk, 3-3. We gaan verder op zoek naar een verdere voorsprong opgebouwd door Kato Brosens, Nathan Herthogs, de stip op Nathan die Tim Baetens omzet en Loes Rönne, goed voor de 7-4 stand. Zoals steeds moeten we weer een keerpunt in de wedstrijd ondergaan, drie maal aanvallend dom balverlies leidt naar drie maal, via eerst shot binnen aan de overzijde, 7-7 en is alles te herdoen. Het volgend kantelmoment is er ééntje langs Rijko zijde die nu via Nick Michielsen en tweemaal Nathan Herthogs gepast terug prikken en de stand op 10-8 brengen. Net voor de pauze verkleint Blauw-Wit onze voorsprong tot 10-9. Na de pauze blijft Rijko verder de leiding tot zich nemen. Nathan Herthogs en Tim Baetens naar 12-10. Nathan die een dikke pan zet op een doorbraak (volledig legaal) wordt bestraft met stip, 12-11. Willen we zekerheid krijgen dat de tegenpartij niet meer terug kan happen dan zullen we gefocust moeten blijven voor een goede afloop. Nick Michielsen en Nathan Herthogs (zijn 5de) hebben dat begrepen, 14-12. Toch gooit Blauw-Wit de handdoek nog niet over het gebeuren, zij korven schoorvoetend naderbij tot 15-15, hun laatste ontplooiing naar een eventuele zege toe. Tim Baetens, Loes Rönne en Kato Brosens brengen terug kalmte in het team, 17-15 en Dorthe Neefs en Kato Brosens op inloop leggen voor Rijko op vier minuten van het einde de loper uit naar de verdiende winst. Waarom het ook niet nog eens spannend maken moet men langs Rijko zijde hebben gedacht, zodat we krasselend nog twee korven toestaan, die de eindstand op 19-18 brengen. Eind goed al goed!! Ietsje meer regelmaat gedurende het ganse verloop van de wedstrijd kan absoluut geen kwaad. Het is trouwens wenselijk dat we deze prima flow nu aanhouden, zodat we voor de herstart op het veld opnieuw het goed gevoel krijgen dat we etaleerden tijdens de zaalperiode. Dan moeten we alles op alles zetten om ons behoud, mogelijk door een barragewedstrijd af te dwingen, te consolideren. Zo heb ik het gevoel dat ons werk nog niet helemaal af is…….     

Rijko Reserve – Blauw-Wit Reserve : 23-9  Het Blauw-Wit reserveteam is hoegenaamd geen evenknie van hun eerste fanionteam. Gedurende de ganse partij, zowel in de 1ste helft als de 2de helft was Rijko heer en meester over de tegenstander. Al snel prijkte een 5-1 tussenstand op het bord bijeen gekorfd door Maad Peeters, Senne Rönne, Tokke VandeKerckhoven, Eef Peeters en Stijn Vander Auwera. Even rechte Blauw-Wit zijn rug om tot 5-3 terug te scoren. Het sein om niet zo makkelijk doelpunten weg te geven, Jesse Peeters, Stijn Vande Auwera 2x, Eef Peeters en Tokke Vande Kerckhoven dikken de ruime voorsprong aan de rust aan tot 10-4. Na de pauze voelen we ons totaal bevrijdt en drukken door naar 18-7, korven gemaakt door Cedric Eelen, Stijn Vander Auwera 1+1stip, Eef Peeters, Maud Peeters, Dorien Eelen 2x en Axelle Fransen. Het scorefestivalletje krijgt nog een grote kloofwaarde doordat Jesse Peeters 2x, de stip op Eef door Cedric Eelen omgezet en uiteindelijk Axelle Fransen 2x het orgelpunt plaatsen. Knappe collectieve zege zoals het iedere week zou mogen zijn……                   

Rijko C : Vrij                                                                                                                       

Eugeen

Kern :

Rijko 1 – Blauw-Wit 1 : 19-18        
Rijko res – Blauw-Wit res : 23-9   
Rijko C : Vrij                           

Gewestelijke : vrij                             

Jeugd : U19 : Rijko A – Appels A : 2-5                                                                                                        
U16 A : Rijko A – Boeckenberg A : 12-18  Kunnen onze U16’ers voor een stunt zorgen door Boeckenberg (huidig 2de in de stand) te verslaan? Het zal bij een utopische droom blijven om eventueel Temse voor de vierde plaats alsnog bij te benen. Om dat te bewerkstelligen is een homogenere ploeg nodig die niet enkel op enkele bekwame prijsschutters steunt. Wanneer scoren onze girls de nodige korven om het verschil op het scorebord te maken? Ook aan de volatiliteit van het wedstrijdverloop dient dringend gesleuteld. Tot daar enige opmerkingen.  Commotie bij de start van de wedstrijd, Boeckenberg vond het onnodig om anders gekleurde shirts aan te trekken. Het reglement schrijft dit nochtans voor, maar men veegt daar danig zijn voeten aan. Zo rekent men steeds op de good-will van de tegenpartij die dan maar “Ja” knikt en in hun opwarmingsshirts de partij aanvangt. Nadat de withemden de score openden naar 0-2, was het de beurt aan onze Rijko’ers de bakens te verzetten. Xander benutte zijn stip en Tiemen 2x bracht ons gelijk, 3-3. Boeckenberg richtte zijn pijlen op onze korf en het stond in no-time 3-5. Dat was zonder Tiemen 2x en een sublieme Jonas gerekend die telkens bijtrokken, 6-7. Met de rust in zicht delen we weggevers uit na foutieve opvang in onze defensie, het werd bestraft met de nodige stippen zodat de tegenpartij plots op een 6-10 kon terugblikken. Dit verschil maakten we tijdens de 2de helft nooit meer goed, bleven wel aanklampen door gepast er ééntje tegen te prikken, doch het sterkere en homogenere Boeckenberg liet zijn prooi niet meer los. Jonas 3x, Stijn 2x en Jinthe 1x kleurden langs Rijko zijde de wedstrijd inzake afwerking. Een legaal doelpunt van de ingevallen Willem werd nog op mysterieuze wijze afgekeurd?? Intussen had Boeckenberg zijn score opgedreven tot de eindstand van 12-18.                                                                                                                              U16 B : Rijko B – Boeckenberg B : 4-11                                                                                             
U14 A : Rijko A – Putse A : 8-7                      
U14 B : Rijko B – Hoboken2000/Mercurius : 9-7  
U14 C : Rijko C – Spartacus : 3-8                  
U14 D : The Vikings – Rijko D : 5-13                                
U12 A : Rijko A – Neerlandia A : 7-1  Benieuwd hoe de kampioenen ploeg zijn titel in de verf kon zetten? Men opende de debatten via Jins op assist van Jelte, doch even vlug stond het gelijk 1-1, trouwens hun enig doelpunt, zo zou later blijken. Bij Rijko ging men iets te zenuwachtig te werk om openingen te vinden. Er was geen variatie genoeg om Neerlandia pijn te doen. Genoeg balbezit echter zonder gevaar en scherpte rond de korfzone. Vervanging drong zich dringend op en die beslissing werd niet meer uitgesteld, Ward versterkte het aanvalscompartiment en liet zich onmiddellijk gelden met een korte kans en een stip die hijzelf omzet, 3-1, tevens de ruststand. Na de peptalk tijdens de pauze konden de vele suppo’s hun verwarmen aan het knappe spel van Rijko. Men liet Neerlandia op geen enkel moment nog in de match komen en dikten stelselmatig de score aan via Jins weer op assist van lepe Jelte, Noor, Eline en Ward, eindstand 7-1. Schitterende zaalcompetitie afgerond met titel er bovenop, een gewaardeerde proficiat aan het team en de coach.               
U12 B : Rijko B – Floriant B : 10-2 In deze ploeg schuilt ook nog aankomend talent dat om ontbolsterring vraagt. Mits een degelijke opleiding het volgend seizoen gaan ook zij voor de nodige brokken kunnen zorgen. Aangename wedstrijden in het verschiet.                                    
U12 C : Rijko C – Boeckenberg B : 4-16                                                                        

Eugeen

Heropstart korfbaltrainingen?

Berickt KBKB

Op 13 mei 2020 maakte de Nationale Veiligheidsraad opnieuw enkele versoepelingsmaatregelen bekend.

Zo besliste de overheid dat sporten met meerdere personen opnieuw mogelijk is binnen sportclubs. Het betreft enkel trainingen outdoor, geen wedstrijden. Tevens is het maximum aantal deelnemers beperkt tot 20. Dit alles onder de aanwezigheid van een coach en mits respect voor de veiligheidsafstand.

De KBKB stelde op basis van de beschikbare informatie enkele richtlijnen op voor ‘Verantwoord korfbal beoefenen’ binnen de huidige restricties. We willen alle clubs aanmanen om niet licht om te gaan met de versoepelingen van de Veiligheidsraad en samen onze verantwoordelijkheid te nemen voor onze spelers en supporters.

Als club bekijken we heden op welke manier we terug korfbal kunnen aanbieden en vanaf wanneer. Om alles in goede banen te leiden zullen we een beroep moeten doen op een aantal vrijwilligers (trainers, materiaalmeesters en toezichthouders), zonder deze GEEN heropstart van de korfbalactiviteiten! Als U wil meewerken mag U een mail richten aan onze voorzitter bruyns.joris@gmail.com, deze zal alles coördineren en communiceren.

De opstart zal gebeuren conform de richtlijnen 'verantwoord korfbal beoefenen' en de gemeente Rijkevorsel. Gelieve deze ook STEEDS  correct na te leven!
Onze vrijwilligers zullen ook de nodige instructies en richtlijnen krijgen zodat alles steeds in veilige omstandigheden kan verlopen.

KORFBALSEIZOEN 2020 - 2021

Achter de schermen zijn we natuurlijk al een aantal maanden druk in de weer met de invulling van trainers en coaches voor de diverse korfbalteams voor het seizoen 2020 - 2021. 
Onder normale omstandigheden houden we jaarlijks een infomoment in onze kantine, dit jaar per uitzondering zal dit op een andere manier gebeuren.
Woensdagavond 20 mei 2020 zal er een powerpointpresentatie verstuurd worden waar de nodige info in zal verschijnen. Eventuele vragen en opmerkingen zullen schriftelijk kunnen
ingediend worden. Vragen/opmerkingen zullen individueel beantwoord worden en/of in een FAQ bericht gecommuniceerd worden. 

KORFBALACTIVITEITEN DIT SEIZOEN

Buiten de mogelijke heropstart van de trainingen worden alle andere activiteiten georganiseerd door Rijko voor dit seizoen geschrapt, dit om reden dat tot 30 juni 2020 al zeker geen groepsactiviteiten mogen en kunnen plaatsvinden.
Volgende activiteiten worden of waren reeds geschrapt.
- Aardbeientornooi donderdag 21 mei.
- Jeugdtornooi maandag 1 juni te Nederland (Eindhoven).
- Vrijwilligersdag vrijdag 26 juni, deze was reeds verplaatst naar een weekend in september.
- Jaarlijks Algemene Vergadering vrijdag 26 juni, deze zal verplaatst worden naar september of oktober 2020.
- miniemen en pupillenweekend (U8 en U10) zal dit jaar ook jammer genoeg niet kunnen plaatsvinden.

 

 

Beste korfballers, trainers, vrijwilligers, ouders en supporters van Rijko

 

In februari dachten we nog met zijn allen ‘Corona, dat is ver weg!’. Nu weten we jammer genoeg wel beter. Dit virus dat gaat snel over van mens tot mens. Tot op heden bestaat er nog geen medicatie of vaccin. De enige remedie vandaag is om iedereen zoveel mogelijk af te zonderen van elkaar. Willen we binnenkort met zijn allen weer uit ons kot, dan is het belangrijk om de richtlijnen die opgelegd worden, minutieus te volgen! Alleen zo stoppen we Corona.

Ook spreek ik graag een HARTELIJKE dank uit aan alle mensen die (nog) aan het werk zijn. Met in het bijzonder de mensen die vandaag in de frontlinie staan, jullie zijn FANTASTISCH!

Gezondheid staat voorop en de Belgische korfbalbond heeft de beslissing genomen om dit korfbal-seizoen te annuleren. Achter de schermen zitten we natuurlijk niet stil en zijn we volop bezig om seizoen 2020-2021 voor te bereiden. Afgelopen donderdag hadden we met de raad van bestuur onze 1ste online vergadering en willen we onze leden via deze brief op de hoogte brengen van de gemaakte afspraken en beslissingen.

Sportief :

 • Alle competities zijn stopgezet, alsook onze wekelijkse wedstrijden binnen de Kempische Korfbalacademie voor U8 en U10.
 • Onze accommodatie is gesloten tot 19 april (conform de huidige richtlijnen), mogelijk wordt dit verlengd. Ook voor ons is het nog een vraag of we dit seizoen nog mogen korfballen. Vanaf het moment dat het mag, willen we het korfbalgevoel terugbrengen. 1 maal per week zullen er dan vrije trainingen georganiseerd worden. Wanneer we groen licht krijgen van de overheid, informeren we jullie over de juiste periode (mei-juni of juni-juli?).
 • Achter de schermen is de sportieve cel volop aan het werk, zodat elk team volgend seizoen de nodige begeleiding heeft.
 • Als voorloper op het nieuwe seizoen hadden we in mei steeds het infomoment voor ouders (info trainers volgend seizoen, trainingsuren,…) We bekijken nog of dit ‘live’ in onze kantine kan of we jullie op een digitale manier deze info bezorgen.

Evenementen:

 • Jaarlijkse algemene vergadering van vrijdag 25 april zal verplaatst worden naar vrijdag 26 juni. De uitnodiging met agenda en volmacht zal via Twizzit bezorgd worden aan alle leden +16 jaar.
 • Aprilvistornooi zaterdag 26 april wordt geannuleerd.
 • Spaghettifeest hadden we onder voorbehoud verschoven naar een latere datum dit seizoen, maar ook dit moeten we met pijn in ons hart annuleren. We verwachten iedereen volgend jaar op zaterdag 20 maart 2021 in ‘t Centrum. Wie hiervoor ingeschreven en betaald had, zal tijdens de paasvakantie een apart schrijven krijgen met meer info hierover.
 • Aardbeientornooi donderdag 21 mei, dit zullen we voor de 2de maal in ons bestaan dienen te annuleren. Er is reeds een datum voor volgend seizoen geprikt… we verwachten iedereen op donderdag 13 mei 2021 voor het 29ste aardbeientornooi!
 • De jeugdfinales U12 – U14 – U16 (zaterdag 30 mei), die we als club toegewezen kregen, zijn door de stopzetting van de competitie ook geschrapt. Volgend seizoen zullen we onze kandidatuur weer indienen.
 • Aan de gemeente werd de vraag gesteld hoe het verder moet met het ophalen van het zwerfvuil. We wachten op een antwoord van de gemeente. Ondanks dat iedereen in zijn kot moest blijven, is het zwerfvuil niet in zijn kot gebleven. Mogelijk zal er door ons toch nog actie moeten ondernomen worden. Wordt vervolgd!
 • De bonnenverkoop in Werchter, wat ons een aardig centje opbracht, wordt mogelijk ook geannuleerd.
 • De Dag van de vrijwilliger op zaterdag 26 juni, zal door het uitstellen van de jaarlijks algemene vergadering verplaatst worden naar september. De datum volgt na bekendmaking van de speeldata (competitie seizoen 2020-2021).
 • Als het kan en mag, willen we dit jaar nog een ‘eindeseizoensactiviteit’ Zodra de richtlijnen het toelaten, komen we hierop terug.

 

Financieel :

Zoals jullie merken, vallen al onze korfbalactiviteiten stil en daarbij ook onze inkomsten (kantine en de diverse activiteiten). Onze vaste uitgaven blijven uiteraard wel doorlopen. Dit is de reden dat we de betaling van onze lidgelden ook uitsturen zoals gebruikelijk met de vraag tot betaling vóór 31 mei.  We zijn er ons van bewust dat door ‘deze vreemde periode’ het niet voor iedereen evident is om te betalen. Daarom bieden we de mogelijkheid om uw betaling te spreiden over het seizoen 2020-2021.  Ondanks dat de Vlaamse gemeenschap de sportsubsidies met 6% heeft verminderd en deze via de bondsbijdragen worden doorgerekend aan de korfbalclubs zullen we gezien de huidige situatie ons lidgeld NIET verhogen.

Evenementen seizoen 2020 -2021 :

Deze evenementen kunnen jullie alvast noteren in jullie agenda

 • Zaterdag 22 augustus: 3-hoekstornooi voor U12 – U14 – U16 – U19
 • Zaterdag 29 augustus: 2de duotornooi met afsluitend een BBQ

Als afsluiter wensen we iedereen nog een goede gezondheid en we duimen dat we elkaar nog mogen ontmoeten dit korfbalseizoen.

#togetherforrijkokorfbal#samentegencorona#checkcheckcheck

 

Vanwege bestuur en jeugdbestuur

Joris Bruyns
Voorzitter Rijko

PERSBERICHT
 
Officiële communicatie van de Raad van Bestuur KBKB Vlaamse Liga betreffende de impact van de maatregelen tegen verspreiding van Corona Covid-19 virus op de geplande korfbalactiviteiten.
Moeilijke tijden nopen ons tot moeilijke beslissingen. Het is dan ook met de gezondheid van al onze spelers en van allen die ons dierbaar zijn indachtig, dat de Raad van Bestuur van de KBKB heeft beslist om de veldcompetitie 2019-2020 te annuleren. Overal worden er maatregelen opgelegd die ons beperken in de omgang met anderen om de verspreiding van het Corona COVID 19 virus tegen te gaan. We weten momenteel niet hoe lang deze nog van kracht zullen zijn. Daarnaast kunnen we niet zomaar een competitie opnieuw van start laten gaan zonder voorbereiding. Dat is geen verantwoorde manier van sporten. Bovendien zijn er onder ons die getroffen zijn door het virus. Hetzij zelf, hetzij één van hun naasten. Dit leidt tot quarantainemaatregelen waardoor mogelijk sommigen onder ons niet beschikbaar kunnen zijn. We vernemen ook al van gemeentes die maatregelen treffen en nu al hun terreinen niet meer beschikbaar stellen de rest van dit seizoen. De Raad van Bestuur had in overleg met het Comité Wedstrijdzaken verschillende scenario’s uitgewerkt, maar wil deze beslissing niet blijven uitstellen en wil duidelijkheid scheppen naar clubs, spelers en supporters.
Onze veldcompetitie is ongeveer 8/14de achter de rug. Er is dus geen volwaardige competitie afgewerkt. Op basis daarvan beslist de Raad van Bestuur van de KBKB om dit jaar geen veldkampioen uit te roepen. Het seizoen 2020-2021 zullen we terug van start gaan op basis van de eindrangschikking veld 2018-2019. Voor de jeugd zal gekeken worden naar het afgesloten klassement in de zaalcompetitie en de inschrijvingen voor komend seizoen uiteraard. Bovendien is het belangrijk te weten dat we bij de reeksindelingen voor het seizoen 2020-2021 weldegelijk rekening zullen houden met de reglementen zoals gestemd op de Algemene Vergadering van 14 december 2019 en mogelijks ook met de reglementen die ter goedkeuring liggen op 30 april 2020.
Met deze beslissing komt eveneens een einde aan de competitie van de Beker van België 2019-2020. Ook hier zal geen eindwinnaar uitgeroepen worden. Clubs staan vrij om in het volgend seizoen opnieuw in te schrijven in deze competitie. Dit leidt eveneens ook tot de afgelasting van het interregio tornooi van 1 mei 2020.
De Raad van Bestuur van de KBKB beslist om het Gala van de Gouden Korf dat gepland stond op vrijdag 8 mei 2020 niet te laten doorgaan. We beraden ons over een andere formule op een andere datum waarbij we mogelijkheid zien om te eren wie uitblonk de afgelopen maanden.
Het seizoen 2019-2020 wordt één dat we ons allen nog lang zullen herinneren, echter niet om de redenen die we allen hoopten. Door nu tijdig duidelijkheid te scheppen, biedt de Raad van Bestuur clubs de mogelijkheid om, van zodra het mogelijk is, op eigen tempo de draad terug op te pakken en korfbalactiviteiten te ontwikkelen.
Van ganser harte hopen we dat iedereen in onze korfbalfamilie gezond blijft. Houd afstand, blijf in uw kot, blijf gezond en blijf sporten.
Yves Daelmans
Bestuurder
Directeur topsport
Directeur interne en externe communicatie
 

De reguliere zaalcompetitie zit erop en daar zijn we echt niet rouwig om. Eindelijk terug naar ons eigen clubhuis en naar buiten, het zou iedereen deugd doen. Bye, bye zaal, welkom veld. Maar het coronavirus gooit roet in onze planning en voorbereiding, vooraleer we er terug kunnen invliegen op het veld. De impact van het virus en de opgelegde maatregelen treft ons allemaal. Het zet ook ons sociaal leven even op pauze. Samen leuk sporten kan niet meer door het samenscholingsverbod. Alle sportfaciliteiten zijn gesloten waardoor je je favoriete sport niet meer kan beoefenen. In deze tijden, geen sport, geen korfbal en dus ook geen enkel verslag tot voorlopig 5 april. Toch blijft voldoende bewegen meer dan noodzakelijk. Zowel fysiek als mentaal biedt bewegen vele voordelen. Het geeft structuur aan je dag en het verzet bovendien je ietwat sombere gedachten, en dat kunnen we nu meer dan ooit gebruiken. Buitenactiviteiten zoals wandelen, joggen, fietsen, op je ééntje of max. per twee kan voorlopig nog. Voor binnen zijn er heel wat online blogs en filmpjes voor handen over hoe je kan bewegen in je huiskamer. Draag zorg voor jezelf, heb begrip voor deze moeilijke situatie waar we ons nu in begeven. Laten we redelijk zijn en met gezond verstand er samen het beste van maken en hopelijk kunnen we dan snel weer met onze Rijko gemeenschap samen genieten, sporten en plezier maken.                                                                                                                     

Maar hoe moet nu verder met de herneming van de veldcompetitie, die normaal op 29/3 terug van start zou gaan? Uitstel en opschuiven naar latere beschikbare data is het devies. De kaarten zijn hier bijlange nog niet geschud, daar kan nog veel aan veranderen. Om eveneens in schoonheid afscheid te nemen van de veldcompetitie (net zoals in de zaal!!), zullen meerdere knappe zeges nodig zijn om Rijko 1 te handhaven in hoofdklasse 1. De nul in de huidige ranking moeten we zo snel mogelijk van de tabellen vegen. Eigenlijk hadden we er bij de start van dit veldseizoen er net iets meer van verwacht, doch door diverse rare omstandigheden werd ons dat ontnomen. Wat de scheids ook fluit, wij moeten ons er bij neerleggen, liefst zonder al te veel commentaar, zelfs als die in ons nadeel werkt. Als we verliezen van een betere tegenstrever, dan vinden we dat geen erg, wel wanneer we voor voldongen feiten worden geplaatst! Niettegenstaande hebben onze fanions ons wel op meerdere leuke partijen getrakteerd. De tegenstrevers die we nu gaan bekampen om het behoud, nog 7 wedstrijden te gaan, zijn niet te onderschatten. Bepaalde teams hebben net als wij de punten broodnodig. Ondanks de uitgestelde matchen en de verschoven kalender, rekenen we erop dat iedereen zich conditioneel voorbereidt. Fysiek in orde zijnde, hard je eigen conditie op peil houden, geconcentreerd en scherp staan, zo komen we er ongeschonden wel uit! Bij hervatting zal de focus er vanaf minuut 1 moeten zijn, zodat we het eerste gewin ook binnenhalen. Ook onze suppo’s kunnen een sportieve bijdrage leveren door telkens massaal er voor jullie te zijn. Hoe het nu daadwerkelijk verder moet met onze veldcompetitie is voorlopig koffiedik kijken. Wanneer zal men overgaan tot het opstellen van een realistisch schema om te hervatten? Zoals het nu uitziet, zekers nog niet na het aflopen van de gestelde maatregelen, 4/5 april. In de huidige noodsituatie is een mogelijke suggestie indien de clubs bereidheid tonen, er een hoog tempo op na te houden en aan een ritme van 2 wedstrijden per week deze competitie alsnog af te werken. Is dit een realistisch scenario of toch eerder niet?

Met de prioriteit hou je gezond! En de tijd zal raad brengen!!

Eugeen

Beste leden, trainers, ouders, supporters,....

De overheid neemt nieuwe maatregelen om kwetsbare groepen te beschermen en om de verspreiding van het coronavirus in te perken en te vertragen. Ook op de sportsector heeft dit een grote impact.

UPDATE : Geen publieksevenementen tem 3 APRIL

De minister riep deze namiddag Sport Vlaanderen, de VSF en enkele sportfederaties in spoedoverleg samen over maatregelen voor sport door het coronavirus. Gebaseerd op verregaande medische consensus, werd beslist om het advies te formuleren om alle sportorganisaties en wedstrijden, indoor en outdoor, af te gelasten TOT EN MET 3 APRIL.

Als club hebben we het besluit genomen om dit advies te volgen en laten we bij deze weten dat alle trainingen, wedstrijden en sociale activiteiten die door de club georganiseerd worden tot en met 3 april zullen geschrapt worden. 

Graag nog even dit: Ik weet dat er opmerkingen gaan komen in de trend van, ik word niet ziek, wij zijn in de fleur van ons leven en uitstekende conditie, waarom mogen wij niet trainen en wedstrijden spelen.
Antwoord is dat heel veel personen besmet met het Corona virus hier inderdaad weinig last van ondervinden. Maar als besmette persoon ben je wel een doorgeefluik naar andere die misschien niet de optimale weerstand hebben om het virus te bestrijden met soms dodelijke gevolgen. Dus gaat even niet om “IK” maar om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om samen door deze uitzonderlijke periode te raken.

Indien er nieuwe ontwikkelingen zich afspelen zullen we jullie zo snel als mogelijk inlichten.

We danken iedereen voor het begrip en duimen van harte dat we hier zo snel mogelijk door zijn.

Sportieve korfbalgroeten
#togetherforrijkokorfbal

Joris Bruyns
Voorzitter Rijko

Het scenario kon niet spannender verlopen dan in deze reeks: in een ultiem duel streden de nummers 1 en 2 van de stand in een rechtstreeks duel om de titel. Rijko begon met een voordeel aan de wedstrijd: het stond 2 punten voor en had de vorige confrontatie met 3 korven verschil gewonnen . Jammer dat Lis door ziekte verstek moest geven voor deze match maar ze kwam haar ploegmaats wel steunen vanop de bank !! Kaat Verhoeven verving Lis . De thuisploeg stond dus voor een loodzware opgave maar begon scherp aan de partij waardoor hun intenties snel duidelijk werden. Rijko, gans het seizoen sterk verdedigend , hield de eerste stormloop af waardoor Rijko eventjes kon bekomen en het aanvalsvak in balbezit kwam. Dean lukte dan ook de openingstreffer met een shot : 0-1 . Maar Neerlandia , met enkele sterke heren en 1 dame die er duidelijk bovenuitsprong, bleef erin geloven en kwam snel terug. Met een shot van diezelfde dame en een shot van een heer kwam de stand snel op 2-1 . Rijko hapte naar adem en toen de thuisploeg een stip kreeg, werden de handjes al wat klammer. Gelukkig voor de bezoekers mistte de thuisploeg deze uitgelezen kans. De kansen kwamen vervolgens langs beide kampen en de volgelopen zaal kon dit smaken met het nodige applaus voor beide teams. Plots dook Chiel als een duivel uit een doosje op en scoorde op zijn geweldige manier de 2-2 op doorloper. De thuisploeg liet echter de kopjes niet hangen en hun dame ( alweer) scoorde de 3-2. Wat de thuisploeg kan , kan ik ook dacht Kaat Verhoeven en met een shot kwam de score weer in evenwicht: 3-3 . De druk en het enthousiasme van de thuisaanhang werkte als een stimulans voor de thuisploeg en ze bleven Rijko maar bestoken met aanval na aanval en shot na shot. Er dient jammer genoeg ook wel gezegd te worden dat de jongeheer met het fluitje niet echt bij de les was waardoor coach Mike meermaals vol ongeloof stond te kijken naar zijn twijfelachtige beslissingen….Met een  tussenspurt naar 6-3 klokten we af waardoor dit een thriller  van formaat werd. Met deze score stond Rijko nog aan de leiding maar 1 korf meer werd het Neerlandia  .Wat een apotheose toch…..De acterende helden kwamen onder luide aanmoedigingen terug de arena in voor de spannendste 25 minuten van deze competitie. Erop of eronder, dat werd het motto van beide teams. Rijko startte gretiger aan de tweede helft en dwong kans na kans af, maar scoren lukte voorlopig nog niet. De druk bleef duren en na een resem pogingen lukte Jasper de belangrijke 6-4 score. Maar zoals steeds in deze wedstrijd knokte de thuisploeg zich  terug en scoorde de 7-4.  Lies, sterk spelend tegen de imposante dame, scoorde met een ingeving onder de korf door slim door te draaien en onderhands af te werken. Knap hoor!! De marge werd 2 en Rijko begon al te dromen van de titel. Maar zoals de gehele wedstrijd scoorde de thuisploeg uit een ver shot de korf van de hoop. De zenuwen begonnen duidelijk boven te komen en het thuispubliek dreef het volume in de zaal op waardoor dit een eindspurt werd met een fotofinish . Rijko kreeg het moeilijker en kreeg amper nog kansen bijeen gespeeld. De thuisploeg had ook last van de spanning maar plots uit het niets viel er een bal van een enorme afstand in het mandje waardoor de thuisploeg virtueel kampioen was . Met nog 1 minuut op de teller leek alles over and out . Rijko had echter nog 1 aanval en met nog 6!! seconden voor tijd kreeg het nog een stip na een domme actie van hun sterke dame. Alle druk op de schouders van Kaat V want zei werd naar voor geschoven door coach Mike. Kaat, die zelden mist vanaf de stip bezweek echter onder de druk en mistte de stip waardoor de kaarten geschud waren. Neerlandia en niet Rijko pronkte helemaal bovenaan het klassement.

Volgens onze Rijko bril hebben wij ook kampioenen in onze rangen: een gelijk aantal punten , en de titel ‘ verloren’ door in onderlinge confrontaties met 1 korf meer onderuit te gaan , jammer, jammer.

Onze felicitaties gaan dan terecht uit naar Neerlandia met hun titel en promotie naar Promoleague A.

Maar de helden van deze competitie zijn toch duidelijk onze youngsters: wat een parcours hebben ze wel niet afgelegd en wat een ontwikkeling werd er gedaan.  Een speciale vermelding voor deze spelers maar ook aan onze coach : ‘ onze Mike’…..Hoe hij deze groep tot een eenheid heeft gebracht , dat verdient een groot applaus!!!!

Nu enkele weekjes verdiende rust om vervolgens het veld te gaan bestormen met dynamisch en leuk korfbal.    Tot dan ……

 

Een vrijwillige reporter

Doordat de uitslagen vorige week positief uit de bus kwamen voor Rijko werd deze confrontatie een finale op zich: enkel mits winst kon dit Rijko zich plaatsen voor de begeerde kruisfinales, dit jaar in Beveren. Maar dit leek gemakkelijker gezegd dan gedaan : met Sikopi kreeg men een tegenstander van formaat voorgeschoteld. De wedstrijd , gespeeld voor volle tribunes, begon geweldig, maar jammer genoeg niet voor Rijko. In een mum van tijd stond het 3-0 in het krijt na een wervelende start van de thuisploeg. Ondertussen raakte Kaat nog ongelukkig geblesseerd maar ze beet moedig door: tekenend voor het belang van deze match.. Er dient wel gezegd dat elk shot binnenviel , wat maakte dat Rijko effe een mentale tik kreeg. Na de nodige time out van coach Rudi herpakte Rijko zich door terug te komen naar een 3-2 stand na een korte kans van Loris en een stip benut door Kaat. De thuisploeg, zonder hun sterspeler Joppe, kromde de rug en liep mede door de (te ) fanatieke supporters en coaches terug uit naar een 5-2 stand. De schoten van hun atletische heren waren met momenten dodelijk waardoor Rijko steeds tegen een kloofje aankeek. Loris met een ver shot milderde nog tot 5-3 maar toen kwam de intimidatie van hun bank boven: bij vrijwel elke fase werd er op het matig leidende duo ingespeeld waardoor Sikopi uit het niets een vrijworp cadeau kreeg. De thuisploeg nam dit cadeau in ontvangst en liep weer uit tot groot ongenoegen van iedere Rijko supporter en de Rijko bank. Rijko besefte dat deze wedstrijd er eentje van de laatste kans was en schakelde een versnelling hoger waardoor het zichzelf terug in de match knokte. Matthijs op shot en Stien met een stip zorgden weer voor hoop door de 6-5 aan te tekenen. Maar zoals reeds gezegd , de thuisploeg reageerde alweer door de 8-5 ruststand aan te tekenen. Een mentale tik voor Rijko dus….

Deze helft was er eentje waar echt alles inzat : strijd, passie overgave en een wil om te winnen , alweer promotie voor de korfbalsport lijkt me.

Met een verdiende pauze konden de acterende helden even op pauze komen, incluis de 2 scheidsen ….

Met Daan in het veld probeerde Rudi de bakens te verzetten tegen het toch wel zeer sterke Sikopi. Met de eerste baltoets bewees Daan dat hij er klaar voor was door direct met een bom de 8-6 aan te tekenen. Marthe scoorde kort daarna op doorloper: de achterstand werd alweer bijna weggewerkt: kon het nog voor het moedige Rijko ???? De thuisploeg antwoordde direct met de 9-7 stand na een knap shot. 3 aanvallen, 3 doelpunten , dit was  veelzeggend voor het niveau van deze wedstrijd. De leiding liet zich dan weer ringeloren door de protesten van de thuisaanhang door een duidelijke fout niet te bestraffen met een stip maar enkel met een vrijworp. Jammer jammer… Simon zorgde kort hierna terug voor hoop door een doorloper te scoren. Maar het tempo van de wedstrijd eiste zijn tol en Rijko bezweek moment per moment aan de druk waardoor de thuisploeg met een tussenspurt de 13-8 liet aantekenen. Game over helaas…… Kaat op shot en Loris op doorloper zorgden voor de 13-10 eindstand. Een dikke proficiat aan de thuisploeg voor het bereiken van de kruisfinales. Het had vandaag net dat tikkeltje meer in huis dan Rijko waardoor deze zege verdient is voor Sikopi.

Maar natuurlijk ook een dikke pluim voor dit Rijko: na een onoverbrugbaar gewaande achterstand in de rangschikking is het blijven spelen voor wat het waard was . De kroon op het werk was er helaas vandaag niet maar al strijdend verlaten we het zaaltoneel met fierheid!!! Proficiat voor deze zaaleditie aan coach Rudi en het ganse team.

Nu enkele weekjes de riem eraf om vervolgens het lastige buitenseizoen te hervatten.

Tot buiten dan maar….

Een vrijwillige reporter

De Rijko-recreanten trokken voor hun laatste wedstrijd van het zaalseizoen naar de vrienden van Vobako. Heel wat van onze mannen zaten op een betere wei (goei verlof Dirk!) of waren gekwetst (goei herstel Jeroen!) waardoor we aan de wedstrijd begonnen met exact 8 spelers en Griet als gelegenheids-man. (Dat ze dat in de na-match compenseerde met een overtuigde imitatie van een niet nader genoemde kleuterjuf-met-hoge-stem-en-kinderlijke-taal werd haar dan ook graag vergeven.) De vakken: Griet (heer dus), Marc, Leen en Anja begonnen in aanval; Brenda, Heidi, Kris en Andries in verdediging.

In het begin van de partij, professioneel gestart met corona-veilige vuistjes, trachtte Vobako onze ploeg bij de keel te grijpen. In geen tijd stond de 3-0 op het bord na enkele knappe aanvallen. We lieten ons niet van de wijs brengen maar waren toch opgelucht toen we de 3-1 konden scoren en zo zelf ook gelanceerd waren. We kwamen terug tot 4-4 en de rest van de wedstrijd was zeer gelijk opgaand. Er werden felle duels uitgevochten maar de sfeer bleef opperbest door een sportieve houding van beide kanten.

Mede dankzij de inbreng van Thomas na de rust (speciaal nog overgekomen na de wedstrijd van zijn U16 in Temse, waarvoor grote dank!) kreeg de ploeg wat extra zuurstof en klommen we naar een 5-7 voorsprong op een 5-tal minuten van het einde. Snel daarna kon Vobako nog milderen tot 6-7 maar dankzij aandachtig verdedigen en nog enkele dreigende aanvallen hielden we die nipte voorsprong vast tot het eindsignaal. Beide ploegen spraken na afloop van een leuke, gelijkopgaande en spannende recreantenmatch. De uitdaging vanwege Vobako tot een herkansing in het veld nemen we graag aan!

Nog het vermelden waard: twee prachtige korven vanop afstand door Brenda en Heidi en een geslaagde strafworp onder druk door Heidi.

Een vrijwillige reporter

Kern :

Spartacus 1 – Rijko 1 : 17-21                                                                                                       
Spartacus res – Rijko res : 17-25       
Spartacus C – Rijko C : 9-10                                                                   

Jeugd : Zwarte zondag voor Rijko’s jeugd U14 en U12. U14 A zag zijn opmars in de ranking gestuit door de LO-Pioniers die niets aan het toeval overlieten om alsnog de 4de plaats veilig te stellen, rechtgevend op een ½ kruisfinale. Jammer want ik had het Rudi en zijn volgelingen van harte gegund. Ieder jaar een jeugdploeg afvaardigen in één of andere kruisfinale daar moet Rijko voortaan tot in staat zijn. U14B op een zucht van de titel liet die aan hun neus voorbij gaan. Het werd hakbijltjes dag in het Gentse, waar Neerlandia op de valreep zich de titel in de Promoreeks kon toe eigenen. Zonde en balen als men er zo dicht bent. Ook U12 A reeds kampioen in hun Promoreeks, moest nog even tot slot naar Ganda. Daar konden zij hun ongeslagen reeks niet beëindigen met een zege.  Vervolgens de algemene uitslagen :            

U19 : Rijko – ASKC B : 10-18                                                                                         
U16 A : Temse – Rijko : 17-13               
U16 B : Vrij                                                                            
U14 A : Sikopi A – Rijko A : 13-10                                                                                                      
U14 B : Neerlandia A – Rijko B : 9-5 Gelijke stand, elk 23 punten getotaliseerd, maar het onderlinge duel en het doelsado +74 voor Neerlandia en +63 voor Rijko doen ons de das om.     
U14 C : Neerlandia B – Rijko C : 0-5     
U14 D : Rijko D – Minerva : 6-5                                          
U12 A : Ganda A – Rijko A : 7-4                                                                                                               
U12 B : Spartacus – Rijko B : 9-4           
U12 C : Hoevenen C – Rijko C : 1-6         

Eugeen     

                                                                        

De slotwedstrijd van de zaalcompetitie tegen Spartacus gespeeld in het hol van Pluto, namelijk in het verre Berendrecht, daar kon Rijko zich best geen uitschuiver veroorloven. Eigenlijk konden we zonder extra druk deze eindwedstrijd uitkorfballen. Maar dit weekend krijgt Rood-Groen de kans zich te meten met een Rijko dat niet geneigd is zijn derde plaats in de ranking op te geven. Bij Spartacus daarentegen is het alle hens aan dek om alsnog een barragewedstrijd te ontlopen. Wie maakt de grote indruk om het te halen, is de hamvraag? Of wie is bekwaam een uitschieter van formaat te plaatsen? Aan onze aanhang en eveneens om op een eerlijke manier scherprechter te spelen in het degradatiedebat zijn we dat aan onszelf verschuldigd. Aanvankelijk liep het niet van leien dakje voor onze fanions omdat de Spartanen aan een hels tempo de partij aanvatten. Na de eerste tien minuten keken we al neer op een achterstand van 6-2. Enkel de weerom schitterende Sander Marijnissen scoorde de twee tegentreffers. Het was snel duidelijk dat we nogmaals in een gewijzigde opstelling niet aan de bak kwamen, voornamelijk te wijten omdat onze dametjes in de greep werden gehouden door hun tegenstrevers, die inmiddels ook voor drie korven tekenden. Dat bemoeilijkte het geoliede spel van Rijko omdat hier sprake was van zoekwerk om elkaar te vinden en ik was van oordeel dat hier weinige op hun lievelingspositie konden spelen. Dan maar aanzien en hopen op beterschap zonder de eventuele nodige wissels door te voeren. Mikken op een wederopstanding was de boodschap die via een time-out werd meegegeven. Soms heb je als coach een konijnenpootje en wat mazzel nodig om dit voor ogen te houden. En inderdaad Ben Van Looveren, scherp in de afwerking prikte er een tweetal binnen en Tim Baetens bracht ons ei zo na langszij, 6-5. Een stip werd aan de overzijde gelukkig gemist doch daaropvolgend knalde een dame de 7-5 op het bord. De omroepster, gedurende de ganse partij met micro in de hand kon haar vreugde nauwelijks de baas, de decibels van het vrouwke gierden door de zaal, de winst was volgens haar nu al een feit. Zo wisselvallig als het weer zo plots kunnen onze fanions een flauw begin ompolen tot een ommekeer. Sander Marijnissen zet de stip op Ben om, Ben Van Looveren brengt ons gelijk, 7-7. We duwen door naar 7-10, via Stijn Vander Auwera, Eef Peeters en Kato Brosens. We vergeten door niet al te secuur en overhaast aanvalsspel de 11de te maken, wat een pijnlijke prik voor Spartacus zou betekenen. De bal gaat slag om slinger naar de overzijde, onze defensie kan die toestroom moeilijk aan banden leggen en zo gaan we rusten bij een 10-10 gelijke stand. Na de pauze ontpopt Ben Van Looveren zich als de koele killer door dan toch die 11de aan te tekenen. Stijn Vander Auwera koelbloedig bij het omzetten van toegekende stippen doet zijn naam alle eer aan, 12-12. Het frisse van de Spartacus start is nu verdwenen, gevolg het moment dat Rijko dit als geen ander aanvoelt en het ook kundig op het bord plaatst, 14-16. Dit welgekomen geschenk wordt benut door Dorthe Neefs, Stijn Vander Auwera, Cedric Eelen en Kato Brosens. Het spel wordt bitsiger doordat Spartacus nog weinig kan inbrengen, de stippen die daaropvolgend aan Rijko worden toegekend, ééntje tegen Loes Rönne en ééntje tegen Cedric Eelen worden beide keurig omgezet door Stijn Vander Auwera, 14-18. De dame met de micro geeft geen kick meer, haar apparaat onder de tribune van hun aanhang wellicht weggemoffeld. Want wij willen nog meer, Ben Van Looveren met zijn 5de , Loes Rönne en Sander Marijnissen plaatsen het orgelpunt 16-21, waarna we nog een toegift doen om de eindstand op 17-21 vast te leggen. Na deze overtuigende prestatie, goed voor 2/3 van de wedstrijd, geeft dit aan Rijko kern het vertrouwen om op dit elan verder te gaan. Structuur, werkkracht en knappe goals, deze ingrediënten hebben we allemaal in huis, dat maakt het geheel indrukwekkend, doch we vergeten somtijds deze optimaal te benutten. We mogen trots en fier zijn op deze groep zeker na het moeilijke werk dat ze meesleepten na de 1ste afsluit van het veld. Deze zaalcompetitie was bij momenten zeer emotioneel voor spelers en suppo’s, na het veld moesten we letterlijk van nul herbeginnen, mogen we ons een gunstige ontlading verwachten bij de herneming van het 2de luik veld? Pas dan mag men het volledige Rijko seizoen als geslaagd bestempelen.

Spartacus reserve – Rijko reserve : 17-25  Ook hier kregen we af te rekenen met een blitz start van Spartacus, dat de stand in no-time op 4-4 bracht. Toch waren we nu beter bij de les en opgewassen om te counteren, via Cedric Eelen, Axelle Fransen, Loes Rönne en broer Senne Rönne. Vervolgens gaat Rijko voluit voor een ruime zege door scherpe afwerking langs Cedric Eelen, Axelle Fransen, Tokke Vande Kerckhoven 3x+1stip, Nathan Herthogs 1x+1stip op Senne omgezet, tussenstand 9-12 meteen de ruststand. Na het water tellen we Spartacus verder uit, dit bewerkstelligen we via Loes Rönne, Axelle Fransen, Tokke Vande Kerckhoven die de stip op Dorien Eelen verzilverd, Nathan Herthogs prachtgoal in de vlucht, nogmaals Tokke en Nona Luyckx, 12-19. Hierop volgend laat Rijko de teugels ietwat meer vieren, zodat Spartacus nu en dan kan tegenscoren. Toch plaatsen we om en om ook ons goaltje in hun korf via, Tokke die de stip op Loes Rönne omzet, Loes Rönne zelf, Dorien Eelen 2x, Glenn Ruts en Senne Rönne, eindstand een fraaie 17-25.

Spartacus C – Rijko C : 9-10                                                                                    

Eugeen

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com