Log in

Met de komst van ASKC wisten we dat we een haalbare kaart voorgeschoteld kregen. Wel niet aan onderschatting doen was het devies van de coachpeptalk vooraf, want een ploeg in puntennood is soms een kwalijke klant. Het heeft niet meer de kwaliteit tussen de lijnen staan dan pakweg de periode dat Kristen Vermeiren samen met haar teamgenoten ons herhaaldelijk de das omdeed. Het zou niettemin zaak zijn om ons niet te laten leiden door die voorlopige plaats van onze buren, en vanaf de aanvangsfase geconcentreerd de partij aan te vatten. Zo gezegd, zo gedaan, met een furieuze start als een speer uit de startblokken grepen we ASKC bij de slikker en maakte Rijko hun monddood. We liepen op een eenvoudige manier via een grandioze afwerking uit naar 9-2, korven die werden gescoord door Stijn Vander Auwera op stip, Axelle Fransen, Jesse Peeters 2x + 1stip, Sander Marijnissen 3x en Cedric Eelen. Na een kwartiertje was de wedstrijd al helemaal gespeeld en prijkte er voor ASKC een praktisch onoverbrugbare kloof op het bord. Vervolgens zagen we een bijzonder efficiënt Rijko aan het werk dat zich vastbeet in zijn tegenstander, zijn greep ditmaal niet loste en alzo iedereen bleef verbazen. Jesse Peeters, Kato Brosens, Axelle Fransen en Cedric Eelen dreven de score op naar 13-2 alvorens de Schotenaars even konden tegenprikken, 13-4. Stijn Vander Auwera en Cedric Eelen deden er nog een schepje bovenop, ruststand 15-5. Zonder afbreuk te doen aan onze veelzijdige heren, deden onze girls het voor de zoveelste keer op rij voortreffelijk en scoorden weer de nodige doelpuntjes. Er is geen sprake meer van een verzwakt dameskwartet bij Rijko, zoals we bij aanvang van de nieuwe competitie angstig aanhaalden.

Zaterdag speelde onze kern de topper tegen Verde. Bij winst komen we helemaal
bovenaan te staan en rest ons enkel nog de wedstrijd tegen ASKC om de heenronde
met een zeer mooi resultaat af te kunnen sluiten. Kunnen we de punten thuis houden en
Verde groen laten lachen? 
De wedstrijd begint en de weersomstandigheden zijn duidelijk een bepalende factor. De
regen en wind zorgen ervoor dat korfballen met verre shots en lange ballen haast niet
mogelijk is. Korte kansen zoeken en slim en geduldig korfballen, dat is de boodschap die
coach Glenn meegeeft. 
En dat hebben we snel onder de knie lijkt het wel. Sander scoort een omdraaibal, Nick
legt een strafworp binnen en Kato volgt met een doorloper. Maar Verde volgt ook met
shots en een strafworp. 3-3
Gedisciplineerd blijven korfballen en de juiste kansen zoeken zorgen er voor dat we een
kloofje kunnen slaan en naar 8-5 gaan. Dorthe en Axelle met een shot, Sander met zijn
tweede omdraaibal, een stip van Cedric en Axelle nog op vrijworp. Nu zijn we vertrokken
denk je dan... Maar met de leeuwen van Verde ben je nooit klaar natuurlijk. Ze zetten
hun klauwen in de match en maken het terug spannend. Al moeten we vooral kritisch
naar onszelf kijken en toegeven dat we de discipline wat verliezen en vooral in
verdediging te gemakkelijk kansen weg geven. Focus on the job, coach Glenn zet zijn
troepen terug op scherp met de rust in zicht. Het wordt 10-8 via een korte kans van
Jesse en één van Stijn, die de geblesseerde Lennert vervangt. Maar net voor rust scoort
Verde ook nog 2 x. 10-10

Kato Dorthe Cedric Nick

Axelle Jesse Lennert Sander

De thuiswedstrijd tegen Ganda beloofde spannend te worden, met als extra inzet de tweede plaats in de reeks en om in het spoor te blijven van leider Verde.

Rijko start sterk met een shot van Kato na een mooie beweging, de wedstrijd gaat gelijk op tot 2-2. Dan plaatsen onze Rijkohelden een versnelling hoger en grijpen Ganda bij hun neuzekes. In no time staat het 9-3 via onze sterk schietende dames. De buit lijkt al snel binnen tot het nabijwonende varken (hebben we eindelijke een dierlijke mascotte gevonden?) alle aandacht opeist. Lotte en Jarne spelen portier en zorgen ervoor dat er gekorfbald kan blijven worden.

De supporters vergeten even hun helden en zo komt Ganda terug in de wedstrijd. Met hun sterk schietende heren glipt Ganda dichterbij tot 10-8. Alleen Axelle weet nog tegen te scoren op vrijworp. Zo gaan we rusten en lijkt alles weer mogelijk.

We hebben in de eerste fase van de competitie alvast ons visitekaartje afgegeven. Na onze 4 op 6 kregen onze fanions opnieuw een uitgelezen kans om een naaste achtervolger wat verder af te schudden. We kunnen zeker en vast van een geslaagde start spreken. Ik ben vooral onder de indruk van de manier waarop we tot nu toe gespeeld hebben. Via onze T1 Glenn en T2 Yves is er duidelijk een game plan en dat komt al aardig tot uiting op het veld. Hierop moeten we vandaag en de komende weken zien voort te bouwen. Heel belangrijk om niet te snel tevreden te zijn, we moeten hongerig blijven. Die uitdaging werd ons voor de voeten geworpen met een bezoek aan KCBJ (Betekom), een krachtmeting in het verschiet. De verplaatsing naar de velden van de Brabanders is nooit een pretje. Stugge, grote rebound sterke thuisploeg vol inzet, om daar te gaan winnen steeds een moeilijke opgave. Wat we de laatste weken van het Rijko collectief en in het bijzonder onze girls gezien hebben geeft ons dat alle vertrouwen. Helaas geven ze gedurende een hele periode van eerste helft niet thuis.

Op 18 sept. 2021 stond de 35e nationale recreantendag op het programma. Uiteraard mag Rijko dan niet ontbreken. De zon was van de partij en samen met 15 andere ploegen maakten we er een super dagje van.

Heidi, Lien, Leen, Brenda, Cailey, Kris, Tom, Thomas, Andries, Robbe en Marc waren de U87 van vandaag.

We begonnen de ochtend met een gezellige match tegen de sympathieke spelers van ATBS. Deze vrij nieuwe recreantenploeg had het moeilijk met het vlotte en gretige spel van Rijko. Vanaf de eerste minuut bouwde Rijko goed op met mooi korfbal. Dit resulteerde in een zeer positief begin van de dag. Tijdens de eerst helft waren de meeste kansen voor Rijko. Er werd mooi samen gespeeld, goed verdedigd en dat resulteerde in 7 korven! Gelukkig voor de tegenstander werden niet alle kansen benut want Rijko bleef goed aanvallen en dankzij een goede rebound bleef de bal in ons bezit. Ook in de 2e helft domineerde Rijko de wedstrijd. We begonnen weer zeer sterk met een deftige aanval. Ook de verdediging was goed wakker en zo konden we de wedstrijd eindigen met een zeer mooie 0-9 op het scorebord. Positive vibes in de ploeg en de sfeer was gezet voor de rest van de dag

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com