Log in

A: Jo/Willem (1), Stijn (2), Jinte (1), Lotte/Lobke

V: Tiemen (2), Jonas, Sita, Luna/Kaat (1)

 

Na een korfbalvrij weekend krijgen we Scaldis op bezoek, zij wonnen vorige week thuis van Voorwaarts en zijn duidelijk niet meer de ploeg die we begin augustus tegenkwamen op de try-out van Spartacus. Voor de wedstrijd was er gezegd dat Scaldis veel druk ging zetten en reboundend sterker is geworden. Vol goede moed beginnen we aan de wedstrijd met het geloof dat het wel goed zal komen… Al meteen voelen we dat we problemen hebben met de erg felle druk van Scaldis; we gooien ballen buiten, passen niet naar de buitenkant, passen te traag, vertrekken niet in de ruimte,.. we spelen hiermee heel erg in de kaart van de bezoekers en belonen hen ook nog eens.

 

Gelukkig schiet Stijn ons naar 1-0, na knap reboundwerk van Jo. Snel krijgen we een shot tegen voor 1-1. Tiemen lootst ons met zijn vak snel naar 2-1 en 3-1 met een korte kans + shot. Net voor rust scoort Stijn nog een korte kans en kunnen we rusten bij 4-1. We kregen heel wat eerste en tweede kansen maar onze afwerking was met momenten helemaal zoek vandaag. Probeer allemaal op training deze week dit aan te scherpen en te blijven geloven in jezelf en je ploeggenoten!

 

Tijdens de rust wisselen we 3 keer en hopen we met meer snelheid te krijgen en tot betere (en meer) kansen te komen, maar dit lukt ons in het begin niet. Kaat scoort wel op shot de 5-2 na een slim trucje van Tiemen onder korf. ;) Jinte brengt ons op shot naar 6-3 Scaldis kreeg ook heel wat kansen maar ook bij hen was het moeilijk om de vele kansen af te werken. Willem werkte hard en pikte ook zijn goaltje met voor 7-3.

 

Uiteindelijk wonnnen we met 7-4, maar het was allemaal heel moeizaam en zeker niet onze beste wedstrijd dit seizoen. Hopelijk herpakken we ons vrijdagavond voor de ¼ finale in de beker tegen Leuven. Bij winst spelen we in de ½ finale tegen Boeckenberg! Zaterdag wacht ons de derby tegen Vobako in de strijd voor de eerste plaats. Beide ploegen wonnen tot hiertoe alle wedstrijden en zijn zeker van de top 8 in de zaalcompetite. Vobako is de best aanvallende ploeg (93 gemaakte korven) in onze reeks en wij de beste verdedigende ploeg (23 tegen), benieuwd wie het zal halen zaterdag…

Kern :

Rijko 1 – Ganda 1 : 15-16    
Rijko res – Ganda res : 12-8      
Rijko C – Ganda C : 5-0ff   

Gewestelijke :

Rijko 2 – AKC 3 : 7-4                                                                                                         

Jeugd :

U19 : Rijko – Joki : 10-13 Topwedstrijd met de 1ste plaats als inzet. Rijko erkent de meerdere in Joki dat de leidersplaats van onze U19’ers overneemt.                                               
U16 A : Rijko A – Scaldis A : 7-4           
U16 B : Boeckenberg B – Rijko B : 5-0ff                                
U14 A : Bekerwedstrijd Sikopi A – Rijko A : de juiste uitslag ontbreekt me, maar het beker avontuur van Rijko A eindigde abrupt op de Linker Oever. Jammer!!    
noot van de redactie : 12 - 4
U14 A : Rijko A – Leuven A : 12-6 Knappe zege en een revanche voor de opgelopen schade van woensdag in de beker.
U14 B : Rijko B – Leuven B : 8-1                      
U14 C : Rijko C – Sparta Ranst : 9-4                              
U12 A : Bekerwedstrijd : Rijko A – Putse A : 1-3                                                                               
U12 A : Boeckenberg A – Rijko A : 10-2         
U12 B : Boeckenberg B – Rijko B : 2-5                        
U12 C : Rijko C – Spartacus B : 0-9                                                                                                            
U10 : Bekerwedstrijd Vobako – Rijko : 9-3  Helaas ook voor onze youngsters eindigt het hier.               

Eugeen

Onze laatste vertegenwoordiger in de huidige bekercompetitie stoot door en heeft zich knap geplaatst voor een onuitgegeven halve finale tegen opponent Boeckenberg. Voor eigen volk kon Rijko inzake jeugdwerking zijn blazoen wat oppoetsen met het behaalde resultaat. Soms hoef je wat geluk te hebben bij de loting om ver door te dringen in het bekeravontuur. Leuven, rekening houdend met hun prestaties en klassement in de aan gang zijnde veldcompetitie, zou vanavond het kind van rekening worden, zo dacht menigéén erover. Maar de hekkensluiter in de andere U16 reeks verraste in die mate dat men Rijko meer weerwerk bood dan hen lief was. Onze start was niet denderend te noemen qua afwerking, wel balde men aardig wat kansen en veldoverwicht bij elkaar, doch de uitnodiging van het gele ding om de binnenzijde te bezoeken bleef uit. De opener was voor Leuven waarna Jonas op korte kans de 1-1 korfde. Bij de vak wissel liet Tiemen zich meteen opmerken, gesteund
door zijn vak maten, eerst zijn stip om te zetten en nadien de 3-1 af te ronden. Nogmaals zondigden we op gebied van afwerking zodat Leuven een 3-3 tussenstand plaatste. Nu werd het ernst in de rangen, dat had men degelijk goed beseft. Jo knalde de 4-3 binnen en net voor de rust zette Tiemen zijn uitgelokte stip om 5-3. Oef, dat was even bekomen. We
kwamen met dezelfde ingesteldheid uit de kleedkamer wat resulteerde in de 6-3 door Stijn. Leuven gaf zich niet gewonnen, sloop weerom dichterbij tot 6-5. Jinte bracht verademing door de 7-5 te markeren. Uitgeteld voelde Leuven zich niet en drong tot 2x vervelend aan tot 8-7. Intussen had Stijn de stip op Willem feilloos omgezet. Met nog een 4 tal minuten op de
teller brak uiteindelijk de veer bij Leuven, Rijko maakte hiervan gretig gebruik om via Tiemen en Lotte de eindstand vast te leggen., 10-7. Zo werd deze gevaarlijke onderneming succesvol schitterend besloten. We hebben wel getoond dat wanneer het ietwat minder draait we er ook voor kunnen knokken, daar zijn inspanningen voor nodig. Wij zijn een hechte groep waar
iedereen steun en werklust biedt waar nodig. Een eerste BINGO is binnen, de tweede BINGO vandaag tegen Vobako blijft een open vraagteken. Ikzelf ben trots en uiterst tevreden met jullie doorstoot naar de halve finale, het is enorm hartverwarmend op een kille herfstavond, en ik zou liegen als het me niets deed! Proficiat!!

Eugeen

Rijko’s clubhuis werd zondag 13 oktober gepromoot tot “Huisje Weltevree”. Alle deelnemers met een duim omhoog huiswaarts nadat ze vol hadden genoten van een heerlijke maaltijd. Deze editie kende een mindere opkomst dan de vorige, slechts 115 i.p.v. 177 smullers. De afwezigen hadden mijns inziens het ongelijk aan hun kant omdat ze een overheerlijke dis aan hun neus lieten voorbijgaan. Hierbij mag ik even Hild Janssen, die ervoor zorgde dat de Vidé en de Stoverij weerom van hoge kwaliteitsklasse waren en Fons Van Dael de gewaardeerde frietenbakker, roemen die de bereidingen op zich namen zodat iedereen smaakvol heeft genoten. Ik vergeet zekers ook niet de helpers vrijwilligers, die de twee shiften bevolkten om iedereen gepast en naar behoren te bedienen, waarvoor mijn hartelijke dank. ’t Is weer voorbij, ééntje meer op de teller geplaatst en hopelijk een weerziens op de volgende editie oktober 2020. We gaan er met zijn allen zorg voor dragen dit nogmaals even goed te doen, beter is haast onmogelijk. Medeorganisator, Eugeen, geeft de slotgroet…. Tot dan!

Noot van de redactie : Eugeen, jij ook weer van harte bedankt voor deze organisatie. Het was lekker en we komen volgend jaar met veel plezier terug!

Beste leden, ouders, vrijwilligers, supporters,...

 

Als bestuur zijn we het voorbije jaar ingestapt op het project clubgrade. We zijn steeds op zoek naar manieren om ons beleid te versterken en staan zeker open om te leren van anderen. 

Wat is clubgrade?

Eind 2016 kwam vanuit de overheid een opdracht om te werken aan het ‘beleidsvoerend vermogen’ van sportclubs. In 2017 werd dit project, toegewezen aan de Vlaamse Sportfederatie, Clubgrade gedoopt. Clubgrade experimenteert namelijk met een nieuw sportverenigingsondersteuningsmodel dat clubs helpt bereiken wat ze willen bereiken. Clubs krijgen dus een upgrade waar ze die zelf nodig vinden. 

Met het bestuur en een aantal leden hebben we al een traject afgelegd en nu hebben we jullie hulp hierbij nodig.

Op onderstaande flyer vind je alle info.

Wat wordt er van jullie verwacht?

We nodigen iedereen uit, van klein tot groot, pas nieuw of ancien, spelend lid (competitief/recreatief), trainer, ploegafgevaardigde, ouder, korfballeek, adherent, ...

Op deze manier hopen we een zo volledig mogelijk beeld van onze club te krijgen. Iedereen beleeft onze club immers op een andere manier en heeft andere verwachtingen.

Om 16:30 staat er aan gratis drankje voor jullie klaar.

Daarna gaan we op een aangename en ontspannen manier brainstormen over Rijko op dit moment en Rijko in de toekomst en dit tot 19:30uur. Gratis pizza is voorzien!!!

Inschrijven:

Via Twizzit (inschrijvingen): KEEP RIJKO GREAT!

Kinderen van U8, U10 en U12 worden best vergezeld door een volwassene. 

 

 

Inderdaad, vanavond is de wil en het geloof aanwezig om de volle buit mee te graaien. Een
zege tegen Ganda zou het zure verlies tegen ASKC wat kunnen goedmaken. Al kan het
resultaat van vanavond mogelijk richtinggevend zijn voor de kansen van onze fanions om uit
de kelder van het klassement weg te raken. Bjorn en Glenn weten waar het Rijkevorselse
schoentje wringt. Het hangt altijd van details af, maar die details draaien al te vaak in ons
nadeel uit omdat we gewoonweg niet scherp genoeg zijn op gebied van zuivere afwerking.
In het aanvalscompartiment hebben we teveel kansen nodig om te scoren en defensief
geven we de doelpunten iets te gemakkelijk weg. Op die manier wordt het al bij al moeilijk
natuurlijk. Het heeft geen zin om iemand met de vinger te wijzen. We moeten allemaal onze
verantwoordelijkheid nemen om er als team collectief te staan in deze moeilijke periode.
Toch moet het me even van het hart dat de willekeur van het al dan niet beschikbaar te zijn
voor Rijko’s 1 ste team ernstige gevolgen kan hebben op het verder verloop van deze
competitie. Indien je je sport op de 1 ste plaats zet, dan ga je zo ambitieus tewerk dat je
praktisch geen enkele gelegenheid aan je laat voorbij gaan om je ploeggenoten te helpen bij
deze hoogst nodige puntenoogst. Duidelijkheid hieromtrent is nu vereist! Gelukkig hebben
we nog de beschikking op de bank van invallers die het in deze omstandigheden meer dan
behoorlijk doen. Zo ontpopte Eef Peeters en zus Maud Peeters zich vandaag tot sterke
spelbepalende speelsters, waarvoor chapeau! Rijko’s start was zeer hoopgevend, Eef Peeters
en Dorthe Neefs korfden de 2-0 voorsprong. Het was het dameskwartiertje want ook de
Ganda girls lieten zich niet onbetuigd en knalden drie maal raak, 2-3. Ben Van Looveren trok
ons terug bij, waarna we even Ganda het voortouw lieten nemen, 3-5. Je voelde het aan de
spirit waarmee Rijko ditmaal niet afgaf zodat Eef Peeters en Cedric Eelen 5-5 gelijk maakten.
Maud Peeters scoorde de 6-6, de stip op Cedric Eelen die hij zelf omzet bracht ons terug aan
de leiding. Niet voor lang omdat Ganda ons op een triootje trakteerde, 7-9. Gaat het de
verkeerde kant uit werd er gedacht, neen want Dorthe Neefs en door een stip op Kato
Brosens die Stijn Vander Auwera omzet milderen we net voor de rust tot 9-10. Na de pauze
kan Rijko gedurende een 9 tal minuten weerom niet tot scoren komen, aanvalslust genoeg,
afwerking ondermaats. Ganda profiteert hiervan en loopt uit naar 9-13. Oei, plots een zeer
bedenkelijke tussenstand. Toch kan Nick Michielsen tegenprikken, maar we laten iets te veel
ruimte opdat Ganda tegen scoort, 10-14. Een kantelmoment is in de maak, een verrijzenis
doet zich voor, Rijko speelt zich zo in de kijker dat Ganda naar adem hapt en het noorden
kwijt raakt. Gevolg Cedric Eelen zet een stip om, Dorthe Neefs 1x, Nick Michielsen 2x en Ben
Van Looveren brengen de ommekeer tot stand, 15-14. Echter we beschermen onvoldoende
onze knap opgebouwde voorsprong in de slotfase van de match. Deze laatste 3 minuten
moet iedereen er defensief alles aan doen om te willen winnen, het zit niet mee omdat een
Ganda heer nog 2x tegen scoort en het zonde is dat langs onze zijde niks meer binnengaat.
Toch hebben we een waanzinnige knappe partij mogen aanschouwen, helaas dompelt
Ganda ons verder de dieperik in en gaat met ons rechtvaardig puntengewin aan de haal.
Het was wat stiller in de kantine achteraf. Toch moeten we blijven geloven in het verhaal dat
crisis een slechte voorbode is en dat een wederopstanding nog steeds tot de mogelijkheden
behoort. Eén zege en het geloof in eigen korfbal kunnen op het niveau van voorheen zal zich
terug manifesteren, wees daar van overtuigd en werk er van nu aan gezamenlijk aan.

Reserven : Rijko res – Ganda res : 12-8 Wat een knotsgekke wedstrijd was dat! Tijdens de 1 ste
periode van deze partij liet Rijko, Ganda alle kleuren zien die hun niet lief waren. Zo liepen
we uit via Sander Marijnissen, Axelle Fransen, Tim Baetens, Dorien Eelen en nogmaals
Sander naar een droge 5-0. Ganda kon tegenscoren op stip, doch Rijko nam het initiatief
steevast terug in handen via, Fien Rönne, Tim Baetens, Tom VanDe Kerckhoven naar 8-1.
Even lieten we Ganda in het spel komen tot 8-3, waarna Tim Baetens en Tom VanDe
Kerkhoven de ruststand op 10-3 brachten. Een wervelende 2 de periode zou zich aankondigen
daar was menig supporter van overtuigd. Doch het kruit was verschoten gedurende de 1 ste
helft, zodat het nog een saaie bedoening werd de volle resterende 30 minuten. Rijko vond
slechts 2x de korf via Anne Kums en Sander Marijnissen, 12-3, waarna we dachten dat de
partij was gespeeld en we het initiatief totaal overlieten aan Ganda, dat milderde tot 12-8.
Eugeen

Kern :

Rijko A – HMKC A : 7-15
Rijko B – HMKC B : 8-11
Rijko C – HMKM C : 9-13


Gewestelijke : Vrij


Jeugd :

U19 : Appels– Rijko : 5-7
U16 A : Bekerwedstrijd : AKC/Luma A – Rijko A : 4-10
U16 A : Floriant A – Rijko A : 4-14
U16 B : Rijko B – Ganda : 4-9
U14 A : Rijko A – Vobako A : 6-5
U14 B : Rijko B – Putse A : 2-13
U14 C : Rijko C – Vobako B : 0-19
U12 A : Bekerwedstrijd : HMKC – Rijko A : 2-12
U12 A : Rijko A – Floriant A : 6-2
U12 B : Rijko B – Floriant B : 3-3
U12 C : Hoevenen – Rijko C : 6-3
U10 A : Bekerwedstrijd : Rijko A – Leuven A : 6-1

Kern :

ASKC A - Rijko A : 18-14 Deze kelderconfrontatie om de eerste punten in het
klassement werd een pijnlijke nederlaag. Rijko moet zich dringend opnieuw gaan uitvinden,
wil het nog enige rol van betekenis spelen in het degradatiedebat. Onze wisselvalligheid op
gebied van afwerking doet Rijko wekelijks de das om. De tegenstrever is in dit onderdeel
meer koelbloediger, kil en genadeloos. Een nieuwe kans op het eerste puntengewin doet
zich zaterdag a.s. voor tegen Ganda. Een opponent die ons normaliter moet liggen. Met een
duim naar omhoog in de vorm van hoogdringendheid zal het nu moeten gebeuren.
ASKC B – Rijko B : 10-11


Gewestelijke :

Borgerhout/GrWit 3 – Rijko 2 : 5-15
Rijko 2 – Scaldis 2 : 13 - 17


Jeugd :

U19 : Rijko – Voorwaarts C : 14-12
U16 A : Vrij
U16 B : Boechout A – Rijko B : 9-2
U14 A : Bekerwedstrijd : Rijko A – HMKC A : 12-3
U14 A : Floriant A – Rijko A : 0-8
U14 B : Spartacus – Rijko B : 10-7
U14 C : Appels  – Rijko C : 9-4
U12 A : Rijko A – Ganga A : 5-4
U12 B : Rijko B – HMKC : 3-5
U12 C : Appels - Rijko C : 9-4

Donder en bliksem: een voorbode voor een moeilijke avond ?? 

Deze wedstrijd werd door coach Rudi aanzien als een goede training… met de lichtgeblessseerde Marthe op de bank en de ontbrekende Stien ( ziek) werd de opdracht er niet gemakkelijker op. De thuisploeg  had deze wedstrijd echter met stip genoteerd in hun agenda. 

Dit was al direct merkbaar bij het begin van de wedstrijd: hoge pressing, agressief spel , veel enthousiasme en dynamisch spel was het concept van de thuisploeg . Rijko werd een beetje overdonderd kwam niet onder de druk uit . Dit resulteerde in een zware ruststand van 8-1 !!

Enkel Simon kon tegenscoren met een mooi shot. Sikopi, zeer sterk op doorloper had de schaapjes al op het droge en nam wat gas terug de tweede helft. 2 gemiste stippen door Kaat resulteerde jammer genoeg niet voor de verhoopte opvlakkering. Echter, Rijko liet zich niet afslachten en bleef knap werken voor elke kans. De einduitslag, 12-4 , was niet meer dan een voetnoot.

De doelpuntenmakers voor Rijko waren de tweede helft Pam op doorloper, shot van Kaat en shot van Simon. Verdiende overwinning van de sterke thuisploeg maar geen man overboord: zaterdag in de competitie kan dit verlies doorgespoelt worden met een  partij tegen Leuven. Mits winst is de zo begeerlijke top 8 een feit. 

Supporters op post !!!

 

Een vrijwillige reporter

Super saturday….

In deze spannende reeks strijden 4 teams voor mogelijk 3 plaatsen voor de top 8 in de  zaal.

Toeval wil dat deze 4 ploegen dezelfde dag onderling tegen elkaar moesten spelen. Van eigen sterkte  uitgaan is de beste remedie lijkt me. Rijko startte vol vertrouwen en overgave aan deze topper. Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg meer klasse en snelheid in petto had dan de bezoekers. Stien en Lenne op doorloper en een shot van Kaat maakten de krachtsverhouding duidelijk op het scorebord. Na de 3-1 tegenprik van de bezoekers diepte Stien de score uit tot 4-1. Rijko  speelde op dat moment zeer goed: snel en mooi samenspel, variatie in de aanval, sterk in de rebounds…..De gretigheid spatte er van af. We doken de rust in met een 7-2 voorsprong , deze wedstrijd leek al gespeeld. Scores van Kaat, Simon en Stien op stip.

Na de rust startten de bezoekers gretig en snedig maar Rijko ving dit gepast op.  Alweer Stien scoorde op korte kans. De efficientie wat de voorbije weken het werkpuntje leek, was vandaag totaal niet merkbaar. Het speltempo ging echter iets naar beneden  zodat de bezoekers de kloof toch konden verminderen tot 3 korven verschil. Tijd om even een versnelling hoger te schakelen dacht de thuisploeg en alweer Stien scoorde de geruststellende 9-5 op stip. Leuven kon nogmaals tegenprikken door een shot van de 10! jarige Arthur, een talentje dus… Maar Rijko eindigde zoals het begon: overtuigend en dominant. Pam op shot  en 2x Lenne (shot en doorloper) zetten de fantastische 12-6 eindstand op het bord.

Een dikke proficiat aan deze 11 spelers en coach Rudi voor deze prestatie: de top 8 lijkt haast een zekerheid. Wat men vandaag heeft laten zien , is veelbelovend voor de ( nabije ) toekomst voor Rijko!!!!

Volgende week sluiten we af met een tripje naar Neerlandia alvorens eventjes op adem te kunnen komen .

Supporters op post!!!

 

Een vrijwillige reporter

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com