Log in

Na iets meer dan een week hebben we de kaap van 350 bordjes ge-evenaard. Dat betekent dat we helaas de inschrijvingen voor het spaghettifeest hebben moeten afsluiten.

Wil je toch nog graag mee komen genieten van de playbackshow, dan ben je uiteraard meer dan welkom om na het eten een glaasje te komen drinken. Vanaf 18u30 starten we met onze mini-disco waarna om 19u30 onze leden het beste van zichzelf geven tijdens de playbackshow.

Tot zaterdag 23 maart, tot op Rijko's spaghettifeest!

Voor de sfeer van de laatste thuiswedstrijd in De Valk had uitgerekend het jeugdcomité deze topnamiddag uitgetekend en geprogrammeerd. De oproep een bomvolle zaal te bevolken was niet in dove mansoren terecht gekomen. Gewoonweg een schitterend vertoon hoe de Rijko supporters zich als één Blauw-Wit legioen achter hun kernspelers schaarden. Eveneens de Vobako aanhang liet zich opmerken door in grote getallen aanwezig te zijn.  Meteen was dit de aanzet tot een burenduel op het scherp van de snede. Was men langs Rijko zijde ietwat euforisch gestemd door de zege op Verde, dan was de uitdaging van de week, dit gegeven eens 2x achter elkaar te doen, wat in de voorbije weken nog geen eens lukte. De luidruchtige aanhang langs beide zijden moest nog even geduld oefenen om de score te zien openen na pakweg 5 min. door Marie Van Den Langenbergh. Na het aftastend voorspel was het hek van de dam en ging men over tot de ware korfbalstrijd. 

Beste sponsor en ondernemer uit Rijkevorsel en omstreken,

Rijko brengt wekelijks 330 sportievelingen samen.
Waarom zouden we dit ook eens niet doen met de ondernemers uit de buurt? Zo gezegd, zo gedaan, wij nodigen u dus graag uit op ons netwerk event. Kom kennis maken met de andere ondernemers in Rijkevorsel en omstreken en.... ontdek!

Wij ontvangen U met plezier op donderdag 19 september!

Programma :

18:00uur : Ontvangst met hapje en drankje 
18:30uur : #maakkennismetdegrootstesportclubvanrijkevorsel
19:00uur : Networking & vragen 
20:00uur : Einde of nog gezellig napraten

Plaats : clubcafé Rijko korfbal
Adres : Kruispad 4, 2310 Rijkevorsel

Wij willen graag vragen om uw aan- of afwezigheid te bevestigen via het formulier op onze website www.rijko-korfbal.be, op die manier kunnen we u en uw bedrijf gepast ontvangen! Kan u er spijtig genoeg niet bij zijn op de avond zelf en wenst U toch meer te weten over Rijko korfbal, geef dit dan zeker even aan in het formulier.

Samen bouwen we aan Rijko 2.0! Tot dan.

Sportieve korfbalgroeten

Team Rijko

 

 

Afreizen naar kopleider Hoofdklasse 1, Verde, dat doe je met klamme handjes. Optornen tegen de leider, in de hoop een degelijk resultaat neer te zetten, dan moet je rekenen op een klein wonder. Na het debacle van vorige week tegen Ganda, leek Rijko een vogel voor de kat. Doch tegen op papier betere teams kan Rijko altijd een tikkeltje meer. Met de nodige vastberadenheid stonden we aan de ingooi. En net als in voorgaande partijen opende Rijko weerom furieus, Loes Rönne opende de debatten maar kan geen vak wissel bekomen omdat er 4 korte open kansen worden gemist, Tim Baetens doet het daarop voor hoe het wel kan, 0-2. Even beent Verde bij, maar Stijn Vander Auwera zet de stip op Cedric Eelen om. Onze blitz start van de eerste 10 minuten kent een gunstig vervolg, Sander Marijnissen ontpopt zich tot de afwerker van dienst met shot, inlegger en omdraaikorf en we staan 2-7 voor. 

Uitslagen week 2 en 3 februari

Kern :
Rijko 1 – Ganda 1 : 19-23   
Rijko res – Ganda res : 16-13  
Rijko C – Ganda C : 15-9       

Gewestelijke :
Rijko 2- ATBS 2 : 13-7                                                                                                   

Jeugd :
U19 A : Rijko A – Voorwaarts B aangevuld met enkele A spelers : 12-20  Vandaag missen we Nathan die forfait dient te geven met klierkoorts. Wel recupereren we Fien en Dorien na hun examenavontuur. Dus dit oogt qua samenstelling best de moeite om de ploeg een steuntje te geven. De heenwedstrijd werd weliswaar met 11-10 verloren maar heden gaan we ervoor, zo hoorde ik voor de wedstrijd uit de Rijko monden gillen.

Helaas moet Rijko die eer laten aan tegenstander Ganda. Toch verraste Rijko iedereen door de ingesteldheid waarop het deze partij aanving. Met in het hoofd een negatieve reeks best te vermijden liet men Ganda van meet af aan merken dat er hier in hun thuiszaal rekening dient gehouden met Rijko’s thuisreputatie. Zo opende Stijn Vander Auwera gepast, Nona Luyckx, Loes Rönne, Nick Michielsen, Sander Marijnissen, Ben Van Looveren en nogmaals Nick Michielsen behielden met hun gretigheid en afwerking gedurende een 20 tal minuten het voortouw tot 7-5. Het waarom we dan vervolgens moeilijk ofte geen oplossingen meer vinden, overgaan tot zoekwerk om elkaar aan te spelen is mij een raadsel. En weer voel je de nervositeit toenemen waarvan Ganda handig gebruik maakt zich terug in de wedstrijd te knokken.

Kern :

Appels – Rijko : 13-12   
Appels res – Rijko res : 17-13       
Rijko C : Vrij                                          

Gewestelijke :

Minerva 2 – Rijko 2 : 9-7 

De ene week is de andere niet. Wat men in deze ploeg tussen de lijnen kan brengen heeft voornamelijk te maken met de beschikbaarheid van de spelers(sters). De ene week staat daar praktisch het oude 1ste  Rijko team op de vloer dat dan een meesterlijke partij tegen H&M afwerkt, de andere week is het bijeen haspelen om een volwaardig achttal af te vaardigen. Doch door deze noodoplossing liet men zich niet uit het lood slaan en via onze dametjes Liesbeth, Ann, Els en heer Danny bewerkten ze een 3-4 voorsprong aan de rust. Ann zette knap de 3-5 op het bord, alvorens Minerva het gat in onze korf had gevonden, 5-5. Gert miste tot 2x toe op inlegger, maar Liesbeth bracht Rijko terug gelijk 6-6. Nu werd er om en om gescoord tot 7-7 door Ann gekorfd. De scheids gaf Minerva het voordeel zodat hij geen stip op Els toekende maar wel liet begaan met meer clubliefde voor zijn eigen Minerva. Mede hierdoor werd de partij afgefloten op een 9-7 eindstand.

Voor Rijko verloopt de zaalcompetitie met “ups-and-downs”, vorige week nog sterk tegen KCBJ, gisteren een erg schril contrast en weer geen feest! We verspeelden weer 2 kostbare punten in de strijd om een veiliger klassement af te dwingen. Hierbij vergaten we de kloof met de rode lantaarn uit te diepen tot 6 punten. Rijko zet zo geen grote stap voorwaarts. Willen onze fanions zich gaan nestelen in de middenmoot dan zal er veel meer regelmaat moeten komen in de prestaties. Toch mogen we trots zijn op het geleverde spel in de 1ste helft waar Rijko aanvankelijk de maat nam van de tegenstrever en zelfs uitliep tot 1-5 door het knappe werk van onze verdediging. Echter de euforie is van korte duur omdat onze dominantie plaats maakt voor een lichte terugval en we de rust ingaan met slechts eenkleine voorsprong, 4-5. De bewerkers hiervan waren Marie Vanden Langenbergh 3x shot, Sander Marijnissen korte kans en Stijn Vander Auwera na knappe actie van Sander Marijnissen. Een remedie tegen die wekelijkse terugval is nog niet gevonden, wie die kan aanbrengen is de magiër die we nodig hebben. Na de pauze neemt Appels even het voortouw tot 7-5, Tim Baetens en Marie Vanden Langenbergh korven terug gelijk 7-7. Weerom knalt Appels een 2 puntenkloof op het scorebord, maar onze veerkracht is niet gebroken zodat Nick Michielsen met 2 shots terug gelijk stelt, 9-9. Van nu af aan worden we telkens op achterstand geplaatst en is het geraadzaam deze niet te laten oplopen tot een onoverbrugbare kloof. Dat heeft men goed begrepen, Stijn Vander Auwera mildert en Nona Luyckx zet haar stip zelf om, 11-11. De korte kans van Sander Marijnissen brengt de stand op 12-12. Een tot dan zeer kordate leidende scheids keurt een zeer discutabele korf van Nick Michielsen af wegens lichte arm fout in de korfzone van Tim Baetens. In plaats dat we de leiding nemen van 12-13 in het slot, blijft het 12-12. Deze beladen topper tussen twee rivalen werd beslecht met een shot op onze korf die de 13-12 eindstand vastlegt. Zo pleegt Appels alsnog een hold-up op de punten die in ons bereik lagen. Deze wedstrijd moesten we niet verliezen maar het accident de parcours overkomt Rijko jammer genoeg reeds meerdere keren. Het optimisme van vorige week heeft plaats geruimd voor realisme en zelfs voor een ontgoocheling die overheerst.  Echter kop op mensen, want de draak van het geluk heeft een lange staart!                                    

Appels res – Rijko res : 17-13  Zullen we die van Appels hier eens een neus zetten en hier de zege wegkapen? Aanvankelijk ging het die richting uit nadat Tokke Vande Kerckhoven 2x en Tim Baetens een 0-3 voorsprong hadden gekorfd. Alras moest deze prima start plaatsmaken voor een omgekeerde stand op het bord, 6-4, vooral door hun trefzekere heren aangebracht. Enkel Senne Rönne zorgde voor een tegenprik. We laten niet begaan en enkele tegenacties bieden soelaas via Tim Baetens 2x en Stef Neefs, 7-7. Toch krijgen we deksel op de neus, via hun heren die de stand naar 11-9 brengen. Maud Peeters en Tim Baetens konden tegenkorven. Na het water loopt Appels verder uit naar 13-9, alvorens Senne Rönne kan tegenkorven. De wisselmannen Pieter Vande Kerckhoven 2x en Tom De Bruyn fleuren deze zaak nog enigszins op zodat men de eindstand 17-13 meer kan aanvaarden.    

Eugeen

 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com