KCOV (Vorselaar) – Rijko : 15-28                
KCOV reserve – Rijko reserve : 5-6                          
Drukke trainingsdagen achter de rug en we zagen deze oefenpartij met KCOV vooral als voorbereiding voor hetgeen navolgend is. Een ideale sparring partner om met de juiste aanpak het klasse verschil te maken. Indien iedereen zijn taak naar behoren uitvoert leidt dat sowieso naar goede resultaten. Tegelijk beseffen we met zijn allen maar al te goed dat het nog stukken beter kan en daar dient aan gewerkt.

 


De uitslag zelve is niet belangrijk, ik beschouw de wedstrijd eerder als een goede test en leerrijke fase in onze voorbereiding. Toch even benadrukken dat Rijko op bepaalde momenten defensief niet op de afspraak was. Iets te weinig druk op snel schietende spelers(sters) zo wordt je koud gepakt en geeft aan de tegenstander de mogelijkheid om terug te slaan daar waar je het niet meteen verwacht. Rijko begon “fullspeed”, zo liep de score snel op naar 0-5 alvorens KCOV kon tegenprikken. Onze afwerkers van dienst : Loes Rönne, Stijn Vanderauwera, Cedric Eelen, Tim Baetens en Nona Luyckx die de stip op Cedric Eelen omzet. Een nieuwe stip op Cedric, Nona is bij de pinken en zet ook deze om, 1-6. Het defensieve minmoment is in de maak zodat er plots een 3-6 op het scorebord prijkt. Rijko drukt het gaspedaal steviger in en we gaan efficiënter met onze kansen omspringen, dat brengt op via Stijn Vanderauwera, een vrijeworp van Nona Luyckx en Ben Van Looveren die er drie na elkaar korft, 5-11. Voor de pauze dikken Tim Baetens en Cedric Eelen met klasseinloper aan tot 7-13. Na de peptalk een gelijkaardig spelbeeld waar qua afwerking Rijko zich perfect aan kan optrekken. De eindstand 15-28 spreekt voor zichzelf, ware het niet dat we in deze 2de helft, 7 treffers via hun heren moesten toestaan, daar waar in de 1ste periode onze dames (6x) de gaatjes lieten. De volledigheid inzake score tijdens de 2de  helft nog even vermelden : Stef Neefs 2x, Sander Marijnissen 6x, Nick Michielsen 3x, Marie Vanden Langenbergh 2x, Loes Rönne en Nona Luyckx elk 1x.             

Reserve Rijko : Het reserve team dat meestal glansrijk korfbal speelt op het veld en menig tegenstrever met hun klasse overspeelt, bakte er deze avond weinig tot niets van. Het werd een saaie bedoening met weinig doelpunten en ei zo na een verlies aan ons broek. Het was een zoekwerk om elkaar te vinden en in stelling te brengen om kansen te creëren. Toch konden in de aanhef van de partij uitlopen naar 0-3, via Pieter Van De Kerckhoven, zijn grote broer Tom en Stijn Vander Auwera met een doorloper. Vervolgens vielen we compleet stil zodat KCOV zich lekker terug in de wedstrijd kon knokken 3-3. Het werd zelfs 4-3, vooraleer na lang wachten, Pieter Van De Kerckhoven terug gelijkstelde 4-4. KCOV bracht spelers van het 1ste team in en dat gaf hen een voorsprong naar 5-4. Een onmogelijke showbal one hands van Isis Claessens (was deze eerder bedoeld als pas of wat?) ging door de korf 5-5 en Tim Baetens gaf ons alsnog de voldoening de zege te verzilveren, 5-6, zonder glorie!     

Eugeen

Kern :

Blauw – Wit – Rijko : 18-15 (of 19-15? volgens Bjorn) De waardemeter van de vorige
dag op KCOV, waar we nog vlot scoorden, ging terug de dieperik in. Blauw-Wit speelt wel
een afdeling lager, zowel in het veld dan in de zaal maar leidt op het veld weliswaar de dans.
Dus een team waar we onze beste beentjes en scorende handen moesten tonen. De blitse
scherpte van op KCOV was verdwenen tegen deze onderlegde ploeg. Toch ben ik er zeker
van dat het allemaal goed komt.
Boeckenberg res – Rijko res : 5-22 Hier werden de rollen omgekeerd en vond Rijko zijn
sprankelend spel en dito afwerking weer. Wat een verschil tegenover de dag voordien, ik
meen dat de spelers de boodschap goed begrepen hebben dat er uit een ander vaatje
diende getapt.

Eugeen