Zo mag je wedstrijd van vandaag tussen Rijko en Catba omschrijven en samenvatten. De voorspellingen logen er niet om, men gaf Rijko weinig kans om tegen Catba de zege te behalen. Maar zoals we laatste weken schitterend korfbal op het terrein ten beste gaven zou ik eerder de mogelijkheid tot bevestigen in optie nemen om al die euforische waarzeggers eens ferm bij de neus te nemen. Echter het mocht niet zijn, ondanks het fantastische team weerwerk dat we aan Catba hun been lapten. De meer durf, lef, ervaring en de preciezere afwerking hebben het verschil uitgediept. Zoals men zegt : De stoutste wezels slurpen de beste eieren. Rijko’s inzet en overgave maken wel veel goed doch afwerkend is het net niet en langs de overzijde benutten zij de uitgespeelde kansen steevast wel.


Je stelt menigmaal in vraag : Wie heeft dat lucide moment om de bakens te verzetten in ons voordeel? Ik blijf erbij dat een goeie pas het halve werk is, uit een slechte pas komen zelden mooie doelpunten voort. Misschien wat meer ondersteunend en zorgvuldig werk van alle vakgenoten i.p.v. enkel maar op de speler(ster) die de meeste korven maakt, duidend op de tweede helft.  Wat het massaal opgekomen publiek van de beide clubs te aanschouwen kregen was fraai hoogstaand korfbal, voornamelijk in de eerste helft. Dan was Rijko evenzeer de evenknie van de gedoodverfde favoriet voor de titel, Catba. Een snelle achterstand werd vlug rechtgezet door een stip op Cedric Eelen die Sander Marijnissen keurig omzet, 1-1. We gaan naar 2-2 nadat we een stip missen en Nick Michielsen in de herneming binnen knalt. We nemen de voortouw via Dorthe Neefs maar moeten onmiddellijk de 3-3 toestaan. Nu duwt Catba het gaspedaal serieus in en zet ons op een 4-6. Cedric Eelen kan enkel tegenscoren, nadat enkele vrije worpen geen soelaas brengen langs Rijko zijde. Rijko bijt zich stevig vast en laat Catba niet zomaar betijen, Loes Rönne en Nick Michielsen brengen ons terug langszij 6-6. Ook Sander Marijnissen brengt Rijko terug gelijk 7-7. Spijtig dat de scheids één enkele maal die wegduw onder de korf niet heeft bemerkt zodat Catba daaruit kan scoren. Loes Rönne met een knappe omdraai sluit weerom aan tot 8-8, doch net voor rust komt Catba op voorsprong die ze niet meer zullen afgeven, 8-9. Na het verfrissend drankje komt Catba het snedigst uit de kleedkamer en korven direct via een stip. Jesse Peeters wil niet buigen en eveneens Sander wil niet barsten, zij blijven aan het nekvel van Catba klampen, 10-11. Plots maken de Groene mannekens uit Deurne dan toch het verschil door uit te lopen naar 11-15. Enkel Sander Marijnissen kon nog even tegenprikken op inloop. Onze positieve signalen die we tot dan toe brachten ebben stelselmatig weg, zodat we ervan mogen uitgaan dat de wedstrijd in zijn definitieve plooi ligt. De ingekomen spelers Ben Van Looveren en Stef Neefs knagen nog wat aan de achterstand weg met twee sublieme shots, eindstand 13-17.                                      
Slotconclusie : er is hier een faire wedstrijd gespeeld, doordat een puik leidende scheids Ben Wouters de teugels zeer strak hield. Fouten werden onverbiddelijk bestraft met vrij worp of stippen, zodat iedereen ernstig alert was om er geen te begaan, met als gevolg …… Die mag nog meerdere malen aangeduid worden voor een wedstrijd waar Rijko bij betrokken is.

Rijko res – Catba res : 13-15 Ook een partij met zicht op titel, Catba en Rijko voerden samen het klassement aan. Bij de rust was de stand gelijk 6-6 en was Rijko nog steeds in de running om zijn slag te slaan. Echter na het water zette Catba ons op een 7-10 achterstand mede in de hand gewerkt door de zwakke leiding van de scheids. Door gewiekste foutenlast uit te lokken konden zij het verschil bewerkstelligen. Doch we gaven ons niet zomaar gewonnen en begonnen aan een remonte door BenVan Looveren, een stip op Marie Van den Langenbergh die Tim Baetens omzet, Kato Brosens 2x, Tim Baetens 1x + 1 stip, naar 12-13. Nu wordt het heet in Catba rangen maar zij houden het hoofd koel, korven de match naar 12-15 en Stef Neefs kan de verdienstelijke eindstand naar 13-15 brengen.                                                             
Rijko C – Catba C : 8-9                                                                                                                                

Gewestelijke :

Hokoken 2000/Mercurius 2 – Rijko 2 : 8-17  Tegen dit efficiënt kruit waren de Hobokenaars niet opgewassen.                                                                                                                    

Jeugd :

U19 A : Vobako B – Rijko A : 7-8 Bijna een vermelding in Guinnes Book of records, wanneer men slechts 8 maal scoort uit circa dan 106 doelpogingen. Rudi kon er niet mee lachen en vraagt meer concentratie en vertrouwen in jullie afwerking.                                              
U19 B : Leuven B – Rijko B : 11-6       en vrijdag de uitgestelde partij : Rijko B – Appels B : 3-4                                                                                                         
U16 : Vobako B – Rijko A : 21–7  Er zijn zo van die dagen dat alles meezit voor de tegenpartij en dat wij een off-day hebben op gebied van scores. We stonden erbij en keken ernaar!            
U14 A : Rijko A – Verde A : 9-5                                     
U14 B : Rijko B – KCBJ : 4-2                                  
U12 A : Rijko A – AKC/Luminus A : 6-0                        
U12 B : Rijko B – Hoevenen : 9-3                          
U14 C : Kapellen – Rijko C : 9-5                                                                   

Woensdag was Rijko’s U16 in het kader van de sportweek uitgenodigd op Vobako om het op te nemen tegen de U16 B van PSV Eindhoven. Wie denkt dat de Hollanders steeds de boven hand halen had het ditmaal mis voor. Rijko gaf de Noorderburen het nakijken met een droge 15-3!                                                                                                                                                            
Eveneens op woensdag moesten Rijko’s U14 A op Boeckenberg voor de Beker aan de slag. De Parkers ofte Poema’s zegevierden met 12-9 en gaan een ronde verder.                                      

Dan nog even de glansprestatie van onze U10 in de verf zetten, ook zij bekeren een ronde verder na winst tegen opponent Scaldis met 6-4. 

Eugeen