Door toeval werd mijn wedstrijdaanduiding gecanceld, zodat ik de gelegenheid kreeg niet minder dan vier jeugdwedstrijden bij te wonen en becommentariëren, plus nog één extra de u19B zelf mogen leiden. Ziehier onderstaand mijn verscheidene verslagen.                                
U12 Vobako A – Rijko A : 7-3 Het was het weekje niet van onze U12 A’s. Woensdag moest men het opnemen tegen Temse in de beker met een thuisvoordeel. Ons normaal vlot scorende U12 in de vorige matchen lieten het op dit gebied nu afweten. Na de reguliere speeltijd wezen de bordjes 2-2 gelijk aan nadat we zelfs een 2-0 voorsprong hadden bijeen gekorfd, via Kaat en Daan. We lieten de kaas van ons brood eten met verlengingen tot gevolg. Nadat de 3-3 was bereikt door Daan, volgden strafworpen om te bepalen wie de volgende ronde zou halen. Rijko 2op6 en Temse met een 4op6 zij mochten juichen en het in de ¼ finale opnemen tegen Vobako.


En juist dit Vobako A mochten onze Rijkoers vandaag bekampen.  Kaat opende de debatten waarop de oranjehemden gelijkstelden 1-1. Rijko creëerde op dat moment meer doelgevaar echter op vier rijpe doelkansen werd niet naar de korf geschoten. Jammer want we hadden ze kunnen pijn doen door de inmiddels 1-2 (via Chiel) voorsprong uit te diepen. Net voor de pauze slikken we alsnog de 2-2 door. Na het water meteen een stip op Jelte die Daan omzet, echter direct gepareerd door een stip langs de overzijde, 3-3. Het keerpunt van de partij speelt zich af door een voetbal die niet gezien wordt en waar men het maximaal voordeel uit puurt, 4-3. We zijn van slag en beginnen aan een hoofdstuk holderdebolder korfbal met veel te zachte aanspeelpassing die men er snel tussen uitplukt met het gevolg dat Vobako het heft in handen neemt en ons de genadeslag toedient en uiteindelijk uitloopt naar 7-3, meteen de eindstand.                                                             
U14 Vobako B – Rijko A : 2-21 Een opsteker van formaat, omdat er van die dagen zijn dat alles wat men ook richting korf werpt ook binnenvalt. Dat dit Vobako B niet de evenknie is wat hun A team presteert bleek al duidelijk. Simon scoort de 0-1 op inloper, nadien Stijn naar 0-2, even ééntje tegen, maar vanaf dan is het een groots afwerkend Rijko dat de wedstrijd in zijn macht heeft. Mathijs, Lobke, stip op Lobke die Stijn omzet, Jarne en Marthe maken de 1-7 aan de rust compleet. We komen dan ook opgewekt en met volle goesting uit de rustpauze. Het doelpuntenfestival tekent zich fenomenaal af naar 1-18, alvorens de tegen partij er nog ééntje kan korven.  Deze werden aangebracht door Stijn, stip op Pam die Stijn mag omzetten, Sita 2x, Lobke, fout op Loris en Stijn werkt af, Marthe, Jarne en Loris zelf, nogmaals Stijn en Jarne, dus 2-18 inmiddels. De honger is nog niet gestild, Vobako kan door ons gevarieerd spel zelf geen druk meer zetten, zodat men de score nog verder opdrijft naar 2-21, via Pam, Stijn en Mathijs. Proficiat voor dit vertoon.                                                                                                                               
U16 : Rijko A – Leuven A : 10-7   Aanvankelijk beginnen we gretig aan de wedstrijd door snel een stip te versieren die jammerlijk wordt gemist maar onmiddellijk wordt rechtgezet met een schot van Tiemen. De scherpte zakt stelselmatig weg in ons korfbalspel en we worden zachtjes in slaap gewiegd door de tegenstander. Gevolg echt simpele doelpunten geven we in geschenkverpakking af, 1-3. Echter Tiemen, groots voor de rust, ruikt het onraad en zet de bordjes terug gelijk. Weer moeten we net voor de pauze nog een simpele korf aan Leuven toestaan 3-4. Een fout van de scheids die een vallende heer onbestraft laat verder spelen geeft Leuven vleugels om naar 3-5 uit te lopen. Janne en Katrijn kunnen nog milderen tot 5-6 waarna Leuven een reus van een vent inbrengt die alles wegplukt met zijn reboundoverwicht          Onze mensen hebben het daar stevig moeilijk mee en liggen in de duels meermaals onder, gaan hun defensieve positie verwaarlozen met het gevolg dat Leuven de 5-7 kan scoren. Maar de gemoedsrust keert weer in het team, Rijko recht zijn rug en Janne 2x zet de stand terug op gelijk 7-7. Nu is Leuven de pedalen kwijt en begint aan partijtje slordigheden in spé. Rijko profiteert door uit een geslagen positie terug overeind te spartelen en het slotoffensief naar zich toetrekt. Mauro, Tiemen en Jo geven de verdiende 10-7 nog meer glans.                      
U19 B : Rijko B – Joki Itegem : 4-17 Een volledig meisjesteam (vier speelden als jongen)moest opboksen tegen een aantal stevig geblokte knapen die ook in lengte hun voordeel puurden.  Dit was een wedstrijd die niet meer gelijke wapens werd bekampt. De einduitslag geeft niet weer hoe dynamisch en met volle overtuiging men in Rijko rangen tewerk ging om een korfje binnen te leggen. Men liet de kopjes niet hangen, men knokte voor elke bal, maar door soms een foutieve positionering onder en rond de korf liet men zich ringeloren, gevolg de meisjes lieten ruim een vijftal korven hierdoor door Joki  simpel afwerken. Toch chapeau voor de wil om zich niet zomaar bij de feiten, die men moest ondergaan, neer te leggen.                                    
U19 A : Rijko A – Voorwaarts A : 12-20 Een op papier moeilijke tegenstander, Voorwaarts A, kreeg Rijko voorgeschoteld. Onze jongelingen, die vanaf volgend seizoen deels in de kern zullen worden opgenomen, konden zich nu eens echt meten met de leeftijdsgenoten van een Top League team. In de 1ste helft was het verschil nauwelijks merkbaar omdat we ons voetje naast hun plaatsten door mee te gaan tot 3-3. Hiervoor zorgden Nathan, Lennert met een stip en Axelle op vrije worp. De scheids heeft een groene voorkeur in zijn fluitgedrag en geeft Voorwaarts lichtjes het voordeel. Zij kunnen hierdoor langer balbezit claimen en hun aanvallen feller inzetten, hierdoor moet toezien hoe Voorwaarts naar 3-7 uitloopt. Net voor rust versiert Lennert een stip die hijzelf omzet, 4-7. Na de pauzeoppepper van Rudi, die aangaf dat het allemaal nog kan mits we geduldiger korfballen en secuurder naar de korf werpen. Echter, veel heeft dit niet geholpen want gedurende de eerste 10 minuten van de 2de helft geeft Rijko U19 de wedstrijd volledig uit handen. Het afwerkingspercentage van Voorwaarts kent de bovenhand en Rijko kan hier amper tot niets tegenover plaatsen. Zo knallen zij onze droom aan diggelen om vandaag een eervol resultaat neer te zetten, het wordt een stevige 4-14 pandoering. Maar zoals steeds is onze vechtlust, strijdlust niet in onze schoeisel weggezakt en laten we terug fraaie dingen bewonderen, jammerlijk te laat! Lennert zet met 2 stips de remonte in, Nathan eveneens met stip doet hem dat na en Axelle 2x legt de 9-17 binnen. Terug stip op Lennert, nu fluit de scheids wel in Rijko’s voordeel, maar dat brengt geen zoden meer aan de dijk. Elise knalt na haar invalbeurt nog lekker 2x binnen en plaatst de eindstand op 12-20. Wat een galawedstrijd had moeten worden werd ontsiert door het meer agressievere spel van Voorwaarts, die het gelijk meermaals aan hun kant kregen en voornamelijk onze dip bij aanvang van de 2de helft waar we korven slikten die men normaliter kan verhinderen door meer geconcentreerd te zijn in de spelontwikkeling.      

Eugeen