Onze eerste trip naar de Arteveldestede (lees Neerlandia) ging gepaard met een serieuze uitschuiver. Hoe kunnen we die lelijke wedstrijd uitgommen? Simpel , door vandaag die andere Gentenaars de punten te ontnemen. Is dat realiseerbaar nadat we vorige week Verde reeds het nakijken gaven. Coach Bjorn stemde hierover, qua spelconcept, nog niet helemaal tevreden, niettegenstaande we wel 19 korven scoorden. Om terug tussen de mensen (lees andere teams) post te vatten is deze vierpuntenmatch van de hoogste prioriteit. Vroeger was Ganda van een ander kaliber en een moeilijk te verslaan geheel, maar ook zij moesten elementen inpassen die de oudere garde moet doen vergeten. We begonnen zeer gemotiveerd aan deze klus om de opdracht tot een goed einde te brengen. En het lukte zowaar ook nog, een bisnummer dat kan tellen werd door een collectief Rijko opgevoerd.

 


Ganda lukte de opener via een stip, Cedric Eelen maakte daarop gelijk, Jesse Peeters wou niet onderdoen en bracht Rijko voor 1-2. Inmiddels weer terug gelijk waarna Sander Marijnissen de stip op Dorthe Neefs subliem omzet, 2-3 en Nona de 2-4 scoort vanachter de korf. Doch, we geven deze voorsprong veel te vlug prijs, gevolg de 4-4 en zelfs onze opgebouwde voorsprong in een mum van tijd kwijt, 5-4. Nu volgt een periode van kansen door beide partijen afgedwongen zonder er gebruik van te maken deze om te zetten in korven. De teams hebben hun schotpauze verteert en komen terug tot afwerking, Cedric Eelen, Nick Michielsen en terug Cedric Eelen, die zich ontpopt tot een heuse afwerker, zetten de bordjes 7-7 gelijk. Nu komt Loes Rönne aan de oppervlakte en Jesse Peeters brengt een tweepuntenkloof tot stand, 7-9. Rusten doen we nadat Nona Luyckx een inloop binnen legt, 8-10. Tevredenheid alom in Rijko rangen, kunnen we dit vasthouden tot het eindsignaal is de vraag die zich opdringt? Na de peptalk tijdens de pauze schiet Ganda het best uit de starblokken, Loes Rönne en nogmaals Cedric Eelen brengen terug de tweepuntenkloof met allure tot zijn recht, 10-12. Nog een twintigtal minuten te gaan en de hemelsluizen gaan open. Is dit een bondgenoot voor Rijko of niet, dat zal het verder verloop uitwijzen. Ganda heeft meer last van het ijskoude nat dan ons Kempisch warmer bloed, zodat we uiteindelijk een vierpuntenmarge bijeen ballen, dit via Jesse Peeters, Nona Luyckx, Loes Rönne die de stip op Nick Michielsen omzet en Nick Michielsen zelf, 12-16. Dit is nu gewonnen spel omdat de verkleumde Ganda spelers er nog weinig van terecht brengen. Nona Luyckx plaatst het orgelpunt op vrije worp, eindstand 13-17 na een  schitterende collectieve korfbalpartij op hoog niveau langs Rijko zijde. Namen noemen is nooit eenvoudig omdat je daardoor andere spelers mogelijk tekort doet, maar vandaag gaat de Oscar zonder weerga naar Cedric Eelen die vol vertrouwen en lef nu ook aanvallend en afwerkend zijn mannetje staat. In de ranking schuift Rijko door naar de vierde plaats, de uppercut van de eerste speeldag is nu wel degelijk rechtgezet.                                  

Ganda reserve – Rijko reserve : 6-11 Rijko reserve blijft ongeslagen de koppositie innemen, nadat we zelfs tot 3-9 uitliepen. We vierden even de teugels of kwamen we iets moeilijker tot scoren? We hervonden onze spirit en namen Ganda met een overduidelijke 6-11 te grazen.

Eugeen