We hadden er goede hoop op dat Rijko 1 de verplaatsing naar Gent met een zege ging beklinken. De voorbereidingsperiode verliep evenwel met ups en down, maar na de formidabele partij tegen ATBS wisten we dat ze er klaar voor waren. Als Rijko uit de start blokken schiet zoals vorig seizoen dan zijn we sowieso gelanceerd, was ieders mening!    Deze wedstrijd tegen Neerlandia zou al veel duidelijk maken. Het was de ultieme test in hoeverre onze ambitie reikt in de Hoofdklasse 1 en na het aanschouwen van de afgelopen partij zijn we er niet meer zo gerust in, we stonden vandaag niet op punt, verre van!


De aarzelende start drukt Rijko meteen met de neus op de feiten, eenzijdig en onveranderd aanvalsspel brengt weinig gevaar. We zitten wat in de klem van de Stropkens, die defensief goed voor de dag kwamen. Ben Van Looveren opent doch zijn korf wordt afgekeurd door een voorafgaandelijke fout Van Stijn Vander Auwera onder de korf. Nadien scoort Ben wel met een shot. Daaropvolgend keurt de scheids, die er eigenaardige spelregels op nahoudt, een pure inloopkorf van Nona Luyckx af voor snijden (echt niet waar!). Op minuut 10 kan nogmaals Ben Van Looveren de Rijko aanhang eindelijk doen juichen, 0-2. In de plaats van op dit elan verder te ballen laten we de Gentenaars terug in de wedstrijd komen, ze korven gelijk naar 2-2. Inmiddels zijn we 30 min. ver eer Ben Van Looveren met zijn derde de 2-3 aanbrengt. We raken moeilijk tot een geolied samenspel, eerder te stereotiep en hebben geen plan B om het over andere boeg te gooien. De dametjes van Neerlandia spelen zich meer en meer in kijker en schieten scherper dan onze Blauw-Witte girls. We moeten helaas toezien hoe zij de stand aan de rust in hun voordeel beslechten, 4-3. Na de pauze scoort Jesse Peeters de aansluittreffer 4-4. Nu wordt er om en om gekorfd tot 6-6. Het zijn Marie Vanden Langenbergh en Loes Rönne die tegenprikken. Intussen is ons nog eens strafworp onthouden, waarop de Gentse dames hun scherpte in afwerking nogmaals onderstrepen, zo gaat het plots naar 9-7, enkel gepareerd door Loes Rönne die van vak werd gewisseld en nu beter en vrijer kan gaan ballen. Een heer gaf het genadeshot en plaatste de score op 10-7. Slechts 2 heren konden onze defensie verschalken, daar waar de Neerlandia dames er 8 in onze korf deponeerden. Waar is de tijd, niet zo heel lang geleden, dat we euforisch konden schrijven dat onze gazelles weer het verschil hadden gemaakt. De wedstrijd zou nooit voor een schoonheidsprijs in aanmerking zijn gekomen, maar met een meer furieuze inzet, kracht en op de nodige momenten gefocust op een secuurdere afwerking, dan had het wellicht anders kunnen lopen, want ook daar kan je wedstrijden mee winnen. Zeg nu zelf, wanneer je een shotsaldo van 98 kan voorleggen en er slechts 7 van kan benutten, dan is het probleem niet dat ze niet willen binnenvallen, het schort eerder aan de nauwkeurigheid waarmee men aanlegt richting korf. Bezinning is nu aan de orde om de ploeg op de juiste rails te krijgen. We gaan ons met een zekerheid herpakken, noem ons geen geval reeds stervende zwanen.                    Eugeen

Neerlandia reserve – Rijko reserve :  10-18 In de 1ste helft zagen we een wervelend Rijko met knap combinatiespel Neerlandia overklassen, zodat aan de rust de partij reeds in de juiste plooi lag en in ons voordeel beslecht, 6-13. Hiervoor zorgden Stef Neefs 3x, Sander Marijnissen 4x + 1stip, Lore Brosens 1x, Dorthe Neefs 1x, Pieter Van De Kerckhoven 1x en Tom De Bruyn 2x. De 2de helft was een matiger kijkstuk, wellicht sloeg de warmte toe zodat sommige op hun tandvlees liepen. Toch hield Rijko qua score toch nog de bovenhand via Stef Neefs 3x, Tom De Bruyn 1x en Sander Marijnissen 1x, zij konden juichen met hun knappe overwinning, 10-18 en gaven de aanzet voor onze fanions hoe men het moest beridderen om de punten naar Rijkevorsel mee te brengen.

Gewestelijke : Rijko 2 – Verde 2 : 12-17                                                                             

Eugeen