Beginnen doen we met de kern die het tegen ATBS opnam. Het was deze ploeg die Rijko vorig seizoen het enig punt ontfutselde door een gelijkspel af te dwingen in onze thuishaven. Zou deze nog even sterk voor de dag komen, was de hamvraag? Maar Rijko staat nu reeds een stap verder in de aanloop naar de competitiestart, dus geen gesol een tweede keer.


Men nam een vlotte start met heerlijke korven die werden gescoord door Stijn Vander Auwera 4x, Loes Rönne 3x, Nona Luyck 2x,Jesse Peeters, Cedric Eelen, Nick Michielsen en Ben Van Looveren elk 1x, zodat bij de rust de wedstrijd reeds in de juiste plooi lag en eigenlijk was gespeeld. Na de pauze en een aantal wissels ging het tempo iets naar omlaag, ATBS kon van die gelegenheid gebruik maken enige korven tegen te scoren, doch Rijko hield de bovenhand door treffers van Loes Rönne 3x, Jesse Peeters 3x en Marie Vanden Langenbergh 1x, eindstand een niet te versmaden 20-7 zege.                                                              
Rijko reserve – ATBS reserve : uitslag niet medegedeeld.

Dan was het vrijdag 25/8 de jaarlijkse oefenuitwissel dag alle leeftijden jeugd Vobako versus Rijko die plaats vond op de terreinen van Vobako.  Men kan gewagen dat vaak niet met dezelfde wapens werd gestreden. Onze korfbalkwaliteit moet danig naar omhoog willen we meer weerwerk kunnen bieden dan vandaag het geval was.

De resultaten spreken voor zich :                                             
U8 en U10 : geen resultaten medegedeeld                                                                                                
U12 A : Vobako – Rijko : 5-4                          
U12B : Vobako – Rijko : 1-4                                                  
U14 A : Vobako – Rijko : 15-4      
U14B : Vobako – Rijko : 7-5     
U14C : Vobako – Rijko : 10-2        
U16    : Vobako B – Rijko A : 3-8                                                                                                              
U19 A : Vobako – Rijko : 26-14                      
U19 B : Vobako U16 A – Rijko U19 B : 21-4                    

Voor het MMM-tornooi van AKC/Luma in het Ter Rivierenhof tekenden twee U10 teams, twee U14 teams en één U16 ploeg van Rijko present. In Topreeks 1 van de U10 kon Rijko A tweemaal zegevieren tegen Scaldis met 7-1 en Temse 4-0, doch moest wel de meerdere erkennen in ASKC 6-0 en Voorwaarts 2-1. Een 3de  klassementsplaats na Top Arnemuiden en ASKC was Rijko’s eindresultaat. In Top reeks 2 behaalde Rijko de 2de plaats, enkel vooraf gegaan door AKC/Luma dat Rijko B het nakijken gaf met 6-0. Eerder hadden we de maat genomen van Boeckenberg en ASKC B, telkens met 7-3 en Top B 5-3.                                                 
U14 A : klasseerde zich op een 5de stek nadat men Scaldis met 1-3 versloeg. Voorheen had men van Scaldis A een dreun gekregen 4-12, van Kwik A 1-5 en werd gelijkgespeeld tegen Borgerhout-Gwit 3-3.  
U14 B kon enkel een zege behalen tegen Voorwaarts 4-0 en moest Kwik B 3-1 en Vobako A 0-7 laten voorgaan.                                                                                        
U16 : werkte een voortreffelijke tornooi af. Rijko –ASKC werd 5-3, Rijko- Scaldis 2-8, Rijko – Boeckenberg 2-2, een geweldig AKC/Luma overklaste onze U16’ers met 3-12. Zij speelden later de finale tegen TOP Arnemuiden door Top met 7-8 winst afgerond.              

Eugeen