Rijko U19 A – Catba A : 12-2. Een goed gemutste coach Rudi zag vandaag praktisch zijn gehele A team in actie. Het was duidelijk wat er moest gebeuren, nog een keer voluit gaan voor winst om met zekerheid te tonen dat alle effectieven er staan en bijtijds klaar zullen zijn voor de competitiestart. Deze vereiste hadden U19 van Rijko uiteraard wel degelijk zelf in handen.

We zijn intussen een jaartje ouder, een jaartje wijzer en met meer ervaring, dat zou nu moeten blijken. Ik zag een beklijvende partij met een hoogwaardige collectieve prestatie van de ganse ploeg, waar we dit seizoen nog verschillende keren zullen van genieten.  We openen weliswaar onmiddellijk de score maar voor een vak wissel moeten we tot de 16de minuut wachten. Ons veldoverwicht wordt niet meteen in korven uitgedrukt.  De reden hiertoe is dat we vaak te impulsief en te onbeheerst doelen, waardoor de score blijft hangen. Toch drukken we zo Catba in het verlies dat de rust bereikt wordt met een 9-1 voorsprong. Dat kwamen ze niet te boven, deze onoverbrugbare stand wees in de richting van nog meer doelpunten. Maar wat ons team ook probeerde ze kregen een tijdje geen bal meer door de korf, mede door het onbesuisd aanvalswerk en de daar aan gekoppelde afwerking. De technische verfijning, daar moet men beter gefocust in blijven. De fysieke sterkte van Rijko bepaalde het eind resultaat. In alle lijnen waren wij de betere, lieten onze tegenstrever achter de bal aanhollen zodat het praktisch geen bezoekende kansen opleverde. De heerlijke doelpunten kwamen er toch door het grandioze werk van onze defensie die de aanval voederde om het verschil nog verder aan te dikken, eindstand 12-2. Coach Rudi mocht tevreden terugblikken door de instelling die het team collectief toonde.   Er werd gedurende de volle 70 minuten echt en met overtuiging gedreven gebald.

Even de afwerkers van de 1ste helft citeren : Jarne Bruyns 2x, Axelle Fransen 1x, Dorien Eelen 2x, Lien Smits 1x en Nathan Herthogs 1x, maakt 7-1 bij rust. 2de helft : Lennert Herthogs 2x, Nathan Herthogs 1x, Axelle Fransen 1x en Caine 1x, dat bepaalde de eindscore op 12-2.

Andere oefenwedstrijden : U16 : Kwik – Rijko : 8-9 en ASKC – Rijko : 6-5