Rijko was te gast in het prachtige nieuwe sportcomplex “Groot Schijn-Deurne” om een tweedaags Try-Out in tornooivorm af te werken. Zaterdag waren het Rijko’s jongelingen, U12 en U14 A en B, die een aantal leeftijdsgenoten mochten bekampen. Zondag was het de beurt aan de fanions.


Dat onze U12 uit het goede hout zijn gesneden dat was geweten en dat toonden ze met bravoure door hun tegenstrevers, Scaldis met 1-2 te verslaan, vervolgens ging Putse voor de bijl 2-4 winst en ook Ganda moest de duimen leggen 2-4. Wachtte enkel nog Kwik om het tornooi succesvol af te sluiten. Zij kwamen tussen de lijnen met slechts vier effectieven zodat Rijko 2 spelers afstond aan de tegenpartij. Het waren deze die Kwik de winst bezorgden door 2x voor hen te scoren, eindstand 5-4 voor Kwik. Onze fair-play zegt, knap werk verricht over gans de dag!      Onze U14 A en B werden gans het tornooi in een mix gedaante tussen de lijnen gebracht.     De coachen opteerden voor wat een Try-Out staat, namelijk een kennismaking moment om te kijken hoever iedereen nu staat, dan nadien de selectie over A-B en C door te voeren.       Je zal opkijken wat de resultaten betreft, maar deze doen vandaag nog niets ter zake, enkel individueel beoordelen was aan de orde. Reeks A : Kwik-Rijko 9-0, BorgerhouDt/G-Wit-Rijko 13-4, Rijko-Hoboken/Mercurius 4-5. Wat hier voornamelijk opviel, er werden te makkelijk tegenscores geslikt. Positionering in de defensie daar dient aan gewerkt. Reeks B : Rijko-Scaldis 3-8, Rijko-Voorwaarts 9-4, Rijko-  Akc/Luma 5-5. Alleszins een prettige vaststelling dat hier meer weerwerk werd geboden.                                                                                              
Eveneens op vrijdagavond 17/8 werd er door U14 en U16 gekorfbald. U14 gaf ASKC het nakijken met een 4-5 overwinning. U16 bracht de zege mee vanuit Meeuwen daar werd gezegevierd met een 8-12 winstverdict.                                                                                              
Zondag 19/8 mocht Rijko’s kern het nieuwe kunstgrasveld van Spartacus/NDN uitproberen. Een iets te kort gesneden kunstgras, dat is perfect voor de voetbal, maar geeft het probleem  dat je meer op de zwarte bolletjes loopt dan je lief is. Het geeft meer weerstand, op het eerste zicht, mooie terrein.                                                                                                                

Rijko’s reserve mochten starten tegen hun genoten van KCOV. Op papier een tegenstrever die we makkelijk zouden aankunnen. Maar ze stelden praktisch hun hele 1ste ploeg tegen zodat het andere koek werd. Kato Brosens wees haar teamgenoten de weg door reeds 3x te korven voor de rust. Jammer werd ze niet opgevolgd en moesten we berusten bij een 3-3. Na de pauze dommelden we verder in, KCOV profiteerde door uit te lopen naar 5-6. Cedric Jochems, Pieter Vande Kerckhoven en Tom De Bruyn konden tegenkorven naar 6-6. Een late inlegger deed ons de das om, 6-7 verlies, Foei!                                                                                               

De fanions van het 1ste team kregen tegen KCOV 1 de kans, de mindere dag op Minerva even door te spoelen. Tijdens de 1ste helft zien we een Rijko dat de maat neemt van KCOV, gaan de rust in met een 8-4 voorsprong. Hiervoor zorgden Tim Baetens 2x , Nona Luyckx 1x+1stip,   Jesse Peeters, Dorthe Neefs, Cedric Eelen en Loes Rönne elk 1x. Gedurende de 2de helft mochten de weinige suppo’s de handen op het hoofd houden, we zagen een Rijko aan het werk waar praktisch niemand nog gevaarlijk was en eveneens bij de uitgespeelde kansen er te weinig shotdreiging van uitging. Het resulteerde dat we na 30 minuten spel slechts 1x scoorden via Marie Vanden Langenbergh, terwijl KCOV steeds naderbij sloop tot 9-9 en zowaar in het slot nog de winsttreffer mocht binnen leggen. Ik denk dat er langs de lijn geknarsetand werd door onze T1 en T2. Dit zal in de volgende partijen moeten rechtgezet.                            
Spartacus/NDN reserve – Rijko reserve : 9-8. Zijn we nu beter bij de les? Ook in deze partij hoeven we te ondergaan en slikken te makkelijke korven. Reeds 5-2, enkel gepareerd door Lore Brosens en zus Kato Brosens. We scoren de bijna aansluiting korf door Stef Neefs 2x en Maud Peeters, dat brengt ons op 6-5, waarna de 2punten kloof weer een feit werd, 7-5. Echter we laten niet begaan, weren ons als een duivel in een wijwatervat, zodat door Tom De Bruyn, een strafworp wordt gemist, Bo Debonaire en Stef Neefs Rijko de 7-8 voorsprong bezorgen. De winst was ei zo na binnen ware het niet dat hun heren alsnog de  9-8 eindstand konden vastleggen.                                                                                                                                     

Als verslaggever van dienst, rekende ik erop dat Rijko 1 nu eens alles moet doen wat we normaliter zouden moeten doen, mits het creëren van een betere afwerking zou het ditmaal wel lukken. Ik zag een Rijko aan het werk sterk opbouwend, vlot aan een hoog tempo combinerend, maar het scoren bleef in de achterzak steken. De ruststand 5-4 voor Spartacus zegt genoeg.  De 2de helft zien we een intelligent Rijko boven Spartacus uittronen, dat geeft de prettige vaststelling dat we zelfs uitlopen tot 8-10. Stef Neefs zet de stip op een Rijko dame om, Jesse Peeters, Nick Michielsen, Dorthe Neefs vrije worp op Marie en Ben Van Looveren 2x, zetten Rijko in het exacte te volgen spoor. Helaas, kunnen we dat gunstig resultaat niet vasthouden. Spartacus scoort telkenmale tegen en maken de korven van Ben Van Looveren en Stef Neefs ongedaan. Eindstand 12-12.                                             

Eugeen