De oefenwedstrijden volgen zich in versneld tempo op, de derde reeds in één week tijd. Komt daarbij, zaterdag een ludieke team building in het trampoline park van Extra Time te Hoboken. Een geslaagde speelse manier om het team nog hechter met elkaar te verbinden. Echter al dat gespring en gehuppel had mijn inziens nog wat naweeën in de beentjes achtergelaten.


Gevolg een ondermaatse start op het Minerva veld waar Rijko al snel tegen een achterstand van 6-1 zat aan te kijken. Enkel Stijn Vander Auwera had de 1-1 gescoord. Door verkeerde keuzes, moeizaam elkaar bereikend en te snel te willen aanvallen, speelden we onszelf uit de wedstrijd. Een Time-out drong zich dermate op en dat bracht een effect teweeg zodat we konden tegenprikken via Loes Rönne 1 + 1vrijeworp, Stijn Vander Auwera en Jesse Peeters naar 7-5. Is dit het keerpunt om ons terug in de match te knokken? Neen, want we laten ons te makkelijk ringeloren, gevolg de ruststand van 14-7 gaf weer stof tot nadenken. Scoorden tegen Jesse Peeters en Ben Van Looveren en dat was te min. Na de pauze zijn Ben Van Looveren, Jesse Peeters en Nona Luyckx bij de pinken, zij brengen de tussenstand naar 15-10.  Volgt dan een periode van een resem gemiste kansen langs beide zijden, waarna Minerva terug het heft in handen neemt en Rijko definitief uittelt, eindstand 24-14! Jesse Peeters, Loes Rönne beide met shot, Nona Luyckx zet de strafworp op Nick om en Loes Rönne zet haar strafworp zelf om, zij waren de afwerkers die de pil nog enigszins konden verzachten. Misschien even blijven bij stilstaan dat je niet mag teren op een vorig succes, met name de glansrijke winst op en tegen Catba, 13-22.                                                                             

Hiervan wil ik onze trouwe lezers de afwerkers van dienst niet weerhouden : Nona Luyckx 3x en 2x op vrije worp, Loes Rönne 3x + 1stip, Jesse Peeters 1x, Marie Vanden Langenbergh 1x. Nick Michielsen 2x, Stijn Vander Auwera 3x +1stip, Tim Baetens 2x, Cederic Eelen 2x + 1stip. Dat iedereen scoorde was een opsteker van formaat en dat beloofde voor de volgende…..         

Minerva reserve – Rijko reserve :  19-12. Er is een gezegde dat een waarheid spreekt : Goed begonnen is half gewonnen. Over de ganse partij beschouwt liep het totaal anders, echter Rijko begon uitstekend aan de partij door uit te lopen naar 3-4 en men was nog steeds in de running bij een tussenstand van 5-5. Maud Peeters had er dan al drie binnen gelegd, gevolgd door Tom De Bruyn en Jarne Daelemans. Echter Rijko zakte als een pudding in elkaar omdat zij die niet bijtijds volgen, te minzaam druk zetten, hun armen niet gebruiken ter verdediging een pak billenkoek cadeau kregen. Minerva ruikt Rijko’s fletse vertoning en zet ons op een 12-6 ruststand. Enkel Jarne Daelemans lukt nog een tegenkorf. Na het water scoort Pieter Vande Kerckhoven 1x, ingekomen Nick Michielsen 1x, Tom De Bruyn 2x en ingevallen Loes Rönne 1x. Aan de achterstand werd niks meer afgeknabbeld, deze liep zelfs op tot 19-12, meteen de eindstand.                                                                                                                             

Ook hier wil ik de afwerkers van Rijko res op Catba niks tekort doen, zij zorgden immers voor een knappe 14-18 zege. Pieter Vande Kerckhoven 2x, Tom De Bruyn 3x +1stip, Tim Baetens 2x, Sander Marijnissen 2x, Cederic Eelen 1x. Loes Rönne 2x, Dorien Eelen 1x, Kato Brosens 3x en Nona Luyckx 1x.                                                                                                                   

Oefenwedstrijden Jeugd : U19 A – KC Limes – Loenhout 1ste ploeg : 8-10                                            

U14 A en U 14 B speelden gemixt tegen U14 A Vobako en U14 B Vobako eveneens gemixt.   Partij 1 werd verloren met 2-7 tegen Vobako en Partij 2 werd met winst afgefloten 6-3, ook tegen Vobako.                                                                                                              

Eugeen