Scaldis coach Frensch wil zijn troepen in staat van paraatheid brengen tegen de competitie start, voor hen reeds over twee weken, voor Rijko zelfs een week
later. Scaldis is bijgevolg een goed test voor onze fanions.


Enkele opeenvolgende trainingsstonden in de zomerse hete temperaturen geven een vertekend beeld weer en dat liet zich ook meteen gevoelen wat onze fysieke conditie betreft. Dat we toch iets krapper zitten, qua spelersgeheel, dan vorig seizoen dat is een waarheid als een koe. Daarentegen, het Scaldis team beschikt over meer homogene individuele troeven en heeft op collectief vlak een ruime lengte voorsprong. Wat voornamelijk opviel langs Rijko zijde, de pijnpunten inzake afwerking onmiddellijk werden blootgelegd. Teveel korte kansen en uitgespeelde kans shots werden niet verzilverd en daar heeft Scaldis met bravoure wel gebruik van gemaakt. Slotconclusie, op dit moment waren zij voor Rijko een serieus maatje te groot. Een snediger Scaldis zette Rijko meteen schaakmat met een aanvangsoffensief om U tegen te zeggen. Vooraleer Jesse Peeters een eerste korf lukte stonden we reeds 1-8 in het krijt. Loes Rönne milderde op vrije worp 2-8, waarna we weer moesten ondergaan door hun beter ineen geknutselde aanvallen. Korven bleven niet uit, een 2-12 wees het scorebord aan. Tim Baetens prikte voor de rust nog even tegen, doch we moesten berusten bij een ruststand van 3-15. De 2de helft zien we Rijko plots een tegen offensief voorbereiden dat via Loes Rönne, Stijn Vander Auwera, Marie Vanden Langenbergh en Jesse Peeters ons soelaas brengt, zodat we even de neus aan het venster steken 7-18, iets later een strafworp op Nick Michielsen die Loes Rönne omzet, 8-19. Echter het liedje is van korte duur omdat Scaldis het tempo terug optrekt en er vijf op een rij binnen knalt. Nog een laatste vermelding, de vrijeworp op Nona Luyckx die Loes Rönne korft, 9-24. Nog enkele stonden op de klok volstaan om de heren van Scaldis toe te staan de eindstand naar 9-26 te brengen. Spreken we van een desillusie van wat we vandaag kregen te aanschouwen.        Wel neen, om vervolgens geen averij op te lopen is hier werk aan de winkel om de achterstand op gebied van een secuurdere afwerking op de volgende trainingsstonden serieus aan te pakken. We zijn er erg op gebrand, Rijko in een ander gedaante hun kans op winst te zien gaan.                                                                                                                                  

Rijko reserve – Scaldis reserve : 10-13. De uiteindelijke uitslag geeft het spelbeeld niet volledig weer, want in de aanvangsfase, de eerste 15 minuten wist Rijko geen tegenzet te verzinnen om het Scaldis moeilijk te maken. De 1-6 prijkte reeds op het bord, enkel door een strafworp gepareerd door Jesse Peeters. Richting rust ging Rijko aan de achterstand knagen, Tom De Bruyn, Stijn Vander Auwera en Lore Brosens zorgden voor een aannemelijke rust stand 4-7. En waarlijk Rijko ging op zijn elan verder, Bo Debonaire, stip op Stijn Vander Auwera en stip op Loes Rönne zelf omgezet brengen ons terug in de match, 8-9. Doch onze druk op het Scaldis aanval vak verslapt en zo laten we een eervol resultaat tussen onze vingers glippen, Nick Michielsen knalt er nog ééntje in, de eindstand echter 10-13.                               

U19 : Kwik – Rijko : 20-8 een eerste oefenpartij zonder commentaar.                        

Eugeen