Zowel de Rijko jeugdteams en de kern blazen eerstdaags verzamelen om hun eerste stappen te zetten op onze verschroeide grasmat van stro. Kortom, de oefenstonden aan te vatten onder de vleugels van hun respectievelijke trainers en hoofd coachen. De U14 trokken als eersten onder leiding van Joris Bruyns, Guy Pallemaerts, Tim Baetens en Tim Michielsen de nieuwe seizoencampagne op gang. Zij mochten reeds op een ruime opkomst terugblikken, 18 van de 35 eenheden ondanks de vakantieperiode en dat klinkt als tevreden. Veel goesting en enthousiasme bij de spelers(sters), dat merk je meteen op. Een mooie start op het Rijko terrein, dat van nu af aan weer massaal blauw kleurt. U14 beschikt over drie teams, een A en B team dat aantreedt in nationale en een C team in één der nevenreeksen. Loes Rönne en Els Van den Eijnden zullen iets later aanpikken en de grote groep bijstaan.                                     

U19 A en B, dit seizoen onder de leiding van Rudi Robaye en Tom De Bruyn, is wat betreft het A team een ploeg naar waar zal opgekeken worden. De groep die keurig werd bijeen gehouden staat voor een uitdaging om het gedurende dit korfbalseizoen wel degelijk waar te maken. Laten we op een mooie manier beginnen zodat iedereen er nog beter van wordt. Zij worden nu klaargestoomd om voor de aflossing te zorgen in de kern, één der volgende speel kalenders. Domper evenwel is dat de 19 koppige groep over slechts 5 kwalitatieve jongens beschikt en dat er in dat segment liefst niet teveel mag mislopen. De sfeer en de juiste rol verdeling in de vakken, zullen een bepalende factor uitmaken. Na de uitermate en geslaagde resultaten van vorig seizoen, afgerond met ereplaatsen, moeten zij hun gretigheid en honger naar successen blijven tonen. Rudi heeft zekers zijn strategie hiervoor klaarstaan.                                                                                                               

De U16 onder leiding van Thomas Verboven starten ietsje later. Een 13 spelers(sters) maken het geheel uit en ook deze zullen aantreden in een nationale reeks.                                                     
U12 A en B beschikken over 24 eenheden. Zij zullen verder gevormd worden door Suzan Goetschalckx, Vanessa Martens en Nathan Herthogs. De A’s zullen hun wedstrijden spelen in een A reeks, de B’s in een nevenreeks.                                                                                                    
In de breedte lijkt het dat Rijko er wel zal staan in de voorbereiding. Opmerkelijk is tevens dat Rijko voor het eerst met de diverse leeftijdscategorieën in alle nationale reeksen zal vertegenwoordigd zijn. Van nu af aan heeft Rijko alles om uit te groeien tot een club met opvolging en voornamelijk zorg voor spelvreugde onder de bekwame en kundige leiding van hun trainers coachen. En dan beschikken we nog over aanstormend talent bij de U10 – U8 en U6. Hierover later meer, omdat deze pas beginnen met hun oefenstonden half augustus.         
De kern mag ik niet over het hoofd zien. Bjorn Vanacker T1 en Glenn Ruts T2 staan voor een enorme uitdaging de groep naar hun hand te zetten om de nu komende maanden er alsnog een feestje van te maken. Hopelijk blijft het kwaliteitsverlies, door stopzetting en kwetsuur, beperkt. Nu de promotie bewerkstelligd is, hebben we de neiging om terug naar boven te kijken. Zij die vooraf zich beperkten tot dienstbare rol en vrede namen met de voldoening dat er gescoord werd door hun pas of inbreng,  zullen zich moeten omscholen tot een meer afwerkende. Dan pas zal de waardering door iedereen blijken en naar gunstige resultaten leiden die Rijko in Hoofdklasse 1 veld moeten houden.  Wil je onze kern aan het werk zien, dat kan op zondag 5 augustus op onze vertrouwde terreinen. De B’s (reserve) spelen om 13u30 en de A’s navolgend, beide nemen het op tegen Scaldis B en A. Suppo’s op post!                                                                                                                   

Eugeen