Een verplaatsing om de competitie te starten is sowieso al geen cadeau. Iedere tegenstrever komt uit een trainingsmaand met duiding, en dat liet KCOV ons van bij het startsignaal duidelijk voelen. Men mag er van op aan dat men zich steeds wil overtreffen tegenover een titelkandidaat. Want al kwam Rijko’s overwinning nooit echt in het gedrang, een moedig KCOV bood tijdens de 1ste helft meer weerstand dan ons lief was. Eigenlijk moesten we ons geenszins laten beïnvloeden door hun kort opzittende druk tegenover onze aanvalslinie.

Waarom, al was het tijdelijk, dan dat zenuwachtige gedoe om naar hoger tempo over te schakelen en onze wil op te dringen? Zelfs tegen Leuven waar we vorige woensdag onze laatste oefenwedstrijd afwerkten met een knappe 16-18 winst tot gevolg, kon Rijko ballen zoals het ons belieft.  Een wijze raad van de coach : laat u niet meeslepen in het spel van de tegenstrever! We gaan deze 1ste helft even van naderbij bekijken. Stef Neefs en Ruth Bevers tekenden voor de opener 2-0. Een tegenprik langs KCOV zijde, waarop Dorthe Neefs en Stef Neefs Rijko iets meer ademruimte verschafte, 1-4. Een stip en inlegger brachten KCOV terug in de wedstrijd, maar Dorthe Neefs en Ruth Bevers knalden de illusie weg, 3-6. Echter een energierijk KCOV liet niet begaan en gaf gepast antwoord. Nogmaals Dorthe Neefs, Stef Neefs en Ruth Bevers zorgden voor een billijke ruststand, 6-9. Na het water bevrijdt Rijko zichzelf door de teugels flink in handen te nemen en het korfbalspel sierlijk uit te spelen door zo efficiënt af te gaan werken dat KCOV er geen vat meer op had. Zo scoorde men in een tijdspanne van 25 min. een tiental korven waartegen KCOV er slechts tegen prikte en de stand naar 9-19 bracht. De afwerkers van dienst waren Jenthe Herthogs 3x, Dorthe Neefs 3x, Ruth Bevers2x, Ruud Willemse en Pieter Swaegers elk 1x. De resterende tijd nam Rijko wat gas terug scoorde nog wel twee maal via Ruud Willemse en Ruth Bevers, maar moesten nog twee tegenkorven slikken. Eindstand : 11-21. Voor onze coachen en spelers(sters) tesaam is dit een debuut in Hoofdklasse 2 om van te dromen. Een compleet nieuwe reeks met teams waarvan men de volle sterkte niet afweet is steeds een stap in het onbekende. Doch vele tegenstrevers zijn van een lichter allooi dan Rijko, dat dan collectief zijn meerwaarde kan benutten, met een bank achter de hand om U tegen te zeggen, om uiteindelijk het verschil te maken. Hip Hip Hoera, eerste klus is overtuigend geklaard.

Rijko’s reserve team bracht de suppo’s in vervoering door een super 1ste helft te laten bewonderen met tal van uitgespeelde acties, dito kansen en knappe doelpunten. Aan de rust zag KCOV tegen een achterstand aan van 2-13. Even de afwerkers opsommen, zonder de aangevers en spelmakers tekort te doen : Stijn Vander Auwera 1x, Tom Van Kerckhoven 4x, Loes Rönne 3x, Sander Marijnissen 2x + 1stip, Marie Van Den Langenbergh 1x en Anthe Heylen 1x. Nog een 30 tal minuten te gaan in de 2de helft, was de wedstrijd voor Rijko gespeeld en ging men op zijn lauweren rusten, wellicht. Want een onherkenbaar Rijko balde nog ampe kansen bij elkaar laat staan afwerken. Men liet KCOV gemoedelijk in de wedstrijd komen met het gevolg dat het tempo volledig uit de partij verdween en het een saai gedoe werd om de tijd rond te maken. KCOV scoorde een zestal keer, Rijko slechts een vijftal. Deze kwamen op naam van Loes Rönne, Stijn Vander Auwera 2x en Anthe Heylen 2x, eindstand    8-18. De kloof had mijns inziens veel groter mogen zijn!
Rijko heeft door naar 2de klasse te zakken, nu ook een C ploeg die een aparte competitie afwerkt in overgangsklasse B. Zij moesten voor hun maidenmatch naar Hamme waar ze de nieuwe ploeg “De Vikings” mochten bekampen. Rijko haalde fors uit en ging met een zege van 4-25 voldaan en welgezind huiswaarts.
Gewestelijke : Voorwaarts 4 – Rijko 3 : 12-10