Te gast bij Topkorfbalclub Floriant Merelbeke, gaan we daar eens laten zien wat we in onze mars hebben of gaan we korfbal les krijgen van de finalist Topklasse A veld. Aangezien het een unicum is dat we uitgenodigd worden door een ploeg met een degelijke flow in hun opbouw, kan dit enkel betekenen dat ons spel ook door de begeleiding van zulke teams erg gewaardeerd wordt. Drukke trainingsdagen achter de rug zodat we deze oefenpartij vooral zagen als voorbereiding voor hetgeen navolgend is. We wisten dat het niet makkelijk zou worden en we kregen gelijk tijdens de aanvangsfase van de wedstrijd.

Al snel keken we tegen een 7-2 achterstand op, enkel gepareerd door Jenthe en een stip op Eef die Pieter omzet. Iets te hoog gegrepen tegen het frivole spel dat zij in die periode op de grasmat brachten? Neen, want bij Rijko blijft de onvoorspelbaarheid troef. We combineren van nu af aan prima en dat resulteert via Ruth, Jenthe en Eef in drie shotkorven op rij. Intussen zag ik een viertal doorlopers en enkele korte kansen niet verzilverd en dat zou op dit niveau geenszins mogen. Inmiddels staat de stand op 9-5, hun gevaarlijkste heer is ongrijpbaar en scoort naar hartenlust. Toch is Rijko niet uitgeteld en komt op kousenvoeten terug in de wedstrijd. Nick, Eef op shot, Ruth op vrijeworp en Sander met zijn klassieke inlegger brengen ons langszij 9-9. Even de 10-9 toestaan, waarop Nona met een vrijeworp de stand terug in evenwicht brengt 10-10. Nog slechts een viertal minuten te gaan voor de pauze, het gevolg van enkele momenten minder druk zetten, daar profiteert Floriant ten volle van en smeert onze verdediging alsnog vier korven op rij aan, ruststand 14-10. Na het water bracht Floriant deels zijn bank in en het oogstrelend spel van de 1ste helft werd volledig teniet gedaan.  De focus en de intentie ontbrak om gedurende de resterende 35 minuten nog voluit te gaan. Zo werkte men langs beide zijde een rommelige 2de helft af met teveel onnauwkeurigheden en balverliezen. In verdediging was Rijko rebound sterker en stuurde slag om slinger de bal terug richting aanvalsvak. Door onzorgvuldig spel, passes die nergens toe leiden en slechte keuzes, bleek het onmogelijk om tot score te komen en de kloof nog te dichten. Een score van 6-5 in het voordeel van Floriant zegt genoeg over de 2de helft. De eindstand 20-15, Ruth en Nona met shot, Ruth zet stip om, Nick en Anthe zorgden voor de vijf treffers na de pauze.   Eindconclusie : Geen reden tot klagen, al is er zeker nog werk aan de winkel. Bijzonder in het herencompartiment, daar missen scorend vermogen. De efficiëntie ontbreekt en het zou voor hen een obsessie moeten worden om elke week te knallen, net zoals onze dames het hun momenteel voordoen.
Onze reserve, niet op volle sterkte, moesten hun meerdere erkennen in de vlotter afwerkende thuisploeg. Men ging gepast mee tot een 4-4 stand maar dan schakelde Floriant een versnelling hoger en zag men de kloof alsmaar breder worden. Eindstand : 17-9.