Een spannende partij werd hen aangeboden. Toch kostte het Rijko serieus wat zweet om de laatste in het voorlopig klassement af te houden. In de 1ste helft bleef men stevig opzitten en aanklampen, doch in de 2de helft moest men in Rijko hun meerdere erkennen en bleven ze ondanks al hun gewaardeerde inzet verweesd achter bij een eindresultaat van 21-19.

De opdracht van de groep was om tegen Hoevenen ook de twee punten binnen te halen. En dat is gelukt! Het was misschien geen topniveau gedurende 70 minuten, maar er zaten veel belovende fases in die ons deden terugdenken aan vorige wedstrijden. Men zag bijtijds prima opgezette aanvallen, uitgesponnen over vier en een uitmuntend afwerkende Ruth brak met vijf treffers de 1ste helft open tot een driepuntenkloof aan de rust, 12-9. Sander 2x, Ben 2x, Cedric, Jenthe en Loes tekenden voor de andere korven. Reeds drie wedstrijden zwaaien de Rijko lady’s de scepter inzake afwerking, nu vandaag konden ze buiten Ruth het hoge afwerkingspercentage niet helemaal aanhouden. Na de pauze ditmaal geen dipje te bespeuren en we lopen zelfs uit 18-12. Hiervoor zorgden Nick, Jenthe, Ruth, Nona en Loes 2x     Is op dit moment, met een voorsprong van zes korven de wedstrijd gespeeld? Neen, helemaal niet want in plaats van rustig de partij onder controle te houden gaat men hopeloos gestresseerd ballen. Het waarom is me nog steeds een mysterie! Hoevenen nadert op kousenvoeten, doch Ruth (met haar 7de) geeft gepaste repliek 19-13, om de terugkeer van de tegenstander af te stoppen. De zenuwslag is nog niet voorbij bij deze geruststellende voorsprong, opgepast voor overmoed als je denkt dat de buit binnen is. Een fikse voorsprong is niet altijd geruststellend wanneer je slordig begint om te springen, balverlies gaat lijden en tal van onnauwkeurigheden opstapelt die echt oplopen, zodat een uitgetelde ploeg plots toch nog mogelijkheden ziet. Dat geeft hun veerkracht en vechtlust om het tij te doen keren. Zo komen ze in een mum van tijd terug tot 19-17. Loes en Ben redden de meubelen om op het juiste moment tegen te scoren 21-17, waarop we nog een shot en een stip moeten toestaan aan Hoevenen, die de eindstand op 21-19 brengen. Volgende week op bezoek bij Appels, ook geen makkelijke wedstrijd (zijn die er wel??) zodat op training even de puntjes op de i dienen gezet, want 21 korven scoren is schitterend, echter er 19 tegen krijgen is een ietsje teveel waaraan dient gewerkt om dit euvel te voorkomen.