Rijko 1 – Edegem 1 :  23-22 

Rijko 1 liet vorige week tegen Neerlandia de kans niet onbenut om nog een rustig einde van de reguliere zaalcompetitie te kunnen beleven. Volgend na deze opsteker blaakt de kern weer terug aan zelfvertrouwen om sowieso het slotakkoord maar wat graag extra glans te geven. Hoewel er sportief nog weinig op het spel stond voor onze fanions is er toch de intentie om tegen Edegem de zaal uit te wuiven met een knal- prestatie en onze derde klassementsplaats veilig te stellen. De nieuwe lichting heeft inmiddels wel getoond dat ze hun mannetje/vrouwtje kunnen staan. Jammer van het gemis aan scherpte tegen de nummer 1 en 2 op het moment dat het om de knikkers ging. Rijko mag dan bijzonder knap 3de staan na een boeiende zaalcompetitie, het verschil is eigenlijk niet zo groot qua kwaliteit tussen de top drie, eerder de loepzuivere afwerking liet het op cruciale fases afweten. Ongetwijfeld vandaag staat er alsnog een mooie thuismatch op het programma, de felheid werkt wellicht bezwerend en veelbelovend. De ruggensteun van onze suppo’s en de sfeer in De Valk, daarvoor doe het toch als korfballer. Echter zoals ik reeds melde in mijn titelaanhef, loopt het waarlijk nooit zoals gepland en verwacht. Het is een heftige partij geworden omdat Edegem dezelfde intentie had als onze fanions een mooi seizoeneinde na te streven.                                                                                                                      

De korf bleef onaangeroerd gedurende de eerste vijf minuten spel langs beide zijden. Kansen in overvloed zonder daadwerkelijke scores. Dan opent Lenne meesterlijk en Jesse met inloop plaats de 2-0 op het bord. Janne S en Axelle prikken de 4-1 binnen en het ziet er goed uit wanneer Kaat Verh. de 5-2 aanbrengt. Echter elk foutje van ons wordt momenteel cash betaald, twee stippen tot gevolg. Eéntje wordt gemist maar Edegem stoomt door naar 5-6. Van deze stevige tik moeten we even bekomen, Lennert en Willem trekken gepast bij tot 7-6. Edegem geeft niet op, mist een eerst een stip, scoort vervolgens 7-7, het signaal om onze kwaliteiten te etaleren via Janne S 2x, Lenne en Kaat Verh. 11-8, meteen de ruststand.


Na de pauze ondergaat Rijko vijf dramatische minuten , met 6 treffers waarvan 3 stippen op rij kantelt de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers, 12-14. Enkel Axelle heeft er ééntje kunnen korven. Hoog tijd om een stevig tegenoffensief in te zetten. Cedric en Willem geven hierop antwoord, 14-15. Edegem beseft dat ze moeten ingrijpen en schakelen over op wild spel, onze spelers worden menigmaal gemolesteerd en tegen de grond gewerkt. De groene kaart wordt getoond aan een heer die voor een drie tal minuten uit het spel verdwijnt. Rijko acht het moment rijp om toe te slaan, zo kantelt de partij terug in ons voordeel met scores van Kaat Verh., stip van Janne S, Axelle, Willem, Lennert mist zijn stip en Kaat Verh., 19-16. Edegem legt zich er niet bij neer, mildert via een stip en shot, 19-18. Willem tempert het onheil, 20-18, Cedric mist zijn stip op een slecht ogenblik, maar Edegem trekt zo fel van leer dat ook een dame de groene kaart voor de neus kreeg. De kalmte is terug in het spel aanwezig, waarop Janne S, Willem met mooie intikker en Lennert de 23-20 aanbrengen. Match gespeeld denkt men, neen, met een waanzinnig slotoffensief tracht Edegem de bakens alsnog te verzetten, komt terug tot 23-22, de eindzoemer doet zijn werk, de tijd is verstreken en zo kan Rijko juichen met de afgedwongen zege op de valreep. Eind goed al goed! Onze kernformatie trekt weer naar buiten, enkele oefenwedstrijden staan te wachten vooraleer de veldcompetitie in de Promo Leaque van start gaat op 23 maart. Een overgang die bij Rijko moeilijk te verwerken zal zijn, toch is de hoop gevestigd om minimum één of twee zeges te versieren.
Onze goalgetters van dienst waren : Lenne(2)-Jesse(1)-Janne S (4+1stip)-Axelle(3)-Kaat Verhoeven(4)-Willem(5)-Lennert(2)-Cedric(1) totaal 11 1ste helft,    12 2de helft.

Rijko reserve – Edegem res : 19-24 

Van ander allooi dan het hapje van vorige week!  Edegem reserve is niet zo maar kampioen in deze klasse. Zij staken er met kop en schouder bovenuit op hun tegenstrevers, verdiend en proficiat. Kan Rijko hen vandaag een voetje lichten? De aanvangsfase verloopt gunstig in hun richting, 1-5. Enkel Tim kon, via vrije worp milderen. Nadat enkele vrije worpen niks opleveren vindt Jonas toch het gaatje met inlegger en stip, 3-5. Kaat Verdyck mist haar stip aan de overzijde is het wel raak, 3-6. Ben en Luna geven niet op, markeren de 5-6. Stijn VanderAuwera mag zijn wederoptreden doen na maanden van blessureleed in de plaats van Nathan, zet zich meteen schrap, heeft praktisch niks van zijn vroegere korfbalspel ingeboet en dat weegt op het enthousiasme op het bezoekende team. Met een stip op Tim, Stien en Jonas inloop staan de bordjes op gelijk, 8-8. Dorien zorgt voor de 9-9, maar op slag van rust, slaat een dame met stip en ééntje op shot onze voorsprong aan diggelen, 9-11. Na het water, even de schijn ophoudend dat we het gingen rechttrekken, tot 11-13, via Dorien, stip op Luna en Ben, was te goed wel gedacht. Edegem sloeg nu genadeloos toe naar 12-18. Jonas en Lobke prikten nog wel tegen, 14-18, maar Edegem diepte de kloof verder uit, 14-20. Met een stip op Nathan, Tim inloop 2x, Stien inloop en Nathan kwamen we heel dichtbij, doch hun eindoffensief leverde drie doelpunten op, eindscore 19-24. Pittige partij waar we op momenten niet voluit bij de les waren. Het efficiënte weerwerk was van prima makelij, dat nemen we mee om verder op te bouwen.

Rijko 2 – Vobako 3 : 13-4 Knappe zege en volgende week de uitgestelde inhaalwedstrijd tegen Ranst (kampioen in overgangsklasse) gaan we ballen voor de eer!

Rijko 3 – Sikopi 2 : 18-19 Pijnlijke slotuitschuiver, nadat we een zaalcompetitie hebben afgewerkt die hoogstaand mag genoemd. De 2de plaats is als eindresultaat wel een feit.           

Eugeen

PS : Dat supporteren ook anders kan dan alsmaar bekritiseren dat bewezen de ouders-suppo’s van U13 Voorwaarts. Niettegenstaande de 14 nederlagen op rij met een doelsaldo van amper 30-161, bleven deze hun jeugdige spelertjes bestendig positief aanmoedigen, tof om ook dat eens te mogen ervaren. Onze U13 versloeg Voorwaarts eveneens met zware 17-3 cijfers.