Rijko 1 – HMKC 1 : 35-18 

Tot op heden hadden we reeds al heel wat meegemaakt, maar zulke partij geenszins. Aan de afgooi stonden we vastberaden deze opponent onmiddellijk bij de keel te grijpen, althans volgens plan. Echter deze optimistische instelling moesten we vrij vlug herzien omdat HMKC zich in een compleet ander gedaante aanboodt. Ons verweer was niet op maat om dit furieus gestarte achttal meteen het zwijgen op te leggen, na 13 min spel knipperde de stand op het scorebord 4-6 aan, compleet buiten verwachting. Moeizaam en stroef had Rijko de 4 korven aangetekend via Lennert, Axelle, Janne en Willem. Gestadig herpakken we ons met een stip op Willem, 5-6, toch via een stip aan de overzijde moeten we de 5-7 toestaan vooraleer we tot bewustzijn komen en orde op zaken gaan stellen, via Kaat Verh., Lenne en Willem 8-7. De 8-8 is in de maak aan de overzijde. Een meesterlijke zet van onze T1 Werner, vak wisseling van onze heren rendeert onmiddellijk, de duo’s spelen nu homogener samen en zoals reeds aangehaald rendement zes op een rij, hiervoor korven Janne, Kaat Verh. op inloop, Willem en een stip op hem, en nog een bisnummertje van Janne en Kaat Verh. er bovenop, 14-8. De Hobokenaren voelen aan dat het tij zich aan het keren is, nog een stip versierend gaat de ruststand naar 16-9, dank zij Axelle en Kaat Verh. (vrije worp).


Nog even een stuiptrekking langs de overzijde tot 16-11. Vanaf nu is het al Rijko dat de wedstrijd siert, dit tot groot jolijt van de goed gevulde tribune die de amusementswaarde best kunnen smaken. Het gaat in één ruk naar 22-12, de afwerking komt op naam van Jesse inlegger, Cedric, Lenne, Lennert mist zijn stip maar Willem pareert en zet hem wel om, Cedric nu op inloop en ook zijn stip is raak. Wissel Ben komt in de plaats van Lenne, Lennert een stip op Kaat Verh. en Willem geven het doelpuntenfestival een nieuw duwtje, 25-14. HMKC wil toch niet volledig roemloos ten ondergaan en prikken alsnog de 25-15 met stip binnen. Het slot akkoord is volledig Rijko getint, dit doen we door de sublieme afwerking van Janne S., Ben, Axelle, Jesse, Janne, en Axelle, 31-15. We laten enkele tegenkorven passeren, 31-18, stomen nadien door naar de eindstand 35-18, onder impuls van Kaat Verh., Axelle, Jesse en Ben. We mogen spreken van een aangename verrassing, bijzonder wat de eindscore betreft, het doet het best vermoeden voor de komende wedstrijden. We hebben weerom aan klantenbinding gedaan, tekenend voor een spetterende avond, me dunkt.                                     

Met een dikke duim te vermelden onze doelpuntenmakers :
Dames : Axelle (5) – Janne S (5) – Kaat Verhoeven (5+1S) – Jesse (3) – Heren : Lennert (2) – Willem (4+3S) – Lenne (2) – Cederic (2+1S) – Wissel Ben (2)

Rijko res – HMKC res : 27-11

Een mindere tegenstrever kregen we hier tussen de lijnen. Het manifesteerde reeds na een tiental spelminuten, zodat een 8-2 reeds stond te flikkeren. Dit via Dorien, Ben 2x, Tim, Jonas 2x en Luna 1x+1S. Tot 11-2 ondergaat de tegenpartij de suprematie van ons reserveteam door Tim, Lotte en Jonas. Verrassend komen ze terug even opzetten naar 11-5, doch we herpakken ons inzake afwerking, via een stip op Luna, Jonas, Ben en een bisnummertje van Luna, 15-6, ook de ruststand. Na de pauze ging Rijko op zijn elan verder aandikken, Dorien, Tim, Ben 2x, Jonas, Caine en Kaat Verdyck, hielden de kloof breed genoeg, 22-6.  Nog een tegensparteling van HMKC naar 22-9 brengt ons op de gedachte nog eens uit te pakken met onze shotvaardigheid, het wordt 27-11 via Caine, Jonas, Kaat Verdyck en waarempel 2x Andries, tevens de eindstand van een ruime zege.

EV