De zaalcompetitie in hoofdklasse 1 heeft een nieuwe wending genomen. Nadat Ganda op Blauw-Wit zegevierde doet Rijko opnieuw mee in het debat voor de hoofdtrofee. Enige vereiste is vandaag Edegem KC het nakijken geven zodat Rijko terug tot op een luttel puntje kan aanklampen bij de twee klassement aanvoerders Blauw-Wit en Ganda. Het voordeel dat Rijko na de heenronde kan benutten is dat we nog vijf thuiswedstrijden hebben af te werken en slechts twee uit. Het nieuwe jaar kon niet beter beginnen voor onze fanions. De troepen van Werner De Vogelaere wonnen de match van de aansluiting in de thuishaven van Edegem waardoor ze zich nestelen in het zog van de leiders. De aanvangsfase was voor de thuisploeg die ons snel op een 2-0 achterstand plaatste. Zij begonnen wel het best aan de partij maar na die felle openingsminuten hadden we het evenwicht ruimschoots snel hersteld. Dit via een stip op Willem en Axelle 2-2. Nog één tegenprik en vervolgens namen wij het voortouw met scores van Cedric inloop, Jesse, Lenne, Kaat, opnieuw Cedric en Lenne, 3-8. Bovendien waren de beste kansen in de eerste helft voor ons maar al die uitgespeelde kansen in doelpunten omzetten lukte weerom niet zoals in onze glansperiode. Zo zag het er plots naar uit dat het alle kanten uit kon. Het moment om toe te slaan, echter al die mogelijkheden bleven onbenut zoals dat in onze glansperiode wel het geval was. Zij knokten zich door al onze nonchalance terug in de match dank zij twee stippen die beide werden gemist en scores naar de rust toe, 5-8.


Hallo Rijko tapt eens uit een ander vaatje na de pauze a.u.b.! De aanzet van een schitterende tweede helft werd hiermede ingeluid, die werd afgerond met 15 doelpunten als bonus. Vooreerst via een vrije worp van Kaat op Janne, Willem en Cedric naar 6-11. Vervolgens Willem, Jesse met intikker, en Cedric, 11-14. Je merkt het Edegem was eveneens niet stilgevallen inzake scorend vermogen en naderde zelfs tot op twee à drie korven. Rijko moest nog een keer warm en koud blazen wanneer Edegem zelfs tot 14-14 gelijk effende. Heel die ellende kwam er door overhaast te werk te gaan om terug het verschil op het bord te krijgen. De stip op Kaat en haar inlegger gaven ons terug ademruimte 14-16, waarop Willem met twee treffers de deuren dicht deed voor de thuisploeg. We gingen op ons elan verder, stonden nog wel drie tegengoals toe maar knalden er zelf een vijftal binnen, via Janne, Lennert, wissel Tm, Willem en Cedric die de eindstand vastlegden, 18-23. Het is al bij al bijzonder leuk om met een zege aan het nieuwe jaar te beginnen en al zeker als je dan nog eens prima zaak doet in het klassement. Edegem res.-Rijko res. : 18-17 Weggegeven door slordig spel en onmondig inzake score! Zekers in de eerste helft waar we overklast werden door het Edegemse team. Al vlug werden de alarmsignalen opgevangen doch men zag er nog niet het risico van in om danig weerwerk te bieden. We waren echter gunstig gestart, met korven aangebracht door Dorien en Lobke, 1-2. Edegemse nam snel het initiatief over dat zich manifesteerde in een 6-4 tussenstand. Enkel Tim, stip op Jarne B en Lobke konden milderen tot 6-5. Nadien waren we zo onmondig dat zij uitliepen tot 11-7, de rust, spijts de twee tegentreffers van Jarne B. Na de pauze probeerden we aan te klampen maar het lukte haast niet meer de kloof te dichten. Tim, Jarne B, Ben, Jarne B, en Dorien zorgden nog wel voor een tussenstand van 17-12, het
thuisteam repliceerde gepast tot 18-12, waarna hun schutters het zwijgen werden opgelegd. Waren we wat eerder tot het besef gekomen dat men speelde voor de zege dan had er wellicht nog iets meer ingezeten na ons eindoffensief dat strandde op een 18-17 nederlaag. Het waren Tim, Caine, stip op Jarne B, Dorien en nogmaals Caine die het mirakel praktisch konden bewerken, helaas ietsje te laat!

Eugeen