1ste thuiswedstrijd op de 2de speeldag van de veldcompetitie, we kregen een ambitieus Meeuwen voor de voeten geschoven. Een team dat als enig doel heeft zo snel mogelijk terug naar de Top League te promoveren. Dat we dat aangevoeld hebben, ja zekers! Een forse nederlaag werd ons niet onthouden.  Aan de sfeer om en rond de Rijko terreinen zal het zeker niet gelegen hebben, de supportersclan maakte desondanks de domper er een gezellige avond van. Rijko nam een gretige start, maar de ervaring van de Meeuwen haalde uiteindelijk de bovenhand. Achteraf bekeken hielden we er een dubbel gevoel aan over, we waren met een duidelijk plan gestart, we zakten nadien te fel in en we lieten te veel ruimte in de defensieve linies, we hadden het op bepaalde momenten kalmer en beter moeten uitspelen. Dat is niet gebeurd en voornamelijk in de tweede helft is de Rivierenhofploeg nog beduidend beter gaan ballen. Het is een leerschool voor het jonge nieuwe team, hoorde ik links en rechts beamen, onze foutendetails zijn blijvende ergernis, we moeten gaan beseffen in de fases waarin we kwetsbaar zijn dat we ons strakker moeten positioneren om meer weerwerk te bieden. Tegen een team als Meeuwen met al hun kwaliteiten, kom je dan serieus in de problemen.  Kortom zij werkten hun kansen wel af tegen een hoog percentage, wij niet! Dat hoort nou éénmaal bij het korfbal, verder hoef je niet te zoeken!     

                                                                                                                                          


Rijko A – Meeuwen A : 13-31 Vooraleer Willem de 1-3 op het scorebord plaatste hadden de Meeuwen reeds de maat genomen van onze fanions, zij gingen op hun elan verder, keurig korfbal over vier spelend, dat leidde naar een 2-7. Op vrije worp gaf Jesse een assist naar Kaat Verhoeven die de 2de korf markeerde. Uitgeteld waren we gedurende deze periode beslist niet, Axelle, Lenne met 1hands indraai en Jesse klampten aan tot 5-9. Tijd voor de scheidsen om zich ook in de picture van het gebeuren te plaatsen, vaak stonden ze erbij, keken ernaar maar lieten begaan zodat de bezoekers gevleid naar de ruststand gingen met een 5-12 voorsprong. Foei, niet altijd terecht gefloten, mijne heren!                                             
Tijdens de tweede helft komen we in de fysieke duels tekort, lees rebound werd nauwelijks afgedwongen, Meeuwen was nu heer en meester en pogingen bij de vleet suisden langs de Rijko oren zomaar binnen. Onze girls moesten in hun directe tegenstrevers hun meerdere erkennen, het waren weliswaar hun heren die voor de afwerking zorgden, op en top op hoog niveau aangespeeld door hun dametjes. Enkele individuen langs Rijko’s kant, ik citeer Willem die een uitmuntende partij bracht met drie tegentreffers plus één stip in die 2de periode. Ook Lenne (1+1stip), Cedric, Jesse en Lobke scoorden tegen om de eindstand 13-31 op het bord te zien flikkeren. Behoorlijk teveel korven geslikt omdat we weerom gedurende een periode de wedstrijd niet meer onder controle hadden, die kwetsbaarheid moeten we stellig gaan overwinnen. Vrijdag 8/9, wedstrijd op ATBS voor de Beker van België. Daar kunnen we nog eens uitpakken met het verhoopte winstresultaat, alhoewel we eerst een 4doelpunten voor gift hoeven weg te werken. Met een bliksemstart zijn deze sowieso weggewerkt, me dunkt!                                                                                                                                            

Rijko reserve – Meeuwen reserve : 7-18  Rijko kan niet stunten tegen Meeuwen Res.      

     
De wedstrijd van vorige week op Riviera indachtig, leidde tot wishfull-thinking dat we ook deze tegenstrever puntenloos huiswaarts zouden sturen. Echter de Meeuwen hadden zich goed voorbereidt en gaven van katoen gedurende de eerste helft. Zij overklasten ons team in die mate dat er reeds een 2-10 stand aan de rust was bereikt. Die cijfers ogen zwaar voor Rijko, doch onze reserve girls en boys lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Na de opener van Kaat Verdyck op vrije worp, nam Rijko vervolgens een aarzelende start. Gene flauwekul, zo dacht Meeuwen erover en aan hun overmacht in afwerking viel weinig aan te merken. Nadat er reeds een 1-9 was opgebouwd, zorgde Nathan alsnog voor de tegenprik. Toch waren er voldoende mogelijkheden om terug te slaan, de afwerking faalde ditmaal als geen andermaal. Ook in de tweede helft waren de bezoekers trefzekerder, dat leidde tot 2-14, vooraleer we via Stijn en Lotte konden tegenprikken, 4-15. We hadden het lastig om de kanonnen van Meeuwen het zwijgen op te leggen. Toch konden Janne S, Nathan en Jarne B. nog enige reactie tonen om de eindstand van 7-18 in te blikken.                                                              

Rijko 2 – Boechout A : 23-5

Onze C-ploeg is wegens de nieuwe veldcompetitiestructuur nu overgeheveld naar Overgangsklasse A. Daarin krijgen ze als tegenstrevers volgende teams te bekampen : Olympia Anderlecht, RKC (Retie), Kapellen, Boomse, Sparta Ranst, Vobako 3 en vandaag Boechout. Hoe roemrijk Boechout/Vremde ooit was, zo kennen ze nu een terugval qua spelersaantal en sterkte om het tegen op elkaar ingespeelde teams op te nemen. Zo ook vandaag, onze nieuwe lichting met inbreng van youngsters uit de U19, tilden het spelniveau danig omhoog. Jo, Senne, Nore en Marie mochten aanvallend hun ding doen, Andries, Jarne B., Lis en Lise begonnen in de defensieve sector. Een wervelend Rijko plaatste Boechout meteen voor een voldongen feit, Nore, Lis, Andries, stip op Senne, Jo en Lise korfden de 6-1 reeds na enige bliksemschichten. Even twee tegentreffers toestaan, terug op scherp via doorloper Senne, Andries, Jarne B, Marie en Lise en Boechout wist bij rusten meteen hoe laat het is, 11-4!  Na het water kennen we geen genade met de tegenstrever, plots staat een 16-5 op het scorebord, dit via Jarne B inlegger, Senne, Lise, Jarne en wissel slimme Sander inlegger. De drang tot aanvallen is niet gestild, we lopen verder uit via Sander inloop, Laura 1handige inleg, Jarne B, Marie 2x, Nore en nogmaals Laura naar een 23-5 eindstand. Prachtig resultaat en opmerkelijk tijdens de 2de helft laten we slechts één tegenkorf toe, de rest van overklassing kennen jullie reeds!!                                                                                            

Gewestelijke : Rijko 3 – Putse 3 : 13-6 Jammer dat onze drie op hetzelfde moment speelde op het zijterrein, zodat we onmogelijk deze partij konden volgen. Waar we wel weet van hebben is dat praktisch de voormalige 1ste ploeg van Rijko (tijd van toen) tussen de lijnen stond. Naarmate ik kon vernemen een zeer boeiende partij tegen een zich serieus werend Putse, afgerond met een eerste winst. Er komen er beslist nog meer op het conto!     Eugeen