De verplaatsing naar Appels, het kneusje van de reeks, zou Rijko als ongenaakbare leider, deze klus wel snel moeten kunnen klaren. Op papier althans, want hoewel we in de vorige wedstrijden echt nooit in grote problemen kwamen, zijn verrassingen nooit uitgesloten.    Het werd ons ingeprent bij de peptalk voor de wedstrijd dat we op onze hoede zijn voor dit Appels en waakzaam moeten blijven gedurende de ganse partij. Toch vonden de coachen dat deze wedstrijd zich leende tot een experiment om spelers(sters) uit het goed draaiende reserveteam hun kans te geven zich beter in te werken in het A team.  Van bij aanvang in deze nieuwe vak opstelling  zagen we dat het niet goed was. Het verliep eerder moeizaam om elkaar in een gunstige positie aan te spelen, zodat we de eerste 8 à 10 minuten weinig in het stuk voorkwamen. Nadat Appels 1-0 aantekende was het doe-all Sander die de 1-1 kon versieren met zijn klassieke inlegger. De knop onmiddellijk omdraaien was nu aan de orde. Onze zwakke start werd weggewerkt door Kato en Lennert met omdraaikorf, 1-3. Maar een iets te wild, maar met veel inzet spelend Appels klampt aan tot 5-6. Intussen hebben Sander, Axelle en Janne S de score wel aangedikt. Was dit nu een duidelijke wake-up call voor onze fanions? Met meer inzet, meer beleving, meer rebound en meer shotkracht konden we het tij keren. Een kloof naar 5-10 werd vastgelegd door Lennert, Tim, stip op Sander en Axelle met inloop. Op slag van rust, met nog 38 sec speeltijd op het scorebord slaat dit bord tilt, alles even weg maar het herstelt zich vliegensvlug zodat het alsnog 7sec aangeeft, intussen ging het spel gewoon verder, het moment waarop Kato de 5-11 scoort. De scheids beslist, die laten we niet tellen vermits de tijd was verstreken volgens hem.


Ok na wat gepalaver aan de wedstrijdtafel leggen we er ons bij neer, een nooit geziene apotheose. Aldus vatten we de 2de helft aan met de aangepast score van 5-10. Kans om onze mooie momenten uit de vorige reeks partijen nogmaals in de verf te zetten. Goed verstaanbare oren hebben deze boodschap begrepen en diepen de kloof uit tot 7-16. De korven kwamen op naam van Kato 2x, Tim, Axelle met vrije worp, Janne S en Dorthe. Je merkt het onze girls deden hun duit in het zakje en zetten Rijko op weg naar de zoveelste zege op rij. Helaas ontaardt het verdere verloop van de wedstrijd in een wildemans gedoe van de Appelsheren. Hiervan profiteren ze optimaal om enig weerwerk te bieden en eveneens enkele korven te scoren. De scheids, ondermaats leidend liet begaan en als dit het korfbal wordt van de toekomst, dan hoeft het voor mij niet meer! We herpakken ons, gaan niet mee in deze korfbalchaos en prikken keer op keer op het juiste moment er ééntje binnen. Hiervoor zorgden Tim met stip, Sander, Kato 2x en Ben, 14-20. Fenomenale Sander samen met schitterend afwerkende Kato mogen zich roemen tot spelers van de wedstrijd. De eindstand 15-22 wordt alsnog bepaald door Sander. De 12 op 12, het geeft een uniek en goed gevoel alvorens we de tijdelijke winterstop inpassen. Hopelijk kunnen we in 2022 evenveel juichen met sprankelende korfbalvertoon.                                                                                                                              

Appels reserve – Rijko reserve : 4-17  Hier gaan we kort over berichten. De 1ste helft, een éénrichtingspartij van het zuiverste water en aan kansen geen gebrek. Met een stevig heren viertal, het equivalent van onze A ploeg, was dit geheel een serieuze maat te groot voor de tegenstrever. Ruststand 2-11. Hieraan werkten mee Anne 2x, Stijn 2x, Ben4x, Nick 2x en Lennert 1x op knappe pas van Laura vanuit het andere vak met inloop uit de ruimte. Toch aanstippen dat we weerom 2 stippen misten in het slot van de 1ste helft, dit zou niet mogen. Gedurende de 2de helft komen de invallers van de bank en mogen hun kunde eveneens tonen. De eindstand, 4-17 zegt genoeg, de korven werden gemarkeerd door Ben 2x, Nick, Luna en wisselspelers Jarne B en Senne.  

Appels C – Rijko C : 0-5 ff                                                                                               

Besluit : Via deze weg wens ik iedereen met Rijko begaan, prettige feestdagen toe. Ik klink op jullie voor een vrolijk, zalige Kerst en een gelukvol, sportief nieuwjaar. Geniet volop, maar hou het gezond,  TSJING ……                                                                                              

Eugeen