Rijko is niet van plan om de huidige trend en vormcurve een halte toe te roepen. Ondanks dat het coronavirus geen genade kent en eveneens twee vaste kernwaarden Ben en Stijn besmette, gingen we weliswaar gehandicapt de Gentenaars bekampen. Rijko treft Ganda KC  aldus niet op een goed moment, steeds een taaie tegenstrever. De opwinding vooraf was stevig merkbaar in onze Rijko rangen, mogelijkheden om normale vervangingen door te voeren eerder schaars. Een vrank en vrije aanpak in de strijd om de punten huiswaarts te nemen was de enige optie. De eerste 15 minuten van helft 1, waren het de Rijko girls die het grote verschil maakten, superieur in combinatie samenspel, prima aangespeeld door onze heren, scoorden ze een achttal korven. Dorthe nam ditmaal het leeuwenaandeel tot zich met drie doelpunten, Jesse tweemaal een vrije worp omgezet en een shot, Kato eveneens goed voor twee een stip en een shot, plus Axelle, zo prijkte een fraaie 4-8 stand op het scorebord. Geen van onze heren had tot dusver gescoord, maar ze talmden niet en lieten zich niet onbetuigd in het verdere verhaal, Nick en Lennert op stip dikten aan, 5-10. Dorthe tekende voor een vierde en Jesse voor haar derde, 6-12. Onzuiverheden en lichte foutjes werden resoluut door de scheids in vrije worpen bestraft, zo kan Ganda ook een vuist maken en komen terug tot op 10-13. Nick had tussendoor nog een goaltje meegepikt. Met de rust in zicht zetten we de stand op 10-15, Kato en Jesse op vrije worp schenken ons die riantere voorsprong.


Na de peptalk van de Ganda coach, scoren ze met een dubbel salvo, 12-16. Kato met inloper, Jesse (vandaag de vrije worp specialiste) zet om, Dorthe doet haar extra duit in het zakje, Axelle plaatst ons op rozen, 13-19, zo denken we althans. Doch we krijgen meer druk vanwege hun dametjes op de onze, onzorgvuldigheden stapelen zich bijwijlen op, we staan plots niet meer slim te spelen. We trappen evenals de scheids in hun verre van propere aanvalsdrift, de val klikt onherroepelijk toe. Er staat nu een 21-21 te blinken op het scorebord, Lennert en Kato hebben alsnog de schade kunnen beperken door tussenin aan te tekenen. Waarheen gaat dit leiden? de mot zit erin, kunnen we de rug nog rechten. Zowaar, buiten alle verwachting het verhaal eindigt hier met een happy-end, stip op Axelle die ze omzet en Kato met nummer zes, trekken ons moe gestreden geheel, zij speelden praktisch constant de hele match zonder vervanging, over de meet. Tevreden alom met de in extremis vergaarde twee bonus punten, we zullen nu met een geruster gemoed kunnen doorgaan wel te verstaan!    

Ganda res – Rijko res : 10-11 Je hoeft te roeien met de riemen waarover je beschikt luidt het gezegde. Een zeer jong en ietwat onervaren achttal tussen de lijnen zagen hun oudere tegenstrevers regelrecht in de ogen. We gaan ons hier niet laten kisten was bij iedereen een begrip! Toch nam Ganda meteen de match in handen met twee treffers van hun heren. Het sein dat Nathan ook zijn korfbalzegje mocht hebben, 2-2, na een stip en inlegger. Janne doet het hem na eveneens met twee treffers en ook Lise neemt er ééntje voor haar rekening  3-5. Een beetje chaotisch is hetgeen volgt, we laten ons in de luren leggen, zodat de rust ingaat met een 6-5 voordeel voor de stroppen. Maar we herstellen de opgelopen schade door korven van Janne, Tim en Luna naar 8-8. De daaropvolgende minuten en spelfases doen pijn aan de toeschouwersogen. Geen van beide partijen lukt nog noemenswaardige acties en  scoremomenten. Ganda valt als eerste praktisch volledig stil, dus een goed moment om toe te slaan, zo gezegd zo gedaan, dat nemen Tim met stip, Jo en Nathan ter harte, 9-11. Eén korfje staan we nog toe, spelen de wedstrijd rustig en doordacht uit, eindstand 10-11.                                                                                                                                                              

Neerlandia C – Rijko C : 4-10    Met Janne Willemse in de hoofdrol.

1ste gewestelijke : Kwik 2 – Rijko 2 : 9-18                                                                         

Eugeen