De manier waarop Rijko 1 zich naar de 1 ste zaalzege korfbalde was zowaar nog mooier dan het resultaat. Ik kan er niet aan voorbijgaan, de sleutelrollen waren ditmaal weggelegd voor Axelle Franssen en Ben Van Looveren. Zij namen op sublieme wijze het voortouw qua afwerking, elk met 6 treffers achter hun naam, en deden het tij gepast keren na de eerder povere ruststand, 6-6. Uiteraard bejubelen we mede de vakgenoten die hun de gelegenheid gaven om die scores te realiseren. Zekers als je 2 de helft even onder de loep neemt, dan kan je stellen, dat we een groots en geweldig Rijko 1 aan het werk zagen! De mooiste visitekaart dat het hedendaagse korfbal zich kan wensen. Toch hadden we het tijdens de 1 ste helft niet onder de markt met het Blauw-Witte achttal. De verbetenheid waarop ze onze fanions bekampten was fel en stevig. Na de 1 ste korf van Axelle, moest Rijko toezien hoe na foutenlast van onzentwege, de tegenpartij uitliep naar 1-3. Na een afgekeurde inlegger van Lennert ging het eerder moeizaam en stroef om bij te benen. Hierin lukten Stijn op stip en Axelle op vrije worp wonderwel 3-3. Het gaat vervolgens gelijk op tot 5-5, na korven van Ben en Axelle. Talrijke uitgespeelde kansen worden langs beide zijden niet in doelpunten omgezet, ook de stip op Sander wordt gemist. Onze opgang wordt gefnuikt door een plotse
knal van een blauwe-witte dame en eveneens wordt ons een zuivere stip weerhouden. Toch zet Jesse in het zicht van de rust de 6-6 gelijk op het bord.


De pauze is amper verteert of daar begint Rijko aan een fenomenale partij korfbal. Kato en Lennert korven de 8-6, door meer dash en drive gaan we gezwind erop en erover. De kamplust van de tegenpartij wordt aan banden gelegd door onze horde Jack Russels die zich compleet vastbijten in hun tegenstrevers. Ben, Stijn, Axelle op stip en nogmaals Ben, diepen de kloof uit, 12-7. We verzaken nog een stip om te zetten, maar Rijko is nu gelanceerd en niet meer te stuiten, het gaat naar 16-9 via Kato, Ben 2x en Axele. Dorthe lukt ei zo na ook haar goaltje maar deze wordt zeer discutabel afgekeurd. Jandorie, daar zijn de bezoekers weer even aan het woord, 16-11, maar Ben en Axelle doen die scores teniet met hun laatste korven. Eindstand : 18-12!
Verkeren we nu in bloedvorm nadat we zo’n hoog niveau vandaag haalden. De toekomst zal het uitwijzen, het mag geen ééndaags gebeurtenis zijn, we weten hoegenaamd welke opbeurende boost zo’n eerste zege aan motivatie geeft, dus volharden en naar Ganda voor de nummer 2.


Rijko res – Blauw-Wit res : 12-12 Of hoe je een panklare zege, die voor het grijpen ligt, zomaar kan weggeven. Het verdriet na het laatste fluitsignaal, van een voortreffelijk leidende clubscheids Tiemen, stak schril of tegen het blijdschap van Rijko 1. Hoe is het zover kunnen komen? Nadat we furieus openden via Cedric, Jarne B, Nick, Dorien en Janne S naar 5-0, stokte de scoremachine in die mate dat we lange duur niks meer konden optekenen langs Rijko kant. Daartegenover sloop het Blauw-Witte team steeds naderbij tot 5-3. Het sein om terug te slaan, dat deed Jarne B tot tweemaal toe, 7-3. We zijn plots niet meer baas in deze partij, vergalopperen ons door overbodige fouten te maken die snel afgestraft worden. Al onze bijeengesprokkelde voorsprong verdwijnt al sneeuw voor de zon, 8-8. Enkel Jarne B kon een tussenprik versieren. Janne S trekt Rijko terug over het dipje heen met een shot en een vrije worp, 10-8. Na de veelbelovende weder uitgebouwde voorsprong gaan we slordig
spelen en het knoeiwerk stapelt zich op. Ook de inbreng van de bank loont niet, was dit wel de juiste keuze? De partij een nieuwe injectie geven deed het uiteindelijk niet, verre van.

Toch wisten Cedric en Nick alsnog de 12-11 binnen te prikken, maar concentratieverlies leidt naar 12-12. Met nog 20 sec op de teller, missen we de ultieme stip ons toegekend, jammer maar helaas van dat onnodige puntenverlies.


Rijko C – Edegem C : 8-12 Buiten de opener van Anne zijn we steeds op achtervolgen aangewezen. Een volwassener en geolied Edegem gaf bijwijlen ons een lesje hoe men korfbal over vier speelt, zodat we dit team weinig of niets op hun pad konden leggen.
Onze scores werden aangetekend door : Anne, Glenn 2x, Nathan, Jarne B, Jo, Jarne D en de
weder optredende Senne.


Oefenwedstrijd van donderdag 11/11 : Rijko U17 – selectie kern B en C : 21-18

Eugeen