We kunnen het niet genoeg onderstrepen, zaterdag 13 november is het zover, dan gaat na een onderbreking van bijna twee jaar, de zaalcompetitie eindelijk terug van start. We hopen samen met de talrijke korfbalsporters dat Covid 19, ondanks de nieuwe nefaste besmetting cijfers, geen roet in het korfbaleten gooit zodat we een normale zaalcompetitie kunnen afwerken. Onze kern begint direct tegen het niet te onderschatten Blauw-Wit, altijd een moeilijke opdracht. Het vertrouwen in het team is gewettigd via de geplande oefensessies en we hopen dat die Rijko’s fanions voldoende hebben kunnen voorbereiden, zodat we niet vanaf wedstrijd 1 op achtervolgen zijn aangewezen. We zullen het met z’en allen bekijken en beleven een etmaal verder. Hiervoor moeten we ook onze ganse supportersclan motiveren om vanaf zaterdag aanstaande de Rijko kernteams en andere jeugdteam naar de zege te schreeuwen. We rekenen volop op jullie steun!     

                                                                              


Rijko res – Scaldis res : 14-19  Een doelpunten rijk begin zorgde reeds na 12 minuten voor een 5-6 stand. Rijko reserve lieten zich daarin niet onbetuigd met scores van Stijn 3x, Lennert en Dorien. Nadien moesten we de suprematie van hun schotvaardige heren ondergaan, de rust werd bereikt met een 7-9 tussenstand. Enkel Luna en Ben konden alsnog tegenprikken. Gedurende een hele poos in de 2de helft ballen we gemoedelijk mee en lukken ei zo na de egalisatie, 10-11. Meggie, Lennert en Dorien kregen dit voor mekaar. Helaas moesten we vervolgens de rol lossen wanneer in het slot ook de Scaldis dames plots tot score kwamen en nog een viertal korven aantekenden. Eindstand 14-19, met tussentijdse korven van Jarne B, Lise en Tim 2x. Een prestatie die om bevestiging vraagt.                                                                      

Rijko 1 – Scaldis 1 : 13-19  Hola, wat kijkt Scaldis verrassend op naar een knap Rijko dat veelbelovend de start inzet. Het verzekert zich meteen een 4-2 voorsprong, na scores van Axelle 2x, Nick en Sander. De veerkracht van Scaldis wordt dan maximum benut door een tussenstand neer te zetten van 5-7. Ben is diegene die het gaatje vindt na schitterende assist pas van Sander. Intussen hebben onze vrije worpen, niet keurig genomen, niets opgeleverd. Dat is een euvel waaraan dient gewerkt. De partij verloopt verder in het voordeel van de oranjehemden nadat enkele goed gerichte schoten uit de korf draaien, Sander bezorgt ons een ruststand van 6-9. De Rijko coachen gaan vervolgens over naar talrijke wissels, het belang van de oefenwedstrijden is niet zozeer het resultaat dat telt, wel het bekijken wie bij wie past om vaktechnisch naar behoren te ballen. Het leidt ons naar een 10-15 tussenstand, voornamelijk aangetekend door hun dametjes. Tim, Stijn, Kato en Lennert op stip zijn onze afwerkers van dienst. Uiteindelijk zijn we niet opgewassen tegen een solider en beter op elkaar ingespeeld Scaldis. Foutjes langs Rijko zijde maakten hierdoor een wereld van verschil. We bereiken het laatste fluitsignaal van een prima leidende scheids met een eindstand van 13-19. De tussenscores werden gekorfd door Sander, Nick en Janne. Om comfortabeler te kunnen korfballen tegen Blauw-Wit zullen we  meteen met onze best acht tussen de lijnen moeten staan, het wordt met zekerheid een wedstrijd waarin we van meet af aan op onze hoede moeten zijn. Best gewaarschuwd!!      

Eugeen