We hebben in de eerste fase van de competitie alvast ons visitekaartje afgegeven. Na onze 4 op 6 kregen onze fanions opnieuw een uitgelezen kans om een naaste achtervolger wat verder af te schudden. We kunnen zeker en vast van een geslaagde start spreken. Ik ben vooral onder de indruk van de manier waarop we tot nu toe gespeeld hebben. Via onze T1 Glenn en T2 Yves is er duidelijk een game plan en dat komt al aardig tot uiting op het veld. Hierop moeten we vandaag en de komende weken zien voort te bouwen. Heel belangrijk om niet te snel tevreden te zijn, we moeten hongerig blijven. Die uitdaging werd ons voor de voeten geworpen met een bezoek aan KCBJ (Betekom), een krachtmeting in het verschiet. De verplaatsing naar de velden van de Brabanders is nooit een pretje. Stugge, grote rebound sterke thuisploeg vol inzet, om daar te gaan winnen steeds een moeilijke opgave. Wat we de laatste weken van het Rijko collectief en in het bijzonder onze girls gezien hebben geeft ons dat alle vertrouwen. Helaas geven ze gedurende een hele periode van eerste helft niet thuis.


Er wordt slordig gekorfbald zonder de noodzakelijke organisatie neer te zetten, en dat is nooit leuk als de verwachtingen niet ingewilligd worden, zeker niet als het rendement van de kwaliteit die je kan brengen te laag is. Kortom een horror-scenario in de maak. KCBJ kan veel meer aanvallen opzetten door hun reboundoverwicht en zo kijken we misnoegd op naar een 6-1 achterstand. Lennert Herthogs kon wel milderen via een stip. Een time-out is nu hoogst nodig en onze spelers krijgen danig onder hun broek zodat ze plots wakker worden geschud. Onze dametjes die tot nu uit de wedstrijd werden gehouden, schoten met de nodige power en grinta uit hun sloffen. Via Jesse Peeters, Axelle Fransen 2x, Kato Brosens en ook Sander Marijnissen trekken ze Rijko bij tot 6-6. Na de vak wissel weerom een te snelle tegengoal toestaand, dan zorgt Jesse Peeters toch voor de 7-7 net voor rusten. Na de pauze geven we een korfje cadeau alvorens  we op ons elan verder de strijd aanbinden. De score wordt opgedreven in ons voordeel door Kato Brosens, Sander Marijnissen en Axelle Fransen, 9-10. Intussen kregen we een onverdiende tegenstip te verwerken, de scheids had de overname mis beoordeeld. Toch stomen we door naar 9-12 via een stip op Stijn Vander Auwera en Sander Marijnissen met inloop. Het spel wordt bitsiger en fouten langs weerskanten worden al dan niet foutief gefloten. KCBJ profiteert hiervan door ei zo na de aansluittreffer te scoren. Echter Cedric Eelen is ze te slim af en markeert de 11-13. Geruststellend is dit geenszins met nog een zevental minuten voor de boeg, omdat door de geforceerde drive waarmede KCBJ mee uitpakt het alsnog 12-13 wordt. Het intelligentere spel van Rijko haalt tenslotte de bovenhand en verdient een pluim ook door de prima coaching langs de lijn. Daartegenover staat het spel van KBJ haaks verkeerd ten opzichte van onze koelere kopjes. Dorthe Neefs en Kato Brosens op vrije worp en shot geven de genadeslag aan een moedig maar niet clever genoeg Blijf Jong, eindstand 12-16. Een nieuwe zege, het voelt prettig aan, we zijn optimaal vergoed voor het goede werk dat we leverden tijdens de tweede helft.

KCBJ res – Rijko res :  10-14  Ook hier een blitzstart van KCBJ die uitlopen naar 2-0. Tim Baetens en Cedric Eelen na knap samenspel met Ben Van Looveren brengen de bordjes naar gelijk, 2-2. Hun dametjes laten zich meer gelden dan de onzen en korven alras de 2-4. Cedric Eelen en Ben Van Looveren laten niet begaan, 4-4. Na de vakwissel slikken we veel te snel een nieuwe tegenkorf, 5-4, maar Tim Baetens op steunpas van Axelle Fransen en de stip op Anne Kums die zij zelf omzet keren de stand om naar 5-6, meteen ook de ruststand. Na de  peptalk blijven we een schitterend spelvertoon op de mat leggen, Cedric Eelen en Tim Baetens met stip geven ons meer ademruimte, 6-8. Nog even stoort KCBJ Rijko’s opgang, stellen gelijk tot 8-8. Vervolgens resulteert dat in een score verloop van zes korven op een rij, aangebracht door Axelle Fransen, Tim Baetens met inlegger en 2x korte kans, Ben Van Looveren 2x, 8-14. Hiermede heeft Rijko de tegenstrever voor een voldongen feit geplaatst een mooie kloof is geslagen. De bank mag de overige minuten nog mee rond maken, het spel verwaterde in die mate dat KCBJ via zijn girls nog 2x kon tegenprikken, eindstand 10-14. Pluspunt onze eerste plaats in de ranking is verstevigd.    

Eugeen