Ook onze B-ploeg betreedt het veld van Blauw Wit en wil graag de competitie verder zetten met een 2de winst. De start is meteen veelbelovend en we lopen uit naar 1-5. Lotte Andries met een shot, Anne Kums op doorloper, Sander Marijnissen zet een stip om en Lise Brosens 2 x met een shot. We brengen mooi korfbal op de mat met veel kansen. Blauw Wit begint de korf ook beter te vinden, maar ook Tim Baetens en opnieuw Lotte vinden de korf met een shot. Ruststand; 4-7.

Na de rust gaat Rijko B verder op dat elan en blijft mooie kansen creëren. De voorsprong wordt verder uitgebouwd naar 6-11; Ruth Bevers met een korte kans, Tim met een shot achter de korf, Luna Heylen met een shot en ook Lise pikt haar goaltje achter de korf mee. Maar dan lijkt het tij dan toch plots te keren. We blijven de kansen opstapelen, maar de bal wil er niet meer in. We versieren kans na kans, maar we blijven steken op 11 korven. Blauw Wit blijft ballen en komt terug tot 10-11. Het zal toch niet waar zijn? Met nog enkele minuten op de klok blijft het spannend, tot Tim de eindscore van 10-12 vast legt met een vrijworp.

Het werd even heel spannend en dat had absoluut niet gehoeven, maar gelukkig hebben we de winst binnen kunnen halen en zeker positief is het aantal kansen dat we gecreëerd hebben. Rijko B staat momenteel op de 3de plek (gedeelde eerste plaats, maar het doelsaldo van Verde B en Spartactus B is beter).

Op naar volgende week, matchen tegen Edegem C en Spartacus B en A op onze eigen velden. Supporters allemaal op post?