De korfbalarme periode is voorbij alsook een rits oefenpartijen die we de voorbije weken afwerkten, weliswaar met ups en downs, ter voorbereiding van de competitiestart vandaag. Benieuwd en uitkijkend hoe ons vernieuwd kernteam zich zal profileren tegen het doorgaans moeilijk te bespelen Hoboken2000/Mercurius. Blijft Rijko’s thuisreputatie nogmaals met glans overeind?  Nu het voor de knikkers gaat, een schril verschil met oefenpartijen, tekende iedereen present om er overtuigend tegen aan te gaan. Samen met de in grote getale aanwezige supporters zagen we onze fanions een veelbelovende start nemen.


Men nam meteen het heft in handen en controleerde de partij van meet af aan. Onze overmacht werd niet onmiddellijk beloond, de zuivere afwerking om nu reeds een verschil te maken, liet het alsnog afweten. Kato Brosens vond als allereerste het gaatje met shot vanachter de korf, 1-0. De luttele kansen aan de overzijde werden wel verzilverd en zo moesten we lijdzaam toezien hoe H&M een onverdiende voorsprong bijeen korfde, van 1-1 naar 1-2, Ben Van Looveren maakte gelijk, 2-2, naar 2-3. Het signaal om het werkwerk op gang te trekken, H&M moest zich beperken tot foutenlast om onze wervelende aanvalsacties af te stoppen, eerst via vrije worpen vervolgens via twee strafworpen, die Nick Michielsen en Jesse Peeters feilloos zelf omzetten. Mooie combinaties volgden elkaar op, het resulteerde in een 8-6 voorsprong aan de rust. Nick Michielsen 2x, Kato Brosens op inloop en Axelle Fransen. Hier toonden we de juiste mentaliteit om op het gepaste moment terug te slaan. Indien we een deel van al onze verkwanselde kansen beter hadden afgewerkt, had de voorsprong ruimer op het prachtige  digitale scorebord geprijkt. Na het water moesten we even naar adem happen na een blitz start van H&M, vliegensvlug werd het 8-8 gelijk. Echter door herhaaldelijke foutenlast van hunnentwege kende de goed leidende scheids ons drie strafworpen op een rij toe. Deze stippen werden keurig omgezet door Nick Michielsen 2x en Lennert Herthogs 1x, 11-8. Toch liep ons spelvertoon verder niet van een leien dakje, kansen in overvloed bijeen gespeeld, doch die dekselse afwerking liet het weerom afweten, zo werd het aan de overzijde op een drafje, 11-10, om er kippenvel van te krijgen! Nick Michielsen met shot en Jesse Peeters op stip leveren ons terug een riantere 13-11 voorsprong op. Ook ingekomen Nathan Herthogs doet zijn duit mee in het zakje en uiteindelijk een knap vak spelende Stijn Van Der Auwera lukt zijn goaltje, 15-11. Wedstrijd gespeeld, enkel een afsluitende stip voor H&M plaatst de eindstand op 15-12. De eerste competitie confrontatie werd zegevierend besloten na een sterke prestatie van Rijko A. De wedstrijd zelve hadden we voor het grootste gedeelte onder controle, we hadden het vlugger en ruimer kunnen afwerken indien we scherper en subtieler onze kansen hadden benut. We zagen het “New Rijko” op het juiste moment weer opstaan, zo kregen we het goed voor mekaar. Niets dan opgewekte en lachende gezichten na het laatste fluitsignaal. Zijn we nu klaar om een grotere rol van betekenis te spelen? Met dit herwonnen vertrouwen kijken we reeds uit naar de volgende match op Blauw-Wit.                        

Rijko reserve – Hoboken2000/Mercurius reserve : 13-11 Van hetzelfde laken een broek, zo spreekt het gezegde. Hier eveneens kansen in overvloed die niet konden verzilverd worden. Nathan Herthogs brengt ons wel voor, 1-0, maar nadien ondergaan we het afwerkings- meesterschap van H&M. Zo triest, is Rijko zijn korfkillersinstinct kwijt? We moeten toezien hoe de tegenstrever uitloopt naar 4-7. Tim Baetens 2x en Nathan Hethogs met stip kunnen tegenscoren. Op slag van rust zet Janne Soontjens haar strafworp om, 5-7. Wat Yves de Hertogh (T2) onze spelers heeft ingefluisterd tijdens de pauze, daarvan heb ik geen weet. Wat wel aanslaat is dat we plots Rijko uit een ander vaatje zien tappen, deze heugelijke ommezwaai brengt ons op een 10-8 voorsprong, nadat Nathan Herthogs, Luna Heylen 2x, Anne Kums met stip en Jo Peeters kunnen korven. We gaan door op ons elan en tekenen gezwind voor een 13-11 zege via Tim Baetens op stip, Dorien Eelen en een afsluitende korf van Anne Kums. Prachtig resultaat na de heropstanding na de matige 1ste helft.                            

Rijko C – Hoboken2000/Mercurius : 7-8  Na praktisch de gehele wedstrijd op voorsprong hebben gestaan, tot 6-5, laten we ons toch wel ringeloren door de geslepen vossen van Hoboken zekers! Doelpunten kwamen op naam van: Lenne Robaye 2x, Caine Van Havert, Janne Willemse, Lisse Brosens 2x en Marie.                                                      

Eugeen