RIJKO organiseert op zondag 15 augustus 2021 zijn 2de duo tornooi. Dit voor leden en niet leden!

Wat is een duotornooi?

Het is een 'schiettornooi', waar je met een duo zo vaak mogelijk probeert te scoren. Je speelt met een vaste partner van je eigen groep. Elke leeftijdscategorie speelt tegen zijn categorie.

Dus U7 speelt tegen U7 - U9 tegen U9 - U11 tegen U11 - U13 tegen U13 - U15 tegen U15 Ouders,rec,niet korfballer tegen ouders,rec,niet korfballer en U17-U19-sen. tegen U17-U19-sen.

De wedstrijdjes ( rondes) duren 2 x 5'

Om beurt mag elk team telkens 1 keer doelen(afwisselend) naar de korf van de tegenpartij. Het team dat de meeste punten maakt, wint.

Je doelt telkens van naast je eigen korf naar de korf van de tegenpartij.
Het tornooi start met een poulesysteem.

Hoeveel wedstrijdjes er gespeeld zullen worden, hangt af van het aantal deelnemende duo's.

Nadien gaat het tornooi over in een 'afvallingssysteem' met eerst kwartfinales, dan halve finale en uiteindelijk de finale om het best scorende duo per leeftijdscategorie te kennen!

• Na de wedstrijd, uitslag doorgeven aan het wedstrijdsecretariaat
  • Een schot wordt genomen van achter de lijn ( niet voor de lijn! )
  • Na een schot van de tegenstrever plaatst de speler die aan de beurt (om en om schieten) is zich achter de lijn alvorens te schieten
  • Bij winst krijgt men 2 punten, gelijkspel 1 punt en verlies 0 punten
  • Als er een duo te laat komt, maar wel binnen de eerste 5 minuten vanaf de aanvangstijd aan de wedstrijd begint, wordt er gestart met 5 – 0 voor de tegenpartij

Mocht de tegenstander pas komen als de ronde al langer bezig is dan 5 minuten, wordt er gestart met een 10 – 0 voorsprong voor het duo dat op tijd was!

Wanneer de tegenpartij niet komt opdagen krijgt de andere ploeg 2 punten met een score van 15 – 0

• De stand in de poule wordt bepaald door de behaalde punten in de wedstrijden (2 voor winst, 1 voor gelijkspel en 0 bij verlies)

Als dit geen uitsluitsel biedt dan zal er gekeken worden naar het totaal gescoorde doelpunten in de poulefase.

Is de stand dan nog gelijk dan zal er een zogenaamde sudden death wedstrijd gespeeld worden tot 3 doelpunten.

Het duo dat niet is begonnen heeft recht op het laatste schot.