Een weekje na het eerste puntenverlies tegen het 7-tal van Kwik aasden onze kleine helden op
eerherstel. De rode lantaarn Scaldis moest het kind van de rekening worden.....Met een verrassende
opstelling begon Rijko fanatiek en gretig aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong
via Jins en Noor. De bezoekers werden in de beginfase overklast op alle vlakken: snelheid, kracht,
sluwheid en mooi samenspel. Jelte, de onbetwistbare uitblinker van de dag , nam het ietwat
onuitgegeven vak op sleeptouw en zorgde ervoor dat de 4-0 score al snel pronkte. Klein van gestalte,
maar steeds op de juiste plaats acterend en iedereen vlotjes laten meespelen, chapeau!!!!
Scaldis bloeide eventjes op door de 4-1 te scoren maar de thuisploeg had er duidelijk zin in en dikte de
score aan de rust aan tot een overtuigende 7-1 na een slimme vrije worp van Jins, een shot van Noa en
een shot van Jelte. Niets dan blije gezichten voor de Rijko aanhang. Een eerste helft waar deze jonkies
vrank en vrij speelden , veel plezier hadden en hun klasse toonden.
Nog van dat in de tweede helft!!!!
Het gaspedaal bleef serieus ingedrukt en met momenten hadden we medelijden met Scaldis, die de wet
van de sterktste duidelijk moesten blijven ondergaan. Jins , Wouter en Noa op stip bleven de score maar
opdrijven. De thuisploeg nam even gas terug en het spel werd iets slordiger waardoor de bezoekers 2x
knap tegenscoorden. Ward beloonde zichzelf na een knappe wedstrijd met een korf en Noa prikte haar
korf ook nog eventjes mee. 2 x Scaldis en 1x Wouter zorgden voor de zeer overtuigende en dik
verdiende 13-5 overwinning. In het klassement prijkt Rijko op een prachtige eerste plaats met 4 puntjes
voorsprong. Het resultaat is niet altijd van primair belang maar zou het geen bekroning zijn voor deze
talentvolle groep op deze positie niet meer af te geven???
Volgende week zondag zetten we onze wekker extra vroeg om KCBJ te bekampen. Vertrek: 7.15uur !!!