Na de overtuigende prestatie tegen Verde, krijgt Rijko met Hoevenen terug een ploeg uit de middenmoot tegenover zich. Benieuwd of we de positieve lijn nu verder doortrekken? Het is ons gelukt met een revanche, voor de nederlaag in hun thuishaven, die kan tellen, 25-15. Hoevenen kon vandaag niet bevestigen en moest huiswaarts keren met een schrale oogst. Ik zag een team aan het werk met structuur, werkkracht en op de gepaste momenten de o zo nodige goals ter afronding, gewoonweg indrukwekkend. Bij de ingooi één verassende wijziging in de basis, Dorthe Neefs herovert haar vaste stek in het team en dat heeft coach Bjorn zich na afloop niet beklaagd. Sander Marijnissen opent de score, Nick Michielsen Dorthe Neefs en Ben Van Looveren doen hem dat na, we pronken reeds met een 4-2 voorsprong. Even pruttelt Hoevenen tegen omdat we iets teveel ruimte weggeven aan hen. De oorzaak ligt voornamelijk in het feit dat dame Kailey alles pakt onder de korf en haar vakgenoten keurig bedient voor het schot, 4-3. We houden de koord stevig aan via onze dames Jesse Peeters 2x en Loes Rönne 2x zetten we de tussenstand op 8-4. Deze vierpunter leggen we vast in het zicht van de rust, door scores van Sander Marijnissen, de stip op Jesse Peeters die Stijn Vander Auwera omzet en Loes Rönne, 11-7. Toch hoeven we juist voor de pauze nog twee tegenkorven toe te staan, door hogervermelde oorzaak. Na het water drukken we meteen door via Dorthe Neefs en Ben Van Looveren naar 13-9. Hoevenen wil kost wat kost het spel verleggen, gaat iets bitsiger tekeer en maakt fouten, die met stippen worden bestraft. Eéntje op Sander Marijnissen, die hijzelf omzet en de stip op Jesse Peeters die Stijn Vander Auwera voor zijn rekening neemt. Intussen had Dorthe Neefs er ééntje aan toegevoegd, 16-11. Na scores van Stijn Vander Auwera en Dorthe Neefs, hijst Hoevenen de witte vlag en geeft zich over, 18-11. Axelle Fransen en Dorthe Neefs met haar vijfde legt Rijko de wedstrijd in de definitieve plooi, 20-14. Na onze doelgerichte dametjes, goed voor 11 korven en 2 stippen, willen onze heren in de slotfase zich eveneens laten gelden, dat doen ze via Stijn Vander Auwera, Ben Van Looveren en Nick Michielsen 3x, die de eindstand brengt op 25-15. Het geeft aan dat Rijko in alle compartimenten beter was dan Hoevenen en erop en erover gaat, zich nu nestelt op een mooie derde plaats. Dat opent perspectief voor de derby tegen Vobako nu zaterdag aanstaande waar Rijko wil bevestigen.                                 

Rijko reserve – Hoevenen reserve :  18-16  Gans andere wedstrijd waar Rijko in de 1ste helft het voortouw neemt, maar op slag van rust toch Hoevenen dient voor te laten gaan 7-8. Eef Peeters, Nathan Herthogs en Tim Baetens en nogmaals Nathan Herthogs met one hands inlegger brengen ons voor 4-3, waarna we ven de druk van Hoevenen ondergaan, 5-5. Eef Peeters, Anne Kums met omdraai en Kato Brosens zetten de tussenstand van 7-5 op het bord. We missen een stip en moeten Hoevenen laten voorgaan aan de rust, 7-8. Het betert er niet op want na de pauze plaatsten de gelen een tussenspurt naar 8-13. Enkel Tim Baetens zorgt voor een tegenprik. We moeten hier iets aan gaan doen willen we weerwerk bieden en de eerste dat dat heeft begrepen is Tokke Vande Kerckhoven, 9-13, navolgend door Nona Luyckx, Ben Van Looveren die de gekwetste Nathan Herthogs verving, 11-13. De afgekeurde korf van Maud Peeters moest niet, maar toch zet Maud Peeters door en samen met Ben Van Looveren en Tim Baetens sluipt men naderbij 14-15. Hoevenen kan nog één keer tegenkorven naar 14-16 maar kan in de slotfase de tegenstroom van Rijko niet meer indijken, via Npna Luyckx, Nick Michielsen en 2xTim Baetens wordt het orgelpunt geplaatst op 18-16. Vreugde alom na lang achtervolgen.                                                                                   
C ploeg : Rijko C – Hoevenen C : 18-7  Vermits onze junioren U19 op ongeveer hetzelfde uur partij moeten geven op Vobako, kon men beroep op hen doen en moest Rijko 2 gewestelijke hier aanvullen. De afwezigen hadden ongelijk want wat we hier mochten aanschouwen was zeer genietbare korfbal van hoog niveau. Op deze “Oldies van Rijko 1” zit hoegenaamd geen sleet zodat men van bij de aanhef reeds oogstrelend korfbal op de vloer bracht. Jarne Daeleman mocht openen en zorgde zelfs tot 2x toe voor korven, 2-0. Lore Brosens dikte aan 3-0. Nu liet de gewestelijke delegatie zich opmerken, via Ruth Bevers 2x, Ruud Willemse, Jarne Daeleman, Lore Brosens 2x, Marlin Janssens, Janne Willemse en Pieter Swaegers stonden we aan de rust reeds 12-4 voor.  Na de pauze ging het scorefestival door via Ruth Bevers 2x, Ruud Willemse 2x, Sandra De Prins en Marlin Janssens, die de eindstand op 18-7 brachten. Iedereen tevreden met de geleverde prestatie, me dunkt!                  

Eugeen