Met de laatste wedstrijd van het kalenderjaar stond de verplaatsing naar Putse voor de boeg,
jammer genoeg zonder Matthijs (ziek en examens) waardoor Dean bij de ploeg kwam.
Met 1 puntje uit 3 wedstrijden moest dit Putse voor Rijko een haalbare kaart worden, maar zo
gemakkelijk werd het niet… Beide ploegen begonnen vol goede moed aan de wedstrijd wat leidde tot
veel inzet en veel goede wil . Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd waardoor men een
gelijkopgaande strijd te zien kreeg . Met enkele grote dames en shotvaardige heren in hun gelederen
schuwde Putse de duels niet waardoor Rijko even moest aanpassen aan het spel. Na enkele minuten
kwam de voorsprong langs de thuisploeg maar Lenne hing de bordjes snel weer gelijk. Doordat beide
partijen verdedigend hun mannetje meer dan behoorlijk stonden, was het werken voor elke kans.
Met één van de knapste aanvallen van de wedstrijd lukte Simon een mooie doorloper en kort daarna
diepte Kaat op vrijworp de score uit tot 1-3. Met een ver shot van bovengenoemde heer lukte Putse
de aansluitingstreffer waardoor we gingen rusten met een 2-3 voorsprong.
Veel inzet, beweging en keihard met z’n allen werken voor elke kans, dit wou coach Rudi zien , knap
werk Rijko!!
Met bemoedigende woorden stapte Rijko het veld op voor de tweede helft. Met iets meer druk van
de thuisploeg had Rijko het eventjes moeilijk maar net zoals in de eerste helft paste men zich knap
aan. Na een omgezette stip door Stien en doorloper van Kaat werd de kloof weer wat
geruststellender :2-5. Putse gaf echter niet op, miste een stip , maar benutte de tweede gegeven stip
waardoor de spanning terug in de wedstrijd kwam. Kaat diepte de kloof echter snel terug uit naar
een 3-6 voorsprong maar alweer hun sterke heer scoorde direct tegen . Met een verschil van 2
korven ging men de laatste 4 minuten in. Het licht ging toen eventjes uit bij de scheids toen hij enkele
merkwaardige beslissingen begon te geven in het voordeel van de thuisploeg. Coach Rudi en
supporters geloofden niet wat ze zagen maar alleen kalmte kan u redden zegt men soms. Rijko bleef
knap kalm en hield stand . Simon scoorde zelfs nog een raket vanaf de zijlijn ‘ at the buzzer’ waardoor
de 4 -7 eindstand op het scorebord stond. De thuiscoach klaagde de laatste korf verrassend genoeg
redelijk fel aan maar deze werd toch terecht goedgekeurd.
Conclusie: tegen een lastig te bekampen tegenstander heeft dit Rijko bewezen dat men als TEAM
meer kan realiseren dan het individuele. Enkel door hard te werken bereik je meer en kan je
groeien!!De balans van het eerste deel is positief te noemen: eerste in het veldseizoen en 2
overwinningen in zaal. Misschien en waarschijnlijk had er iets meer ingezeten maar met het nieuwe
kalenderjaar in zicht oogt de toekomst rooskleurig. Effe genieten van een deugddoende vakantie om