Is de 20-15 zege van Rijko tegen Verde het begin van de ommekeer? Het is natuurlijk nog vroeg om conclusies te trekken, maar onze kern fanions hadden zaterdagavond heel wat positieve zaken in hun tas steken. Rijko miste de afspraak niet om de eerste zaal wedstrijd met een verdiende zege te bekronen. Voorafgaand in de aanloop naar het duel met Verde werd er op de trainingsstonden nogmaals op het belang van deze wedstrijd gehamerd. Dit gegeven is geenszins in dovemans oren terecht gekomen. Toch moest ik even de ogen uit wrijven bij aanvang wat betreft de verrassende en gedurfde basisopstelling, voornamelijk langs dameszijde. Het is toch wat wennen gedurende de eerste 10 minuten aan de nieuwe opstelling en vak maten, zodat we door enkele zoemfouten (25 sec regel) teruggefloten worden. Verde opent en Sander Marijnissen zet de stip op Cedric om, 1-1. Weerom Verde maar Loes Rönne ziet het gevaar en tikt de 2-2 binnen. Na een aantal airballs vanwege Rijko zijde is het Jesse Peeters die ons op voorsprong zet 3-2. Even de 3-3 toestaan waarop Nick Michielsen de 4-3 binnen legt en Eef Peeters plots uit het niets opduikt en een knappe inloper versiert, 5-3. Terwijl wij kunnen bogen op onze efficiënte dametjes, komt het Verde afwerkingsgevaar meestal via hun heren, die dan ook de 5-5 op het bord plaatsen. Zij gaan op hun elan door en nemen Rijko even te grazen, de stand evolueert naar 7-9. Intussen scoorden Eef Peeters op inloop en Axelle Fransen met vrije worp tegen. Op slag van rust trekt Sander Marijnissen ons wederom bij, 8-9. De pauze peptalk heeft zijn invloed gehad, komen fris en monter uit de kleedkamer, zodat we onmiddellijk een drie op rij plaatsen via Axelle Fransen, Eef Peeters en Nick Michielsen en de stand in Rijko’s voordeel doen kantelen naar 11-9. We krijgen een verdedigende korf te slikken waarop Verde de 11-11 gelijk maakt.  Glenn Ruts doet ook zijn duit in het zakje, 12-11, nog even de 12-12 toestaan, maar dit is de laatste keer dat Verde kan aanklampen. Rijko laat zijn prooi niet meer los, zet van dan af de puntjes op de “i” en effent de weg door een vlotter spelverloop naar de eerste zaal winst. Afwerkers van dienst die zich doen gelden zijn vervolgens, Axelle Fransen, Ben Van Looveren stip van Loes Rönne en Sander Marijnissen, 16-13. Als Nick Michielsen er twee binnen knalt,  Sander Marijnissen de stip op Ben Van Looveren omzet, 19-14, lijkt de wedstrijd gespeeld. Het orgelpunt is voor Nick Michielsen, 20-15, de stip op Loes Rönne wordt niet meer benut. Weliswaar “Bevrijd en Fier” mogen we terugblikken op deze prestatie, het opkikkertje graag meegenomen, dat zal het gevoel aan korfbalmeerwaarde in het team versterken. Met deze sterke partij hebben we eveneens onze supporters echt verwend, maar het kan mijn inziens nog beter.                                                                                                                            

Reserve : Rijko res – Verde res : 13-11  Van meet af aan laten aanvoelen dat deze reserve lichting uit het goede hout is gesneden. Men loopt uit tot 5-2, via Ben Van Looveren, Dorthe Neefs, Tim Baetens, Maud Peeters en stip op Kato Brosens die Tim Baetens omzet. Doch Verde klauwt terug en korft gelijk, 5-5. Het moment om de bakens te verzetten en Rijko terug op voorsprong te schieten. Hiervoor zorgen Dorthe Neefs, Tim Baetens, Tom Vande Kerckhoven en Kato Brosens, 9-6. We ballen vervolgens niet meer zo blitz als te voren, zodat op slag van rust de voorsprong wordt geminimaliseerd tot 10-9. Enkel een tegenprik op stip van Tom Vande Kerckhoven wordt benut. De verwachtingen na de pauze werden niet meer ingelost, een eerder rommelige 2de helft kan niet meer bekoren. Slechts drie korven langs Rijko zijde gaan nog binnen, dat geeft slechts een matige tevredenheid. Onze afwerkers die de 13-11 eindstand korfden waren Kato Brosens, Nathan Herthogs en Dorthe Neefs.                     

C-ploeg : Rijko C – Verde C : 15-8  Verde komt Rijko’s Blitzstart nooit te boven. Een efficiënte Nathan Herthogs zorgde mede voor dit exploot. Met zijn 5 treffers en 3 omgezette stippen, was hij de held in het geheel dat Rijko gezwind over de meet trok. Onze C’tjes walsten over het fletse Verde team, met als gevolg dat er reeds een 8-0 op het scorebord prijkte alvorens de tegenpartij éénmaal kon tegenkorven. Hiervoor zorgden Nathan Herthogs 4x, Joppe Brosens 1x, Tom De Bruyn 2x + 1 stip. Nog voor de rust dikten we aan naar 11-3, via Jarne Daelemans, Lien Rönne en Nathan Herthogs de stip op Jarne binnen legt. Het vuur is wat getemperd gedurende de 2de helft, Verde kan nu gelijke tred houden en korft er evenveel als Rijko, ieder vijf stuks. Tom De Bruyn op vrije worp, Elise versiert daarop 2 stippen die beide door Nathan Herthogs worden omgezet, diezelfde Nathan rond zijn succesvolle match af met een heuse knaller, 15-8.                                                                                          

Eugeen