A :Jo (1), Stijn (2), Luna, Lobke (2)

V : Tiemen (2), Jonas (2), Kaat (1), Lotte/Sita

Onze eerste bekerwedstrijd brengt ons naar het Rivierenhof om AKC partij te geven op hun nieuwe kunstgrasvelden. Heel de dag regen en veel wind waren niet de beste ingredienten om aan deze partij te starten, we missen Willem en Xander door blessure en Jinte die op watersportstage is.

Met medewerken van de scheidsrechter en de coach van AKC kunnen we vroeger starten zodat het hopelijk zo lang mogelijk droog blijft en we ons spelen kunnen opleggen. In de eerste 10 minuten tasten beide ploegen wat af en is het kijken waar we AKC het meeste pijn kunnen doen. Stijn zet op strafworp de 0-1 op het scoreboard. In de volgende aanval van AKC krijgen we onmidelijk een korte kans tegen voor 1-1. Daarna komt het vak van Tiemen in aanval en gaan  we snel naar 1-3 met korte kansen van Jonas en Kaat. Top dat we deze vlotter beginnen te scoren! Lobke brengt ons naar een comfortabele 1-5 met ook een korte kans en een inloper. Net voor rust schiet Tiemen ons al richting kwartfinale, zo gaan we rusten bij 1-6.

Tijdens de rust hebben we het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld is, maar er werd toch gewaarschuuwd om het trotse AKC niet te onderschatten bij het begin van de tweede helft. AKC komt dan ook gemotiveerd uit de kleedkamer en zo gaat het  snel naar 3-6. Na een time-out hernemen we ons spel van de eerste heflt en geeft Jo ons wat meer  ademruimte met een inloper voor 3-7. Jonas kan de 3-8 binnenleggen na slecht verdedigen van AKC en zo staat er weer een comfortable 5-puntenkloof op het scoreboard. Sita wordt foutief afgesopt, Tiemen zet de strafworp om voor 3-9. Stijn legt nummer 10 door de korf op strafworp en zo winnen we deze wedstrijd vrij vlot en kunnen we ons opmaken voor de kwartfinale thuis tegen Leuven. Knappe prestatie TEAM!