Koud, koud ,koud…..
Op het vernieuwde kunstgrasveld in het verre Merelbeke bekampten onze youngsters Floriant.
Deze wedstrijd werd het liefst gewonnen om bovenaan te blijven meedraaien en bijgevolg de zaal in te duiken bij de top 8.
Rijko had de boodschap begrepen en startte snedig aan de wedstrijd: felheid, veel druk, snel spel en vele rebounds… Dit was iets anders dan woensdag!!
Rijko liep snel uit tot 0-2 via een shot van Kaat en een vrijworp door diezelfde Kaat.
Wat Kaat kan , kan ik ook dacht Lenne :de 0-3 en 0-4 kwamen op naam van onze captain via 2 shotjes.
Matthijs wou niet onderdoen en scoorde 1x voor en 1x na rust op doorloper.
Na de koffie  Pam en Jasper in de plaats van Marie en Daan.
Zij lieten zich positief opmerken door direct enkele kansen te creeren, helaas zonder succes.
Naarmate de wedstrijd vorderde, zakte het spel iets maar met deze tussenstand  is dit niet meer dan normaal . Lenne rondde de wedstrijd af met nog 2 korven: 0-7 op doorloper en 0-8 op stip.
De uitslag liet het niet vermoeden, maar de stugge thuisploeg gaf de klasserijkere bezoekers meer weerwerk dan gedacht.
Positief is dat de tegenstander niet kon scoren, dit is geen alledaags gegeven in korfbal.

Een dikke pluim voor deze ploeg : verdedigend, maar ook aanvallend :er  werden  betere keuzes gemaakt dan voorgaande wedstrijden. Volgende week woensdag in Sikopi voor de beker: iedereen zal top moeten zijn om deze lastige klip te kunnen omzeilen..

Supporters op post !!!

Een vrijwillige reporter