Gedaan met de zomer , welkom herfst….

Den derby: de inzet was eerste plaats en een kleine stap richting top 8…

De wedstrijd begon gelijkopgaand en al snel werd duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn. Rijko had licht overwicht in de aanvangsfase maar scoren lukte niet, de bezoekers daarentegen zetten de 0-1 op het bord na hun eerste aanval. Kort hierna maakte Simon mooi gelijk op doorloper na een snelle aanval. De Rijko trein leek vertrokken…Vele kansen werden genomen , druk van onze verdedigers op hun aanvallers, zo hoort het spelletje gespeeld te worden.

Echter, de bezoekers waren enorm effecient in hun afwerking en liepen verrassend uit naar een 1-5 alvorens Loris met een korte kans kon tegenscoren. De kopjes gingen eventjes naar beneden, ondanks het mooie spel dat werd geleverd voor de rust. Coach Rudi was ook lichtjes aangedaan na het zien van de efficientie van de bezoekers maar pepte de spelers op om terug te knokken: in korfbal kan alles snel keren….

De thuisploeg nam de peptalk met zich mee op het veld en begon indrukwekkend aan de tweede helft: agressief, snel spel , rebounds, veel variatie in het spel: deze fighting-spirit wou de coach zien.

Marthe prikte op korte kans de 3-5 binnen en Kaat bracht de achterstand terug tot 1 na een mooi shot.

Coach, supporters en spelers begonnen er meer en meer in te geloven. .De bezoekers waren totaal overrompeld en wisten van geen hout pijlen meer te maken!! Nadat Simon ( sterke match) de gelijkmaker met een ver shot maakte, was de spanning te snijden rond op en naast het veld . De thuisploeg bleef de bezoekers overrompelen met snelle en gevarieerde aanvallen en uiteindelijk prikte Marthe met een mooi shot de verrassende maar dik verdiende voorsprong binnen. Met nog 5 minuten te gaan werden de zenuwen serieus op de proef gesteld maar Rijko behield zijn kalmte en trok de overwinning naar zich toe!!

Opmerkelijk was dat het steeds vlot scorende Vobako de tweede helft geen korf kon maken: chapeau voor de thuisverdediging!!

Fiere coach en supporters bedankten alle spelers van Rijko met een verdiend applaus: wat een vechtlust en karakter allemaal niet kan doen… Rijko doet zo een gouden zaak richting top 8 maar met nog enkele lastige wedstrijden voor de boeg is de strijd hierom nog lang niet gestreden!!!

Een vermelding en woord van dank gaat hier ook uit naar Dierik Schrijvers voor de bijdrage / sponsoring van de verzorgingstas voor deze U14’ers.

Een vrijwillige reporter