Wedstrijd met vele gezichten…..

Bij een mooie nazomerdag werd de eerste wedstrijd van deze youngsters afgewerkt.

Vorige week nog een nipt verlies , dit was de kans op eerste puntengewin.

Na een aarzelende start waar beide ploegen net iets te weinig tempo brachten, kwamen de bezoekers op voorsprong.

Dit was het signaal om een versnelling hoger te gaan spelen: er werd beter rondgespeeld, kansen werden gecreeerd, iets meer agressie in het spel, dit willen we zien!!!

Gevolg was een mooie 4 – 1 voorsprong tijdens de rust door een shot van Nore, een korte kans van Ward  na een snelle aanval, een afstandsshot van alweer Ward en een shot van Jins.

De thuisploeg en de bezoekers misten ondertussen beiden een stafworp.

Na wat bijsturen van beide coaches werd de tweede helft op gang gefloten: Rijko stond 3 korven voor: wat kon er nog misgaan?

De bezoekers kwamen furieus uit de startblokken en maakten op korte tijd de 4-2 en 4-3…..Rijko was het noorden eventjes kwijt. Ward zorgde met een shot voor wat ademruimte en Wouter Broos maakte met een korte kans de 6-3 maar de bezoekers uit Merksem bleven erin geloven!!! Een geweldige 10 minuten van Kwik zorgde voor de totale ommekeer in deze wedstrijd : van 6-3 ging het zelfs naar een 6-7 stand…..

Gelukkig kon Rijko helemaal op het einde nog een stip benutten door Jins. 7-7 was de eindscore.

Het eerste punt voor deze youngsters is een feit, maar hier heeft men wel een puntje laten liggen.

Iets te weinig geloof en durf in het spel was hierdoor de oorzaak. Panikeren hoeft totaal niet met de jonge groep: leren uit de foutjes gaat deze groep ongetwijfeld beter maken.

Deze week een bekerwedstrijd op woensdag tegen Hoboken /Mercurius : supporters op post !!

Een vrijwillige reporter