Log in

Beste leden,

Is uw Rijko outfit versleten, te klein of heb je nog geen Rijko outfit. De pasdagen komen er weer aan.
Op volgende dagen kan je komen passen en bestellen :

Vrijdag 27 september : 18:00uur tot 20:00uur
Vrijdag 4 oktober : 18:00uur tot 20:00uur

Toch geen mogelijkheid gehad tot bestellen. We bouwen aan een webshop zodoende U ook via deze weg kan bestellen.
Kledij zal dan 2wekelijks besteld worden en bezorgd worden op de club.

Hieronder kan je reeds een blik werpen op wat er in het gamma zit en de bijhorende prijzen. De kledinglijn is beschikbaar tot 2020!

Door de perikelen met onze nieuwe veldverlichting moesten we noodgedwongen de gunstige bekerloting, namelijk het thuisvoordeel afstaan aan Vobako. De malchange was hiermede niet van de baan omdat we met een noodploeg onze Kempische buren moesten partij geven. Geen Loes, Glenn (ziek), Dorthe, Sander (lichte kwetsuur) en zonder de vakantiegangers Stijn, Axelle, Elise, Lennert en Nathan keken we een moeilijke opdracht tegemoet. Eén reeks scheiden Vobako en Rijko in de competitie, maar van dat verschil viel weinig te merken gedurende de eerste 20 minuten. Het koste Vobako aardig wat moeite om de twee korven voorgift te elimineren, juist omdat we knap weerwerk boden door een raak schietende Nick 3x tot 5-5. Intussen hadden Tim die de stip op Cedric omzette en Ben ook hun goaltje meegepikt. Zelfs even op voorsprong via een stip op Tim die hij zelf omzet, 5-6. Het had nog beter gekund maar de terechte stip op Eef werd niet toegekend, onmiddellijk  daarop wel  aan de overzijde. Het hek was van de dam en geleidelijk aan werden we voor voldongen feiten geplaatst. We botsten navolgend op een stel afwerkende spelers(sters) die voor de korf veel efficiënter en sterker waren dan de onzen. Zo liepen ze uit naar 12-7 enkel gepareerd door Cedric. Jesse en nogmaals Nick met zijn vierde (goed voor zijn vertrouwen!) leggen de ruststand vast op 16-9.  Na de pauze gaat de doelpuntenkermis verder langs Vobako zijde, plots staat het 20-11, Tim en Ben bieden tegenstand. Ook Kato, Nick en Tim die de stip op Jesse omzet prikken er ééntje binnen, intussen is de score opgelopen naar 25-14. We stevenen af op een dertiger en dat gevoel zou pijnlijk wezen ware het niet dat Rijko dat best kan vermijden. Integendeel het verschil wordt veel groter, we scoren niet meer uit spelcombinatie, wel door foutenlast van Vobako die ons twee stippen opleveren omgezet door Maud en Tim (stip op Jesse), eindstand 31-16. Plus de 0-2 voorgift geeft dat 31-18.    We moeten deze nederlaag toch positief relativeren, Rijko heeft de wet van de sterksten ondergaan omdat Vobako van een ander kaliber was tegenover Rijko’s verdienstelijke noodploeg. Zondag staat een andere opdracht te wachten, ééntje door het thuisvoordeel we de hoogst nodige punten kunnen binnenhalen, we verliezen alvast de moed niet!! 

Eugeen

Op een mooie nazomerdag maakten we de verplaatsing naar Hoevenen.

De thuisploeg, voor het eerst in een A-reeks , speelt nog op gras. Dit was eventjes terug wennen voor onze spelers.

Rijko nam een snelle start en kwam snel 0-2 voor na een stip van Stien en een korte kans van Daan. De thuisploeg werd wakker en begon wat  feller te spelen, iets waar ze bij  Rijko  niet altijd een antwoord op vonden. De 1-2 werd enthousiast onthaald door de fanatieke thuisaanhang.

Simon maakte echter snel de 1-3  en Daan lukte de 1-4 na een mooie doorloper gescoord met 1 hand. De 2-4 net voor rust gaf de thuisploeg weer moed om te blijven strijden.

Tijdens de rust werd er door coach Rudi terecht erop gewezen dat er zeer veel kansen werden genomen, maar dat de afwerking moest verbeteren!! Een werkpuntje voor gans de groep….

Hoevenen startte echter de tweede helft furieus, Rijko was eventjes niet bij de les, wat leidde tot de 3-4 en zelfs de 4-4.

Slap verdedigen was hier de oorzaak: de spelers moesten zich dringend herpakken!!

Jasper, Daan , en Simon hadden dit begrepen en beslisten deze wedstrijd met een 4-7 tussensprint .

Hoevenen scoorde nog de 5-7 voor de statistieken en zo werd deze wedstrijd winnend afgesloten.

Na het mooi vertoonde spel vorige week was het vandaag net iets minder: zeer veel kansen gecreeerd, maar ‘ slechts ‘ 7 x gescoord, dit zal nog een werkpuntje worden voor deze groep.

Het sterk verdedigend werk van vorige week was vandaag net iets minder, maar coach Rudi zal dit meenemen naar de volgende week toe.

Met 4 op 4 is Rijko goed gestart aan de competitie, volhouden is de boodschap!!!!

 

Een vrijwillige reporter

Een eerste zege zou om meerdere redenen erg welkom zijn voor  onze Rijko fanions. Men ontvangt vandaag Verde en onze spelers(sters) hebben redenen te over om zich nu dubbel te plooien voor een eerste overwinning. Elke ploegmaat weet dat Rijko vandaag de nul van het klassement kan halen door deze opdracht tot een goed einde te brengen. Het zou beslist een opsteker wezen en een beetje troost brengen in deze moeilijke periode. Want de huidige cijfers zeggen niet alles, vrijdagavond nog met een noodploeg serieus onderuit, gaan we furieus van start via Nick, even neemt Verde over tot 3-3. Sander zette inmiddels de stip op Jesse om en Kato zorgt voor het evenwicht. Vanaf dit moment neemt Rijko het voortouw tot de rust die ingaat met een 8-5 voorsprong. Onze scores werden gekorfd door Loes op vrije worp, Kato op assist van Glenn, Loes nogmaals op vrije worp en inloop en stip op Kato die ze zelf omzet. Het had nog beter gekund indien we net voor de pauze de stip op Kato hadden gekregen om de voorsprong verder uit te diepen. Na het water kwam Verde zelfverzekerder uit de kleedkamer en prikte er drie op een rij binnen, 8-8. De stip op Glenn wordt door Kato omgezet, waarna we moeten ondergaan door een vier op een rij te incasseren, 10-12. Cedric heeft ervoor gezorgd dat we toch een tegendoelpunt lukken.   Verde haalt zijn gevreesde wapen boven en begint een niet fysieker spelletje te spelen.   Tal van foutieve overtredingen worden door de scheids door de vingers gezien, dat werkt zo op de gemoedrust van Rijko dat ze geen vuist meer kunnen maken noch scores laten optekenen. Loes en Cedric inlegger in sprong (de mooiste korf van de wedstrijd) geven ons terug het geloof dat we een haalbare kaart voor ons uit hebben liggen, 12-12. Maar een zeer goede heer wissel brengt hun soelaas  door tweemaal te scoren zet de eindstand op 12-14. Er is een gezegde : Kalmte kan u redden! doch in de verhitste omstandigheden zoals het spel in de eindfase verliep heeft Rijko het hoofd niet koel kunnen houden, Verde lokte het op een lepe manier uit, de scheids vond het OK, bijgevolg de zo gewenste puntenoogst ging aan onze neus voorbij.                                          

Reserve : Rijko res – Verde res : 15-14   Een matig afwerkend Rijko keek aan de rust op een 5-7 achterstand toe. Onze scores kwamen uit handen van Axelle 2x, Tim B 2x en Maud. Eens de peptalk er was ingeprent acteerde men volwassener zodat er direct aan de achterstand werd geknaagd tot 9-9. Hiervoor zorgden Lennert, Axelle, Fien en Maud. Even later brengen Eveline en Tom DB Rijko op voorsprong, 11-10.  Die geven we niet meer af omdat Lennert zijn stip zelf omzet, Maud met inlegger, de stip op Maud die Tim nu wel binnen prikt en Tom DB de eindstand vastlegt op 15-14. Knappe zege waar men tot het uiterste moest gaan om Verde over de knie te leggen. Eveneens vermeldenswaardig de perfecte leiding van de inderhaast door Rijko zelve opgeroepen Erik Van Hove. Je kan de vraag stellen waarom leidt deze man geen partijen in hogere klassen?                                                                                           

Rijko C – Verde C : 9-9                                                                                                          

Eugeen

Kern :

Rijko A – Verde A : 12-14   
Rijko B – Verde B  : 15-14   
Rijko C – Verde C : 9-9     

Gewestelijke :

Rijko 2 : vrij                                                                                                                      

Jeugd :

U19 : vrij                                                                                                                                           
U16 A : Rijko A – Voorwaarts A : 9-7              
U16 B : Rijko B – Appels : 3-13                                            
U14 A : Hoevenen A – Rijko A : 5-7                
U14 B : Temse – Rijko B : 7-6                                            
U14 C : Hoevenen B – Rijko C : 3-4                                                                                                                
U12 A : vrij                   
U12 B : vrij                   
U12 C : vrij                                          

Eugeen            

De start van de nieuwe competitie, altijd spannend…..
Onder een stralend zonnetje vertrokken de U12 B met vele enthousiaste supporters richting Gent
waar ze Neerlandia partij gingen geven. Zelfs 2 supporters maakten deze verre verplaatsing met de
FIETS, jawel!!!!!
Na een uurtje in de auto kwam de ploeg er gemotiveerd en een tikkeltje zenuwachtig aan, klaar voor
de eerste competiewedstrijd!!!
Eens de opwarming begon, gingen de zenuwen wat weg en konden ze niet wachten om eraan te
beginnen. De 9 meisjes !! waren klaar om eraan te beginnen, en hoe…..
Vanaf het eerste fluitsignaal was deze wedstrijd een genot om naar te kijken: snel spel,mooie passen,
veel beweging en veel kansen afdwingen… de coaches en supporters waren onder de indruk!!!!
Na enkele mooie aanvallen was het dan raak: mooi samenspel leidde tot een shotkans voor Fien
Vervoort en zij werkte knap af : 0-1.
Neerlandia speelde aardig mee, maar kwam maar moeilijk door de sterke verdediging van Rijko.
Na enkele kansjes aan beide kanten werd het 0-2: een snelle aanval werd netjes afgewerkt met een
korte kans door Fien Vervoort.
Neerlandia, met 6 jongens op het veld, kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd en dit leidde tot de 1-2.
Rijko was niet aangeslagen en bleef het mooie spel volhouden wat resulteerde in de 1-3 na een mooi
shot van Fien Verhoeven. Tijdens de wedstrijd werd er duchtig gewisseld zodat iedereen veel speelgelegenheid kreeg, maar dat
viel niet op in het spel: de dames vonden elkaar uitstekend en het spel bleef aantrekkelijk om naar te kijken!!
De thuisploeg bleef ook mooi de combinaties zoeken en de aansluitingstreffer was een feit: mooie doorloper van de thuisploeg.
Rijko bleef erin geloven en de 2-4 door een shot van Fien Verhoeven was een feit . Fien Vervoort
scoorde de 2-5 en bracht zekerheid in de overwinning!! Na de 3-5 van de thuisploeg was het genoeg
volgens de scheids: de eerste overwinning van onze hoofdzakelijk eerstejaarmeisjes was een feit!!!
Hopelijk is dit het begin van een mooi korfbaljaar waar deze meiden nog een serieuze
progressiemarge hebben!!!!!

Een vrijwillige reporter ��

Het Rijko clubhuis blijft de “SPIL” van het Rijko gebeuren en dat betekent dat daar massaal kan
worden gespeeld, gefeest, gelachen, gedronken en nog veel meer. Dusdanig nodigt Rijko Resto Cel,
leden, familie, kennissen en alle sympathisanten uit op het eerstvolgend eetevenement onder de
noemer Rijko’s Eetfestijn. Dit zal plaatsvinden op zondag 13 oktober. Speciaal hebben we ook de
menuprijzen zeer democratisch gehouden, zodat alle gemeenschappen, jeugdleden en ouders, van
alle leeftijdscategorieën hiervoor kunnen inschrijven. Zo leren we elkaar nog eens een beetje beter
kennen in een sfeer die met stip kan worden aangeraden.


Rijko Resto Cel stelt voor :
Rijko’s Eetfestijn – Zondag 13 oktober
Keuken : van 12 uur tot 14 uur en vanaf 17 uur tot 19 uur
Kantine Rijko – Kruispad 4 – Rijkevorsel


Om iedereen voluit te laten genieten van dit ongeëvenaard smulfestijn zal er in twee shiften
worden opgediend van 12 tot 14 uur en van 17 tot 19 uur, met een max. van 110 personen
per shift. Zo heeft iedereen voldoende zitruimte en kunnen we ook iedereen tijdig naar wens
bedienen.


Menu keuze :
Stoofvlees op Vlaamse wijze met frieten en keuzesaus : 11 euro p.p.
Vol au Vent ofte Vidé met frieten en keuzesaus : 11 euro p.p.
Kindermenu Curryworsten met frieten en keuzesaus : 5 euro p.p.
Schrijf je vooral tijdig in en zet zorgeloos je voetjes onder tafel voor de nieuwe editie van dit
eetfestijn.

 

Inschrijven via www.rijko-korfbal.be en klik op het event Rijko's Eetfestijn

 

 

                                                             

Kern :
KCBJ – Rijko : 13-12     
KCBJ res – Rijko res : 11-12        
Rijko C : vrij                                      

Gewestelijke :
Hoevenen 2 – Rijko 2 : 16-6                                                                                          

Jeugd : U19 :
Joki – Rijko : 9-11  Knappe partij van onze U19 die werden aangevuld met U16 spelers die deze zondag vrij waren. Aanvankelijk leek het erop dat Rijko op Joki een partij ging neerzetten die in ons voordeel zou uitvallen. Tiemen zorgde voor de 0-2, gevolgd door Janne met omdraai en Lise 2-4. Maar we lieten iets te veel ruimte in defensie om Joki te verhinderen hun talrijke shots af te ronden, zo konden zij de rust ingaan met een 5-4 voorsprong. Doch na de pauze zette men orde op zaken door eerst de 5-5 te korven via Tiemen opgevolgd door Janne, Katrijn en nogmaals Tiemen, 6-8. Een stip op Janne die ze zelf omzet, Jo die wordt beloont voor zijn harde werk, korft de 7-10 waarna Tiemen de 7-11 binnen legt. Nog een 7tal minuten te spelen, opdrachten vanaf de lijn door coach Joris worden niet opgevolgd, iedereen oordeelt dat de zege binnen is en ons niet meer kan ontglippen. Doch dat is een misrekening want Joki doet ons nog even zweten door snel twee maal af te ronden, 9-11 meteen ook de eindstand. Conclusie : er dient beter geluisterd naar de richtlijnen door de coach toegeroepen en deze ook uit te voeren. Indien iedereen denkt voor zichzelf en eigen gewin te gaan spelen is de cohesie zoek in het team. En jullie hebben bewezen het als collectief zeer verdienstelijk te doen, gevolg de mooie zege.                                U16 : A : vrij                            
U16 B : Putse B – Rijko B : 13-4                                                                    
U14 A : Rijko A – Ago Aalst : 10-1  
U14 B : Rijko B – Sikopi A : 3-8                                              
U14 C : Rijko C - KCBJ : 3-4                                                                                                                             
U12 A : Putse A – Rijko A : 2-1        
U12 B : Neerlandia B – Rijko B : 3-5                                               
U12C : Minerva – Rijko C : 2-4                                                                                                  

Eugeen

Het trainingsprogramma van de voorbije weken werd goed verwerkt en nu was het dus tijd voor het serieuze werk. De eerste competitiewedstrijd werd dan ook met succes afgerond tegen een onmondig Aalst. Het werd een vlotte overwinning waarbij Ago Aalst met overmacht werd overtroefd.

Het eerste aanvalsvak van Rijko ging als een raket van start en op de 10” gooide Loris de openingstreffer al binnen met een doorloper, 1 - 0. Ago Aalst besefte nog niet goed wat er gebeurde of ze kregen er nog een tweede aan hun broek genaaid met een schot van Stien 2 - 0. Na de vakwissel was het beurt aan het tweede aanvalsvak om het voorbeeld te volgen. Simon had dit dan ook begrepen en hij scoorde in de 8ste minuut met een schot, 3-0. Ondanks een knap staaltje verdedigingswerk begon de motor in aanval toch een beetje te pruttelen. Na een nieuwe aanvalskracht, Daan ipv Matthijs, keerde het tij en wist Simon in de 20ste minuut de 4-0 op de bordjes te zetten. Na de vakwissel werd er direct uitgelopen met een doorloper van Loris 5-0 en op stip door Stien na een fout op doorloper van Lenne, 6-0. Net voor het einde van de eerste helft legde Daan de ruststand vast, 7-0.

Het was duidelijk dat de wedstrijd al beslist was en dat de tweede helft met iets meer zekerheid kon gestart worden. Het gaf Rudy dan ook de gelegenheid om meerdere wissels uit te voeren. In de 3’ werd in aanval Marie vervangen door Lies. In verdediging werd er niet meer zo kort aangesloten en hierdoor profiteerde  Aalst  door een ver schot binnen te gooien, 7-1. Beide ploegen konden nadien dan ook niet profiteren van een verkregen strafworp. Na 15’ dacht Loris nu is het genoeg geweest en net voor hij gewisseld werd door Matthijs wist hij nog te scoren met een doorloper, 8-1. De ondertussen ingevallen Pam deed eveneens haar duit in het bakje door te scoren met een doorloper, 9-1. In de laatste 5’ volgenden er nog drie wissels en uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een doelpunt van Daan met een korte kans, eindstand 10-1.

Onze U14A heeft duidelijk de competitiestart niet gemist en we onthouden dat we een schitterende eerste helft zagen met fris dynamisch korfbal dat zowel aanvallend als verdedigend rendeerde. De tweede helft vonden we mekaar iets moeilijker omdat dan ook iedereen voldoende spelgelegenheid kreeg. Dikke proficiat iedereen en hopelijk zijn we vertrokken voor een lange reeks.

Guy   

  

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com