Log in
Kurt Verhoeven, papa van 4 korfballende dochters, heeft het prachtige initiatief genomen om 500km te fietsen TVV Rijko korfbal. De fietshappening zal plaatsvinden op 12/13 mei.
Kurt zal de start nemen op 12 mei om 20.00uur, om rond de klok van 16:00uur op 13 mei zijn fiets te parkeren voor nen lekkere Trappist. Doel is om in totaal 7 rondes afleggen van +- 73km over Kempense wegen, meefietsen is steeds mogelijk, inschrijven verplicht!. Vertrek is steeds voorzien @Rijko korfbal, Kruispad 4 te Rijkevorsel. Het aantal deelnemers zal afhankelijk zijn van de coronaprotocollen.

De kantine zal indien toegelaten geopend zijn om een massa supporters te verwelkomen voor een hapje en drankje.
 
U kan deze prachtige sportprestatie financieel ondersteunen op verschillende manieren :
- meefietsen | 7 tijdssloten | max. 9 deelnemers/ronde | vrije gift
- € sponsoren | ronde
- aankoop lokaal bierpakket | afhalen 12/13 mei
- bedrijfssponsoring | 100€ excl BTW
 
Klik door naar www.rijko-korfbal.be en maak je keuze!
 
In naam van RIJKO KC willen we alvast Kurt van harte bedanken voor dit prachtige initiatief.
#togetherforrijkokorfbal
 

Best korfbalvrienden,

De coronacrisis zorgt voorlopig dat we blijvende inspanningen moeten leveren als samenleving om hier samen door te komen. Wij zijn blij te vernemen dat onze clubs momenteel hard werken om het beste te maken van de mogelijkheden die er zijn. Zo kan onze jongste jeugd nog coronaproof op de clubs terecht voor een aanbod. Uit een recente bevraging, bleek meer dan de helft van onze clubs aan de slag te zijn met deze leeftijdscategorie.

Competitie 2020-2021

Het laatste Overlegcomité van de overheden in ons land bracht echter voor amateursporters geen versoepelingen met zich mee. De Raad van Bestuur van de federatie kwam daaropvolgend digitaal samen om het vervolg van het seizoen 2020-2021 te bespreken. De horizon van versoepeling ligt niet voor het grijpen en we wensen enkel sport te organiseren op een verantwoorde manier. Daarom beslist de Raad van Bestuur om het veldseizoen 2020-2021 jeugd en senioren te annuleren zonder kampioenen, stijgers of dalers. Het geplande programma wordt dus niet terug opgestart.

Ondertussen kan er, binnen de geldende richtlijnen, op de clubs een beperkt aanbod opgestart worden voor de groep 12-18 jaar. Het Ministrieel Besluit werd hiervan gisteren gepubliceerd en gaat in vanaf 1 februari. De federatie zal hierover verder communiceren als de protocollen van Sport Vlaanderen zijn geüpdatet.

CTK -Talentontwikkeling

Aangezien het Overlegcomité nog geen duidelijkheid gebracht heeft over een eventuele versoepeling voor de amateursporters, lijkt het weinig waarschijnlijk dat er in de komende weken opnieuw onbeperkt gekorfbald zal kunnen worden.

Zodra korfballen terug mogelijk is, dan ligt de prioriteit bij de clubs en daarom heeft het CTK beslist dat het geen zin heeft om dan nog in de resterende periode voor de zomervakantie de talentontwikkeling U13 en U15 op te starten.

De zonale talentontwikkeling plannen we daarom terug te laten aanvangen bij de start van het nieuwe korfbalseizoen.

Met sportieve groet en stay safe,

David Van den Bosch

Secretaris-generaal KBKB

 

Tel. +32 (0)3 366 20 35

Mobiel: +32 (0)495 66 11 20

E-mail: david.van.den.bosch@korfbal.be

 

TOGETHER FOR KORFBALL

Koninklijke Belgische Korfbalbond - Vlaamse Liga vzw

Gabriël Vervoortstraat 4 – 2100 Deurne (België)

www.korfbal.be

Geen turnles meer op school, de sportclub dicht, dan maar hele dagen op de IPad en gamen à volonté. De opeenvolgende lockdowns hakken stevig in op de fysieke conditie van onze tieners. Minder dan één op de tien beweegt nog voldoende en dat baart de verscheidene experten zorgen. De 12 tot 18 jarigen gaan er fysiek het felst op achteruit door de beperkingen waar we al maanden mee leven. Bij kleine kinderen is de impact wel beperkt. Zij kunnen/mogen nog spelen en sporten op school en in hun respectievelijke clubs. Maar tieners liggen effectief stil, zij kunnen niet naar hun sportclub en op school zijn de lessen L.O. fel verminderd omdat ze afstandsonderwijs volgen. En het was al niet veel soeps bij de tieners dat bewegen. Amper 15% van hen haalde voor de coronacrisis de norm van wat je normaal per dag moet halen aan beweging. De norm ligt op zestig minuten per dag matig of intensief bewegen, maar is nu helemaal onhaalbaar voor zowat alle tieners. 

Een woelig 2020 is nog maar net achter de rug of 2021 heeft al nieuwe uitdagingen in petto. We worden gedwongen nog verder afscheid te nemen van onze sport, onze gevestigde hoop en droom op een nakende heropstart nogmaals aan diggelen. We zitten met zijn allen te wachten en te wachten en vragen ons af wat ieder van ons doet. Dan maar de link leggen naar het nieuwe normaal. Wat moeten we daaronder verstaan? Effe buiten en snel terug naar binnen gaan. Het nieuwe normaal is dan ook een nieuw verhaal. We moeten allen nog steeds goed oppassen, dat we ons niet te dikwijls verkassen, uit de opgelegde bubbel treden  op reis gaan en aan fun shopping doen, wat wil zeggen dat het op het randje weer naar de kl..... is de komende weken. Ons nieuw normaal waar halen ze het in Godsnaam vandaan?, precies of niets ons in de weg heeft gestaan. Die goeie oude tijd zijn we voorlopig zeker kwijt en het nieuwe normaal komt ervoor in de plaats, dan rest het afwachten hoe het ons verder zal vergaan? Vervelen doe ik me tot op heden zeker niet, toch vraag ik me af wanneer of waar we elkaar nog eens zullen zien. Dit doet sommige van onze clubleden wel wat verdriet, ik weet het ook niet. Het is alsof we in een escape room zijn opgesloten en vol vertrouwen vooruitkijken om hieraan te ontsnappen. Binnenkort kunnen we voor een Pfizer of Moderna inenting gaan, dus op dat punt zijn we in blijde verwachting. Zien wat zo’n spuit met dat virus doet, hopelijk werkt die goed, anders kunnen we ook nog naar de spoed! Maar ooit beste vrienden, komt de grote dag dat alles terug mag en sluiten deze vervelende periode definitief af. Uiteraard gaat het voor velen van ons veel te traag, we zijn al een jaar verloren en die tijd zijn we natuurlijk kwijt. Zo elkaar bijna een jaartje niet zien, doet bij sommige wonderen misschien, allen een jaartje ouder, grijzer en mogelijk ook wijzer! Terug gezellig op Rijko toeven, samen sporten en pintje pakken nadien, liefst zo snel mogelijk. Vingers kruisen! 

In Nederland denkt en oordeelt men anders over de korfbalsport, want uitstel is geen optie aldaar. Terwijl bij ons voorlopig geen sprake is van hervatting, kan het dus wel in Nederland, waar de coronacijfers alles behalve beter zijn dan bij ons. Hoe komt dat? Alle topsport competities, waaronder de korfbalsport behoort, hebben daar een uitzonderingsstatuut van de overheid gekregen om te kunnen heropstarten, onder strikte protocollen. Korfbalsport behoort immers tot de erkende topsporten en zijn in die mate ook rijkelijk gesubsidieerd.    In België liggen bijna alle zaalsporten lam wegens Covid19. Bij onze Noorderburen begint de ene na de andere zaalsport weer aan competitie. Eveneens het Nederlandse korfbal zit in de heropstartfase. Vanaf 16/1 is het daar terug voor echt en inmiddels werden de eerste zaal wedstrijden er afgewerkt. Wat Rijko betreft is het afwachten, eens het licht op groen zal aanklikken, wachten ons nieuwe uitdagingen op sportief vlak. Zullen we degelijk voorbereid zijn, hebben we de veerkracht van weleer nog in onzen body om er vol tegenaan te gaan? Een hoopvolle toekomst zal ons van antwoord dienen, das is zeker!                              

Eugeen

Het is ondertussen weeral lange tijd geleden dat we elkaar nog eens mochten ontmoeten op Rijko. Bepaald vrolijk wordt een mens er niet van. Inmiddels is de Kerst gepasseerd en lonken we hongerig naar het jaareinde. Want, ja, er zijn nog blijde dagen en iedere leeftijd heeft zijn charme, zeker nu we bijna iedere dag om de oren geslagen worden met allerlei coronamaatregelen die ons gewone leven aan banden leggen. Alle mirakelen van Lourdes, Fatima en Banneux samen, Scherpenheuvel laat ik even terzijde, verdwijnen in het niet bij dit wonder boven wonder, de vaccinatie, die al onze hoop doet stijgen, zelfs de beurskoers. Het werd tijd dat er nog eens wat positief uit de bus kwam sedert we de ene mokerslag na de andere moesten incasseren.
Ik neem aan dat in eerste instantie de hoogbejaarden er profijt uit zullen trekken, want misschien hadden die al definitief afgehaakt en berusten lijdzaam in hun lot. En nu brengt dat spuitje de redding en fleurt ze hun oude dag en mogelijk nadien de onze nog eens op. We staan, zo zal later blijken, niet meer weerloos tegen deze pechperiode waarbij vele zaken werden beknot. Het zou me niet verbazen dat we de verdrietige periode snel inruilen en dan achter ons kunnen houden. Zoveel blijvende pech kan de goede God mens en sporter toch niet aandoen! Er is geen betere manier om het hoofd leeg te maken dan te sporten, aldus de slogan van de overheid. Stel me de vraag : waar en hoe kan je de dag van heden nog sporten? Individueel, maar niet in groepsverband, dat is ons ontnomen. Wandelen dan maar om enigszins in beweging te blijven, en toch heb soms niet voldoende energie om een winterwandeling te maken, trouwens ik hou niet zoveel van droge wandelingen in mijn ééntje. Dan rest me uiteindelijk zitten blijven naast de groene kerstboom en te mijmeren over vervlogen tijden.
En op Rijko is er ook een stilstand en rest er onze leden verder NIET veel……..er zijn geen wedstrijden meer, geen trainingen, alle evenementen geschrapt, alsook voor een kantinebezoek blijft de deur dicht. Niks sfeer, gezelligheid en voornamelijk niks meer gaan drinken, zo zien we onze vrienden, kameraden en teamgenoten nog nauwelijks. Gewoonweg triestig en ondanks alle hoop op een vlug herstel, wordt het er de komende weken/maanden niet beter op. Onze samenleving is nooit meer zoals tevoren, tevens is het bijzonder moeilijk om zonder familie en vrienden de feestdagen te vieren, al doen we alles aan om het toch beperkt en zo gezellig mogelijk te maken.
Wanneer is er uitzicht op herstel? De cijfers doen het absoluut nog steeds niet goed om versoepelingen door te voeren. Daartegenover staat dat we mogelijk tot begin maart op onze honger blijven zitten vooraleer we weer kunnen korfballen. Inmiddels negen maanden geen wedstrijdje meer gespeeld, nadat de competitie 2019/2020 vroegtijdig werd beëindigd door de bewuste corona uitbraak, werd ook deze van 2020/2021 gestopt. Totaal geen zaal korfbal en mogelijk hervatten van de veldcompetitie begin maart? We zullen dat nog wel eens zien! Zoals reeds eerder toegelicht, ieders hoop op een beter en normaler leven is door de komst van het vaccin gewettigd. Als dit gaat lukken komt het wel terug in orde, me dunkt!
Ik kijk er vol vertrouwen naar uit om samen met jullie allen terug een pintje te kunnen pakken aan de toog. Hou nog even alle opgelegde maatregelen vol, maak er het beste van dit jaareinde. We gaan beslist binnenkort, met zekerheid, elkaar weer ontmoeten, gezellig met elkaar sporten, supporteren, iets te eten of te drinken en napraten over het actuele.

Hiermede bied ik jullie allemaal mijn beste wensen aan voor een voorspoedig, gezond, sportief en succesvol 2021.
Vanwege uw verslaggever, nu nog op non actief, langs de lijn,


Eugeen.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com