Log in

Op zaterdag 25 januari trokken we met onze recreanten A-ploeg naar Kapellen voor een
avondtornooi. Onze “A+ plus”-ploeg was niet van de partij: zwanger, gekwetst, ziekjes, werk, andere
verplichtingen, …
De eerste match van de avond was een revanche-wedstrijd tegen de oudste en eerste club van het
land: AKC. Het weekend daarvoor hadden we thuis korfbal-les gekregen van AKC, … daarop volgde op
maandag een stevige straftraining van onze trainster Griet.
Griet heeft werk met die recreatieve korfbalbende van Rijko: op papier zijn er momenteel 24
recreanten ingeschreven, met heel wat nieuwe spelers. Het is straf om te zien hoe de trainster er op
korte tijd er in geslaagd is om het nieuwe geweld in te passen in de oude recreantenploeg.
Er werd een degelijke opstelling uitgedokterd: Kris, Thomas, Leen, Heidi en Greet in aanval en Tom,
Andries, Griet, Nathasja en Jeroen in verdediging. Ongeveer dezelfde ploeg die de week voordien
‘naar huis werd gespeeld’ door AKC. En ja hoor: de stevige training leverde onmiddellijk resultaat op:
we wonnen met 6-3: een puik resultaat waar we best trots op mogen zijn.
Misschien lag het aan het verfrissend water: we waren de enige ploeg op het tornooi met een
professionele en gepersonaliseerde “Rijko-recreanten-drinkbussen-houder”, waarbij iedereen zijn
eigen drinkbus heeft. Het zit hem vaak in de details.
Tussendoor speelden Griet en Leen nog met een gelegenheidsploegje mee en dan stonden we klaar
voor onze tweede wedstrijd: een match tegen ATBS. Eerder op de avond hadden we ATBS al zien
spelen, en deze ploeg leek zeker een haalbare kaart. Met ongeveer dezelfde vakken vatten we de
wedstrijd aan. Het was wel even schrikken toen we snel 0-1 achter kwamen, maar wat peptalk en de
‘we-gaan-er-samen-voor-mentaliteit’ deed de wedstrijd helemaal kantelen: we wonnen vlot met 8-1.
Er werd degelijk korfbal gespeeld: vloeiend en snel aanvalsspel, zonder overhaasting. Langs de
andere kant: degelijk en solied verdedigingswerk waardoor de tegenpartij niet meer tot scoren
kwam. Een leuke avond met mooie resultaten en vooral: veel korfbalplezier.
Even schrikken nog toen we merkten dat op de rit naar huis een grote witte auto, met 2 van onze
spelers, de oprit naar de snelweg miste en in de file van de drive-in Mac Donalds terecht kwam. Een
gezonde sportavond toch nog even verknallen met een dosis ongezonde (maar wel lekkere) fastfood
calorieën! Benieuwd wat de trainster hier de volgende training van gaat zeggen.
Wat kan recreanten-korfbal toch ontspannend, leuk en gezond zijn zeker bij de tofste
recreantenploeg van het land! Er staan ons - hopelijk - nog mooie tijden te wachten.

Na de overtuigende prestatie tegen Verde, krijgt Rijko met Hoevenen terug een ploeg uit de middenmoot tegenover zich. Benieuwd of we de positieve lijn nu verder doortrekken? Het is ons gelukt met een revanche, voor de nederlaag in hun thuishaven, die kan tellen, 25-15. Hoevenen kon vandaag niet bevestigen en moest huiswaarts keren met een schrale oogst. Ik zag een team aan het werk met structuur, werkkracht en op de gepaste momenten de o zo nodige goals ter afronding, gewoonweg indrukwekkend. Bij de ingooi één verassende wijziging in de basis, Dorthe Neefs herovert haar vaste stek in het team en dat heeft coach Bjorn zich na afloop niet beklaagd. Sander Marijnissen opent de score, Nick Michielsen Dorthe Neefs en Ben Van Looveren doen hem dat na, we pronken reeds met een 4-2 voorsprong. Even pruttelt Hoevenen tegen omdat we iets teveel ruimte weggeven aan hen. De oorzaak ligt voornamelijk in het feit dat dame Kailey alles pakt onder de korf en haar vakgenoten keurig bedient voor het schot, 4-3. We houden de koord stevig aan via onze dames Jesse Peeters 2x en Loes Rönne 2x zetten we de tussenstand op 8-4. Deze vierpunter leggen we vast in het zicht van de rust, door scores van Sander Marijnissen, de stip op Jesse Peeters die Stijn Vander Auwera omzet en Loes Rönne, 11-7. Toch hoeven we juist voor de pauze nog twee tegenkorven toe te staan, door hogervermelde oorzaak. Na het water drukken we meteen door via Dorthe Neefs en Ben Van Looveren naar 13-9. Hoevenen wil kost wat kost het spel verleggen, gaat iets bitsiger tekeer en maakt fouten, die met stippen worden bestraft. Eéntje op Sander Marijnissen, die hijzelf omzet en de stip op Jesse Peeters die Stijn Vander Auwera voor zijn rekening neemt. Intussen had Dorthe Neefs er ééntje aan toegevoegd, 16-11. Na scores van Stijn Vander Auwera en Dorthe Neefs, hijst Hoevenen de witte vlag en geeft zich over, 18-11. Axelle Fransen en Dorthe Neefs met haar vijfde legt Rijko de wedstrijd in de definitieve plooi, 20-14. Na onze doelgerichte dametjes, goed voor 11 korven en 2 stippen, willen onze heren in de slotfase zich eveneens laten gelden, dat doen ze via Stijn Vander Auwera, Ben Van Looveren en Nick Michielsen 3x, die de eindstand brengt op 25-15. Het geeft aan dat Rijko in alle compartimenten beter was dan Hoevenen en erop en erover gaat, zich nu nestelt op een mooie derde plaats. Dat opent perspectief voor de derby tegen Vobako nu zaterdag aanstaande waar Rijko wil bevestigen.                                 

Rijko reserve – Hoevenen reserve :  18-16  Gans andere wedstrijd waar Rijko in de 1ste helft het voortouw neemt, maar op slag van rust toch Hoevenen dient voor te laten gaan 7-8. Eef Peeters, Nathan Herthogs en Tim Baetens en nogmaals Nathan Herthogs met one hands inlegger brengen ons voor 4-3, waarna we ven de druk van Hoevenen ondergaan, 5-5. Eef Peeters, Anne Kums met omdraai en Kato Brosens zetten de tussenstand van 7-5 op het bord. We missen een stip en moeten Hoevenen laten voorgaan aan de rust, 7-8. Het betert er niet op want na de pauze plaatsten de gelen een tussenspurt naar 8-13. Enkel Tim Baetens zorgt voor een tegenprik. We moeten hier iets aan gaan doen willen we weerwerk bieden en de eerste dat dat heeft begrepen is Tokke Vande Kerckhoven, 9-13, navolgend door Nona Luyckx, Ben Van Looveren die de gekwetste Nathan Herthogs verving, 11-13. De afgekeurde korf van Maud Peeters moest niet, maar toch zet Maud Peeters door en samen met Ben Van Looveren en Tim Baetens sluipt men naderbij 14-15. Hoevenen kan nog één keer tegenkorven naar 14-16 maar kan in de slotfase de tegenstroom van Rijko niet meer indijken, via Npna Luyckx, Nick Michielsen en 2xTim Baetens wordt het orgelpunt geplaatst op 18-16. Vreugde alom na lang achtervolgen.                                                                                   
C ploeg : Rijko C – Hoevenen C : 18-7  Vermits onze junioren U19 op ongeveer hetzelfde uur partij moeten geven op Vobako, kon men beroep op hen doen en moest Rijko 2 gewestelijke hier aanvullen. De afwezigen hadden ongelijk want wat we hier mochten aanschouwen was zeer genietbare korfbal van hoog niveau. Op deze “Oldies van Rijko 1” zit hoegenaamd geen sleet zodat men van bij de aanhef reeds oogstrelend korfbal op de vloer bracht. Jarne Daeleman mocht openen en zorgde zelfs tot 2x toe voor korven, 2-0. Lore Brosens dikte aan 3-0. Nu liet de gewestelijke delegatie zich opmerken, via Ruth Bevers 2x, Ruud Willemse, Jarne Daeleman, Lore Brosens 2x, Marlin Janssens, Janne Willemse en Pieter Swaegers stonden we aan de rust reeds 12-4 voor.  Na de pauze ging het scorefestival door via Ruth Bevers 2x, Ruud Willemse 2x, Sandra De Prins en Marlin Janssens, die de eindstand op 18-7 brachten. Iedereen tevreden met de geleverde prestatie, me dunkt!                  

Eugeen            

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Kern :

Rijko 1 – Hoevenen 1 : 25-15       
Rijko res – Hoevenen res : 18-16                                            
Rijko C -  Hoevenen C : 18-7                                                                                                                 

Gewestelijke :

Rijko 2 – RKC (Retie) res : 17-6 Eindelijk nog eens een geprogrammeerde partij te spelen, want men bleef reeds een aantal weken verstoken van het korfbal door vele vrije dagen op de kalender en tussendoor een forfait. Men zou durven gewagen van het gezegde rust – roest in de mond te nemen, maar eens op de zaalvloer gedropt is daarvan weinig of geen sprake. Aan de vurigheid, de hoge intensiteit en de dominantie die uitgaat van dit toffe vriendenteam merk je meteen dat er nog niet al te veel sleet zit op de “Krakken van weleer”!   De tegenpartij uit Retie, huidig 2de in de ranking, bleek ook ditmaal een heus maatje te klein. Men walste er als vanouds overheen zodat aan de rust reeds een 11-1 op het bord stond. Men nam ietwat gas terug, het groepsetentje vooraf begon tegen te werken en zo ging RKC toch nog met een 17-6 karton gepakt en gezakt huiswaarts.                                                               

Jeugd :
U19 : Vobako C – Rijko : 17-9                                                                                               
U16 A : Rijko A – ASKC A : 20-12 Uitgaan van eigen sterkte is vanaf nu ons motto. Eindelijk staan we terug op weliswaar een gedeelde 4de plaats, ééntje dat uitzicht geeft op een kruisfinale ticket. De volgende confrontaties die ons te wachten staan om dit te bereiken, daar zitten nog wel enige taaie klanten tussen. We moeten erin geloven dat alles nog mogelijk is, ook het hoogst haalbare. We mogen ons nu niet tevreden stellen met de knappe partij tegen de Schotenaars, realist blijven is de opdracht, toch blijven we onze U16 A bij de favorieten rekenen om dit huzarenstukje te verwezenlijken.                                                        
U16 B : Rijko U16 B – Technico : 14-8                                                                                                         
U14 A : Borgerhout/GroenWit – Rijko A : 7-9  De verassing van de dag was er ééntje dat kon tellen en bij de thuisploeg nog wel even zal nazinderen. We klopten inderdaad de zogezegde ongenaakbare nummer 1 van het huidige klassement. Dit team scoort gemiddeld een 13 treffers per wedstrijd, vandaag hebben we deze beperkt tot amper 7. Vanaf de start nam Rijko het initiatief en daar hadden de zebra’s het moeilijk mee, aan de rust prijkte een 2-5 voorsprong op het bord en daar keek men wel even verbaasd van op. Gaan onze jongelingen dit bestendigen, volhouden en afmaken? De meegereisde suppo’s kruisten de vingers op de tribune voor een goede afloop. Borgerhout/Gr-Wit knabbelde wel beetje bij beetje aan onze knap uitgebouwde voorsprong en kwam op een bepaald moment gelijk, 7-7. Men dacht dat men de prooi binnen bereik had, nam risico’s om Rijko onder druk te zetten, maar het beviel hen slecht, want in de slotfase maakte Kaat Verhoeven het af, 7-9. In het groeiproces naar de top is het bewustzijn in eigen korfbalkunde nu wel een bewezen item. Gaan we nu ook voluit voor die gegeerde 4de plaats, het moet kunnen. Begin voortaan elke wedstrijd uitgaande van onze eigen sterkte, die mag hoger worden ingeschat dan dat je het zelf beseft.                  
U14 B : Rijko B – Hoevenen A : 12-8 Terug aanknopen men een zege doet de aartsmoeilijke partij op Leuven in de vergeethoek plaatsen. Garantie op die1ste plaats blijft open, we deden opnieuw een goed zaak hieromtrent.                                                                                    
U14 C : Rijko C – Hoevenen B : 6-2                    
U14 D : Rijko D – Ago Aalst B : 2-2                                   
U12 A : Rijko A – Kwik A : 4-4  Een eerste puntenverlies voor de leiders in de reeks en dat zijn wij Rijko - U12 A. Geen erg er rest ons genoeg voorsprong om de titelambitie waar te maken.    
U12 B : Rijko B – Technico A : 4-10                    
U12 C : Rijko C – RKC : 2-1              

Eugeen

Reeds meermaals gebleken, de ene week is de andere niet. Na de opdoffer van vorige week was het noodzakelijk dat er snel een déclic kwam om orde op zaken te stellen. Het heeft ieder kernlid zeer erg aangegrepen wat ons die dag is overkomen. Herpakken van die averij was de boodschap en ziedaar het antwoord van het collectief aan Verde, die dachten aan Rijko vandaag een makkelijke klant te hebben. Niets was minder waar, vanaf de eerste minuten stond de ploeg op solide benen en kampte verbeten met open vizier voor elke bal en elk duel. Men wou kost wat kost de uitschuiver van vorige week wegspelen en stevig doorspoelen. Het is en blijft een waarheid als een koe, de essentie van korfbal is en blijft scoren en het liefst iets meer dan de tegenpartij, dan is de zege binnen handbereik en de winst gewettigd. Verde mocht de opener voor zich nemen, waarna Rijko de juiste cadans vond en gepast overnam. Loes Rönne, Stijn Vander Auwera (inlegger) en Ben Van Looveren korfden de 2-3. Even stelt Verde gelijk waarna de stip op Jesse Peeters wordt omgezet door Stijn Vander Auwera, Axelle scoort daarop de 3-5. Doch Verde wil zich ook tonen en zich niet neerleggen bij onze uitgebouwde voorsprong. Nadat Jesse Peeters en Loes Rönne de 6-7 hadden aangebracht, vervolgens Stijn Vander Auwera en Kato Brosens er telkens ééntje bovenop prikten, 8-9, ging men mee tot 9-9. Het moment voor de pauze dat Rijko toesloeg was een subliem korfbalstandje van Stijn Vander Auwera, alsook zet hij de stip op Nick Michielsen om en van Loes Rönne, 9-12. Ruststand 10-12. Na de nodige richtlijnen te hebben meegekregen, gaan we verder ballen zoals de schitterende periode voor de pauze, Nick Michielsen met inloper en Stijn Vander Auwera scoren vlot en dwongen Verde op een bepaalde spelperiode tot schijnbaar onmogelijk achtervolgen. Nadien werd het nog lastig, want de Groenen bleven zich optimaal inspannen om te naderen. Alle middelen werden uit de kast gehaald, maar hun onbeheerst wild en agressief spel bracht hen weinig soelaas. Onze defensie gaf weinig ruimte weg, kraakte geenszins onder die ultieme druk en zette volwassen de wedstrijd naar Rijko’s hand. Sander Marijnissen, weer groots en alom tegenwoordig, zet de stip op Kato Brosens om, waarna Axelle Fransen op inloper Verde het genadeschot toedient, 11-16. Alert blijven tot de laatste minuut werd opgedragen vanuit het coachen compartiment, plots was het nog even alle hens aan dek omdat Verde makkelijk 2 korven tegen scoorde en de eindstand op 13-16 bevestigden. Dit gaat de groep enorm deugd doen in het vooruitzicht van de thuismatch tegen Hoevenen. Vandaag was het gewoon keigoed, het moet niet altijd mooi zijn, wel efficiënt. Met attractief korfbal te brengen gaan we zo snel mogelijk het  behoud in Hoofdklasse 1 sowieso veilig stellen.                                        

Verde res – Rijko res : 16-14  De aanvangsfase was een periode van aftasten langs beide zijden zonder veel resultaat op het scorebord. Vervolgens zet Verde ons op een 2-0 achterstand, ongedaan gemaakt door Tim Baetens die 2x de stippen op Nathan Herthogs binnen legt, Nona Luyckx die 2x haar kansen verzilvert en Glenn Rust met omdraai, 4-5. We gaan rusten bij een 5-5 gelijke stand. Na de pauze zet Tim Baetens Rijko op voorsprong, 5-6 maar we moeten een schotvaardiger Verde laten voorgaan tot 9-8. Enkel Anne Kums, Tim Baetens en nogmaals Anne Kums trekken Rijko naderbij tot zelfs gelijk, 9-9. Verde dicteert nu lange tijd het wedstrijdgebeuren en scoort op regelmatige tijdstippen, 13-12. De tussen prikken komen op naam van Tim Baetens die de stip op Janne Soontjens omzet, Tom De Bruyn, nogmaals Tim Baetens en Nona Luyckx en we staan terug gelijk, 13-13. Verde slaat genadeloos toe, 15-13. Nona Luyckx mildert tot 15-14, waarop een doelpunt door de dienstdoende scheids onterecht wordt afgekeurd wegens helemaal niet verdedigd. Zo wordt de 15-15 ons ontnomen en kan Verde zonder al te veel tegenstand de eindstand vastleggen op 16-14. Uitermate jammer, want we voelen ons terecht bekocht!                                                                                                                          
Verde C – Rijko C : 10-9                                                                                                    

Eugeen   

Kern :

Verde 1 – Rijko 1 : 13-16    
Verde res – Rijko res : 16-14     
Verde C – Rijko C : 10-9     

Gewestelijke :

Rijko 2 : vrij  

Jeugd :
U19 : Rijko – Meeuwen : 4-6                                                                                                         
U16 A : Borgerhout/GroenWit A – Rijko A : 11-18           
U16 B : Ganda – Rijko B : 5-0 ff                       
U14 A : Temse A – Rijko A : 8-7                                                                                                         
U14 C : Sikopi B – Rijko C : 4-1                                    
U14D : Rijko D – St. GillesWaas : 3-6                    
U14 B : Leuven B – Rijko B : 3-3  Afgaande op de heenwedstrijd in thuishaven De Valk (12-1) ging men ervan uit dat deze partij eveneens een walk-over zou zijn voor onze B’s.  Maar Leuven herschikte zijn pionnen en plaatste constant een drietal A’s tussen de lijnen. Dat was meteen andere koek om door te bijten, op de eerste plaats niet zo fair maar de regels laten het nu éénmaal toe. Het is meermaals gebleken wanneer men B’s met enkele sterkere A’s mengt, het niet meteen het vereiste rendement teweeg brengt. Zo ook vandaag, Rijko B moest het veldoverwicht en doelgerichter spel van Leuven dulden, doch deze konden geen score bijeen sprokkelen. Het was daartegenover Rijko dat na 13 minuten wel de Leuvense korfopening vond en via Nore en Lis de 0-2 aantekende. We hadden de wedstrijd in een definitieve plooi kunnen leggen mits de toegekende stip te verzilveren. Helaas werd deze tot 2x toe (herneming) gemist. Snel daarop markeerde een heer de 1-2 en de 2-2. Een dame deelde vervolgens een tik uit en we waren plots op achtervolgen aangewezen, 3-2. Coach Mike had deze wending niet voorzien en via Time-Out probeerde hij zijn ploeg de nodige inspiratie en werkkracht bij te brengen. Dat leverde ei zo na de ommekeer op, doch de doeltreffendheid van bijna dat telt jammer genoeg niet. Een stip op Kaat die nogmaals wordt gemist is een domper op de goede flow die men nu etaleert. Onze defensie geeft praktisch niets weg, de ballen komen meermaals in Rijko’s aanvallende handen terecht en zodoende kan Jarco de 3-3 korven met een schot vanop afstand. Spanning ten top tot op het laatste fluitsignaal, aan de stand wordt niets meer gewijzigd en men mag tevreden huiswaarts keren met het gelijkspel, goed voor één extra punt in het klassement. Bravo voor het weerwerk dat Rijko bood tegen een aantal A elementen die men erin bracht!         
U12 A : Leuven A – Rijko A : 7-11                                
U12 B : Temse B – Rijko B : 7-2                            
U12 C : Leuven B – Rijko C : 7-2                                                                                           

Eugeen

Vorig weekend groeiden onze fanions nog boven zichzelf uit in topwedstrijden tegen Meeuwen en Catba, bijgevolg lag de weg open om nieuwe puntenoogst te rapen tegen het puntenloze Spartacus. Was de groepsmentaliteit oké, de creativiteit oké, het zaalvoordeel oké, dus was Rijko wel klaar om die wedstrijd te spelen, niet klaar om die te winnen. Echter de efficiëntie en de nodige grinta waren niet oké, et voilà dat verklaart het resultaat. Er was na afloop weinig om echt tevreden over te zijn, juist omdat een fris van de lever spelend Spartacus, een matig acterend Rijko een lesje in afwerking presenteerde. Onbegrijpelijk dat een team dat tot op heden de nederlagen opstapelde, het slechtste doelsaldo 103 voor/140 tegen in vijf partijen optekende, dat uitgerekend tegen een Rijko slechts 98 keer gepasseerd in zes partijen, plots herrijst met 22 treffers in onze korf als bonus. De snedige bezoekers liepen via hun heren snel uit naar 0-3 alvorens Axelle Fransen op vrije worp en Sander Marijnissen de 2-3 aantekenden. Navolgend werd meteen duidelijk dat Rijko in de hoek zat waar de klappen vallen. De rood-groenen versaagden niet zodat even snel de score naar 2-8 opklom. Kon men dit euvel alsnog rechtzetten? Even leek het erop dat we zouden terugslaan via Jesse Peeters inloop, Loes Rönne en Stijn Vander Auwera op stip, 5-9. Hiermee is dan ook alles gezegd over de heropflakkering. Slordig vertoon, gebrek aan kwaliteit en juiste keuzes, praktisch geen reboundoverwicht, kortom het Rijko killer instinct was totaal zoek. Mogelijk misten we twee sterkhouders, Eef Peeters (ribben kwetsuur) en Cedric Eelen (examens), die het tij reeds meermaals deden keren, wie zal het zeggen of beamen? Voor het eindsignaal van de 1ste helft weerklonk, plaatste Rijko nog enige treffers van de hand van Loes Rönne en Stijn Vander Auwera 2x op stip, tussenstand 8-13. Ik hoorde tijdens de pauze uit menig Rijko mondje dat de wedstrijd nog niet was gespeeld, dus er bleef hoop! Maar Rijko dommelde verder in, verloor de concentratie en de tegenstander scoorde. Zeer ergerlijk dat Spartacus  zomaar naar 8-19 kon uitlopen, zonder tegenprik van onzentwege. Boeken toe, over en out!  Ingevallen Nathan Herthogs en Nick Michielsen scoren eventjes tegen, waarna we voor een voldongen feit werden geplaatst door 2 dameskorven, 10-21. De druk van de Spartanen neemt af en daar profiteren Dorthe Neefs, Loes Rönne 2x en Sander Marijnissen die de stip op Axelle Fransen omzet van, 14-21. We hoeven nog een stip toe te staan zodat de eindstand op 14-22 wordt geplaatst. Zo blijft men gefrustreerd achter na deze opdoffer van formaat. Men dient nu op zoek te gaan naar een déclic om aan te knopen met een nieuwe overwinning die het vertrouwen uitermate een boost geeft. Op naar die ene wedstrijd waar de ballen er langs alle kanten invliegen?? Wie wordt die killer??                                                                                                   

Rijko res – Spartacus res : 20-13  Wat in de voorafgaande partij krom leek werd door het reserve team rechtgetrokken. Een uitstekend leidende scheids Erik Baeten dirigeerde mee het behaalde resultaat. Op geen enkel moment kon Spartacus aanspraak maken op een eventuele zege. Weliswaar kon men gedurende de eerste 10 minuten aanklampen tot een gelijke stand van 4-4, waarna Rijko gepast het gaspedaal induwde zodat men aan de pauze een 10-6 voorsprong op het scorebord toverde. Tim Baetens op stip van Anne Kums, Nona Luyckx 2x + 1 vrije worp, Tom De Bruyn 2x, Dorthe Neefs 2x, Nathan Herthogs en nogmaals Tim Baetens zorgden voor vreugde in het Rijko kamp. Na het water bleef men alert ballen, zowel aanvallend als defensief. Spartacus bleef in de 2de helft ondermaats korfballen, moest dikwijls zijn heil zoeken in foutenlast waar Rijko optimaal van gebruik maakte. Stelselmatig werd de score opgevoerd naar een knappe 20-13 zege. De afwerkers van dienst waren dit maal, Tim Baetens 1x + 1 stip, Nona Luyckx, Senne Rönne 2x, Lore Brosens 1x, Ben Van Looveren 1x en Tom De Bruyn 3x.                                                                                                            

Rijko C – Spartacus C : 14-14   Een onuitgegeven achttal tussen de lijnen, weerom aangevuld met spelers(sters) uit de U19 rangen en enkele gewestelijke. Het werd een vinnige partij die op en af ging wat de score betreft. Positief beeld dat de U19’ers hun kunnen nogmaals lieten bewonderen gedurende deze partij. Nu ook weer werden zij omringd door enkele vaste waarden in het korfbaljargon, die hun met raad en daad bijstonden. Aan die opwaartse klim blijven voortwerken en dan ziet jullie toekomst er verder rooskleurig uit.                  

Eugeen

Kern :

Rijko 1 – Spartacus 1 : 14-22    
Rijko Res – Spartacus res : 20-13                                           
Rijko C – Spartacus C : 14-14               

Gewestelijke : Vrij                                                                     

Jeugd : U19 : ASKC B – Rijko A  : 9-5                                                                                                      
U16 A : Rijko A – Temse A : 13-13 Zeer genietbare wedstrijd die tegen een hoog tempo werd afgewerkt. Positieve noot onze dames leverden ditmaal ook hun duit in het bestand en scoorden zowaar een vijftal treffers. Temse plaatste Rijko enkele malen op een twee punten kloof, die telkenmale werd overbrugt. In de slotfase kon Rijko andermaal deze kloof dichten tot de 13-13 op het scorebord prijkte. In de zoemer scoorde Lobke de zegewinst, doch deze werd (betwistbaar??) afgekeurd door de scheids. Hij was niet volledig zeker van zijn beslissing en ging ten rade bij het jurylid, maar finaal werd het winnende doelpunt niet toegestaan. Pech voor onze vertegenwoordigers!!                                           
U16 B : Vrij                                                                                                                                                         
U14 A : Rijko A – Sikopi A : 10-10                                                                                                                              
U14 B : Rijko B – Neerlandia A : 9-5 Formidabele wedstrijd tegen de Gentenaars in de strijd om de 1ste plaats in het klassement. Door deze winst springt Rijko over Neerlandia en prijkt trots en fier op nummer één. Blijven volharden is nu de boodschap om deze opgebouwde en verworven plaats niet meer af te staan.                                                                                             
U14 C : Rijko C – Neerlandia B : 4-2  Coach Tim Michielsen en zijn girls kwamen verrassend aan de bak en zegevierden met een knappe prestatie over Neerlandia B. Evelien (doorloper), Rosalie 2x  en Nette bepaalden mede de uitslag. Knap en proficiat.                                              
U14 D : Minerva - Rijko D : 7-7                                                                                                                        
U12 A : Rijko A – Ganda A : 5-4  Weerom een naaste achtervolger uitgeteld. Moedig trekt men week na week te strijde met een schitterend resultaat als beloning. We consolideren verder onze 1ste plaats en zijn niet meer zinnens deze af te geven.                                               
U12 B : Rijko B – Spartacus B : 5-4                  
U12 C : Rijko C – Hoevenen C : 3-3       

Eugeen      

 

In 2008 besloot korfbalclub Rijko een bewegingsschool op te richten: een veelzijdig aanbod van sport en spel voor kinderen van de 2de en 3de kleuterklas. Allerlei bewegingsvaardigheden komen hier aan bod. Elk kind krijgt de kans om zich op zijn/haar eigen tempo te ontwikkelen. We werken wekelijks met gemengde groepjes zodat de kinderen ook van elkaar kunnen leren.
Tijdens de bewegingslessen worden kinderen in bewegingssituaties geplaatst waarin de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod komen.
Dit zijn bewegingsvaardigheden die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu – en later als volwassene – zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd.
De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

De kostprijs is €30 voor 10 lessen. De eerste les van de nieuwe reeks start op zaterdag 25 januari om 10u in de turnzaal van de Wegwijzer. Inschrijven voor de bewegingsshool kan makkelijk via de webstite op http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=2068.

 

De wil om thuis ongeslagen te blijven was bij onze fanions in die mate aanwezig dat men deze topper in eigen zaal in stijl wou afwerken en zegevierend besluiten. Men kon daarvoor terugblikken op de prima oefenpartij tegen Meeuwen om opnieuw te gaan met de zo eigen befaamde kamplustige ernst de punten in de thuishaven te beveiligen. Dit duel zou wel eens  richtinggevend zijn voor het vervolg van het zaalseizoen. Het zou beslist een kijkstuk worden waarover mogelijk achteraf men nog veel kon napraten. Het geschiedde zoals voorspelt , de intensiteit lag meteen hoog langs Rijko zijde, Catba werd voor een voldongen feit gesteld in de aanvangsfase en dit oogstrelende korfbal werd aangehouden tot aan de rust. Vooreerst de 5-0 op het scorebord gezet, nadien bevestigend tot de 10-5, voorsprong waarmee we de pauze ingingen. Echter de niet voorspelde en gevreesde ommekeer kwam er na het water, gedurende een 10 tal minuten bleef Rijko korf loos steken, Catba daarentegen scoorde via zijn heren een zestal treffers op rij, zodat we even Grogy en danig aangeslagen moesten bekomen. We rechten onze rug en slaan op elke gemarkeerde treffer van Catba gepast terug, tot 15-15. Een shot uit het niets bepaald de wedstrijd nipt voor het eindsignaal, Catba zegevierend met de hakken over der sloot en 2 punten rijker, richting Deurne. Uiteindelijk hebben we voor het ultieme punt tot het uiterste gestreden, echter we verdienden meer dan deze bittere nederlaag. Zoals het plaatje er nu uitziet, klopt het dat men met Rijko niet meer hoeft te lachen noch te spotten, want in De Valk vertonen we steeds ons heerlijk beste korfbalspel, dit tot groot jolijt van de in grote getallen opgekomen suppo’s. Navolgend het scoreverloop van deze zinderende wedstrijd : Sander Marijnissen opent met zijn klassieke ommedraai, Loes Rönne tot captain bevorderd korft de 2-0, Nick Michielsen, Axelle Fransen en nogmaals Loes Rönne zorgen voor de geenszins verwachtte 5-0 tussenstand. Even toont Catba enig verweer naar 6-4, Axelle Fransen naam onze 6de voor haar rekening. We gaan door op ons elan, stip op Cedric Eelen zet hij zelf om, Nick Michielsen, de stip op Sander Marijnissen en Cedric Eelen sluiten de formidabele 1ste helft af met een 10-5 voorsprong.  Rijko’s is op dit moment euforisch gestemd, doch het krijgt een flinke dreun wanneer we na de pauze een hele poos niet meer scoren. Catba profiteert van Rijko’s verval, en legt er een zestal in onze korf. Zoals eerder aangehaald komen we dit euvel weerom te boven, Sander Marijnissen, Dorthe Neefs, Loes Rönne en Nick Michielsen en nogmaals Loes Rönne brengen ons steeds langszij, tot 15-15. Catba is een team dat het voornamelijk moet hebben van zijn scorende heren, 14 van de 16 korven aantekenend. Slechts 2 korven van een dame kon men optekenen en juist op enkele stonden van het einde scoort zo’n dame uit het niets toch de zegetreffer zeker!, 15-16. Met een wrang gevoel keren we naar de kleedkamers, maar met een warm gevoel door het applaus van onze suppo’s voor het gesmaakte vertoon, zal men dit wel gauw kunnen verteren, me dunkt. 

Reserve : Rijko res – Catba res : 17-19 Ook hier een duel tegen koploper Catba, dat over een homogene ploeg beschikt. Het scenario van het A-team wordt hier volledig doorgetrokken. Met een blitzstart geven we Catba het nakijken tot 5-1. Hiervoor zorgden de her optredende Nona Luyckx, Tokke Vande Kerckhoven, Tim Baetens en Nathan Herthogs 2x. Even steekt Catba de neus aan het venster en mildert tot 6-5. Stijn Vander Auwera scoorde onze 6de.  Navolgend scoorde Tokke Vande Kerckhoven, Stijn Vander Auwera op stip en DortheNeefs de hoopvolle 9-7. Echter voor de rust sloeg Catba terug en evenals bij onze 1ste ploeg lukte men een zestal treffers op rij, enkel gepareerd door de andere her optredende Anne Kums, 10-13. We gaan ons toch niet laten ringeloren zekers! Eef Peeters, Anne Kums, Glenn Ruts, Tim Baetens en Nathan Herthogs brengen Rijko terug schitterend gelijk 15-15. Even naar adem happend, profiteert Catba van dis loos moment om opnieuw op voorsprong te komen,  15-17. Maar we leggen er ons niet bij neer, Stijn Vander Auwera zet zijn stip om en Anne Kums zetten de bordjes terug gelijk 17-17. Doch ook hier moeten we in de slotfase berusten, Catba scoort nog 2x en zet de eindstand op een gevleide 17-19. Jammer voor de knappe prestatie die het reserveteam bracht, nooit afgevend wanneer we een mokerslag kregen net voor de rust, steeds met inzet en furie de koploper met open vizier tot het uiterste bekampt.  Voetnoot : mag ik onze clubscheids Lennert Herthogs feliciteren met zijn knap geleide partij. Eveneens mocht hij dit in dank aanvaarden van de tegenpartij, met name Lode Lambrechts, die het echt jammer vond dat iemand van dit niveau door militaire afspraken moet afhaken.    C ploeg : Rijko C – Catba C : 8-8  Aangevuld met een aantal jonkies uit het U19 team, deden ook zij het meer dan behoorlijk tegen deze opponent. Wat een verschil met de partij van net tevoren waar deze U19’ers werden weggespeeld door Leuven. Nu werden ze meegezogen en omringd door een vaste kern die hen tot hoogwaardige prestaties dwong. Zo openden Janne Soontjens en Tom De Bruyn de score na een eerder aarzelend en aftastend begin,2-0.  Een doorloper van Senne Rönne, een shot van Tom De Bruyn en een doorloper van Janne Willemse zetten de stand op 5-3. Catba knabbelt aan onze voorsprong, 5-5, waarna Anne Kums ons terug op voorsprong schiet, 6-5. Catba ontziet Rijko niet en plaats een dubbel bij, 6-7. Maar Tom De Bruyn en Janne Soontjens laten het er niet bij, 8-7. Het gewin is niet binnen handbereik, Catba scoort ultiem alsnog gelijk, 8-8.                                           Eugeen    

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com